- 15 Şubat 2016
- 15.901
- 44.815
- 598
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #246.521
Ben kuru fasulye denemiştim bir kere fancycim.
Çıkınca püre gibi olmuştu. Hatam neredeydi acaba bilemiyorum.
Yufkayı ne zaman çıkarıp kullanıyorsun?
Bir de çorbayı direkt normal hali ile mi atıyorsun? Buzlukta cam olmaz sanırım alt kısımda mı saklıyorsun?
Bu konuda ben annemin tavsiyesini dinleyip kuru fasulyeyi sadece geceden ıslatıp öyle atıyorum buzluğa hedefcim. Haşlayıp atınca benim de birkac kez püre gibi olmuştu. Ya da sanırım cok az haşlamak gerekiyor. Nohut gibi degil fasulye.
Evet akşamın çok kötü olmuuuuusssss!Kahvaltı
2 karışık tost
Çay - şekersiz
Ara
Filtre kahve
Öğle
Exotic smoothic (armut, muz, elma vs vs)
1,5 grissini
Ara
Filtre kahve
Yarım dilim muzlu rulo pasta yemiş olabilirim
Akşam
Yarım lahmacun
Yarım lavaş
Yarım Urfa (sadece eti)
1 büyük içli köfte (haşlama)
Ufak pide (avucumun yarısı kadar) + ufak bir parça tulum+tereyağı
1 bardak ayran
Akşamlarım çok kaçıyor benimkocayı bekleyince böyle oluyor, yarında annemdeyiz yemeğe, hayırlısı. Ben 7 den sonra yemek yemeyeyim bence, saçmalıyorum.
Su: 2 lt
Spor: 30 dk Leslie
Aman Allahım o ne öyle kazana düşmüşsün senKahvaltı
2 karışık tost
Çay - şekersiz
Ara
Filtre kahve
Öğle
Exotic smoothic (armut, muz, elma vs vs)
1,5 grissini
Ara
Filtre kahve
Yarım dilim muzlu rulo pasta yemiş olabilirim
Akşam
Yarım lahmacun
Yarım lavaş
Yarım Urfa (sadece eti)
1 büyük içli köfte (haşlama)
Ufak pide (avucumun yarısı kadar) + ufak bir parça tulum+tereyağı
1 bardak ayran
Akşamlarım çok kaçıyor benimkocayı bekleyince böyle oluyor, yarında annemdeyiz yemeğe, hayırlısı. Ben 7 den sonra yemek yemeyeyim bence, saçmalıyorum.
Su: 2 lt
Spor: 30 dk Leslie
Vesilecimmm ne ıyı ettın doğmaklaYazmadan geçemeyeceğim;
Bugün benim doğum günüm, iyi ki doğmuşum dimi? İlk kendi kendimin doğum gününü kutladım ne tatlıyım canım wendim :)
Vesilecimmm ne ıyı ettın doğmakla
Vallaha da ıyı oldu
Musmutlu yılların olsun arkadasım
Kuru fasulye, nohut ve gibi bakliyatlari az haşlıyorsun canım. Gazları çıkana kadar. 2-3dk kaynatıyorum ben. Yine akşamdan suya koyuyorum.Ben kuru fasulye denemiştim bir kere fancycim.
Çıkınca püre gibi olmuştu. Hatam neredeydi acaba bilemiyorum.
Yufkayı ne zaman çıkarıp kullanıyorsun?
Bir de çorbayı direkt normal hali ile mi atıyorsun? Buzlukta cam olmaz sanırım alt kısımda mı saklıyorsun?
Hmm, az pişmiş dediğin daha suyunu falan pek koymadan mı şekercim? Ne kadar az pişmişken?
Köfteyi ben de seviyorum hazırlayıp bırakmayı çok mantıklı.
Patateslileri atmıyoruz tamamdır. Dur bakalım ben bunu yakın bir zamanda deneyeyim bakalım becerebilecek miyim..
