Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

bilenler bilir,2 hafta once sok diyet yapmak istedim.olmadi,daha dogrusu 3.gun bozuldu...sonra dusundum,ben sok diyet ya da asiri kisitlanmis diyetleri yapa yapa bu hale geldim...5 kilo verip 8 kilo alarak 20 kilo fazlaya sahibim bugun... :1no2:
bu hafta 500 gr vermisim,cunku canimin istedigi herseyi tuketmeye basladim 3 gundur...bu belki bazilarina ters gelebilir ama dedim ya ben cok uzun zamandir ugrasiyorum,kilo vermek basari degildir,onemli olan korumaktir ve ben bunu saglayamadim.artik saglamak istiyorum...bir diyetisyen soyle demisti,kilolarini verdikten sonra yemeye devam edecegin hicbir yiyecegi hayatindan cikarmaya kalkma,yer yemez kilo alirsin... ben herseyi yemeyi sevdigim icin hicbirseyi cikarmiyorum hayatimdan,bugunden itibaren bu boyle olacak...dunku yediklerimi de birazdan yazinca ne demek istedigimi anlayacaksiniz...
ne dusunuyorsunuz soylediklerimle ilgili?

15 gün yemeksiz çok zor gibi gözüküor...yine de bilemem...bijocum regl misin sen şişlik falan dion...böle durumlarda vermen zor ve de alış bile gösterebilir tartı bu gibi durumlarda tartı 2 kilo fazla gösteriormuş...tartılma ölçüm yapma diodu doktorum

canım evet reglim hem de uzun bir sürenin ardından oldum :bbo: 2-3 gün var bitmesine bakalım o zaman belli olur kilom sanırım.

çikolatacım şok diyet değil bu bence. arkadaşım bırakınca almamış kiloları bitanem.

hem ayrıca ben yavaş ve sağlıklı kilo işine de pek inanmıyorum. yavaş yavaş versen de hızlı hızlı versen de yersen alıyosun kardeşim bu kadar basit. ben insem 1 senede 55 e. sonra götürsem bi gün börek bi gün baklava ohhh gel keyfim gene alırım tabi kiloları. yanlış anlaşılmasın bu sadece benim düşüncem. çevremde hiç yemeyip de kilo veren ve yıllarca kendilerini kontrol altında tutmuş bir sürü kişi var. sağlıklı zayıflayıp da ideal kiloya gelip yine alan da var. bu biraz otokontrol, tabi yine bence yerimseniben

ben şimdi yürüyüşten geldim kızlar. öldüm öldüm henüz dirilme aşamasındayım :roflol: 3 km tempolu, 1 saat de normal yürüyüş yaptım. hergün çıkıcaz artık arkadaşımla böyle sabahları. bir de spor salonuma uğradım aerobik step varmış benim uygun olduğum saatlerde. ne diyosunuz aerobik step işine? yoksa fitnesse mi gitsem?

sevgili canzi,dunku raporum canim...

sabah: normal kahvalti(2 dilim ekmek,peynir,domates salatalik,4 zeytin,sekersiz cay)

ara: 2 adet galeta,1 kasik yogurt

oglen: 5 kasik taze fasulye (susuz),2 kasik makarna,yogurt

ara:salata

ara:yarim kase ev yapimi sutlac

aksam: 1 adet tavuk budu,bol salata,1 dilim ekmek

ara:2 porsiyon meyve

yatarken yarim bardak az yagli sut

not 1 : sabah ogunune normal kahvalti yazarsam,bu parantez icindekilerdir,cunku genelde bu sekilde yerim sabahlari...ekleme yaparsam normal kahvalti + .... yazarim canzi cgm)

not 2 :sutlac yedim ama zamaninda ve yarim kase...aksam sporunu da yaptigim zaman bunun bana kilo aldiracagini sanmiyorum... sen ne dusunuyorsun canzi cgm?

