Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Ben az dışarı çıkayım, güneş çok güzel görünüyor, belki bisiklete binerim :30::30: :9::9: görüşürüz kızlarrrr :3::3:

.

Hangi Yiyeceğin Kaç Gramı 200 kaloridir?

Bazı gıdalar diğerlerine göre daha fazla kalori içermektedir fakat bu fark gerçekte nasıl gözükmektedir? Aşağıdaki fotoğraflarda her biri 200 kaloriye denk gelen gıdalar, düşük kalori yoğunluğundan
yüksek kalori yoğunluğuna doğru sıralanmıştır.

Bir tabak dolusu brokoliyle küçük bir kaşık fıstık ezmesinin aynı kaloriye sahip olduğunu gördüğünüzde
bir dahaki sefere neyi yemeye karar verdiğinizi iki defa düşünmeniz gerekebilir.

ABD Tarım Bakanlığı'na göre, ortalama bir yetişkinin kilolarını koruması için günde 2000-2500 kalori
tüketmesi gerekiyor. Diğer bir deyişle, sabit bir kalori miktarı ile gününüzü "geçirmelisiniz".
Aşağıdaki resimlere bakarak, hangi gıdayı yemeyi arzuluyorsunuz?

Neden 200 kalori baz alındı?
Bu projede herhangi bir kalori miktarını seçebilirdik ama bahsi geçen gıdaların somut hacimlerle sunulmasını istedik. 100 kaloriye denk düşen tereyağ veya sıvıyağın küçücük boyutlarda olacağını düşündük.
Öte yandan 500 kalorilik kereviz ise çok büyük boyutta yer tutacağından gram ve 200 kalori
arasındaki oran neredeyse anlaşılmaz olacaktı.

200 kalorilik gıdaların resimleri

$200kalori_1.webp
$200kalori_2.webp
$200kalori_3.webp
$200kalori_4.webp
$200kalori_5.webp
$200kalori_6.webp
$200kalori_7.webp
$200kalori_9.webp
$200kalori_8.webp

Bişi diyecem ama katılırmısınız bilmiyorum, çok itici bir erkek olmuş yaaaa :26::26::26:

.

Ben az dışarı çıkayım, güneş çok güzel görünüyor, belki bisiklete binerim :30::30: :9::9: görüşürüz kızlarrrr :3::3:

.

ikiizden başka da kimse kalmamış zaten........ben bayanken begenırdım ama yenı hali ne bilim insan kabullenemıyor :26::26:

birden şıp diye misafir geldi yengemler ayyy 2 çocuğu var anaokulu ve 1. sınıftalar çocuk değil canavarrrr 1 kilo vermişimdir peşlerinde koşturmaktan bitanesi tuttrmuş bana pizza yap dieee kabus gbi diyetteki adama pizza denirmiii:18::18:

gittiler çok şükr misafri çok çok severim bişeyler hazırlamayı ağırlamayı hizmet etmeyi ama çocuksuz olursa yada cocuk varsada varlığını hissettirmese daha cok severim:1:

herkes gezmede sanıırm malum haftasonu bnde biraz ders çalışym pc başından kalkabilirsem tabi daha sporda yapamadım onuda yapyım henüz kaçamağım yok musmutluyum burası biraz sevgili günlük gibi oldu:1::1:

cornicim okudum röportajı yorumuma gelicek olursak herkesin özgür iradesi ben ayıplamadımda insanı yöneten hormonlar malesef ve insan kendını nasıl hissediyosa o şekilde olmalı bülent ersoyu herkes el üstünde tutuo divaymış falan filan yani nilin neden bu kdr üstüne gidiliyo anlamıorm bnce iyi yapmışş sonuçta 1 kere gelicek hayata ndn istediği gbi yaşamasnkı biz kilolu bedenımızı bile istemıorz o kendını erkek hissederken nasıl yaşasın kız vucudnda yani toplumumuza dinimize ters biraz ama ben destekcısıymm

dalinciğim takma sende şu 6. takım olayını insanın fikri neyse zikride odur

birden şıp diye misafir geldi yengemler ayyy 2 çocuğu var anaokulu ve 1. sınıftalar çocuk değil canavarrrr 1 kilo vermişimdir peşlerinde koşturmaktan bitanesi tuttrmuş bana pizza yap dieee kabus gbi diyetteki adama pizza denirmiii:18::18:

gittiler çok şükr misafri çok çok severim bişeyler hazırlamayı ağırlamayı hizmet etmeyi ama çocuksuz olursa yada cocuk varsada varlığını hissettirmese daha cok severim:1:

herkes gezmede sanıırm malum haftasonu bnde biraz ders çalışym pc başından kalkabilirsem tabi daha sporda yapamadım onuda yapyım henüz kaçamağım yok musmutluyum burası biraz sevgili günlük gibi oldu:1::1:

