• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

günaydın kızlar
sabah kepekli tostla kahvaltımı yaptım
elimi yaktım ya kaynar çay döküldü elime
feci yanıyorum offff
geçmiş olsun kuzu... yanık çok kötü. ihmal etme derim. geçen yıl annem yaktı kendini. bir ay pansumana taşıdık hastaneye..

bu arada aklınızda olsun. avrupa yakasında bağcılar devlet hastanesinde yanık merkezi var. acil durumlarda başka yere giderseniz oyalanırsınız. çünkü geleni bağcılara yolluyorlar.. allah kimsenin başına vermesin ama bunları bilmek de önemli. bir arkadaşımın kuzenini çorludan kartala sevk ettiler. zamanında müdahale edilmediği için birşey yapılamadı ve vefat etti.

Herkese günaydınnn

daldım ben öle geçmişten cumburlop

dün akşam yediklerimi yazayım hemen

2 ç.k. Kadar tavuk sote
bol semizotu salatası

ara:2 porsiyon kadar karışık meyve
(1 kayısı+yarım şeftali+1 ufak armut)

bu sabahta yine 1 dilim ekmekle
lor peynirim ve yeşilliklerimle kahvaltımı yaptım

ara:aktivyamı yerim

öğlende de yanıma akşam yaptımm ohh mis zeytinyağlı biber dolması aldım
gerçi diyete çok uygun değil ama
dün zeytinyağlı olarak onu yaptım canımda çekti
1 tane yicem artık ekmeksiz
bu sefer ocakta azcık tıngırdattıktan sonra fırına attım biber dolmasını öneri üzerine
bakalım nasıl olmuş tadı tatmak lazım diymi ama :))

bu arada dün bici bici muhallebi yaptım cumaya arkadaşlar gelicek soğuk soğuk yensin diye
biz çok seriz su mahallebisini
bilenler vardır?bizim buralarda sokakta arabaların içinde satılır,bici bici muhallebici diye bağıra bağıra gezerler

bide dün ramazanlık komposta yaptım attım dolaba
vişnelerim vardı köyden bi tanıdık getirmiş.dedim ramazanda iyi olur serin serin onu kaynattım

ayy dün bi çok iş yaptım yoruldum valla kızlar

pazardan sarımsak almıştım bide
ben sarımsakları ayıkalyıp zeytinyağlı kavonazda saklarım
onları ayıklamakta uzun sürüyo ama sonrasında rahat ediyorum

maydonozlarımıda ayıklayıp kaldırırım öle kavonaza onları hallettim
bide bamya vardıu ayıklanıcak
belim koptu valla

ayy ne çok lak lak ettim hee :1:

çocukluğumun en tatlı anılarından biri. BİCİ BİCİ. zeytinburnunda arabada satan bir amca vardı. :1: yengem arada yapar şimdi çocukluğumuzu hatırlarız hep yerken.. iyi aklıma getirdin. tarifini de not aldım. ben de yapayım bi ara. ramazanda hafif tatlı olarak soğuk soğuk iyi gelir..

sarımsakları soyup kavanozu tamamen zeytinyağı ile mi dolduruyorsun. iyi fikirmiş. ben de yapayım bundan sonra. 3 yıldır mutfağı haftasonları hariç anneme bıraktım ama ekimden itibaren yine iş başı yapıcam mutfağımda.. tek başıma yaşarken haftasonu pazara çıkar sebzelerimi ayıklar buzluğa atardım. soğanları bile yemeklik doğrayıp dondururdum. tavuk et falan haşladığımda suyunu dondururdum çorbaya pilava. akşamları eve gelince baya faydası olurdu bunların. sarımsak da ayıklamaya üşendiğim bi şeydir. bi kerede ayıklayıp saklamak iyi fikir:61:

görünmez kaza işte
ben yanık kremi xxxx kullanırım çok iyi gelir aklında olsun
bu sıcakta da hiç çekilmez hee yanık offf:(