canlar benım bugun elektrıklerım kesılıp duruyor
ınternetım de kopuyor halıyle
ben de bu guzel havadan yararlanip cikmaya karar verdim,bugun aksam da misafirlige gidecegiz...
artik bugun tekrar giremem,
fazla muhabbet etmeyin bensiz,kiskaniyorum heee
kilo veren herkesi tebrik ediyorum.hepinizi opuyorum doslar a.s. :enbuyukkk:

chocolatçım herşey süper bence fazla sı yok...bnm diyetisyenim küçük kase tatlıyı hergün 17:00 de veriodu hemde her gün...sen bi gün yemişin sorun etme bence....

su yavaş ama sağlıklı kilo olayına gelince haftada 1 kilo asla yadırganacak bir kilo değil ayda 4 kilo yapar...ve bi kaç ay da istikrarla başarılabilinir....kilo korumasına gelince canlarım....bu dünya da kimse aç kalarak kilo korumaz bence....eğer cnn çok bişi isterse yersin akşama ya da ertesi gün telafi edersin....12 kilo verdiğim dönemde haftada 1 gün istediğimi yiyip ertesi gün aynen dvm ediodum...ama bu yeme işini akşam değil gündüz yapıodum(en azından akşama akdr yakılabilinir bi kısmı) akşamda yemek yerine bir meyva ya da yoğurt hafif bişilerle geçiriodum...zaten kendimi ödüllendirmişim ve de mutluyum o sıra daha fazla yemeğe ihtiyaç duymuodum...yani bu işi fazla yani her gün ya da haftada bi kaç kez yapmamak kaydıyla kilonuzu başarı ile koruyabilirsiniz...önemli olan kısmıda bu bence.....ben başaramadım ama bu kez kararlıyım ideal kiloma olurda kavuşursam asla geri dönmicem aslaaaaaaaaaa...

görüosunuz ne büyük mücadeleler verioruz koşular yürümeler sporlar kalori hesapları bunca çabayı çöpe atamayız....hep bunu düşünüp öle yemeğe oturun...çok faydalı oluo....

1 kaç dilim çikolata yiince kaç saat yürümemiz gerekio yakmak için....valla çok zor işimiz kızlar Allah azmimizi hırsımızı eksiltmesin...bizi bu yolda utandırmasın diyorum vermek ayrı bişi koruması da apayrı bişi....

normalde yemek standardım su an uyguladıklarımla çok zıt....bu yeme alışkanlığımı değişmem ve su anki durumda kalmam gerekio....normalde hergün tatlı yiyen, meyva ve sebzeden uzak salata asla ama asla yemeyen biriyim su an elimde elma var ve öğle yemeği niyetine yiyorum....sadece öğün atlamamak ve de meyvasız kalmamak adına....

çok konuştım yawwwmirmirmirmir

çikolatacım yediklerin normal yane özetle....

--------THE END------

Diyet yaparken kilo verilir. Peki verilen kilolar neden geri alınır?
Bir çok kişi aç kalarak diyet yapar ve kilolarını verir, peki diyetleri bıraktıktan sonra neden bu kilolar geri alınır?

Basitce açıklayım silere,
Bildigimiz gibi televizyonlarda, gazetelerde ve dergilerde çıkan çoğu diyetler insanların yemeklerini birden azaltmasını, kısmasını, vücüdun alışmış olduğu yiyecelerden çok farklı şeyler yemesini ve en kötüsüde hiç yemek yememesinden oluşna diyetlerdir.
Bilirsiniz ki kilo alıp verme basitce kalori hesabı oyunudur.

Neden kilo alınır?
Çünkü vücudunuz yakabileceğinden fazla kalori alırsa bu da size kilo olarak geri dönmektedir.
Bu mantık ile insanlar da fazla kilo aldıklarında oyunu kuralına göre oynamak isterler ve hemen diyetlere başvururlar ve de ilk başlarda biraz kilo vermeye başlarlar daha sonra bu kilo verme durur bu bazen metabolizmanızın hızı ile alakalı olarak değişiklik göstermektedir.
Peki Bilinçsizce, aç kalarak yapılan diyetlerin sonu ne oluyor?
Bu tarz programlar uygulanıp geri alınan kiloların nedenlerini örneklendirerek anlatayım.
Bilinçsizce, aç kalarak yapılan diyetler bir yayı yukardan elinizle bastırmak gibi olduğunu düşünün bırakınca ne olur. Evet bildiniz. Şimdi örneğimizi biraz açalım.
Diyelim 65 kilosunuz ve aç kalaran diyet yapmaya aşladınız.Diyet süpergidiyor henüz 2. haftadasında olmanıza rağmen 5 kilo verdiniz bile ve şu anda 60 kilosunuz.