O zaman bugün suya gömül canım.
Tansiyon düşünce insan fena sarsılıyor.
Maden suyu topluyor beni biraz.
Yazmadan geçemeyeceğim;
Bugün benim doğum günüm, iyi ki doğmuşum dimi? İlk kendi kendimin doğum gününü kutladım ne tatlıyım canım wendim :)
Bende seviyorum kereviz yaprağını. Bak aklıma geldi buzluk ta vardi. Ben birde kabak dolması yaptığım da içini atmıyorum onuda buzluğa koyuyorum kabak çorbası yapıyorum çıkarıp. Ispanak da yıkamak uzun zaman aldığı için pazar gunu yıkayıp dogruyorum posetle hoooop dondurucuya. H.içi 10dk da ıspanak yemegi hazir. Eski bakicimizda lahana sarmasını severdi. Alırdım ona koca bir lahana sarar dolaba koyardı. Yalnız kıymalı dolma yada köfte kasaptan kıyma alindiktan sonra yapılacak. dondurucudan çıkmış kıyma aynı gün tüketilecek. Bu dipnot sanaevet canım aynen öyle, çok pişirmeden koymak lazım fasulyeyi. ya da morordekin dediği gibi geceden ıslatıp sabaha buzluğa atmak. bak bu da çok mantıklıymış canım.
Direkt dışarı çıkartıp çözülmesini bekliyorum yufkanın canım, çabuk çözülüyor.
cam kavanozları tam doldurmuyorum tatlım, 2-3 parmak boşluk bırakıyorum en az, donarken genişleyip çatlama yapıyor, tecrübeyle sabitzaten kuzunun çorbaları tek porsiyonluk, kavanozlarda küçük, sıkıntı olmuyor.
çorbayı pişirdikten sonra atıyorum, koyduğun kabı yine ağzına kadar doldurmamaya bak tatlım. sulu yemeklerde de aynı şekilde.
bu arada, maydonoz ve dereotunu da buzluğa atıyorum yıkayıp. çok çabuk bozuluyorlar, iki dal kullanacağım diye koca demeti çöpe atıyordum. tabi salatalara falan eklenmez, çünkü çözüldüğünde pelte gibi oluyorlar, köfte ya da pişecek yemek-börek tarzı şeylerin içine atıyorum koparıp koparıp. aklıma geldikçe yazarım, buzluıkla çok haşır neşirim ben vallabak yine aklıma geldi, kereviz yapraklarını da aynı şekilde donduruyorum ve yemeklerin içine ya da zeytinyağlılara atıyorum birkaç parça harika aroma ve koku veriyor. tabi sevene
Iyi ki doğmuşsun, ne iyi ettin de doğdun canımYazmadan geçemeyeceğim;
Canımmm iyi ki doğmuşsun iyi ki tanımışız seni. Nice mutlu senelerin olsunYazmadan geçemeyeceğim;
Sahursuz oruç zorlamiyor mu canım ya? Ben dayanamazdım sanirimDünkü menü
Iftar
1,5 kepçe yayla çorbası
Güveç
Salata
Cacık
2 parça pide. Bu parçalar pidenin tombik yerleri olurya yumurta gibi o kısımları
Ara 3-4 parça karpuz
Sahur
1 hurma
Su 1lt
Canım doğum günün kutlu olsunAilen ve tüm sevdiklerinle nice sağlıklı mutlu ve huruzlu yıllara .....Aminnn
İyiki doğdun
Eki Görüntüle 2006176
Iyi ki doğmuşsun, ne iyi ettin de doğdun canım
Sana cooook mutlu yaşlar olsun. Sevdiklerin etrafında pervane, sevmediklerin uzak olsun. Nice mutlu mutlu yıllar sana
Canımmm iyi ki doğmuşsun iyi ki tanımışız seni. Nice mutlu senelerin olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?