• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

kuru kayısı, kuru erik falan da veriyor ama ben tarzım olmadığı için yazmamıştım.. kahvaltıda 1-2 yenebiliyor sanırım ben sitesinden 1 tane örnek menü paylaşayım sana ve merak eden arkadaşlara... ben inanıyorum karataya çünkü benim uyguladığım ve bana mantıklı gelen şeyleri söylüyor..

PAZARTESİ
Kahvaltı (08.00-09.00)
İki adet yumurta (Suda haşlanarak rafadan ya da kayısı kıvamında hazırlanmış. Tereyağında peynirli omlet de yapılabilir.)8-10 adet tuzu alınmış yeşil ya da siyah zeytinBir avuç içi kadar beyaz peynir,4-5 adet gün kurusu kayısıŞekersiz bitki çayı, su ya da meyve çayıBir (ince belli) çay bardağı ceviz (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Cevizler mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

Öğle yemeği (13.00-14.00)
Bir avuç içi kadar dana söğüş(tavuk ızgara-ızgara köfte-ızgara et-balık vs...), bol salata ve zeytinyağlı fasulye, Salata olarak dilimlenmiş ya da rendelenmiş turp ve havuç veya mevsim salatası, doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ile hazırlanabilir.Bir su bardağı tuzsuz ayran Arzu edildiği kadar şekersiz bitki çayı ya da su

Ara öğün (şart değil) (15.00)
Yarım su bardağı kadar ceviz Şekersiz olarak sevdiğiniz herhangi bir çay ya da taze limonlu su

Akşam yemeği (18.00-19.00)
Balık-ızgara köfte-tavuk-ızgara et olabilir, yeşil soğan, roka ve turp (Salata bol miktarda hazırlanıp, içine, doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ile birlikte tane keten tohumu ilave edilerek hazırlanabilir)

Ben zaten bunları yiyince asla aç kalmam ki, üstelik sanki kilo bile alırım yahu :44::27:

Sana katılıyorum, başta hızlı gitmeli ki motivasyon düşmemeli..eğer yavaş yavaş giderse ilk etapta gücümüz tükenebilir :26:

:46: aynen canım tek derdim motivasyonumu düşürmemek... yoksa kilo verememiş olsaydım şu ana kadar çoktan bırakırdım diyeti... :17:

Ben zaten bunları yiyince asla aç kalmam ki, üstelik sanki kilo bile alırım yahu :44::27:

çok tok tutuyor ben kilo alacağını düşünmüyorum sadece sabah yumurtayı 2 değil 1 yiyorum ben, onun dışında çok makul ve mantıklı geliyor... her öğünde yoğurt ya da ayran vermiş, haşlama tavuk 100 gr civarı ve salata... daha ne olsun, tam benlik bu menü... harfi harfine uymayacağım ben, mantığı kaptım, o mantıkla devam

Son düzenleyen: Moderatör:
çok tok tutuyor ben kilo alacağını düşünmüyorum sadece sabah yumurtayı 2 değil 1 yiyorum ben, onun dışında çok makul ve mantıklı geliyor... her öğünde yoğurt ya da ayran vermiş, haşlama tavuk 100 gr civarı ve salata... daha ne olsun, tam benlik bu menü

Kesinlikle, benlikte aslındaa, ben zaten proteinciyim, yani makarna yerine haşlanmış sebzeyle üstüne dök sarımsaklı yoğurdu ohh mis, tüm sebzelere bayılırım, peynir ve süt ürünlerine hayır demem. ama makarna patates pilav beni çok etkilemez..ekmeksiz de yaşarım kolaylıkla :16:

Kesinlikle, benlikte aslındaa, ben zaten proteinciyim, yani makarna yerine haşlanmış sebzeyle üstüne dök sarımsaklı yoğurdu ohh mis, tüm sebzelere bayılırım, peynir ve süt ürünlerine hayır demem. ama makarna patates pilav beni çok etkilemez..ekmeksiz de yaşarım kolaylıkla :16:

benimde hoşuma gitti, tam benlik başladım ben bugün..aslında canan hoca buna diyet değil de yaşam tarzı diyor, haklı da...

Günaydınnnnnnnnnnnnnnn :16::16::16::16: hele şükür normale dönmeye başladım, grip ha geldi ha gelicek gibi devam ediyor fakat gittikçe rahatlamaya başladığıma göre sanırım geri gidecek.. Cozutmaya gelince hahahahahah her şey bitti artık cozutmayla aramızda AY-RIL-DIK :27: :33: yeni bir gün ve yepyeni umutlara MERHABA dedik :46::46::46:
Ben de ayrıldım kaçamaklarla anlaşamadık, uzaktan arkadaş olarak kalmaya karar verdik:52::52::52:

Midemin küçüldüğünün farkındayım kızlar 2. tabak yemeği yersem, ki inanın oda 2 kaşık filan şişiyorum :)) Maden suyu içmeye başlaıcam bu hafta aralıklı ve mineral var faydalı hemde tok tutuyor.

farklı farklı tartılarda tartıldım hep başka gösteriyor ay nasıl moralım bozuldu ya. Hata bende ınsan her gün tartılırmı hiç. Bu hafta cumaya kadar çıkmıcam tartıtya geçen hafta işyerindeki tartıda tartıldım 1,5 kg vermişim.