tatlım ben mutfağı çok severim.yemek hamurişi pasta v.s yapmaya bayılırım.kısacası mutfağa bayılırım.çokta misafir ağırlarım.severek yapıyorum yanii
istediğin şeylerin tariflerini yazarım tabii seve seve
bizde enginar o kadar çok yenir ki anlatamam.her türlüsünü yaparım ben.
Bugün bamya pişiricem mesela
dün zeytinyağlı biber dolması yaptım

yaşıma göre çok yemek bilirim.çevremdekiler derler biçok ev kadınına taş çıkartırım yanii ayıptır sölemesi :)):1::1:

tatlım onu aralıksız 15 gün yiceksin ki faydasını göresin.anca o zaman düzene girer bağırsakların

al benden de o kadar begümcüm.. bana temizlik yap demesinler, hele dağınıklık topla toz al... aman aman.. amaaaa şu dakika telefon açsınlar 50 kişi yemeğe geliyoruz desinler. akşama kadar ohoooo.. neler neler döktürürüm.. börek de açarım, baklava da.. genelde elimdeki malzemeyle bişeyler uydururum. genelde güzel şeyler çıkar ortaya... ama nasıl yaptın demesinler bana. bilmem ki kaç kaşık neyden koydum içine. :1::1: annem hiç uyduramaz öyle. klaik yemekleri yapar. ben bişeyler uydurduğumda bi bakarım bi kaç gün sonra hatuncuğum da kopya çekmiş, benim yaptığımı yapmış:1::1: yeter ki elimi attığımda aradığım malzemeyi bulayım... mutfak benim özgürlük alanımm

geçmiş olsun kuzu... Yanık çok kötü. Ihmal etme derim. Geçen yıl annem yaktı kendini. Bir ay pansumana taşıdık hastaneye..

Bu arada aklınızda olsun. Avrupa yakasında bağcılar devlet hastanesinde yanık merkezi var. Acil durumlarda başka yere giderseniz oyalanırsınız. çünkü geleni bağcılara yolluyorlar.. Allah kimsenin başına vermesin ama bunları bilmek de önemli. Bir arkadaşımın kuzenini çorludan kartala sevk ettiler. Zamanında müdahale edilmediği için birşey yapılamadı ve vefat etti.

çocukluğumun en tatlı anılarından biri. Bici bici. Zeytinburnunda arabada satan bir amca vardı. :1: Yengem arada yapar şimdi çocukluğumuzu hatırlarız hep yerken.. Iyi aklıma getirdin. Tarifini de not aldım. Ben de yapayım bi ara. Ramazanda hafif tatlı olarak soğuk soğuk iyi gelir..

Sarımsakları soyup kavanozu tamamen zeytinyağı ile mi dolduruyorsun. Iyi fikirmiş. Ben de yapayım bundan sonra. 3 yıldır mutfağı haftasonları hariç anneme bıraktım ama ekimden itibaren yine iş başı yapıcam mutfağımda.. Tek başıma yaşarken haftasonu pazara çıkar sebzelerimi ayıklar buzluğa atardım. Soğanları bile yemeklik doğrayıp dondururdum. Tavuk et falan haşladığımda suyunu dondururdum çorbaya pilava. Akşamları eve gelince baya faydası olurdu bunların. Sarımsak da ayıklamaya üşendiğim bi şeydir. Bi kerede ayıklayıp saklamak iyi fikir:61:

Al benden de o kadar begümcüm.. Bana temizlik yap demesinler, hele dağınıklık topla toz al... Aman aman.. Amaaaa şu dakika telefon açsınlar 50 kişi yemeğe geliyoruz desinler. Akşama kadar ohoooo.. Neler neler döktürürüm.. Börek de açarım, baklava da.. Genelde elimdeki malzemeyle bişeyler uydururum. Genelde güzel şeyler çıkar ortaya... Ama nasıl yaptın demesinler bana. Bilmem ki kaç kaşık neyden koydum içine. :1::1: Annem hiç uyduramaz öyle. Klaik yemekleri yapar. Ben bişeyler uydurduğumda bi bakarım bi kaç gün sonra hatuncuğum da kopya çekmiş, benim yaptığımı yapmış:1::1: Yeter ki elimi attığımda aradığım malzemeyi bulayım... Mutfak benim özgürlük alanımm

benim bi kasem var kavonozdan küçük onu üzeri yüzecek kadar zeytinyağı ile dolduruyorum ama bu sefer o kadar çok zeytinyağı koymadım.halam koymadanda oluyo deyince eski sarımsakların içine attım üzerine kadar geçmedi yani.ikiside olur nasıl istersen.
Bici biciyi bende çok yaparım yazın
bide piramit pasta yaparım yazın çok buzluğumdan hiç eksik olmaz hemen hemen aklınızda olsun sizinde

