5 haftalık ikiz gebelik tespiti hakkında yardım lütfen :))

lilyum555

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2012
418
0
26
İstanbul
Merhaba arkadaşlar;

5+3 haftalık hamileyim:nazar:

Bugün ilk doktor kontorlum vardı...

Çok şükür kesemizi gördük... Sonra doktorum dedi ki ekrana tekrar bak ne görüyorsun... Ben de dedim ki aaaa 2 kese:52: şok oldum tabii... Benim ailemde ikiz hiç yok eşimde var ama genelde kadınlardan taşınıyormuş bu gen... bir de ayrı yumurta ikizleri pek genetik faktöre bağlıda değilmiş... Neyse doktorum dedi ki daha çok erken %100 ikiz diyemeyiz gördüğümüz 2. kese su birikintisi ya da pıhtı da olabilir ... Bu ancak haftaya netleşir dedi... Çünkü 2 kese birbirinr pek benzemiyor boyut vs. açısından...

Tabii beni acayip bir merak sardı haftaya kadar zaman nasıl geçicek bilemiyorum... Daha önce böyle bir olay başından geçen varsa yardım bekliyorum:16::16:

çift yumurta ikizliği anne tarafından genetik geçişlidir.
benim annem ikiz ve anneannemin 3 tane ikiz gebeliği var.
yani benim de olabilir :))
sizinki doktorunuz da demiş olabilir de olmayabilir de
yani sabırlı olmanız lazım.

bir iki haftaya kadar belli olur içinde bebişleri gördüğünüz an tam olarak ikiz diyorlar. bazen kesenin içide boş olabiliyor. inşallah ikizdir ama zorlu bir süreç bunu bilmeni isterim kendine çok çok dikkat etmen gerekecek. ağır kaldırma evde iş yaparken dikkat et. fazla yorulmamalısın v.s. allah hayırlısını versin.

Canım oncelikle hamileliğin hayirli olsun, bir ya da iki hayırlısıyla kucağına al inşallah...geçenlerde başka bir topicte bir arkadasa yazdığım cevabı sana aynen yolluyorum;

Canım bebisin hayırlı olsun, saglikla al kucağına inşallah...ben 5 haftalık gittiğimde tek bebek görmüştük bı de yanında su damlası gibi bisey vardı, bu benim ikinci hamileliğim ilki tekil gebelikti, hiç böyle bisey görmemiştik, dr'uma bu ne diye sormuştum, bazen kan ya da su keseleri olabiliyor böyle sonradan kayboluyor ama belkide ikizdir demişti, normal yolla hamile kaldığım için beklediğimiz bisey degildi ama ben hep ikizim olsun isterdim inşallah canlanır oda bebek olur demiştim, 3 hafta sonra 8. Hafta kontrolünde ikiz oldugu kesinleşti:) aralarında 4 gün var biri geç dollenmis, hala aradaki fark kilo ve boy olarak devam ediyor, 24den sonra kilo alımı hizlaninca aradaki fark kapanabilir ya da hep aynı da kalabilir önemli bı sey değil diyor. Allah seninde gönlüne göre versin inşallah, bir ya da iki saglikla kavuş inşallah:)

Doktorlarimizin verdigi cevap bile aynı, hatta bu mesajı ben mı yazdım acaba diye bı ara kendimden bile şüphelendim:) Allah gönlüne göre versin, tekrar hayirli olsun...

çift yumurta ikizliği anne tarafından genetik geçişlidir.
benim annem ikiz ve anneannemin 3 tane ikiz gebeliği var.
yani benim de olabilir :))
sizinki doktorunuz da demiş olabilir de olmayabilir de
yani sabırlı olmanız lazım.

Teşekkür ederim cevabınız için ama beklemek gerçekten çok zor:10::10:

bir iki haftaya kadar belli olur içinde bebişleri gördüğünüz an tam olarak ikiz diyorlar. bazen kesenin içide boş olabiliyor. inşallah ikizdir ama zorlu bir süreç bunu bilmeni isterim kendine çok çok dikkat etmen gerekecek. ağır kaldırma evde iş yaparken dikkat et. fazla yorulmamalısın v.s. allah hayırlısını versin.

Teşekkür ederim... Haftaya cuma netleşicek inşallah... Hakkımızda hayırlısı...

Canım oncelikle hamileliğin hayirli olsun, bir ya da iki hayırlısıyla kucağına al inşallah...geçenlerde başka bir topicte bir arkadasa yazdığım cevabı sana aynen yolluyorum;

Doktorlarimizin verdigi cevap bile aynı, hatta bu mesajı ben mı yazdım acaba diye bı ara kendimden bile şüphelendim:) Allah gönlüne göre versin, tekrar hayirli olsun...

