Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

hani bi reklam var ya hem obua çalıyor hem koşuyor diyesırnaşık şey mesajını okuyunca aklıma geldi.
bizd eyüzme diye düşünüyoruz inşallah bakalım spor şart mutlaka.
ayy bir obuamiz eksik... dur hemen alalim :roflol::roflol:

piacım bence harika ben haftada 1.5 kilo versem hem de hiç zorlanmadan daha ne isterimki. zaten fazlası zararlı olmaz mı
ya ama regl sisligi vardi zaten:sinifsinif:

ben bu pazar kaçırdım biraz ya ne oluyorsa bana bu pazarlar oluyor zaten . bak anlatıyım belki de fazla değildir. misafir geldi pazar günü. sabah kahvaltım güzeldi öncelikle çok dikkatliydim. yağsız kek yaptık annemle. bi de kızartma bi hamur var. ama tencerede aynı kalıyor yağ o kadar kızartıyorsun halbuki. kekten ince bir dilim o tuzlu hamurdan 4-5 tane. (iki taneis 1 dilim ekmek kadar gelir küçük yani) tel kadayıf bir de o da 1 dilimin yarısı kadar. öğlen yemek saatinde yendi bunlar. öğlen yemedim yani. akşam da portakal yedim yemek yemedim. yattım

hımmmm. bundan sonra nasıl devam edeceksin peki. ben birazdan gidip alıcam elma yeşil elma. bakalım bi de ben deneyim.

mesajlara yoruma vakit bulamadım bi türlü :))

tombilicim sen tencerede ne kadar yağın azalmamış halini görsende sonuçta kızartma yemişsin hemde 4-5 tane.. yapma bak böyle diyet olmaz ya üst üste yiyin ara verin tam anlamıyla başlayın böyle 3 gün normal ye az ye sonra ki 2 gün böyle hamurdu kekti ye inan bizde bu hatalara düştük sonuca varamazsın böyle sonuç metabolizmanın bozulması olur söylemedi deme..

öglen biraz kacmis aksamda az olmus.. bende bisey diyemem ki böyle yanlis bisey dersem diye.. netice ihtisasimiz yok bu konuda :)) ama ben gecen bir doktorun soylediklerini yazmistim hani... her ogunde vucudumuzun yaktigi bir kalori miktari var diyelim 400 kalori yakiyor biz o ogunde 200-300 yersek kazancatayiz ve bu sekilde zayifliyoruz... ama bir ogunde 600 kalori alirsak 200 fazla o sekilde asla kilo veremeyiz bir sonraki ogunde 100 kalori alsak dahi .. cunku ogunler yaktiklari kaloriyi paylasmiyorlarmis.. mesela bir kisi gunde bir ögün yese yemeyip yemeyip sonra birsey yemedim diyip 800 1000 kalorilik bi yemek yerse.. hicbirsey yakamiyor.. ben doktoru cok iyi anladimda anladigimi anlatabiliyormusum onu bilmiyorum kaydirigubbakcemile3

devam edicem canim ögünlerde yemeklerimi azaltarak devam edicem.. bu hafta reglim karistigi icin anlasilmadi.. hemen vazgecmek yok bu diyetten

evet az saniyoruz kücük diyoruz ama böyle hamurlar maf ediyor bizi bir haftalik emegimizi yok ediyor

mesela hatirlarmisin kallisim bende sorardim kucuk bir pgaca ile bir dilim ekmek arasinda ne fark var yaaaa derdim
ama o pogacada yag var yumurta var ve baaka katkilar
ama ekmekte yok bunlar sade su ve un birde siyah oldumu degme keyfine
yani arada cok fark varmis tombilicim

Piacım hamur ve kızartmalar için bir şey yazayım bir diyetisyenin azğından hemde..

bir iki adet minicik patates kızartması yiyene kadar yarım kiloluk bir paket makarnayı haşlayıp bir tencere makarna elde edin çok daha az zararlı demişti...