:)))Ne tatlısın Ceren yaa valla bıcır bıcırsın
Umarım işe yarar canım yalnız 15 günde 1 kere yapmanız gerekiyor onuda söyleyim..
Yoksa faydası değil zararı var bunun amacı sadece metobolizmayı şaşırtmak:21:

Haşlanmış değil canım ya normal bildiğin z.yağlı yemek..
suyunu yemezsin tabakta bırakırsın sebzesini yersin...

Yok canım normal yemek...
10 yemek kaşığı sebze yemeği silme olucak canım yani dolu dolu 10 kaşık değil anlamında...

Bayan kaprisler sizi:)))
Afiyet olsun bu arada viskinde pek güzelmiş:9:

Elifim dinlenirsin bol bol gerçi insan değişiklik arıyor yıllık izin sonuçta ama işte bazen olmuyor bayrama falan yaparsınız birşeyler artık..

Canım ödem çayı dediğim doğa slim çay..
İçinde maydanoz,mısır püskülü,kiraz sapı gibi ödem söktürücü bitkiler var çok güzel işe yarıyor ben geçen hafta regli haftam olmasına rağmen 700 800 gram vermiştim sanırım...
Ödem söktürücü sayesinde diye düşünüyorum...

ayyy teşkkürrrr ederimmm utandıımmm :)
ben bu haftasonu kararlıyım yapmaya çalışcam inşallah, bu haftasonu için henüz bi planım yok da :D

Cerencim bu arada iş görüşmesine de gitmişsin hadi hakkında hayırlısı artık umarım gönlündeki olur...

Bu arada atladıklarım varsa kusura bakmayın kızlar bu saat ve benim oğlum hala uyumadı bir babası gidiyor bir ben uyutalım diye 11 den beri...
İyice sapıttı artık bu saatte 3 yaşında bir çocuk oturuyor ya var mı böyle birşey:58:

saol cnm yaa, 2. görüştügüm yerden yarın akşamüstüne dogru haber gelcekk sanırım içerden cok pis tıslayanım war :)

nasıl bişiy miş bu sirke bal falan kuzu?

hakkında hayırlısı olur inş tatlım.herşey para değil tabiki kariyerin için köklü bi firmada çalışmakta çok önemli bencede.inş istediğin gibi olur tatlım.
Bu arada çakma viskine bayıldım :))
ayrıcada şu anlatış şeklinede bayılıyorum valla kuşum :))

hem kilo alıp hemde hiç göbeğinin olmaması süpermiş valla tatlım

metabolizma hızlandırmak için bende bi ara elma çayı yapıyodum selahattin dönmezin ama işe yarayıp yaramadığından emn değilim

ölemi dediler terbiyesizler :))
üzülme kuzu denk gelir yine çıkarsınız bi yerlere inş
kısmet de geç git beya salla

:)) ilahi elif alemsinnn :))

bende sana bayılıyorum bikere taaammıııı, istersen gel karşılıklı wiski içerizz senlendeee :D
wiskisiz yapamıyorum yaa :D:D

ay begümcüm nasıl yaktım anlatayaım semaver var bizim ofiste
ben yeni bi bardak aldım dün böyle vazodan hallice kocaman bişey
semaverin musluğuna dayadım bardağı işte suyunu koycam bardak çıkmıyo sıkışmış
ben de şöyle sert bi çektim çay olduğunca döküldü elime
nasıl haşlandım hemen yanık kremi yanık örtüsüyle falan sardı bizimkiler
elim iptal tek tek sol elimle yzmaya çalışıyorum epey zor oluyo tabi
özetle böyle kuzu

canım yaaaa cok geçmiş olsun, benim resmen fobimdir yanık, ufff cok dikkat et cnm kendine yaaaaaaaa :(

Yok be Begümcüm..İşte böyle hafif zannedip sebze ve proteinden yoksun yediğin zaman insan alıyor esas kiloyu..Mesela ben bu menüye bugün 100 gram alıp başladım güne:(
Bugün 1 öğün haşlama sebze 1 öğün et yemeye çalışıcam ve de 2 bitki çayı dediğin gibi form ve ödem sökücü...

