- 15 Şubat 2016
- 15.901
- 44.815
- 598
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #246.481
aaa ne diyeceğim benim eşimde yemekleri bol zeytinyağlı seviyorAynen canımişleyen demir pas tutmaz dememişler boşuna
Birazdan da öğle yemeğimi listeye uygun yiyip kızı okuldan almaya gidiyorumgenelde büyük kız evdeyken hep onu gönderiyordum ama ben çıkayım hem hareket olur hemde eksiklerimide marketten almış olurum oda hareket sonuçta
Bu arada ben yemeklerimde yağ ve tuzu hiç azaltmamıştım baştan beribu hafta yağı yarı yarıya indireceğim hatta salatalarıma hiç yağ koymayacağım birde zerdeçal ekle demiş ayrana öööö hiç sevmiyorum normalde tadını ama şimdi onuda besmele çekip içeceğim vardır sonuçta onunda bir faydası yoksa niye ısrarla kullan desin hatta yemeğin başında bir dikişte içtim şimdi hemen üzerine su içince tadı kalmıyor Allahtan ağızda
Tuzuda tamamen kestim bakalım önümüzdeki salı ne olacak :)
aaa ne diyeceğim benim eşimde yemekleri bol zeytinyağlı seviyorbirde zeytinyağımızı direk dayısından alıyoruz mis gibi dayısının zeytinliği var neyse ama bende bol yağlı yapıyodum artık azaltmaya karar verdim o yüzden bugun taze fasulye pişirdim 1 kilo fasulyeye ölçtüm 3 yk yağ koydum gayette güzel olmuş tuzu komplemi bırakıyosunuz tuzu bırakmak zor ama bende kesinlikle yağı çok çok azaltacağım
ben salataya tuz koymuyorum bol limon ve elma sirkesi koyuyorum yağda koymuyorum güzel oluyoKızı okuldan almaya gittim ( o bahaneylede yine bayırı çıktım ve mahalle içinde dönüşü market alışverişinide yapınca yine yürümüş oldum)
Tabi oda lazım buda lazım derken 5lik su bir elimde 4 - 5 poşet diğer elimde derken resmen ağırlık çalıştım diyebilirimkan ter içinde kaldım yine ama çok iyi geldi
Ben bugün kabak yaptım bol naneliçok çok az yağ ekledim tencereye gram tuz koymadım ve inan nanenin tadındanmıdır nedir hiçte kötü gelmedi tadı aksine çok hoş geldi
Bende normalde salatayı yağsız yiyemiyordum ama bugün bol limonsuyu ekledim ve yine tuzsuz gayet güzel geldi
Kolik onu ponmadığı ne zaman belli oluyor bilmiyorum canım. Doğacak çocuk b.k.ndan belli olur derler yaEvet Allah'tan oyle sürekli ağlaması yok. Gerci kolik olma durumu da belli bi günden sonra çıkıyordu di mi? Insallah uykuları da duzene girer.
Wc sorununu cozersen belki de artı gelmezsin
Hadi inşallah canımSelamın Aleyküm kızlarrrrrrr
Herkese hayırlı sabahlar
Dün ki dumura uğramadan sonra hemen silkelenip çok daha enerjik ve kararlı güne başladımSıcak suyumla güne başladım biraz sonrada kahvaltımı yapıp 1 saat sonra kuzumu okula bıraktıktan sonra yürüyüş yapmak için parka çıkacağım
Demekki şimdiye kadar hiç spor yapmadan ( sadece günlük koşuşturmayla ) kilo veren ben artık popişi kaldırmam gerekiyor
Kesinlikle bir sonraki hafta çok çok daha güzel bir rakamla karşısınıza çıkacağım
Sabah kalkar kalkmaz yarım litre suyu içiyorum da sıcağını hiç denememiştim onu da denerim canım teşekkür ederimfancynancy canım demin yazmayı unuttum wc sorunum var demiştin ya sabah uyanınca ( yada oruç tutuyorsan sahurda kalktığında ) büyük bir bardak sıcak sade su iç bağırsakların 10 dakika sonra nasıl yumuşadığını hissedeceksin Ben diyetisyen oda sıcaklığında su dediği için hep öyle yapıyordum ama bu sabah sıcak su içtim ve anında tuvalette buldum kendimi Umarım sanada faydası olur
Ah aahhh bende senin gibiydim valla, oldu işte. Oluyormuş.moni ye kocamaaaan bir maşallah
Sana da teselli dustu be güzelim. En azından almamışsın. Cumaya kadar da verirsin biraz. Laf aramizda moni korkulu ruya olmaya devam ediyor
InşALLAH canım ama ben omrumde 60ı görmemiş biriyken nasıl oldu 70,i0,90 lar.
Aslında çekmiştim, evlenmeden önce baklavaya falan dönüp bakmazdım bile. Yanında su olmadan tatlı yiyemezdim çünkü içim bayılırdı. Onu da işte eşimle dışarı çıktığımızda nadiren yerdim. Ne zaman evlendim koca beni tatlı yemeye alıştırdı bu da bir tür bağımlılık yaaa.Ben öyleydim. Hiiiiç sevmez ağzıma da sürmezdim. Hala da düşkün değilim ama bazen bir tatlı krizim tutardı. Evde tatlı yoksa kaşık kaşık reçel yerdim. Sütlü tatlıyı severim ama
Hiç annene çekmemişsin demek
Benim bazen elimin ayarı kaçıyor. 2 günden fazla yemek gelmez sofraya. Bende yemiyorum. Ama eğer 2 günden fazla yenecek gibiyse o zaman hemen fazlası deep freeze gidiyor. Sonra kolaylık oluyor
O konuda en üşengeciniz benimdir herhalde. Valla ben çok çok yapıp porsiyonlara ayırıp buzluğa da atıyorum. Öğle yemeklerimi onlardan yiyorum bazen. Mert'in çorbaları da aynı şekilde, sadece onunkileri 1 aydan fazla tutmuyorum buzlukta. Çorba yapamadığım zaman sabahtan çıkarıp içiriyorum süper kolaylık oluyor valla.
