5 dakika da kurufasulye pişiren düdüklü arıyorum

selam arkadaşlar aranıza yeni katıldım.çeyizime düdüklü alıcam ama yorumları okuyunca kafam karıştı biraz.tefal mi fissler mi diye birde çalışıyorum vakit sıkıntım olacak yemek yapmada.dün tefalin clipso kontrol 4,5 lt + 6 lt 399,00 tl ye buldum ama karar veremiyorum düdüklü tencereden cok korkan biri olarak lütfen sizden yardım bekliyorum arkadaşlar

Teşekkür ederim yorumunuz için.Fiyatlarına baktımda bu tencerede 300 civarında.artık tefal almamaya karar verdim çünkü fisslerde aynı fiyatlar da. fissleri kullananlar 10 dakika da et,hiç ıslatmadan kuru fasulyeyide en fazla 10 dk pişiriyorlarmış. Bunları okuyunca bende araştırmaya karar verip topik açtım.incelemek isterseniz aşağıda tefallerle, fissleri karşılaştırmış arkadaşlar.

http://www.kadinlarkulubu.com/elektrikli-mutfak-aletleri/476122-duduklu-tencerede-tefal-fissler.html

benim sıkıntım; o kadar para veremeyeceğim için, o rakamlara çıkmadan alınabilecek başka bir ürün var mı? onu bilmek istiyorum tekrar teşekkürler.

bunlar pekk doğru gelmiyor bana. karacadan aldım şu tek elle açılanlardan eskiden kullandığımda klasik eski düdüklü tencere idi, ikisinde de fasulye ıslattığımda 25-30 dk arası pişiyor. son aldığımdan sizin gibi mucizeler beklemiştim ama bence para tuzağı bunlar.:50:

Tac marka düdüklü tenccere kullanıyorum akşamdan ıslatmama rağmen en az 40-45 dak.pişiriyorum

Bilmiyorum geç mi kaldım yazmak için ama yeni gördüm konuy belki yardımcı olabilirim.
Ben de son 1 senedir Fissler vitavit® edition düdüklü kullanıyorum ve çok memnunum. İlk zamanlar dakikaları ayarlamakta güçlük çektim ama hepsini not aldım şimdi rahatlıkla kullanıyorum ve kesinklikle tavsiye ederim. Eski model düdüklüm vardı kutusunda duruyor. Verdiğim paraya kesinlikle değdi. Üstüne takılan süre ölçeri çok kullanışlı saate bakma derdi yok. Altını kısman gereken zamanda ötüyor, süre bitince ötüyor çok kolaylık.
Püf nokta; süre bitince tencereyi havası inene kadar beklemek o arada pişmeye devam ediyor eğer hemen açacaksanız süreyi birkaç dakika uzatmak iyi olur. Notlarımdan birkaçı aşağıda umarım yardımcı olabilmişimdir.
Taze fasülye 7 dk, Biber dolma 8dk, mercimek çorba 10dk (blendra gerek kalmıyor), kuru fasülye az haşlanmış 10-15dk (cinsine göre), Nohut aynı, Mısır 10-12 dk cinsine göre yine süt mısır daha çabuk oluyor, Taze patates 3-5dk, tavuk bütünse 20 parça 10dk,
yemeklere az su koymak gerekiyor çünkü buharıyla piştiği için artı sulanıyor dedim ya yapa yapa öğreniyorsunuz zaten.

Bilmiyorum geç mi kaldım yazmak için ama yeni gördüm konuy belki yardımcı olabilirim.
Ben de son 1 senedir Fissler vitavit® edition düdüklü kullanıyorum ve çok memnunum. İlk zamanlar dakikaları ayarlamakta güçlük çektim ama hepsini not aldım şimdi rahatlıkla kullanıyorum ve kesinklikle tavsiye ederim. Eski model düdüklüm vardı kutusunda duruyor. Verdiğim paraya kesinlikle değdi. Üstüne takılan süre ölçeri çok kullanışlı saate bakma derdi yok. Altını kısman gereken zamanda ötüyor, süre bitince ötüyor çok kolaylık.
Püf nokta; süre bitince tencereyi havası inene kadar beklemek o arada pişmeye devam ediyor eğer hemen açacaksanız süreyi birkaç dakika uzatmak iyi olur. Notlarımdan birkaçı aşağıda umarım yardımcı olabilmişimdir.
Taze fasülye 7 dk, Biber dolma 8dk, mercimek çorba 10dk (blendra gerek kalmıyor), kuru fasülye az haşlanmış 10-15dk (cinsine göre), Nohut aynı, Mısır 10-12 dk cinsine göre yine süt mısır daha çabuk oluyor, Taze patates 3-5dk, tavuk bütünse 20 parça 10dk,
yemeklere az su koymak gerekiyor çünkü buharıyla piştiği için artı sulanıyor dedim ya yapa yapa öğreniyorsunuz zaten.