Cevabın için teşekkür ederim.. Gerçekten birebir aynı cevap :1::1:

Hem çok istiyorum hem de korkuyorum aslında... Normal gebelik, aile geçmişinde benim tarafımda ikizlik yok ama yine de olabilir dedi doktorum... Her kadın yılda 1 defa 2 kere yumurtlarmış... Denk getirmiş olabilirsiniz dedi... Bir ya da iki hiç farketmez ama dünden beri yüreğim ağzımda geziyorum resmen... Hem çok heyecanlandım hem de korkuyorum çok... Değişik bi ruh hali içindeyim:ssz::ssz:

Merhaba öncelikle gebeliğin hayırlı olsun.
Bende 5 haftalık gittiğim de iki kese görünmüştü üstelik öyle farklı boyuta değil digeri nasılsa oda aynisiydi. Doktorlar genelde biliyor ama bı ihtimal oldugundan hastaya söylemiyorlar tekrar kontrolünde kesinlestigi görünce hastaya bildiriyor..
Neyse 5 haftalık kontorulumde 2 kese gördükten sonra kanamada olabilir ikizde olabilir 2 hafta sonra tekrar gel dediği de 7. Haftamızda iki kesenin içinide dolu olduğunu:-) ve iki rane ayrı ayrı kalp atışlarını gördük doktorum hemen maşallah çekti :-)
Hayırlısı canım cokta kaptırma ikiz gebelik cok zor bı süreç doktorlardan çıkmıyorsun hele ki benim gibi olursan tüm hamilelik boyunca hastaneden çıkamazsın Allah korusun.
Suan bı bebeğin olduğunu biliyorsun bu tarif edilemez mutluluk Allah hayırlısiyla kucağına almayı nasip etsin..

Bende 5 haftalık gittiğim de iki kese görünmüştü üstelik öyle farklı boyuta değil digeri nasılsa oda aynisiydi. Doktorlar genelde biliyor ama bı ihtimal oldugundan hastaya söylemiyorlar tekrar kontrolünde kesinlestigi görünce hastaya bildiriyor..
Neyse 5 haftalık kontorulumde 2 kese gördükten sonra kanamada olabilir ikizde olabilir 2 hafta sonra tekrar gel dediği de 7. Haftamızda iki kesenin içinide dolu olduğunu:-) ve iki rane ayrı ayrı kalp atışlarını gördük doktorum hemen maşallah çekti :-)
Hayırlısı canım cokta kaptırma ikiz gebelik cok zor bı süreç doktorlardan çıkmıyorsun hele ki benim gibi olursan tüm hamilelik boyunca hastaneden çıkamazsın Allah korusun.
Suan bı bebeğin olduğunu biliyorsun bu tarif edilemez mutluluk Allah hayırlısiyla kucağına almayı nasip etsin..

Teşekkür ederim cevabın için... Ben büyük bir şaşkınlık içerisindeyim şu an sevinmekle korkmak arasında bir noktadayım... Biraz araştırdım ve gözüm korktu açıkçası... Doktoruma da kızıyorum aslında net olmadan bana söylediği için... Bir bebeğe sahip olabilmek gerçekten çok güzel bi duyguymuş ikincisi olursa da o da kaymağı olcak ... Olmazsa da üzülmem... Sağlıkla kucağıma alayım da başka birşey istemem...

Teşekkür ederim cevabın için... Ben büyük bir şaşkınlık içerisindeyim şu an sevinmekle korkmak arasında bir noktadayım... Biraz araştırdım ve gözüm korktu açıkçası... Doktoruma da kızıyorum aslında net olmadan bana söylediği için... Bir bebeğe sahip olabilmek gerçekten çok güzel bi duyguymuş ikincisi olursa da o da kaymağı olcak ... Olmazsa da üzülmem... Sağlıkla kucağıma alayım da başka birşey istemem...

Hamileliğin ikiz mi? Benim de doktor çift kese gördü haftaya gel dedı heyecan içindeyim.

bende hafta sonu dr' gittim ve iki tane kesecik gördüm...biri küçük diğeri biraz daha büyüktü fakat kalp atışlarını duymadan net bişey diyemiyoruz tabi o artık haftaya belli olacak ama biz çok heyecanlıyız bakalım günler nasıl geçecek....bizim iki tarafta da ikiz yok,ve doğal yollarla oldu fakat benim eşimm inanılmaz derece de ikiz olsun diyodu ve çok dua etti,tabi keseyi iki tane görünce de şaşkınlığımız ve heyecanımızı siz düşünün artık=)))) ailelere daha söylemedik merakla kalp atışlarını bekliyoruz hayırlısı olsun inşşş

bende hafta sonu dr' gittim ve iki tane kesecik gördüm...biri küçük diğeri biraz daha büyüktü fakat kalp atışlarını duymadan net bişey diyemiyoruz tabi o artık haftaya belli olacak ama biz çok heyecanlıyız bakalım günler nasıl geçecek....bizim iki tarafta da ikiz yok,ve doğal yollarla oldu fakat benim eşimm inanılmaz derece de ikiz olsun diyodu ve çok dua etti,tabi keseyi iki tane görünce de şaşkınlığımız ve heyecanımızı siz düşünün artık=)))) ailelere daha söylemedik merakla kalp atışlarını bekliyoruz hayırlısı olsun inşşş

Hamileliğin ikiz mi? Benim de doktor çift kese gördü haftaya gel dedı heyecan içindeyim.

sonuç nedir ikiz gebelikmiymiş cevap verirsniz sevinirim

Merhaba arkadaşlar;

5+3 haftalık hamileyim:nazar:

Bugün ilk doktor kontorlum vardı...