eyvahedigeldismile mafoldumben utanıyorum kendimden valla. ayyy naptım ben yani kötü bişey yaptığımı biliyordum da bu kadar kötü olduğunu bilmiyordum.akannehir haklısınız galiba 1 haftalık emek boşuna gidiyor böyle olunca. alsanaalsanasmile alsanaalsanasmile eyvah yaa çok üzüldüm. bi daha yok söz veriyorum. sabah ince bir dilim kek de getirmiştim evden ara da yerim belki diye hemen onu yok ediyorum gözümün önünden. :olmaz: vallahi çöktüm yaaaa. kafamçokkarıştı öğlene evde karnıbahar haşlayıp getirmiştim. üstüne yoğurt döküp onu yicem akşam da evde çok dikkat ederim. affettirebilirmiyim böylece yaptığım hatayı acaba?

mesajlara yoruma vakit bulamadım bi türlü :))

tombilicim sen tencerede ne kadar yağın azalmamış halini görsende sonuçta kızartma yemişsin hemde 4-5 tane.. yapma bak böyle diyet olmaz ya üst üste yiyin ara verin tam anlamıyla başlayın böyle 3 gün normal ye az ye sonra ki 2 gün böyle hamurdu kekti ye inan bizde bu hatalara düştük sonuca varamazsın böyle sonuç metabolizmanın bozulması olur söylemedi deme..

valla şimdi tokadı yiycem diye okudum sonuna kadar gardımı da almıştım gerçekten ama ben attım o tokadı kendime kaydirigubbakcemile :mymeka: Çok üzgünüm çoook

beylerden yemek tarifleri kaydirigubbakcemile3 sırnaşık şey

* Domatesli Biberli Yumurta Buyukce bir tavaya yag domates ve biber koyup bir sigara yakiyoruz. Sigaranin kulu yere dusmek uzereyse yumurtalari eklemenin zamani gelmis demektir. Yumurtalari kirip sigaramizi bitiriyoruz. Pismistir herhalde. Ocagin altini kapatiyoruz.

* Biberli Domatesli Yumurta: Her gun domatesli biberli yumurta yemekten sikildigimizda yapabilecegimiz bu enfes yemek tipki biberli yumurtali domates gibi pisiriliyor.

* Makarna: Bir tencere dolusu sicak suya makarna posetini bosaltip mac izlemeye basliyoruz. Ilk yarinin ortalarina dogru kalkip altini kapatiyoruz. Tencerenin icinden sectigimiz makarnayi fayansa firlatiyoruz.Yapisirsa pismis demektir. Devre arasinda hala icinde su kaldiysa tencerenin kapagini kapatip lavabodaki en kirli tabagin uzerine dogru dokuyoruz (o zaman hem tabak temizleniyor hem de makarnalar catalla yenebiliyor)... Uzerine ketcap sIkIp yiyiyoruz. Not: Fayansa firlattiginiz makarnayi bi ara oradan alin. Sayica fazlalastiklarinda bazen hangisini firlattiginiz karisiyo.

* Tuzlu Makarna: Yapilisi ayni makarnaya benziyor. Tek farki bu kez makarnalari suya atmadan once tuz koymayi akil ediyoruz .. Oyle daha guzel oluyor.

* Pilav Pilav aslinda basit bir yemek degil. Aranan kriterler var. Tuzlu yumusak ve tane tane olmasi gerekiyor. Sonuncusu kolay. Pirincleri tektek pisirdiginizde tane tane oluyorlar ama uzun suruyor. Maharet hepsini bir arada pisirebilmekte; ama cok da sorun etmeyin. Nasil olsa icine yogurt koyup bulamac haline getirdigimizde hepsi birbirine yapisiyor. Kisaca yag koyup uzerine pirinc ekliyorsunuz. Sonra da su ve tuz koyup pisiriyorsunuz.. Hem bunu suzmeye de gerek yok.

