- 18 Kasım 2015
- 14.137
- 45.342
- 598
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #246.501
Kız salataya koyacağın çiğ zeytinyağından bi sey olmaz cok koymadığın sürece. Hatta sağlıklı yani :)ben salataya tuz koymuyorum bol limon ve elma sirkesi koyuyorum yağda koymuyorum güzel oluyo
2-4 hafta arasında gaz sorunları başlıyor diyorlar ya kolik de çıksa o zaman çıkardı heralde :) ay cok şükür sanırım kolik degil ama uyku sorunu var işte senin oğluş gibiKolik onu ponmadığı ne zaman belli oluyor bilmiyorum canım. Doğacak çocuk b.k.ndan belli olur derler yabence sizin öyle bir sıkıntımız yok inşallah da olmaz kuzucum.
Uyuyorum da cok bölük bölük hedefcim, o zaman da uyudugundan bi sey anlamiyosun zaten. 5'ten 7:30'a kadar ayaktaydım, sonra dayanamadım anneme bıraktım Umut'u 1 saat uyudum. 3 saat deliksiz uyumaya hasretim :) hiç acıması yok valla :)Oyy oyy oyy..
Saat 6 ve muhtemelen ördekcik hiç uyumamış.
Yav Umut, hiç mi acıman yok senin şeker şey
InşALLAH dönelim artık yaa... Ben çok mutsuzum böyle.Ah aahhh bende senin gibiydim valla, oldu işte. Oluyormuş.Özümüze döneceğiz inşallah canım.
Şu buzluğa atma olayını bana bir ayrıntısı ile anlatsanız ne güzel olur Fancycim.
Bildiğin normal çorba/yemek olarak mı atıyorsunuz? Yoksa yenecek hale gelmeden önce bir aşamada mı?
Neyle saklıyorsunuz?
Çıkarınca nasıl ısıtıyorsunuz?
Hangi yemekler atılabilir?
Ay sorma yaptım öyle bir şey herhaldeFancycim, bence birileri sana çok pis beddua etmiş.
Benim gibi tatlıya tapan birisine, yok ağır gelir ben yiyemem sevmem falan demişsin.
O da, tatlısız yapama al kiloları da gör demiş.
Ben 3 türlü atıyorum. Duruma göre.Şu buzluğa atma olayını bana bir ayrıntısı ile anlatsanız ne güzel olur Fancycim.
Bildiğin normal çorba/yemek olarak mı atıyorsunuz? Yoksa yenecek hale gelmeden önce bir aşamada mı?
Neyle saklıyorsunuz?
Çıkarınca nasıl ısıtıyorsunuz?
Hangi yemekler atılabilir?
Hem sıcaktan hem de ara verdiğindendir canım.yaşlanıyorum galiba 30 dk eliptiği zor yaptım yinehava çok sıcak ondan mı acaba
Yavaş yavaş döneceğiz şekerim inşallahInşALLAH dönelim artık yaa... Ben çok mutsuzum böyle.
Teknikler aynı kuzucum. Sen daha güzel yazmışsınBen 3 türlü atıyorum. Duruma göre.
1 soğanı domatesi sebzesini koyuyorum poşete atıyorum. Pisirirkende çözülmeden tencereye atıyorum. Yağ yüz baharat koyup pişirmiyorum.
2. Yemeği yaparken az pişmişken ayırıyorum.
3. İse pişmiş yemeği saklama kaplarına koyup atıyorum. Onuda ısıtır gibi tencereye koyuyorum kısık ateşte çözülüp 1-2 kaynatıyorum. İçinde yemeğin patates yoksa sıkıntı olmuyor. Ama patates püre haline geliyor.
Ben çorba dolma etli sebze yemeği ne pişmişse atıyorum.