Çok şükür kesemizi gördük... Sonra doktorum dedi ki ekrana tekrar bak ne görüyorsun... Ben de dedim ki aaaa 2 kese:KK52: şok oldum tabii... Benim ailemde ikiz hiç yok eşimde var ama genelde kadınlardan taşınıyormuş bu gen... bir de ayrı yumurta ikizleri pek genetik faktöre bağlıda değilmiş... Neyse doktorum dedi ki daha çok erken %100 ikiz diyemeyiz gördüğümüz 2. kese su birikintisi ya da pıhtı da olabilir ... Bu ancak haftaya netleşir dedi... Çünkü 2 kese birbirinr pek benzemiyor boyut vs. açısından...

Tabii beni acayip bir merak sardı haftaya kadar zaman nasıl geçicek bilemiyorum... Daha önce böyle bir olay başından geçen varsa yardım bekliyorum:KK16::KK16:

ikiz olunca neden hastaneden cikamiyorsun benimde ikiz olma ihtimali var.iki emriyo transfer edildi ayyyyy cok heyecanliyim

2012 den kalmış mesajlar. sonuçları yazılmamış merak ettim valla.

bu konunun sahibi nerdeeeeee:KK53: sonuç ne ikizmi?? tek yada ikiz sağlıklı kucagınıza almıssınzdır inşallah o_O

benimde ilk dr kontrolumde bir tane kesecik vardı dr kese oluşmuş haftaya tekrar gel bakalım bebek ve kalp atışı olacak mı dedi.Bir hafta sonra tekrar gittim dr karnımda ultrason cihazını bi sağ yapıyo bi sol yapıyor eşimle gözlerimizi pörtlettik orda iki delik görünüyor ama dr bişi demiyor.sonra dr bir keseye yoğunlaşıp evet bebek kesede bu da onun kalp atışı dedi. gupgupgup dinledik.sonra burda bir tehlikeli oluşum daha var bir kan pıhtısı olabilir dedi eşim hemen ikiz mi dedi.ikinci bir gebelik oluşumuda olabilir kan pıhtısıda olabilir iki hafta sonra anlarız gene gel dedi.gittim iki hafta sonra tekrar gittiğimizde bu birinci bebek dedi gene gupgupgup buda ikinci bebek dedi oda gupgupgup :) ama bu küçük gelişedebilir kayboladabilir dedi.şuan 10.haftada yız ikiside büyüyor ama yine bir risk konusu.ama şimdilik 3 kalpli bir anne olduğum gerçeği çok tatli :)

bende merak ettim valla kestirip atmışlar

benimde ilk dr kontrolumde bir tane kesecik vardı dr kese oluşmuş haftaya tekrar gel bakalım bebek ve kalp atışı olacak mı dedi.Bir hafta sonra tekrar gittim dr karnımda ultrason cihazını bi sağ yapıyo bi sol yapıyor eşimle gözlerimizi pörtlettik orda iki delik görünüyor ama dr bişi demiyor.sonra dr bir keseye yoğunlaşıp evet bebek kesede bu da onun kalp atışı dedi. gupgupgup dinledik.sonra burda bir tehlikeli oluşum daha var bir kan pıhtısı olabilir dedi eşim hemen ikiz mi dedi.ikinci bir gebelik oluşumuda olabilir kan pıhtısıda olabilir iki hafta sonra anlarız gene gel dedi.gittim iki hafta sonra tekrar gittiğimizde bu birinci bebek dedi gene gupgupgup buda ikinci bebek dedi oda gupgupgup :) ama bu küçük gelişedebilir kayboladabilir dedi.şuan 10.haftada yız ikiside büyüyor ama yine bir risk konusu.ama şimdilik 3 kalpli bir anne olduğum gerçeği çok tatli :)

Oncelıkle ınsallah hayırlısıyla Allah kucağına almayı nasip etsın..Aynısı benım basıma geldı. Doktor tüp bebek vs mi dedi önce ,hayır dedik, maşallah surda 1 kese daha var dedi. Nasıl sevındık. Ancak sana nacızane tavsiyem kalp atışını duymadan bunu paylaşmamak. Çünkü bızde senın haftanda ögrendık. 7. Haftada kanamam başladı. Gıttık dr'a kesmenin bırı yok:( ama dıgerının kalp atışları pıtır pıtır. Ne yazık ki 10 gun sonra onda kaybettık. Kaybolan ikiz sendromu dıye bır durum var. Çok şükür sonra yone hamıle kaldım. Şimdi mutluyuz.. Rabbim herkesin gönlüne göre versin, hayırlısıyla..
Tekrar hayırlı doğum diliyorum sana:)

Back
X