* Patates Kizartmasi En kolay islerden biri. Patatesleri soyup parmak gibi kesiyorsunuz ve kizgin yaga atiyorsunuz.Tek yapmaniz gereken altini zamaninda kapatmaniz. Yoksa tencere alev alabiliyor. Bu yuzden sadece tv'de pembe dizi izlerken yapin. Bir de diger yemeklerin aksine bunu tencereden yiyemiyoruz. Mutlaka tabaga koymak gerekiyor. Onun disinda cok kolay.
ORTA ZORLUKTAKI YEMEKLER

* Hazir Pizza Pizzamizi firinimiza atip pismesini bekliyoruz daha sonra firindan cikarip yanik yerlerini bicakla kaziyoruz. Dikkat edilmesi gereken tek sey kazirken uzerindeki malzemeleri mutfak tezgahina yapistirmamak.

* Hazir Kofte Bu da nispeten zor bir yemek. Bir miktar sivi yagi teflon tavaya koyup kofteleri icine diziyoruz.Kofteler tavayla ayni renk olmadan altini kapatmak gerekiyor. O yuzden basinda beklemek lazim.
ZOR YEMEKLER

* Konserve Turlu Bir miktar yag ve salcayi tencereye koyup konservenin icindekileri dokup uzerine su koyuyoruz. Pismesi cok uzun suruyor. O sebeple basinda beklemiyoruz. Gidip tv izliyoruz. Her seferinde yandiklari icin henuz tadina bakamadim ama konservenin uzerindeki resme bakilirsa guzel bi seye benziyor.

* Tavuk Yapilisi makarna gibi. Sicak suyun icine atiyoruz arada pisip pismedigine bakmak icin hayvanin kaba etine catal sapliyoruz. Bu yemek pistikten bir iki gun sonra uzeri jelibon gibi oluyor. Bu yuzden pisirirken istege bagli olarak bolca toz seker eklenebilir.
ULTRA ZOR YEMEKLER

* Kiymali Bamya Konserve turluye benziyor ama icine daha onceden kavrulmus kiyma konulmali. Kiyma kavurmak cok zor ve zahmetli bir is. Bu yuzden makarna pisirmeyi oneriyorum. PUF NOKTALAR

* Yemekleri daima tencerenin icinden yiyin. Boylelikle tabak kirletmemis olursunuz.

* Asla sade pilav yapmayin. Domatesli pilav yaptiginizda bir seye benzemese bile renginden anlasilmaz.

* Mutlaka soganli bir yemek yapacaksaniz asla sogana dokunmayin. Ozellikle rendelediginizde elleriniz cok kotu kokuyor. Bunun yerine sogana ekmek tahtasiyla bes alti kez vurmayi deneyin, ayni isi gorur.

* Patates kizartacaksaniz soydugunuz patatesleri asla yikamayin. Kizgin yaga attiginizda cok kotu patliyorlar.

* Yemekler asla kendi baslarina hareket etmezler. Sayet gecen ay yaptiginiz tavuk kendi kendine kimildamaya basladiysa kurtlanmis demektir.Sakin yemeyin.

* Sebzeleri pisirdikce vitamin degerleri duser. Mumkun oldugunca cig tuketin.

* Karpuz tabaga koyulmasi fuzuli bir meyvedir. Ikiye ayirip ortasindan kasikla yiyebilirsiniz.

* Tencere kapagi en mukemmel tabaktir.

* Buzdolabinin sebzelik olarak adlandirilan kismi yemeyi dusunmediginiz seylerin saklanmasi icin idealdir. Bu bolume konan seyler nasil olsa bir sure sonra unutulur.

* Sebzeligin kapagini siki kapatirsaniz curuyen seylerin kokusu dolaba daha az yayilir.

* Spagetti pakedini acmak icin pakedi ortasindan sikica kavrayin ve altini tum gucunuzle fayansa vurun. Pakedin ust tarafi irtilacaktir. Belki bu islem sirasinda makarna unufak olabilir ama risk almaya deger. Ozellikle misafirlerin yaninda yaparsaniz tavsiye ediyorum. Oyle daha guzel, bu size cok maco bir hava verir.

