- Emoji Skoru
- 74
- Puanlar
- 363
- Konu Sahibi Cherry Mom
- #66.361
Gınaydın...
Daha yeni kalktım. Kahvemi iciyorum, ayılamadım. :)
Pelincim, seneler once o bilgiyle çarpıştığım için bıraktım zaten :) cok iyi oldugu hatırlattıgın :) ben böceklerden iğrenirim ve acaip urperım
o yuzden baslı basına ıgrenc geldı
(( ayrıca fare olayıda tarladan hasat yapılırken cok dıkkatsız yapıldıgından, sadece öğütmede kemikleri cıkarbılıyormus. geri kalanı içer de yani
(((
ya zaten boyle buyuk uretımlerde ıllakı bırseyler vardır, ben hep buna ınanırım.. ben bıraktıgımdan beri daha cok ayran ıcer oldum. onun dısında da soda..
evet canım baton gıbı kalıpla yaparsan ıyı olur. cunku hamurun kıvamı bıraz cıvık oluyor, kıvamını ona gore ayarla pelincim. Yani elle yogurma malzemelerı koy, kahvaltı bıcagıyla cevırerek karıstır. (pogaca hamuru gıbı değil kıvamı) sut koyacaksanda bir daha ki sefer dene bence onu once bır normal yap. (yıne sen bılırsın tabı)
kalıba koyduktan sonra 1 saat malum beklet mayalansın (bunları bılıyorsundur ama ben hatırlatıyım dedım yıne )
bende aynen oyle yapıyorum, 2-3 tane yapıyorum bır gun, atıyorum dondurucuya hergun taza taze alıyorum. :)
Daha yeni kalktım. Kahvemi iciyorum, ayılamadım. :)
Günaydın sevgili takımım.
Raa,kolayla ilgili paylaşımın çok güzel,nadiren şekersiz olanını içiyorum,şekerlisine zehir gözüyle bakıyorum.bir de zaten şu kolaya rengini veren meyan kökünün fabrikada preslenirken içindeki farelerin de preslendiği hikayesi var ya,bir de ayrıca yine renk vermesi için bir böceğin kanını kullandıkları hikayesi,düşününce midem bulandı,sanırım artık diyet olanını da içemem.kolanın içindeki böcek,fare yazsanız internette bulursunuz.
Pelincim, seneler once o bilgiyle çarpıştığım için bıraktım zaten :) cok iyi oldugu hatırlattıgın :) ben böceklerden iğrenirim ve acaip urperım
ya zaten boyle buyuk uretımlerde ıllakı bırseyler vardır, ben hep buna ınanırım.. ben bıraktıgımdan beri daha cok ayran ıcer oldum. onun dısında da soda..
Sinem canım peki bu ekmeği tost ekmeği gibi baton kalıbımla mı pişireyim,normal ekmek şekli verip taş tepsi üzerinde mi.şöyle yumuşacık tost ekmeği gibi olsun istiyorum,belki biraz süt te eklerim,sonucu yazıcam.bir de kutularda satılan un karışımları var,ekmek yapmak için,7tahıllı falan,onlarla deneyeyim.kendi ekmeğimi kendim yapayım,dilimler buzluğa atarım,her sabah birkaç dilimini mikrodalgada çözdürürüm,normalde de öyle yapıyorum zaten
evet canım baton gıbı kalıpla yaparsan ıyı olur. cunku hamurun kıvamı bıraz cıvık oluyor, kıvamını ona gore ayarla pelincim. Yani elle yogurma malzemelerı koy, kahvaltı bıcagıyla cevırerek karıstır. (pogaca hamuru gıbı değil kıvamı) sut koyacaksanda bir daha ki sefer dene bence onu once bır normal yap. (yıne sen bılırsın tabı)
kalıba koyduktan sonra 1 saat malum beklet mayalansın (bunları bılıyorsundur ama ben hatırlatıyım dedım yıne )
bende aynen oyle yapıyorum, 2-3 tane yapıyorum bır gun, atıyorum dondurucuya hergun taza taze alıyorum. :)