20.Gününüze geldiniz ve şu anda 59 kilodasınız ve kilo vermenizin yavaşladıgını farke ettiniz. Bu sırada vücüdunuz sürekli aç kalıyor ve artık KITLIK PSıKOLOJıSı dediğimiz bir durumda vücüdünuz sanki bir daha yemek yemeyecek gibi hissetmeye başlıyor.

30. Günüz desiniz ve kilo veremiyorsunuz çünkü vücudunuz diyet sırasında ne yerseniz yiyin hayatsal faaliyetlerini sürdürmek için onları yağ olarak depolamaya başlar.

31.Gün bu gidişat sizin bütün moral ve motivasyonunuzu olumsuz etkilendigi için diyet yapmayı bırakıyorsunuz ve tekrar yemek yemeğe başlıyorsunuz. Kıtlık psikolojisinde olan vücudunuz fırsat bu fırsat diyerek ne yerseniz yiyin hepsini size yağ olarak depolar. Metabolizmanızda artık yeterince yıpranır ve hareketsizlik ile birlikte sağlıksız beslenmenin sonucu;
60. Gün diyete başladığınızda 60 kilo ile başlamışken şu anda 70 kilo olmak üzeresinizdir.

Sizlerin dikkat edeceğiniz nokta aç kalarak kilo veremeyeceğinizi öğrenmelisiniz. Unutmayın aç kalarak yapılan diyetler sadece metabolizmanızı bozmak ile kalmaz size daha fazla kilo olarak geri döner.

MEHALıM ABLAM YAZMIŞ..ELLERıNA SAĞLIK BENDE BURAYA TEKRAR YAZMAK ıSTEDıM...DıĞER ARKADAŞLARDA OKUSUN DıEyerimseniben

xtabucum bir sürü yazmışsın yazmışsın canım sağolasın da ben de sabahtan akşama aç kalalım demedim yahu. paso şok diyet yapalım da demedim. bir şekilde istediğim kiloya inip de korumak istiyorum dedim. ayda 4 kilo demişsin bence süper, fazla bile. ama o kitaplara öyle yapın böyle yapınlara, sağlıklı zayıflayın ayda 1 kilo verin geri almazsınızlara, günde 8 öğüne falan hakatten de inanmıyorum canım bee. dengede tuttun mu kralsın kısaca

hem ayrıca ben yavaş ve sağlıklı kilo işine de pek inanmıyorum. yavaş yavaş versen de hızlı hızlı versen de yersen alıyosun kardeşim bu kadar basit. ben insem 1 senede 55 e. sonra götürsem bi gün börek bi gün baklava ohhh gel keyfim gene alırım tabi kiloları. yanlış anlaşılmasın bu sadece benim düşüncem. çevremde hiç yemeyip de kilo veren ve yıllarca kendilerini kontrol altında tutmuş bir sürü kişi var. sağlıklı zayıflayıp da ideal kiloya gelip yine alan da var. bu biraz otokontrol, tabi yine bence yerimseniben

bu konuda haklısın....bende bunun üzerine insanların canı bişi çekerse kendilerini kasmasınlar die ek bilgi mahiyetinde yazdım...insanın canı hergün bişi çekmez dimi....arada çekersede kararında yerse..yani atıyorum o gün canı baklava çekti...4 ya da 5 tane baklava yedi die bütün kiloyu geri alcak değil....önemli olan alışkanlık haline getirmemek abartmamak yani...dielim ki kişi abarttı mesela ben...dielim ideal kiloma indim...75 oldum yesem yesem ne kdr yersem 108 e çıkabilirm....insan 2-3 kilo alınca dur der napıosun der bence...yani bilemiorum daha inemedim ki kiloma sölemesi kolay belkide...bi insemde korumak için çabalasam barebenneyaptımki