Çiğden sebze. Birde kıyma aldığımda köfte yapıyorum onları şekillendirip koyuyorum dolaba. Pişmiş yemekler dondurucuya girebilen kapaklı saklama kapları da; çiğler buzdolabı poşeti de köfteleri de servis tabağına dizip strechle güzelce sarıp atıyorum. Köfteler öğünlük porsiyonlarla kaldırılıyor. Birde fancy den öğreniriz o nasıl yapıyormuş
Ne çabuk 1 hafta geçtiYarın tartılıyoruz degıl mı
Yok kuzucum sen güzel yazmışsın haslamalar kavurmalar falan ayrıntılı olmuşTeknikler aynı kuzucum. Sen daha güzel yazmışsın
Yok kuzucum sen güzel yazmışsın haslamalar kavurmalar falan ayrıntılı olmuş
Birşey değil çok şey olur sakın yeme lütfenBu arada kızlar sabah tartıldım 77,5 çıktım, 4'e doğru tekrar tartıldım 77,2 çıktı.Cuma'ya kazasız belasız girersem çok sevinecegim. Wc işi biraz çözüldü diyebilirim.
Kuzumun arkadaşlarına da muzlu rulo pasta yaptım, veliler çikolataydı lolipoptu alıp alıp tutuşturuyorlar ellerine çocuklarının, arkadaşlarına versin diye. bir tane şeftali bir tane muz alsınlar daha makbule geçer ama nerede, söylesem birde kızarlar kesin. Benim çoçuğum her gün öyle yapay şeker yemek zorunda mı kaaardeşim. Ben marketten öyle şeyleri almamak için 40 Takla atıyorum. Amaaaan neyse cuma günü son zaten. Kimseyle didişecek enerjim yok.
Pastadan bir dilim yesem bir şey olur mu ki acaba acabaaaaaa?
bişey olmaz yeeeBu arada kızlar sabah tartıldım 77,5 çıktım, 4'e doğru tekrar tartıldım 77,2 çıktı.Cuma'ya kazasız belasız girersem çok sevinecegim. Wc işi biraz çözüldü diyebilirim.
Kuzumun arkadaşlarına da muzlu rulo pasta yaptım, veliler çikolataydı lolipoptu alıp alıp tutuşturuyorlar ellerine çocuklarının, arkadaşlarına versin diye. bir tane şeftali bir tane muz alsınlar daha makbule geçer ama nerede, söylesem birde kızarlar kesin. Benim çoçuğum her gün öyle yapay şeker yemek zorunda mı kaaardeşim. Ben marketten öyle şeyleri almamak için 40 Takla atıyorum. Amaaaan neyse cuma günü son zaten. Kimseyle didişecek enerjim yok.
bişey olmaz yeee
ne oldu rakibin kimdi senin
Canım benim listede bu hafta meyve ve sebze ağırlıklı
Ara öğünlerde hep meyve ve sıcak su var
Sabah 1 yumurtalı menemen, bol yeşillik, bitkisel çay ( 15 dakika öncesi sıcak suyla 10 adet kiraz var )
Öğlen ve akşam 4 yk kadar sebze yemeğiÖğlen yanında bol salata ve 2 kaşık yoğurt 1,5 çay kaşığı zerdeçallı / akşamda yanında bol salata 1 kase chialı cacık
Özel olarak bu şekildekahvaltıdan sonra 1 ara öğün, öğlenle akşam arası 2 ara öğün var akşamdan sonrada 1 tane onlarda fix 10 kiraz 4 erik yada 10 kiraz 4 kayısı sıcak suyla
yaşlanıyorum galiba 30 dk eliptiği zor yaptım yinehava çok sıcak ondan mı acaba
Kız salataya koyacağın çiğ zeytinyağından bi sey olmaz cok koymadığın sürece. Hatta sağlıklı yani :)
2-4 hafta arasında gaz sorunları başlıyor diyorlar ya kolik de çıksa o zaman çıkardı heralde :) ay cok şükür sanırım kolik degil ama uyku sorunu var işte senin oğluş gibi
Uyuyorum da cok bölük bölük hedefcim, o zaman da uyudugundan bi sey anlamiyosun zaten. 5'ten 7:30'a kadar ayaktaydım, sonra dayanamadım anneme bıraktım Umut'u 1 saat uyudum. 3 saat deliksiz uyumaya hasretim :) hiç acıması yok valla :)
Yarın tartılıyoruz degıl mı
Taze fasülyeyi yıkayıp ayıklayıp birazcık kavurup soğutuyor ve buzluğa atıyorum. İstersen fasülye ile birlikte domatesi de kavurup o şekilde de saklayabilirsin canım. Yapacağım zaman hemen çıkarıp çözülmesini fln beklemeden atıyorum tencereye. Bezelye ve taze barbunyayı yine ayıklayıp temizleyip çiğden koyuyorum buzluğa.