cornicim okudum röportajı yorumuma gelicek olursak herkesin özgür iradesi ben ayıplamadımda insanı yöneten hormonlar malesef ve insan kendını nasıl hissediyosa o şekilde olmalı bülent ersoyu herkes el üstünde tutuo divaymış falan filan yani nilin neden bu kdr üstüne gidiliyo anlamıorm bnce iyi yapmışş sonuçta 1 kere gelicek hayata ndn istediği gbi yaşamasnkı biz kilolu bedenımızı bile istemıorz o kendını erkek hissederken nasıl yaşasın kız vucudnda yani toplumumuza dinimize ters biraz ama ben destekcısıymm

dalinciğim takma sende şu 6. takım olayını insanın fikri neyse zikride odur

ne güzel özetleyıverdin kız:27::27::27::27::27:
bugün buranın bekcisiyim,çok sıkıldım yahu.....eşim birazdan gelir sonra yıne cıkar gider.poffffffff....esra kulagına küpe olsun bacım ..evlenırsen kocanı cok fazla dışarıya alıştırma sonra bak sende bizim gibi evde tek basına beklersin:43::43:

bugün buranın bekcisiyim,çok sıkıldım yahu.....eşim birazdan gelir sonra yıne cıkar gider.poffffffff....esra kulagına küpe olsun bacım ..evlenırsen kocanı cok fazla dışarıya alıştırma sonra bak sende bizim gibi evde tek basına beklersin:43::43:

ben esıme cık desemde cıkmıyo ıllakı evde karısıyla cocuklarıyla oturacak sende 1 gun cıkarsa cıkar bende dısarı cıkaramıyom dıye sıkayet edıom hey allahım :1::1::1:

garfıcım takmayım dıyorumda sınırlerıme dokanıyo bılınmı :20::20::20:

ben esıme cık desemde cıkmıyo ıllakı evde karısıyla cocuklarıyla oturacak sende 1 gun cıkarsa cıkar bende dısarı cıkaramıyom dıye sıkayet edıom hey allahım :1::1::1:

sinirlerimi hoplattı yerinden.tel ettim nerdesın nıye gelmıyorsun,evde ben çok sıkıldım diyorum......hemen ses tonu değişiyor beyımızın......bu ne ya önlem almam laızm benım ...sıkboğaz etmeyım dıyorum ama yokkkk illa boğacaksın bunları....:47::47::47::47:

merhaba kızlar...
bu saate kadar ev işi yaptık akşam yemeğini de kapattık bi bakayım dedim sizi özledim:16:
biraz oturayım banyo vs yapmak için gidicem..
geçmişi okudum biraz da canınızı sıkmışlar sizin özelliklede dalinin..canım boşver girme o takımın sayfasına bazı insanları anlamak güç..
kötü düşündükleri için iyi düşünceden anlamaz her lafın altında bişeyler ararlar..ordaki bi kaç kişide öyle sanırım:47:sıkma canını..

benimkide öyledir..
biraz ev işine yardım etti bana..yoruldu uyumaya gitti kovsan gitmz evden:9::9:

menüm..

kahvaltı.
-2 dl tam buğday ekmeği
1 yumurtadan biberli az sucuklu omlet
peynir
3 zeytin
domates-roka-tere

ara:yok

öğle:
1 kase yoğrt

ara
4 fındık

akşam.
1 kase sebze çorbası
bol yeşil salata

suyumu az içtim 1 lt ancak olmuştur ama içmeye devam ederim

spor 3 saat ev işi:9:

bnm en büyük korkum o bilyomusn bizimki şimdi işten snra çıkyo arklarıyla ama en geç 7de evde oluo küçücük köyden beter bi ilçede çalışyo sıkılıorm fln dio evlenincede giderse die tırsıorm bunuda ona kaç kere söledim o zaman gitmem delimiisn şimdi evde otursam yalnız olcm o zaman sen olursun fln dioo bide beni evde yalnız bırakmaz o o yuzden cıkmaz gbime gelioda işte evlenınce değişiomus erkekler bilmiorm ya ben çok guvenıorm ona sözünün arkasnda durur die tam böyle düşünceleri davranışı evlilikten beklentisi hayalleri fln bnm istediğim gbi eğer evlenince hayal kıırklığına ugrarsam yıkılıırm sanırım baştan anlamanın bi yolu yokmu bunun:27::27:

bilmezmıyım cnm bende senin gbiyim bırı bana haksızlık etsın tepesine çökerimde gel sende kalsın bu sefer büyüklük

menüm..