sen demişsin ki sağlıklı verilen kiloya inanmıorum...söle diim...sağlıklı verilen kiloya inan bence...belki bünye meselesidir bilemiom ama...şok diyetlerle aç kalarak daha fazlasını aldım...malum belli oluo zaten....111 kiloyken diyetisyene gitmeye karar verdim....günde bi sabah bi akşam 2 öğün sebzesiz meyvasız hattta salata bile sürmeyen bir kişi olarak 2 ay arada kaçamaklarla 12 kilomu verdim...sonra bişi oldu bıraktım ve inan 2 sene boyunca yemediğimi yedim belkide hayatımda spor falan da yok...yağlı abur cubur...gece 10-11 yedim.2 senede 7-8 kilo geri aldım...yaptığım yanlış bişidi ama sana anlatmak istediğim eğer o kiloyu şok diyetlerle yapmış olsaydım 2 seneden daha az bi zmnda ve 2 katı olarak geri alırdım 120 kilolara çıkardım...Allah bana bi daha diyeti bıraktığımı göstermesin...pes etmek yok mehaliminde dediği gibi...başarmalıyım...

ewt snnde dediğin gibi ister şok ister sağlıklı diyet yap yersen gereğinden fazlasını alırsın olduğu gibi kiloyu....biri geç olur az olur biri gereğinden daha fazla olur ve çok çabuk olur...çevrendekilerde hiç yememezlik etmiodur yaaa insan bi gün börek yer aradan geçer tatlı yer insanız yahuu bu güzellikleri arada abartmadan yemicez mi yaneee:1no2:.şimdi bnm kilom fazla olduğu için verdiğim kiloda o derece oluo...kilom ne zmn azalıcak o zmn verdiğim kilolarda belki 2 haftada 1 kiloya düşücek...seni anlıyorum...inşallah anlatabilmişimdir...

Son düzenleme:
bu arada bugünü özetliyim....

9:30 1 haşlanmış yumurta,3 küçük haşlanmış sosis,1 kk peynir, şekersiz çay

12:30 bitkisel çay

13:30 nescafe ve ardından

55 dk hızlı tempo yürüyüş 10 dk göbüş hareketleri

14:30 1 elma

16:00 da 1 kase yoğurt yicem

18:00-18:30 da 1 tabak semizotu---3 köfte---yoğurt yicem

21:00 de yine bi meyva die düşünüorum...

Sağlıklı kilo vermek vede bu kiloyu korumanın en temel yolu bence alışkanlıklarımızı sürekli hayatımıza yayacak şekilde düzenlemektir bence. hangimiz çok sevdiğimiz yiyeceklerden hayatımız boyunca vazgeçebilirizki değil mi? Bu nedenle kısa dönemde evet belki hayatımızdan çıkar ama uzun dönemde hayır çıkmaz bu nedenle kontrollü hale getirmeli. sporda öyle kilo veririken ha babam yaptığımız sporu kilo verince bırkıyorsak bencede hiç bir faydası yok kendimişzi harap edecek kadar spor yapmak yerine alışkanlık haline getirecek kadar yapmak daha önemli bence :) Fikir alışverişiniz çok güzel çok hoşuma gitt:))

bravo canim sana tabu ile ikiniz guzel sonuc aldiniz bugun devamini dilerim ikinizede nazar degmesin durmasin kionuz hep verin :nazar::nazar: hepimiz verelim insallah

tşk ederim canım .bizim tabiki sizlerden daha fazla vermiş olmamız doğal çünki çok kilo fazlamız var.ama duracak biliyorum .ben takıma girmeden diyete başlamıştım ama bu hafta çok kilo verdim toplam 5 kilo oldu aslında.ama duracak biliyorum bundan sonra haftada 1 kiloya razıyım.

valla en özetli ve anlaşılır şeklini sen yazmışsın ablacım tşkler...bende tam bunu demeye çalışıodum