Nohut, kuru fasulye vs gibi kuru baklagilleri kolaylık olsun diye haşlayıp, göz kararıyla ayırıp poşetlere koyup kaldırıyorum.
Eğer yemeğin ayarını kaçırıp fazla yapmışsam ilk günden porsiyon porsiyon ayırarak atıyorum. Her türlü yemeği saklayabilirsin bu şekilde. Ben tupperware kullanıyorum çoğunlukla pişmiş yemekler için. Oğluşun çorbalarını cam kavanozlarda saklıyorum. Ama diğer tam pişmemiş sebzeler için vs buzdolabı poşeti kullanıyorum. Pişmiş yemekleri çözülmesi için sabahtan buzdolabına çıkartıyorum, vaktim yoksa mikrodalgada çözdürüyor ocakta ısıtıyorum. Ama çocukların yemeklerini hiçbir zaman mikrodalgaya atmıyorum.
Yeşil biber, kırmızı biber ve çarliston vs gibileri de doğrayıp çiğden saklıyorum. Soteler için süper oluyor.
Mesela yufkaları da buzlukta saklıyorum.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar canım, başka bir şey gelirse yine yazarım.
Birde kangal sucuğun hepsini birden bitirmek mümkün olmadığı için onu da göz kararı bölerek yağlı kağıtlara sarıp atıyorum canım.
Aayyyyy çok yazmışım kızzzz
Ben 3 türlü atıyorum. Duruma göre.
1 soğanı domatesi sebzesini koyuyorum poşete atıyorum. Pisirirkende çözülmeden tencereye atıyorum. Yağ yüz baharat koyup pişirmiyorum.
2. Yemeği yaparken az pişmişken ayırıyorum.
3. İse pişmiş yemeği saklama kaplarına koyup atıyorum. Onuda ısıtır gibi tencereye koyuyorum kısık ateşte çözülüp 1-2 kaynatıyorum. İçinde yemeğin patates yoksa sıkıntı olmuyor. Ama patates püre haline geliyor.
Ben çorba dolma etli sebze yemeği ne pişmişse atıyorum.
Çiğden sebze. Birde kıyma aldığımda köfte yapıyorum onları şekillendirip koyuyorum dolaba. Pişmiş yemekler dondurucuya girebilen kapaklı saklama kapları da; çiğler buzdolabı poşeti de köfteleri de servis tabağına dizip strechle güzelce sarıp atıyorum. Köfteler öğünlük porsiyonlarla kaldırılıyor. Birde fancy den öğreniriz o nasıl yapıyormuş
Bu arada kızlar sabah tartıldım 77,5 çıktım, 4'e doğru tekrar tartıldım 77,2 çıktı.Cuma'ya kazasız belasız girersem çok sevinecegim. Wc işi biraz çözüldü diyebilirim.
Birşey değil çok şey olur sakın yeme lütfen
Bu arada kızlar dün az su içtiğim için bugün acayip başım ağrıyor ve tansiyonum düştü yine galiba
Evet maalsef benim tam uyuma şansım olmadığı için bulduğum her fırsatı değerlendirip uyumaya çalışıyorum az da olsa. Artık alışmaya başladım sayılır, az bile olsa uyumak iyi geliyor. Uyuyamamak cok kötü...Ördekcim uyumamak daha iyi oluyor bölük pörçük uyumak yerine.
İnsan sinirleniyor ve baş ağrısı yapıyor ama tabi tam uyuma şansın olmayınca da en azından ayakta tutuyordur az uyku da olsa seni.
Bu konuda ben annemin tavsiyesini dinleyip kuru fasulyeyi sadece geceden ıslatıp öyle atıyorum buzluğa hedefcim. Haşlayıp atınca benim de birkac kez püre gibi olmuştu. Ya da sanırım cok az haşlamak gerekiyor. Nohut gibi degil fasulye.Ben kuru fasulye denemiştim bir kere fancycim.
Çıkınca püre gibi olmuştu. Hatam neredeydi acaba bilemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?