* Sagda solda kulagima caliniyordu. Mutfak robotu denen bisey varmis. Birden icimi bir heyecan kapladi. La madem bu isin robotu var ben niye kosturuyorum yillardir diye sinirlendim. Hemen gidip aldim bi tane. Eve gelip kutusundan cikardigimda itiraf etmeliyim ki hayal kirikligina ugradim biraz. Ben acikcasi ufo gibi bisey bekliyodum, bu bildigimiz tencerenin plastigi. Icindede vantilator gibi bisey var. Bununla birlikte bi ton plastik zimbirti daha cikti icinden ama bi ise yarayacaklarini sanmiyorum. Neyse fisini taktim denemek icin bi tane sogan attim icine. Bakalim ne yapacak diye bekledim. Kabuklarini bile soyamadi essoglu. Paramparca etti birakti. Sinirlendim attim bi kenara yazdan beri duruyo orda. Bir ara yikayip o vantilator gibi olan seyi bilgisayarima takmayi dusunuyorum. Belki fan olarak is gorur. Onun disinda tamamen para tuzagi.

selamlar güzel takımım herlkesler iyidir umarım diyetlerinizi sorunsuz yapmanızı diliyorum ve herkesin hedeflediği tarihlerde istedikleri kilodo olmalarını diliyorum hepinizi çok çok öpüyorumm

ediyorum gözümün önünden. :olmaz: vallahi çöktüm yaaaa. kafamçokkarıştı öğlene evde karnıbahar haşlayıp getirmiştim. üstüne yoğurt döküp onu yicem akşam da evde çok dikkat ederim. affettirebilirmiyim böylece yaptığım hatayı acaba?
canım inan ki eleştirmek amacım değil sende anlayarak cevap yazmışsın zaten daha önce yaşadık herkes yediğini yazıyor benim yediğimmi gözünüze batıyor bu kadar eleştiriyorsunuz motive edeceğinize köreltiyorsunuz dendi ama uzun zamandır diyet yapanlar artık bıkkınlık duyuyor onları eleştirmek yerine ne yapacaklarını bekliyoruz örnek vereyim: cedricopuyorumnanaktan ama siz yeni diyete başlayanlara yol göstermek adına bu eleştirilerimiz çünkü bizde hata yaptık sonra bak aylardır kendimize gelemiyoruz değil mi reyhan abla delikafadulden birde bijoma bakın :nazar: ne kaçamak ne bişey sadece hedefine ulaştı çabucak maşallah diyeyim:nazar:
selamlar güzel takımım herlkesler iyidir umarım diyetlerinizi sorunsuz yapmanızı diliyorum ve herkesin hedeflediği tarihlerde istedikleri kilodo olmalarını diliyorum hepinizi çok çok öpüyorumm

canımcım hoşgeldin iyisin inşallah biz hepimiz iyiyiz toparlanıyoruz..

ay daha sabah ki mesajlara yorum yapmadım ben ama zamanım kalmadı eşim 1 de alacak beni duş alıp giyinicem şimdi hoşkalıneyvahedigeldismileeyvahedigeldismile

Piacım hamur ve kızartmalar için bir şey yazayım bir diyetisyenin azğından hemde..

bir iki adet minicik patates kızartması yiyene kadar yarım kiloluk bir paket makarnayı haşlayıp bir tencere makarna elde edin çok daha az zararlı demişti...

herseyi özetliyor
eyvahedigeldismile mafoldumben utanıyorum kendimden valla. ayyy naptım ben yani kötü bişey yaptığımı biliyordum da bu kadar kötü olduğunu bilmiyordum.

o basit görünen kücük yagli zehirli :1ninca: lokmalara dikkat et kendin icin ..yeter canim opuyorumnanaktan

amin amin aminn canimmboshayallersmile ayy bu aralar kafam karisik yaaa.. cocuk konusunda.. cok seviyorum cocuklari ama istemiyorum aslinda istiyorum ama istemiyorum yani istiyorum istemiyorum aynen böyle karisik akannehir o yuzden kedi almayi düsünüyorum aylardir... ama yeterince ilgilenemssem diyede korkuyorum ..