Sağlıklı kilo vermek vede bu kiloyu korumanın en temel yolu bence alışkanlıklarımızı sürekli hayatımıza yayacak şekilde düzenlemektir bence. hangimiz çok sevdiğimiz yiyeceklerden hayatımız boyunca vazgeçebilirizki değil mi? Bu nedenle kısa dönemde evet belki hayatımızdan çıkar ama uzun dönemde hayır çıkmaz bu nedenle kontrollü hale getirmeli. sporda öyle kilo veririken ha babam yaptığımız sporu kilo verince bırkıyorsak bencede hiç bir faydası yok kendimişzi harap edecek kadar spor yapmak yerine alışkanlık haline getirecek kadar yapmak daha önemli bence :) Fikir alışverişiniz çok güzel çok hoşuma gitt:))

bende katılıyorum sizlere hep bu hatalardan dolayı bu hale gelmedikmi bencede önemli olan yaşam tarzı haline getirebilmek .biz evde diyetteyiz lafını kaldırdık artık sağlıklı besleniyoruz diyoruz.ben sporu biraz abarttım galiba ama daha düzenli daha kontrollü yapmaya çalışacam artık.ben diyabet hastası olduğum için zaten sürekli spor yapmam lazım yüyüyüşü yaz kış yapmaya çalışıyorum inanın yürüyüşümü aksatmadığım zaman şekerim kendiliğinden normale dönüyor.bide tabakları küçülttüm pazardan küçücük tabaklar aldım zaten uğraşsanda 5 kaşıktan fazla almıyor bütün evde bu uygulamaya alıştı gibi bakalım devamını getirebilirsek

tbrk ederim cnm çok iyi yapmışsın....tabak konusu iyi olmuş...şeker hastalığıda çok zor Allah yardımcın olsun...en korktuğum hastalık...annemde var...bende netten onun için şeker ölçüm cihazı araştırıodum...anneler günü gelio malum...işe yarar bişi almak istiyorum....

Rabbim tüm hastalara şifa versin hastalıklarla uğraşmak çok zor....:Saruboceq:

bu arada bugünü özetliyim....

9:30 1 haşlanmış yumurta,3 küçük haşlanmış sosis,1 kk peynir, şekersiz çay

12:30 bitkisel çay

13:30 nescafe ve ardından

55 dk hızlı tempo yürüyüş 10 dk göbüş hareketleri

14:30 1 elma

16:00 da 1 kase yoğurt yicem

18:00-18:30 da 1 tabak semizotu---3 köfte---yoğurt yicem

21:00 de yine bi meyva die düşünüorum...

canım bende sana yediklerimi anlatim ama bu günde dengesiz oldu eşim öğleye kadar evdeydi kızımın arkadaşı geldi o yüzden 0 yağsız meyveli kek yaptım ama günde küçük 1 dilimin çok zararı olacağını düşünmüyorum zaten arada bunları almazsak en fazla dayanacağımız 1 yada 2 aydır diye düşünüyorum ben eski damak tadımıza uyan çok sevdiğimiz şeyleri asla kaldırmadım hayatımdan ama çok daha yağsız daha az şekerli ve küçük porsiyonlara dönüştürdüm.

sabah 1 bardak su 1 bardak yeşil çay 1.5 saat yürüyüş
kahvaltıda bol sebzeli yağsız çökelek ve bolca semiz otlu
çeyrek lavaş ekmek

güzel takimim cok cok özür diliyorum gelemedim ben cok mesguldum misafir falan ve bu arada unuttum bugünün cuma oldugunu. gecmisi okuyamadim. tekrar özür diliyorum kusura bakmayin ne olur cok üzgünüm

CNM BNM SNN İÇİN YAZMADIM genel manada şok diyetler falan demiş te çikolate çım...ölesine yani...

yok canım alındım sandın galiba alınmadım. forumlar ne için var ki fikir alışverişi için yerimseniben :1hug:a.s.

zenanıma neler yediğimi de yazayım ve gideyim,

sabah: 1 dilim ekmek, domates, 5-6 zeytin, 1 yumurta, 1 kk peynir
ara: 1 kivi
öğlen: kocaman bir kase salata, 1 dilim ekmek

şimdi ara yaparım 1 bardak süt ile ve bugünü kapatırım. 2 litre su içtim, 3 e tamamlarım. hımm sirkeli su vsvs. artık lahana suyu da içiyorum günde 1 bardak, bakalım 2 ye çıkarırım belki. işe yaricak mı çok merak ediyorum -tatlicadiarzu-

Back
X