kahvaltı.
-2 dl tam buğday ekmeği
peynir
3 zeytin
domates-roka-tere

öğle:
1 kase yoğrt

ara
4 fındık

akşam.
1 kase sebze çorbası
bol yeşil salata

artık fazla yemıosun farkındamıısn bılerekmı bole yapysn yoksa cnınmı ıstemıo super menu:46:

sinirlerimi hoplattı yerinden.tel ettim nerdesın nıye gelmıyorsun,evde ben çok sıkıldım diyorum......hemen ses tonu değişiyor beyımızın......bu ne ya önlem almam laızm benım ...sıkboğaz etmeyım dıyorum ama yokkkk illa boğacaksın bunları....:47::47::47::47:

sen evlendıkten sonra gittin dimi o şehre bildiğim kadarıyla orda akraban arkadasın flnda yok yani bi nevi onun için o şehrdesin anlat eşine güzelce sıkıldığını ama snirli anlatma gzl gzl anlat tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır anlıcaktır cnm:16::16::16:

menüm..

kahvaltı.
-2 dl tam buğday ekmeği
peynir
3 zeytin
domates-roka-tere

öğle:
1 kase yoğrt

ara
4 fındık

akşam.
1 kase sebze çorbası
bol yeşil salata

:46::46::46::46::46::46::46:

menum

sabah klasık kahvaltı
ara yok
ogle halı hazırda bısey olmadıgından gene kahvltı cok az tereyagı cok az nutella cok az recel peynır vs vs

ara 1-2 etı form
aksam 1kaç yaprak lahana yanında yogurt
ara gene yogurt

sırf yemek ıcın yedım varya yoksa hıc bısey yıcek halım yok

yarında kızımı almaya gıdıcez bıtsın bu ayrılık garii:43:

sporda elıptık yapıcam
su 1 ltre yatana kadar 2-3 olur herhal

Hangi Yiyeceğin Kaç Gramı 200 kaloridir?

Bazı gıdalar diğerlerine göre daha fazla kalori içermektedir fakat bu fark gerçekte nasıl gözükmektedir? Aşağıdaki fotoğraflarda her biri 200 kaloriye denk gelen gıdalar, düşük kalori yoğunluğundan
yüksek kalori yoğunluğuna doğru sıralanmıştır.

Bir tabak dolusu brokoliyle küçük bir kaşık fıstık ezmesinin aynı kaloriye sahip olduğunu gördüğünüzde
bir dahaki sefere neyi yemeye karar verdiğinizi iki defa düşünmeniz gerekebilir.

ABD Tarım Bakanlığı'na göre, ortalama bir yetişkinin kilolarını koruması için günde 2000-2500 kalori
tüketmesi gerekiyor. Diğer bir deyişle, sabit bir kalori miktarı ile gününüzü "geçirmelisiniz".
Aşağıdaki resimlere bakarak, hangi gıdayı yemeyi arzuluyorsunuz?

Neden 200 kalori baz alındı?
Bu projede herhangi bir kalori miktarını seçebilirdik ama bahsi geçen gıdaların somut hacimlerle sunulmasını istedik. 100 kaloriye denk düşen tereyağ veya sıvıyağın küçücük boyutlarda olacağını düşündük.
Öte yandan 500 kalorilik kereviz ise çok büyük boyutta yer tutacağından gram ve 200 kalori
arasındaki oran neredeyse anlaşılmaz olacaktı.

200 kalorilik gıdaların resimleri

Eki Görüntüle 645776
Eki Görüntüle 645777
Eki Görüntüle 645778
Eki Görüntüle 645779
Eki Görüntüle 645780
Eki Görüntüle 645781
Eki Görüntüle 645782
Eki Görüntüle 645784
Eki Görüntüle 645783

Çok enteresan geldi banaa.. :27:

evde olduklarıda cekılmıyokı vıdı vıdı vıdı vıdı susmuyolar herseye karısıyolar bazen dısarda olmaları ıyıdır bnmkıde kovsan gıtmıyo :32:
vıdı vıdısıda pek yoktur :1:
konuşursa anında cevabını alıyo vazgeçiyo sonunda:1:

poponuzu kaşıyın:1::1::1:
:1::1::1::1:
artık fazla yemıosun farkındamıısn bılerekmı bole yapysn yoksa cnınmı ıstemıo super menu:46:
yok cnm sizden korkuma yemiyorum:1::1::1:
yoksa canım neler istiyo:39:

menüm..

kahvaltı.
-2 dl tam buğday ekmeği
peynir
3 zeytin
domates-roka-tere

öğle:
1 kase yoğrt

ara
4 fındık

akşam.
1 kase sebze çorbası
bol yeşil salata

:46::46::46:
menum

sabah klasık kahvaltı
ara yok
ogle halı hazırda bısey olmadıgından gene kahvltı cok az tereyagı cok az nutella cok az recel peynır vs vs

ara 1-2 etı form
aksam 1kaç yaprak lahana yanında yogurt
ara gene yogurt

sırf yemek ıcın yedım varya yoksa hıc bısey yıcek halım yok

yarında kızımı almaya gıdıcez bıtsın bu ayrılık garii:43:

sporda elıptık yapıcam
su 1 ltre yatana kadar 2-3 olur herhal

çok az cnm ya

Back
X