teşekkür ederim önerileriniz için. bende en sonunda sizin düdüklüden aldım. gerçekten çok güzelmiş. insanlar sürelere inanamıyor ama gerçekmiş. inanmayanlar, kullanan kişilerde test etsinler. herkese teşekkürler

Güle güle kullanın..Kullana kullana süreler öğreniliyor. Tavsiyem kıvamında pişen yemeğin dakikasını not almanız öyle çok kolay oluyor. Ben buzdolabının üstüne astım not kağıdımı yeni bişeyler pişirincede listeye ekliyorum süreleri.

Garip gelecek ama ben düdüklü tencere kullanmıyorum. Vardi anneme verdim. Hicbir zaman ayar tutmadi ya lapa oldu, ya suyu bitti dibi tuttu yads diri kaldilar karbonatli suda bir gece bekleyen fasulyeyi 20 dak celik tencere pisiyorum.

Fasulyeleri onceden haslayip buzluga atarsaniz pisireceginiz zaman 5 dk da pisirirsiniz öbür türlü 5 dk da yumurta bile kirilmiyo :9:

Tefal kullanıyorum yıllardır çok memnunum. Siz memnun değilseniz eğer iç lastiğinin değişim süresi gelmiş olabilir. Bir baktırın bence . Evet 5 dk. da pişirmiyor ama onu düdüklüye atıp diğer hazırlıklar bitirene kadar da pişiyor kuru fasulye.

Bir de başka bir fikir vereyim , çok yorgun olduğumda vb. işime yarıyor benim ; kurufasulye , nohut ve barbunyanın haşlanmış konserveleri var inanılmaz pratik oluyor. Hatta kurufasulyesini direkt salata yapıyorum süper.

fiisler en iyisi arkadaşlar. 2007den beri kullanıyorum kuru fasulyeyi 2 sarı çizgi çıktıktan sonra 3 dakika tutup kapatıyorum. sonra sarı çizgiler indikten sonra kapağını açıyorum süper pişiriyor.
patatesi 2dakikada yine aynı şekilde 2 çizgi çıktımı 2 dakika sonra kapatıyorum lokum oluyor. 3.4 dakika beklerseniz püre oluyor.

dondurucudan çıkardığım dana işkembesini 10 dakikada lokum yapıyor...
fisler pahalı ama verdiğin paraya değiyor bence...

babam sağolsun çeyizime fissler düdüklü tencere aldı
fissler düdüklü tenceremde geçen hafta kurufasulyeyi 10dk duruttum ezilmiş mahvolmuş fasulye köftesine çevirdim bende :)
ortalama 5-7 dakikada pişirecek herhalde fasulyeyi:ssz:

pardon canım fissler olmasın demişsin ama sanırım bu markadan başka kısa sürede pişiren yok:97:

merhabalar bende alıcam fissler inş...sizinki hangi modeli acaba?

fiisler en iyisi arkadaşlar. 2007den beri kullanıyorum kuru fasulyeyi 2 sarı çizgi çıktıktan sonra 3 dakika tutup kapatıyorum. sonra sarı çizgiler indikten sonra kapağını açıyorum süper pişiriyor.
patatesi 2dakikada yine aynı şekilde 2 çizgi çıktımı 2 dakika sonra kapatıyorum lokum oluyor. 3.4 dakika beklerseniz püre oluyor.