Evde giymek istediğim pantolonlarım varr :44:
sadece bir tartıyı baz al diğerleri ne derse desin dikkate alma:34: haftada 1 kez aç karnına, wc sonrası, minimum kıyafetle tartıl ve hep aynı tarz tartılmayı doğru kabul et tabii haftada 1den fazla olmasın:34:

karatay diyeti ile ilgili kk da topik açmışlar çok faydasını gören olmuş, bizde uygulayan var mı geçmişte karatay diyeti kızlar???
ben karatay uygulamadım - bazı söylediklerini doğru bulmasam da genel mantığı güzel - glisemik indeksi düşük tutmak... Çeşitli glisemik indeks diyetleri var bildiğim aslında zaten önemli olan insülin salınımını minimuma indirmek - tabii bunun ben 6 öğünle olacağına inananlardanım- ara yapmadığımda kilo alıyorum çünkü ama karatay hoca da günde 2-3 öğünle olacağına inananlardan...

Burdayım kızlar ama ev toparlayıp kızı kontrole getircem
tamam canım bebişini de benim için öp:16:

Bu sabah : 2 dilim etimek
domates
salatalık
k.peyniri

öĞLE : Köfteli papates
2 yemek kaşığı makarna

AKŞAM : 1 Kase yayla çorbası ( Dünden hazır )
salata

Kışında su içilmiyor yaww sabahtan beri 5 bardak anca
aslında yediklerin az ama biraz khidrat yüklü olmuş sanki:44:

eeee çok iyiymiş tatlımmm..ben bu gün ara öğünümde 2 kayısı yedim, yarın başlayayım olmadı, şeker zaten yok hayatımda..söylediklerin kulağa hoş geliyor..ben topiklerde vb. yerlerdse bulamam da buradan seninle paslaşalım olmaz mı canım..bak mesela bu günkü menüm kafamda şekillendi bile..

Üstelik geçen gün anne çocuk beslenmesi diye bir dersimiz var onda hocamız şöyle demişti karbonhidrat vucuda ne kadar gerekliyse vucut onu alır ve fazlasınıda asla bırakmaz depo eder, proteinse vucuda gerektiği kadar alır vucut gerisini hiç bekletmeden atar vucuttan demişti..

Bu arada ara öğün banada pek + getirmez, zannediyorum ki beni batıran da hep ara öğünler :27: az diye başladımı tutamıyorum kendimi :27:
bende de tam tersi ara yapmayınca daha çok kilo alıyorm
:50:
canım ama son 1 haftada 1 kilo verebildim bu da sinirime dokunmakta durdu kilolar...:43: uzun vadede zaten bu irade ile veririm Allahın izni ile ama benim amacım başta biraz hızlı gidip sonradan toparlamak :27:
en ideali haftada 0,5-1 kg vermek senin kilon fazla olduğundan 1 kg vermen zaten normal olanı daha fazlası sağlıksız olur ama tabii yine de sen bilirsin

benimde hoşuma gitti, tam benlik başladım ben bugün..aslında canan hoca buna diyet değil de yaşam tarzı diyor, haklı da...

Allah allah, du bakalım ben hiç denememiştim ama şu andan itibaren uygulamaya başlıyorum.. öğle yemeğim uygun oldu mu acaba :44::44:

3 kaşık haşlanmış ıspanak (sarımsaklı yoğurt karışımlı)
3 kaşık ali nazik, içerik belli (közlenmiş patlıcan, sarımsaklı yoğurt, 1 yemek kaşığı kadar kırmızı et)

Uygun olmuş mu canım? merak ettim şimdi :44:

ben de normalde 1 ekmeği 1 haftada yiyen bir insandım ama o zamanlar daha çok kilo aldım - diyetisyen günde 8dl ekmek veriyordu ben en fazla 2şerden 6 dl yiyorum tabii bünye meselesi...

Allah allah, du bakalım ben hiç denememiştim ama şu andan itibaren uygulamaya başlıyorum.. öğle yemeğim uygun oldu mu acaba :44::44:

3 kaşık ali nazik, içerik belli (közlenmiş patlıcan, sarımsaklı yoğurt, 1 yemek kaşığı kadar kırmızı et)

gamzecim uygun gibi görünüyor aslında çünkü karbonhidrat yok sanki uygun :) et var,sebze var, yoğurtta var...e daha ne olsun..

kızlar haftada ortalama kaç gün spor yapıyorsunuz?

