5 haftalık hamilelik..yardım lütfen..

cooperm

Guru
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2011
101
56
Merhabalar
5 haftalık hamileyim. Cuma günü doktora gideceğim. Aklıma takılan çok önemli 2 sorum var yaşayan varsa cevap verirse çok sevinirim.
1. Bu dönemlerinizde kasıkta böle ara ara giren ve 5-10 dk arası süren ağrı batma şeklinde sancılarım oluyor bunlar normal mi?
2. Arada böyle su gibi bir akıntım oluyor. Renksiz ama iç çamaşırımı ıslatıyor, adet olmuş duygusu veriyor. Buda beni korkuttu internettede bununla alakalı herhangi birşey bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Korkulacak birsey yok ikiside normal akinti hamilelik zamaninda artar dogumdan sonra gecer. Insallah sag salim kucagina alirsin

merhaba benim de ilk zamanlar batma tarzinda kasik agrilarim oluyodu normal diye biliyorum akıntıda vardi yani normal bence ama doktora sormanda fayda var

Tamam çok teşekkür ederim. İlk başlarda akıntıyı çok umursamadım ama bu iki gündür sanki su gibi geliyor. Bide sol tarafımda özellikle ara ara kısa süreli giren sancıda beni korkutuyor. İnternette de hep kötü senaryolar yazmışlar kimse bi açıklık getirmemiş. Cuma doktora sorucam yinede 2 gün sabredemedim.

benimde sol tarafimda oluyodu agrı batma tarzinda korkulacak bisey oldugunu sanmiyorum yinede doktora gidince sorarsin

Kasıklarındaki ağrı çok normal bebek yer açıyor kendine :) benim 10. Haftamda sancılar girmişti sağ tarafıma rahim büyüdüğü içinmiş.
İlk hftadan beri de su gibi akıntım var hiç sıkıntı yapma doğuma kadar böyle. :-)

Tamam çok teşekkür ederim. İlk başlarda akıntıyı çok umursamadım ama bu iki gündür sanki su gibi geliyor. Bide sol tarafımda özellikle ara ara kısa süreli giren sancıda beni korkutuyor. İnternette de hep kötü senaryolar yazmışlar kimse bi açıklık getirmemiş. Cuma doktora sorucam yinede 2 gün sabredemedim.
Cnm bnmde ilk haftalarda sağ kasık ağrım cok oluyordu hatta yine oluyor ara ara cok yorulunca falan ben de korkuyordum ama kanama olmadıktan sonra sıkıntı yok o su gibi akıntı da vardı onun sebebi de idrar yollarım hafif mikrop kapmış doktor bi ilaç verdi ondan sonra gecti cok şükür normal yani hepsi

Ayni etkiler bende de oldu. Korkulacak bisey yok diye dusunuyorum. Doktoruna sor yine de:anneadayı:

korkulacak birşey yok ikisi de hamilelik belirtisi. kasık ağrısının nedeni rahimde inşaat çalışması var :) vücudun hamilelik için çalışmalar yapıyor

korkmanı gerektirecek bir şey yok bence bunlar normal ağrılar hatta daha farklı ağrılarında olacak ilk hamile kaldığımı öğrenmeden önce yani senin zamanlarında hasta olcam zannedip tampon kullanmıştım

Çok teşekkür ederim kızlar yani insanın bunu yaşayanlardan duyması kadar güzel bişey olamaz. Etrafımda soruyorum kimi olabilir kimisi aa hiç duymamıştım gibi yorumlar yapıyor. Buda tabi beni dahada endişelendirmişti. Şuan içim rahatladı. :anneadayı:

Ben şuan 8 haftalığım , ağrılar bacaklarıma kadar vuruyor .. Bir gün öyle bi sancım olduki herhalde doğum sanıcısı böyle bir şeydir dedim , resmen bir yandan ateş bastı bir yandan ter döktüm..5 dakikada geçti..Benim her gün oluyor bu sancılarım ... Hiç dert etme çok normal... Akıntıya gelince ,onu doktoruna sor,idrar tahlili vs ister belki ama çok önemsiz olduğuna eminim.Şuan çok dikkat et kendine , her gün 2-2.5 lt su iç , ufacık bi enfeksiyon bile olsa su temizler bence bol bol içersen.Ayaklarını hep sıcacık tut,bileklerine kadar ısın hep üşütme .Çamaşırı her gün 2 kere değişmek de bence faydalı herzaman için herkese tavsiye ediyorum.Hamile olunsa da olunmasa da...

5. hafta kese gorunur degıl mı yarın doktora gıdecegım kalp atışı görülür mu?

kesenın görünmesi için belli bir değeri geçmek gerekir mi ????????????

merhaba bende tahminlerime göre 5hafta lık hamileyim idrar testimde çıktı b-hcg de çıktı ama ultrasonda gözükmedi cuma günü doktor çağırdı normalmidir acaba

Y yildirim merhaba ,görünmemesi çok normal hiç dert etme .. Bazen biraz daha geç görünebiliyormuş ..
eylul7158eylul eylul7158eylul görülebilir de görülmeyebilir de , endişe edecek bir şey değil kesinlikle .. 1-2 hafta içinde tam görünür olacaktır..

X