sizinki hangi modeli ??? ve nereden aldınız?? bende alıcam çünkü çalışıyorum vaktim olmuyor uzun süreli yemekler yapmaya parası umrumda değil yeterki sağlam olsun ve kısa süreli pişirsin:5:

benimkide fissler ama tefalda kullandim...ben bir gece onceden filan suda bekletmiyorum. once 5 dk hasliyorum aci suyu cikiyor..sonrada yemegi kurup 10 dk kaynatiyorum hopp oldu sana kuru fasulye..

sizinki hangi modeli ??? ve nereden aldınız?? bende alıcam çünkü çalışıyorum vaktim olmuyor uzun süreli yemekler yapmaya parası umrumda değil yeterki sağlam olsun ve kısa süreli pişirsin

benimki eski modeli o zaman 250 tl ye almıştım. şimdi fiyatları bilmiyorum canım ama bence değer almaya. birde kullandıkça öğreniyorsun
dün kereviz pişirdim 2 dakika tutmadım lokum olmuş. tüm yeni fişler düdüklü alacaklar için iki çizgi çıktımı 2 dakika yetiyor genelde bırakın sonra kendi soğuyasıya kadar aceleniz varsa 5 dakika pişirin sonra havasını yavaş yavaş boşaltın..

sizinki hangi modeli ??? ve nereden aldınız?? bende alıcam çünkü çalışıyorum vaktim olmuyor uzun süreli yemekler yapmaya parası umrumda değil yeterki sağlam olsun ve kısa süreli pişirsin

benimki eski modeli o zaman 250 tl ye almıştım. şimdi fiyatları bilmiyorum canım ama bence değer almaya. birde kullandıkça öğreniyorsun
dün kereviz pişirdim 2 dakika tutmadım lokum olmuş. tüm yeni fişler düdüklü alacaklar için iki çizgi çıktımı 2 dakika yetiyor genelde bırakın sonra kendi soğuyasıya kadar aceleniz varsa 5 dakika pişirin sonra havasını yavaş yavaş boşaltın..

benimki hediye geldi annemlerden canim...

sanirim bi 3-4 yil oluyor bana hediye edileli...ilk baslarda cok kullanmadim...hani koca kazani kim yikicak kaldircak filan diye..simdi bazi seylere kullaniyorum cokta guzel oluyor..et 10 dk tavuk 8 dk, taze fasulye 10 dk...patates 4 dk..kuru patlican dolmasi 15 dk...kuru fasulye nohut toplamda 15 dk...mercimek corbasi 10 dk...

özellikle fissler kullanan arkadaşlara sorum olacak, artık ses çıkarmadığı söyleniyor bu durumda devamlı gözümüz tencere de mi olmalı ya da mutfak saatini kursak dakikasına göre hani saatli modeller en yeni çıkanlar çok pahalı onun işini görür mü acaba?:26:

Ya bu nasıl iş anlamadım. bendekinin nesi varki?? yapılabilecek herşeyi yaptım.Bizim gibi çalışan kişilerin vakti daha çok kıymetli . keşke dediğiniz gibi bende kullanabilsem.Sizinkinin iyi çıktığına sevindim . Güle güle kullanın. bende önceki mesajlar da fissler aldım demiştim internet sitesi geri aradı . efendim elimizde yok,site güncellenmemiş, paranızı iade edicez diye. tamam dedim bakalım yine bakınıyorum. galiba fisslerin vitavit edition 4,5 lt olanı alıcam .

fissler aldınız sanırım hangi modeli diye sorabilir miyim bir de kaç lt lik aldınız 4,5 lt al diyor herkes hani 3-4 kişilik yemek için.

merhaba süre ölçeri siz ayarlıyorsunuz değil mi yani basınca göre kendisi haber vermiyor, süre ölçersiz daha ucuzndan alıp mutfak saati kullanmayı düşünüyorum ama tam yerini tutar mı bilemiyorum:26:
Güle güle kullanın..Kullana kullana süreler öğreniliyor. Tavsiyem kıvamında pişen yemeğin dakikasını not almanız öyle çok kolay oluyor. Ben buzdolabının üstüne astım not kağıdımı yeni bişeyler pişirincede listeye ekliyorum süreleri.
iti fikir:46:

çizgileri mi takıp etmeliyiz ses çıkarmadıkları doğru mu yeni nesil düdüklülerin? :26:

benimkide fissler ama tefalda kullandim...ben bir gece onceden filan suda bekletmiyorum. once 5 dk hasliyorum aci suyu cikiyor..sonrada yemegi kurup 10 dk kaynatiyorum hopp oldu sana kuru fasulye..

lastik değişimi için mağazalarda bulması kolay oluyor mu hiç değiştirdiniz mi acaba?