Bu aralar spor yapmıyorum ama başlamak istiyorum haftada 3 günle başlasam iyi olacak sanırım - tamam bu sorunla birlikte ben de bu hafta 3 gün en az 20dk spor yapmaya söz veriyorum önce kendime sonra size:34: Salı-Perşembe-Cumartesi yapacağım
ha şunu da es geçmeyeyim - haftasonu çok yürüdüm aöf sınavı için 10 dk merkeze indim oradan bindim minibüse - ana yoldan da binebilirdim ama o zaman yürüdüğüm yerde inip değiştirmem lazımdı ben de hem 1 ücret eksik ödedim hem de 10dk yürümüş oldum:34: kampüsün girişinden fakülteye de 15dk falan yürüdüm yani toplamda 25dk gidiş dönüşü daha az ama toplamda en az yarımşar saat yürüdüm hafta sonu hatta Cumartesi arkaaş çağırdı yürüyerek gittim orda da yediğim keki falan yaktım işte - gerçi 2 çatal aldım
ya menülerimi tam hatırlayamadığımdan yazmıyorum kızlar
kahvaltılarım da hep pastane işi oldu iki gün de kıymalı börek yedim , ufak porsiyon aldım hep ama...:17:
öğle yemeği yapmadım
Cumartesi arkadaştayken ikindi gibi çayın yanında yarım dl kek yedim işte 2-3 çatal -3 tane de minik kurabiye ama kuru pasta olanlardan gerçekten normal bir ev kurabiyesinin yarısı büyüklüğündeydiler
Cumartesi akşam - 1 kase mercimek çorbası+3 yk pilav üstü 3-4 yk kuru fasulye ve 2-3 çatal brokoli salatası (arkadaşım daha fazla koymuştu ben onları bile kaşıkla ayırdım tencereye koydum yemeden)
Pazar akşamı da 3 dl çavdar ekmeği :26: 2 kk peynir az yağda yaptığım salçalı sos - ıvır zıvır yemektense en sağlıklı alternatif buydu
bir de kombim bozuldu ya canım yemekle uğraşmak istemedi hemen pratik bunları yedim

olmuş olmuş:34:

gamzecim uygun gibi görünüyor aslında çünkü karbonhidrat yok sanki uygun :) et var,sebze var, yoğurtta var...e daha ne olsun..

aynen değil mi balımmm, diyetler ve beslenme hakkında herşeyi araştırıp öğrenmek istiyoruz ama birde işimize gelen tarafı olmalı, heeehh işte bu benim ilk defa işime gelen bir diyet oldu :27::27::27:

aynen değil mi balımmm, diyetler ve beslenme hakkında herşeyi araştırıp öğrenmek istiyoruz ama birde işimize gelen tarafı olmalı, heeehh işte bu benim ilk defa işime gelen bir diyet oldu :27::27::27:

hatta yanına yeşil salata bile olabilir yağsız... bence :27:

Bu aralar spor yapmıyorum ama başlamak istiyorum haftada 3 günle başlasam iyi olacak sanırım - tamam bu sorunla birlikte ben de bu hafta 3 gün en az 20dk spor yapmaya söz veriyorum önce kendime sonra size:34: Salı-Perşembe-Cumartesi yapacağım
ha şunu da es geçmeyeyim - haftasonu çok yürüdüm aöf sınavı için 10 dk merkeze indim oradan bindim minibüse - ana yoldan da binebilirdim ama o zaman yürüdüğüm yerde inip değiştirmem lazımdı ben de hem 1 ücret eksik ödedim hem de 10dk yürümüş oldum:34: kampüsün girişinden fakülteye de 15dk falan yürüdüm yani toplamda 25dk gidiş dönüşü daha az ama toplamda en az yarımşar saat yürüdüm hafta sonu hatta Cumartesi arkaaş çağırdı yürüyerek gittim orda da yediğim keki falan yaktım işte - gerçi 2 çatal aldım
ya menülerimi tam hatırlayamadığımdan yazmıyorum kızlar
kahvaltılarım da hep pastane işi oldu iki gün de kıymalı börek yedim , ufak porsiyon aldım hep ama...:17:
öğle yemeği yapmadım
Cumartesi arkadaştayken ikindi gibi çayın yanında yarım dl kek yedim işte 2-3 çatal -3 tane de minik kurabiye ama kuru pasta olanlardan gerçekten normal bir ev kurabiyesinin yarısı büyüklüğündeydiler
Cumartesi akşam - 1 kase mercimek çorbası+3 yk pilav üstü 3-4 yk kuru fasulye ve 2-3 çatal brokoli salatası (arkadaşım daha fazla koymuştu ben onları bile kaşıkla ayırdım tencereye koydum yemeden)
Pazar akşamı da 3 dl çavdar ekmeği :26: 2 kk peynir az yağda yaptığım salçalı sos - ıvır zıvır yemektense en sağlıklı alternatif buydu
bir de kombim bozuldu ya canım yemekle uğraşmak istemedi hemen pratik bunları yedim

olmuş olmuş:34:

:54::54::54::54::54::54: ohhh çok şükürrr :27:

ben yıllardır araştırıyorum da uygulama kısmı biraz eksik oluyordu şimdilerde toparlanmaya çalışıyorum işte...:1: diyetleri bana sorun :)
Daha bunlar ne ki,
Sonoma diyeti - atkins diyeti-mayo clinic- montignac-scarsdale... daha fazlası var da aklıma gelenleri yazdım

:54::54::54::54::54::54: ohhh çok şükürrr :27:
valla kötüydü biliyorum ama en iyi şekilde atlatmaya çalıştım :37:

Back
X