Ayyy bici bici muhallebisimi çok tatlı yaaa:))
Sen nerde yaşıyorsun Begümcüm?
Bu arada buraya yazdıklarının tariflerini yaz bana valla çok merak ettim..
Mesela su muhallebisini nasıl yapıyorsun sonra maydanozu nasıl saklıyorsun?
Ramazan hoşafının tarifini alayım:)))
:9:
Diyet yapcam diye aşçılık sıfır gariban oğlumla kocam varsa oksa fırın yemekleri haşlama sebze salatalar ızgaralar :60:
Garibanlara yapayım bir gün şöyle hoşaf falan gözleri açılsın:60:
Ceren bak aşçılık sıfır kız herşeyi biliyon deme hamur açmayı bilmem sarma sarmayı bilmem lahanaymış,enginarmış bunları daha pişirmedim evimde:14:
Daha geçen sene pırasa pişirmeyi öğrendim ama tebrik edin beni:61:
Neyseki bütün sebzelerin haşlama ve 100 kaloriyi geçmiyecek tariflerini bilirim ama:60:

Ayyy canım ya geçmiş olsun kıyamam verilmiş sadakaların varmış tatlım yaa dikkat et:71:

walla tatlım okdrı kadı kızında da olur yaanee, olmayıversin hiç bişeee olmazzzzz :D
maşallahın warrr muahhhhhhhhh :D :nazar:

günaydınn ablacım aynen no kaçamak

günaydınn ablacımmm valla ben yine kahvaltı etmedim dövceniz mi ne yapcanız artık siz karar verin son günlerde bir türlü toparlayamadım şu kahvaltı işini :) ama kesin kkararlıyım yarın düzenli olcak he bi de bu hafta sonu sanırım kumbağa gidecez babam iznim yok şimdilik orası olsun dedi telefonda bedava internet var ama giremezsem falan sorun büyük olmasın söyliyim dedim yarın erken gidecek olursam akşamdan bildirim yaparım ;)

ayyy geçmişş olsun ablam yaa ama ben kıyamam ablalarıma :43::43: allahım acil şifa versin inş.:16:

ablaaaa mııııııııııııııııııı :84:

ayyy teşkkürrrr ederimmm utandıımmm :)
ben bu haftasonu kararlıyım yapmaya çalışcam inşallah, bu haftasonu için henüz bi planım yok da :d

saol cnm yaa, 2. Görüştügüm yerden yarın akşamüstüne dogru haber gelcekk sanırım içerden cok pis tıslayanım war :)

bende sana bayılıyorum bikere taaammıııı, istersen gel karşılıklı wiski içerizz senlendeee :d
wiskisiz yapamıyorum yaa :d:d

canım yaaaa cok geçmiş olsun, benim resmen fobimdir yanık, ufff cok dikkat et cnm kendine yaaaaaaaa :(

walla tatlım okdrı kadı kızında da olur yaanee, olmayıversin hiç bişeee olmazzzzz :d
maşallahın warrr muahhhhhhhhh :d :nazar:

Ablaaaa mııııııııııııııııııı :84:

ramazandan sonra içerik artık viskileri tatlummm :1::1::1:

kız ben öğlen yemeğimi yedim de geldim daha kahvaltımı etcen sen :))
Ne yazık ki öyleydi canım yaa toparlıycam ama :)
ablaaaa mııııııııııııııııııı :84:

teyze mi diyim :9::9:Değişik hitapları yasaklıyım mı yoksa kendime sadece canım falan diyim istemiyor olabilirsin canım ;)

Hepiniz için geçerli bir açıklama yapmak istiyorum Bir ablam abim ya da kardeşim yok abladan çok abim olsun isterdim ama bi ablam olduğu çıksa şimdi çok sevinirim sizleride birer abla biliyorum eğer birgün bu gruptan ayrılmak zorunda kalırsam üzülürüm sizler hem ablam hem arkadaşımsınız;):58:

