Doktorlardan memnun olan ya da olmayan hep çıkacaktır. Bazı arkadaşlar ...... isimli doktorları tavsiye etmiyorum diyebilirler ama nihayetinde araştırıp karar verecek olan bizleriz. Herşey yazılsın ki ki biz de okuyup öğrenelim, eğrisiyle doğrusuyla karar verebilelim. Saygı sınırlarını aşmadan herkes fikrini söylemeli. Hepimiz kendimizce haklıyız, hepimiz yaşadıklarımızı yazıyoruz buraya. İyisiyle kötüsüyle burada herşeyi okumak hakkımız. İyi deneyimler yazılsın kötü deneyimler de yazılsın ki bilelim dediğim gibi eğrisiyle doğrusuyla düşünüp karar verebilelim.
Ben de kendi deneyimlerimi yazıyorum. Çeşitli doktorlarla görüştüm, Barış beyle de görüştüm ve kendisinden ameliyat tarihi almıştım ama ameliyat olmadım. İçime sinmedi, görüşme istediğim gibi değildi. Benim çok sorunlu bir burnum var yandan bakınca kemik ufak ama önden felaket kötü bir burun. Alın ve burun arasındaki boşluğu doldurabiliriz diyince doktor, ben bu iş olmayacak dedim. Alın ve burun boşluğumu niye elleteyim ki sorun başka birşeyken? Tamam iyi bir doktor mu evet, çok iyi, çok başarılı bir doktor çok başarılı ameliyatları var resimlerinden de görebilirsiniz. Ama o an aklımızdaki çözümler birbirine uymadı ve ben ameliyat olmak istemedim. Ben git derim başkası gitme der bunlar hiç önemli değil, önemli olan insanın içine sinmesi. Ama jew sana fikir almak açısından mümkün olduğunca çok sayıda doktorla görüş derim.
Benim yurtdışında yaşayan tanıdıklarım bile Türkiye'ye ameliyata geliyorlar. Türklerin kemik yapısı bariz burunlar kemikli. O yüzden doktorlar çok sayıda ameliyat yapıyorlar ve deneyim kazanıyorlar. Yurtdışında ise Amerikada özellikle evet iyi doktorlar yetişiyor ama pratik anlamda düşününce burunları sorunlu bir halk değil onlar biliyorsun ve o yüzden doktorlar sayı anlamında bakınca çok az ameliyat yapıyorlar, burunların sorunları dediğim gibi bizim sorun demeyeceğimiz kadar ufak şeyler için. Naçizane fikrim eğer seni çok bunaltan bir durumu yoksa burnunun daha fazla elletmemen, umarım herşey istediğin gibi olur.