kuzucum bişey söyleyeceğim. hiiç üzlme sıkılma.
cuma yarışmasına ben motive olmak için zayıflamama destek bulmak için katıldım. çok güzel motive oluyor insan doğru yere gelmişim evet ama. şöyle bi karamsarlığa da düşüyor insan.
ben geçen hafta mesela 300 gr verdim. bu hafta veremedim almadımda.
bu 300 gr benim için başarı sevinmem gerek amma velakin. burada arka arkaya her hafta 1 er 1.5 ar kilo veren arkadaşları görünce kendimi kötü hissediyorum , ben neden veremiyorum diyorum, motivasyonum düşüyor, ben beceremiyorum gibi hissediyorum. halbuki öyle olmamalı verdiğimiz her 100 gr a sevinmemiz lazım. ama mesela geçen hafta hm 3 kilo verdi ben 300 gr verdim. emine mesela her hafta 1 kilonun üstünde kilo verdi. onları görünce ben verdiğime sevinemiyorum ki. millet bi kilo veriyor sen 300 gr zor verdin diyorum kendime.
bu yarışmanın benim için tek olumsuz yönü bu. hevesim kaçıyor. herkes gibi yapamadığımı düşünüyorum. halbuki bende zayıflıyorum ama onlar kadar değil.
rekabet güzel çekişme güzel bişey ama olumsuz yönleride oluyor geride kalanlar için.
aslında olması gereken onlar ne güzel kilo verdi bende verebilirim ,vermeliyim diye hırslanmam. ama işte öyle olmuyor.
şey gibi okulda ben 80 almışım arkadaşım 100 almış annemler soruyor sen neden 100 almadın çalış bak o yapmış sende yaparsın diyor. ama bende hiiç öyle çalışma hırsı oluşmuyor.
bunlar benim fikirlerim.
inşallah bu düşünceden kurtulurum ve arkadaşlarımın haftada verdiği 1 kilolar beni olumlu yönde motive eder. bunun için elimden geleni yapacağım.
diğer arkadaşlarımın verdiği 1 er kiloları görmeyip ben verdiğim her 100 gr a bile sevineceğim. ben neden veremiyorum beceremiyorum diyip bırakmayacağım çünkü bende beceriyorum ama onlar kadar hızlı bi şekilde değil. acelemde yok onlar kadar. yavaş gitsin kalıcı gitsin.
2010 da 28 gün dukan yapmıştım ve 7 kilo vermiştim hiç kaçamak yapmamıştım. istesem bende çok hızlı kilo verebilirim ama verdiğimi koruyamadım çünkü aşırı kilo vermiştim diğer evrelerini yapmamıştım. sonra hamile kaldım falan.
neyse sözüm şu serveycim sende kilo veriyorsun ama yavaş veriyorsun üzülme sıkılma ve devam et yavaş da olsa gidecek bu kilolar.