özellikle fissler kullanan arkadaşlara sorum olacak, artık ses çıkarmadığı söyleniyor bu durumda devamlı gözümüz tencere de mi olmalı ya da mutfak saatini kursak dakikasına göre hani saatli modeller en yeni çıkanlar çok pahalı onun işini görür mü acaba?:26:

fissler aldınız sanırım hangi modeli diye sorabilir miyim bir de kaç lt lik aldınız 4,5 lt al diyor herkes hani 3-4 kişilik yemek için.

merhaba süre ölçeri siz ayarlıyorsunuz değil mi yani basınca göre kendisi haber vermiyor, süre ölçersiz daha ucuzndan alıp mutfak saati kullanmayı düşünüyorum ama tam yerini tutar mı bilemiyorum:26:

iti fikir:46:

çizgileri mi takıp etmeliyiz ses çıkarmadıkları doğru mu yeni nesil düdüklülerin? :26:

lastik değişimi için mağazalarda bulması kolay oluyor mu hiç değiştirdiniz mi acaba?

-- artık ses çıkarmadığı söyleniyor bu durumda devamlı gözümüz tencere de mi olmalı ya da mutfak saatini kursak dakikasına göre hani saatli modeller en yeni çıkanlar çok pahalı onun işini görür mü acaba?
evet görür ama takip etmelisiniz

-----fissler aldınız sanırım hangi modeli diye sorabilir miyim bir de kaç lt lik aldınız 4,5 lt al diyor herkes hani 3-4 kişilik yemek için.
Ben önce yukarılarda linkini eklediğim , paypalla ödediğim tencereyi aldım ama stokta olmadığı için paramı iade ettiler . Sonra yine araştırırken 4,5 litre vitavit edition aldım. reklam olmayacaksa ankarada burcu billüriye diye mağazanın web sitesinden aldım . hemen gönderdiler. iyi ki 3,5 yerine 4.5 lt almışım diyorum. iyiki o sitede yokmuş ta saatlisini almışım diyorum. 3-4 kişilik yemek için kesinlikle 4,5 lt olanı al.

-----merhaba süre ölçeri siz ayarlıyorsunuz değil mi yani basınca göre kendisi haber vermiyor, süre ölçersiz daha ucuzndan alıp mutfak saati kullanmayı düşünüyorum ama tam yerini tutar mı bilemiyorum
tutar ama izlemelisiniz.

----çizgileri mi takıp etmeliyiz ses çıkarmadıkları doğru mu yeni nesil düdüklülerin?
Evet çizgileri takip etmelisin yeşile geldi mi süreyi başlatmalısın. saatli modeller pahalı ama üzerindeki saati takdıktan sonra ışıkları var onlar yanıyor ve sarıda yeşilde ayrı ayrı sesler çıkıyor dolayısıyla gözün düdüklünün çizgisinde olmadan altını kısman gereken vaktin uyar ısı geldiğinde kısarak pişirebiliyorsun. ama dediğim gibi biraz daha pahalı amaaa inan işinizi çok kolaylaştıracak. aşağıdaki videoyu izleyerek ne demek istediğimi anlayabilirsiniz.
fissler edition

-------lastik değişimi için mağazalarda bulması kolay oluyor mu hiç değiştirdiniz mi acaba?
hepsiburadada bile var lastiği.
sorularınızın hepsine cevap verdim ama foruma özelliklede kışın girişlerim azalıyor. çalışıyorum çocuklar ev iş vs derken epey vakit geçmiş girmeyeli. umarım yazdıklarım faydalı olur. inanın bu düdüklüye verdiğiniz paraya üzülmeyeceksiniz. benim elim ayağım gibi oldu.

Back
X