Selamın Aleyküm kızlarrrrrrrrrrrr
Herkese hayırlı geceler
Baktım Ayşe yazmamış ben atlıyayım dedimgerçi benimki pek öyle atlayacak bir durum değil ama neyse
Bugünde çok güzel geçti ( en azından Ayşe için)
Maşallah hatun çok güzel kilo veriyorBen berbat bir haftasonu geçirince ( kv bendeydi iki gün birde cumartesi pazar misafirim vardı iftara tabi geç yedim ve az da olsa kaçamak yaptım )
Benim sonucum;
Geçen salı ; 105.7 kg
Bu salı; 105,2 kg
Giden; -0,5 kg ( yağdan hiç gitmemiş)
Ayşenin sonucu;
Geçen salı; 94.8 kg
Bu salı; 92.8 kg
Giden; - 2 kg ( yağdan da sanırım 1.5 kg gitmişti onun )
Sibel tabiki Ayşeden çok memnun kaldıyeni listeside güzel ki eminim gelince yazar
Bende bu haftaki listeme harfiyen uyacağım ( detoks vari bir liste bu dedi meyve ve sebze ağırlıklı)
Yüreği güzel hatun maşallah yine bizi motive edip yolladıben az sonuç aldığım için biraz memnuniyetsizdim doğal olarak ( ama sonuçta benim hatamdı ) ama yinede Ablacığım moralini bozma her zaman çok gidecek diye bir kural yok dedi Ramazanda daha zor diyet yapmak sonuçta ben tutmasamda tutanların yanında su içip hiç bir şey yokmuş gibi saygısızca yemek yiyemiyorum dedim oda haklsın ablacığım ama ben inanıyorum sen kesinlikle haftaya çok güzel bir rakamla geleceksin karşıma dedi
Yarın itibaren bende bu gazla parkta yürümeye başlıyorum ( normalde banada yürüyüş vermişti ama ben tabi her zamanki gibi çok koşturuyorum nasılsa diye extra spor yapmamıştımbu kez kesinlikle yapacağım fazlası olacak eksiği olmayacak )
Uykusuzum uykusuuuuzzz
Size günaydın şekerler
Canım şimdi kızın okuluna pasta yapcam, bir an önce yapayım sonra üşeniyorum. Akşam seni etiketleyip kendi yöntemlerimi yazarım kuzucum.Şu buzluğa atma olayını bana bir ayrıntısı ile anlatsanız ne güzel olur Fancycim.
Bildiğin normal çorba/yemek olarak mı atıyorsunuz? Yoksa yenecek hale gelmeden önce bir aşamada mı?
Neyle saklıyorsunuz?
Çıkarınca nasıl ısıtıyorsunuz?
Hangi yemekler atılabilir?
Aslında çekmiştim, evlenmeden önce baklavaya falan dönüp bakmazdım bile. Yanında su olmadan tatlı yiyemezdim çünkü içim bayılırdı. Onu da işte eşimle dışarı çıktığımızda nadiren yerdim. Ne zaman evlendim koca beni tatlı yemeye alıştırdı bu da bir tür bağımlılık yaaa.
Canım şimdi kızın okuluna pasta yapcam, bir an önce yapayım sonra üşeniyorum. Akşam seni etiketleyip kendi yöntemlerimi yazarım kuzucum.
Şekercim normalde listeniz ortak mı? Yoksa farklı mı?
Az çok demeyeceksin, sonuçta gitmiş.
Haftaya daha iyisi olacak inşallah.
moni süpersin maşallah.
Daha 100'lerin altına indim diye sevineli ne kadar oldu şurada? Baksana kaça gelmişsin.
Helal olsun sana..
çok dolu menüleriniz doyurucuCanım benim listede bu hafta meyve ve sebze ağırlıklı
Ara öğünlerde hep meyve ve sıcak su var
Sabah 1 yumurtalı menemen, bol yeşillik, bitkisel çay ( 15 dakika öncesi sıcak suyla 10 adet kiraz var )
Öğlen ve akşam 4 yk kadar sebze yemeğiÖğlen yanında bol salata ve 2 kaşık yoğurt 1,5 çay kaşığı zerdeçallı / akşamda yanında bol salata 1 kase chialı cacık
Özel olarak bu şekildekahvaltıdan sonra 1 ara öğün, öğlenle akşam arası 2 ara öğün var akşamdan sonrada 1 tane onlarda fix 10 kiraz 4 erik yada 10 kiraz 4 kayısı sıcak suyla
Doğru diyorsun şeker de uykudan kalkmiyor ki kafa su iceyimgüzel olmuş canım su az olmuş günler uzun ve havalar ısındı
kızlar ben kahvaltıya ordanda pazara sonra peynir yapacağım işlerimi bitirince gelirim birde ortim
lydznp peynir yapmayı sormuştun gelince anlatacağım unutmadım
Iftardan sonra canım. Sahura kadar.Şimdiden kolay gelsin..
Afiyet olsun canım.Bu menun daha hafif olmus pidenin parcaları büyük degilse..
Sahur bu gecenin mi 1 gun oncenin mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?