şu anda sağımda ki insan tostt yiyoo, solumda ki bitter tadelle yiyoo, karşımda ki gofret yiyoooo :(

cok acıktım bende, fikirlerinize ihtiyacım war, bgn yediklerimi yaziiim

sabah
3/4 simit
1 tane karper peynir
sekersiz çay

ara
1/4 simit

öğlen
4 yk yogurtlu semizotu
( okdr )

şimdi napiiiim deersiniz.. dışardan alabilceim bişi olmalı, işteyim ya pufff :S

şu anda sağımda ki insan tostt yiyoo, solumda ki bitter tadelle yiyoo, karşımda ki gofret yiyoooo :(

sabah
3/4 simit
1 tane karper peynir
sekersiz çay

ara
1/4 simit

öğlen
4 yk yogurtlu semizotu
( okdr )

Öncelikle allah sabır versin canım bilirim o durumu valla şimdi aklıma hiçbirşey gelmedi..

nasıl birşey istiyorsun ki :s

benim bi kasem var kavonozdan küçük onu üzeri yüzecek kadar zeytinyağı ile dolduruyorum ama bu sefer o kadar çok zeytinyağı koymadım.halam koymadanda oluyo deyince eski sarımsakların içine attım üzerine kadar geçmedi yani.ikiside olur nasıl istersen.
Bici biciyi bende çok yaparım yazın
bide piramit pasta yaparım yazın çok buzluğumdan hiç eksik olmaz hemen hemen aklınızda olsun sizinde

piramit pasta dediğin bizim mozaik pasta dediğimiz şey herhalde.. evet o da güzel oluyor.. ama bizim evde 2 tane canavar var. onlara ne yapsan durmaz. annemle babamdan bahsediyorum.. şeker hastası ikisi de ama tatlı görmesinler unutuveriyorlar.. geçen akşam biz balkonda dondurma yerken babam geldi. fenalaştım dedi. şekerini ölçtük 200 e çıkmış.. sonra mutfağa girdi. baktım buzluğu açtı. başına falan buz koyacak arıyor sandım. ne arıyorsun dedim. dondurma yok mu dedi....:52::52::52::52: ölür müsün öldürür müsün... şimdi şekerini ölçtük ne dondurması didimmm.. hapını verdim, içti, büktü boynunu gitti..

sabah
3/4 simit
1 tane karper peynir
sekersiz çay

ara
1/4 simit

öğlen
4 yk yogurtlu semizotu
( okdr )

cerencimm acitiva kahvaltı zamanı, mısır kıtırı, leblebi, fındık,ya da 65 kalori olan fruttare... aklıma gelenler bunlar...

ramazandan sonra içerik artık viskileri tatlummm :1::1::1:

benimkisiii ramazanda da içilebilendeeen :)

Ne yazık ki öyleydi canım yaa toparlıycam ama :)

teyze mi diyim :9::9:Değişik hitapları yasaklıyım mı yoksa kendime sadece canım falan diyim istemiyor olabilirsin canım ;)

Hepiniz için geçerli bir açıklama yapmak istiyorum Bir ablam abim ya da kardeşim yok abladan çok abim olsun isterdim ama bi ablam olduğu çıksa şimdi çok sevinirim sizleride birer abla biliyorum eğer birgün bu gruptan ayrılmak zorunda kalırsam üzülürüm sizler hem ablam hem arkadaşımsınız;):58:

yok bebekiiim yok apla de tabii de bi an ben hani apla mı olduuum diye şeettim :D
ne istersen de bana, lequ gacı de :D

Öncelikle allah sabır versin canım bilirim o durumu valla şimdi aklıma hiçbirşey gelmedi..

nasıl birşey istiyorsun ki :s

ufff ne bilim büüyle fenaaa seyler amaa kepekli tost yiseemmi diye düşündüm, smdi bi avuc leplebi yiyom beyazndan :/

piramit pasta dediğin bizim mozaik pasta dediğimiz şey herhalde.. evet o da güzel oluyor.. ama bizim evde 2 tane canavar var. onlara ne yapsan durmaz. annemle babamdan bahsediyorum.. şeker hastası ikisi de ama tatlı görmesinler unutuveriyorlar.. geçen akşam biz balkonda dondurma yerken babam geldi. fenalaştım dedi. şekerini ölçtük 200 e çıkmış.. sonra mutfağa girdi. baktım buzluğu açtı. başına falan buz koyacak arıyor sandım. ne arıyorsun dedim. dondurma yok mu dedi....:52::52::52::52: ölür müsün öldürür müsün... şimdi şekerini ölçtük ne dondurması didimmm.. hapını verdim, içti, büktü boynunu gitti..

cerencimm acitiva kahvaltı zamanı, mısır kıtırı, leblebi, fındık,ya da 65 kalori olan fruttare... aklıma gelenler bunlar...

bi avuc beyaz leplebi yidim anaam ama kesmediii :D
perşembenin hatrına duruyorummm su an :D

sabah
3/4 simit
1 tane karper peynir
sekersiz çay

ara
1/4 simit

öğlen
4 yk yogurtlu semizotu
( okdr )

şimdi napiiiim deersiniz.. Dışardan alabilceim bişi olmalı, işteyim ya pufff :s

tatlım kalorisi az bi dondurma yada kbar olabilir ?

tatlım kalorisi az bi dondurma yada kbar olabilir ?

cnlarımmmm 1 avuç leplepii yedim, yetmedi 4 dene limonlu etiform yedim, daha da ısrar etmeyn yimemmm :D

Son düzenleme:
kız ben öğlen yemeğimi yedim de geldim daha kahvaltımı etcen sen :))

keşeke yemeseymişsin.hemde ilk günü .daha 6 gün var kızzz
neyse birazcık fazla su iç daha dikkat ette zararı olmasın

yaaaa bende çok pişmanım ama neyseki 4 gün sürüyo bnm
allahtan o konuda şanslıyım azcık...:59:

cnlarımmmm 1 avuç leplepii yedim, yetmedi 4 dene limonlu etiform yedim, daha da ısrar etmeyn yimemmm :d

:)) yeter peki
bende çıkmama yakın kiraz var yanımda onu yicem
bakım günüm bugün kızlar
gittiğim yer arkadaşım
bitince birlikte onlara gitcez beylerde gelcek maç varmış onu izlicekler
çıkışa yakın yiyeyim ki akşam yemeği yiyemicem çünkü sonra çok karnım açıkmasında saldırmıyım perşembe perşembe herşeye :))

ben de yazmadım bugün yediklerimiii:52::52::52:

sabah klasik kahvatı. pek bişey de yiyemedim. sıcaktannn..

öğlen
1 kase ayran çorbası

az önce 1 avuç çerez yedim.. bugün de ceren hatırlattı...

akşam bakıcaz artık. belki bişey yemem bile. yarın cumaaaaaaaa:52::52::52::52:

kızlar bugün gelemedim hem elimin yanığı hm son dk işleri
bi de net yavaş mesaj paneli bi türlü gelmiyo
akşam top yekün bakcam herşeye
kızlar yarın bildirimleri erkenden yapın emi
lütfen saat 10 u geçmeyelim

kızlar bugün gelemedim hem elimin yanığı hm son dk işleri
bi de net yavaş mesaj paneli bi türlü gelmiyo
akşam top yekün bakcam herşeye
kızlar yarın bildirimleri erkenden yapın emi
lütfen saat 10 u geçmeyelim

elin nasıl oldu şeker?
Krem iyi geldimi bari?

Selam kızçeler...
İşyerindeyim şu an ve canım inanılmaz derecede balık çekti...Ama şu an imkansız görünüyor:(
Ne yesem diye düşünüyorum.Ev yemekleri yapan bir yer burada.Saat geç olduğu için fazla birşey kalmamış.Kalanlar; bezelye,patates,karnıyarık(bu sıcakta),salata çeşitleri,çorba,pilav veee tatlılar:1:

Benim siparişim şöylee
Ton balıklı salata
Mercimek çorba
Cacık(ne alakaysa)

Midemi şişirsin yeter:)

Back
X