yaaa ben pek tv izlemem bu sabah muge hanimin programi varya ... allahim ne komikmis:)) konular cok trajik ama onlar cok komik ordaki doktor daha konusmadan "anlatabildim mi" diyo:roflol::roflol: daha birsey anlatmadin kiiiiii:roflol::roflol: ilk cümle anlatabildim mii.. cok sempatik adam yaa.. olaylari kaciriyooo:roflol: yasli avukat uyukluyo sürekli esniyo..kamerada israrla onu cekiyo o durumda:roflol::roflol: ne garip program

canım inan ki eleştirmek amacım değil sende anlayarak cevap yazmışsın zaten daha önce yaşadık herkes yediğini yazıyor benim yediğimmi gözünüze batıyor bu kadar eleştiriyorsunuz motive edeceğinize köreltiyorsunuz dendi ama uzun zamandır diyet yapanlar artık bıkkınlık duyuyor onları eleştirmek yerine ne yapacaklarını bekliyoruz örnek vereyim: cedricopuyorumnanaktan ama siz yeni diyete başlayanlara yol göstermek adına bu eleştirilerimiz çünkü bizde hata yaptık sonra bak aylardır kendimize gelemiyoruz değil mi reyhan abla delikafadulden birde bijoma bakın :nazar: ne kaçamak ne bişey sadece hedefine ulaştı çabucak maşallah diyeyim:nazar:

ben herşeyi bilsem buraya yazmam kendi kendime veririm kiloları. yazıyorsam da gelecek cevaplara hazırlıklı olmalıyım dimi? hem yediğimi eleştir demek hem de yok çok eleştirdin biraz az eleştir demek komik olmaz mı? benim için bi problem yok alınmıyorum yani merak etmeyin

merhaba benim güzel takımım,haftasonu bir iki misafirliğe gittik,derken eşimin bilgisayarı arızalanınca benim bilgisayarı aldı elimden,o yüzden hiç giremedim. herkesler iyidir inşallah...
bakalım ne muhabbetler dönmüş...

yarin belli olucak canim ak koyun kara koyun
yarin tartilicam bir hafta olmus olucak..bakalim sonuc nasil olucak.. eger az olursa fark ogunlerimi biraz daha azaltmam gerekicek..ama böylede denemek istedim
bende öyle bir etki yapmadi simdilik memnunum ..sonucu yarin sabah cok merak ediyorum

evetttt, nedir durum?? sonuç noldu?? valla ben bile meraktayım..

günaydın herkese, hazırlandım çıkıyorum hastaneye arkadaşımın yanına. akşama doğru gelirim,

kolay gelsin canım, acil şifalar diliyorum arkadasına..

papatyacım sana yazayım ama.. öncelikle senden cevap almak hoş geldi :)) herkese ayrı ayrı bir şeyler karalanam dahada hoş :)) devam diyorum sadece ha gayret...

hemen finm için ilenimimi yazayım onu sormuşsun... hiç ama hiç beğenmedim neden bilmem ben cem yılmazı çok aşırı severim diğer filmleride izledim ama buna gttiğime nedense pişman oldum eşimde beğenmedi kızımda... filmde gülünebilecek 3 yer var onlarıda zaten fragmanlarda deşifre ettikleri için bir özelliği kalmamış benim için..
alvin ve sincaplara gelince :)) sinemadan çıktık arabada geliyoruz alvini izleyen 10 ve 20 yaşında olan kızlarım.. büyük dediki size bir şey itifar edeceğim hepimiz sustuk evet seni dinliyoruz diye.. ben filmde ağladım dedi:roflol: sincplardan biri çok üzgünmüş ve bu gözyaşlarını tutamamış.. ufak kızımda ditor ki -neeeee ağladınmı daha neler:roflol:

valla işin aslı ben de o kdar beğenmedim. bazı espriler biraz bayagı geldi bana. bir de uzatmış da uzatmış sanki olayları film de uzun olsun die, ama biraz fazla sıkıcı olmuş sanki. gorayı da çok sevmemiştim ben ya zaten. bir de sanıyorum bu filmin çin'de geçen bir versiyonu gelicek herhalde, sondaki işaretler öyle gibiydi.
amaa ozan güven'i beğendim tabii...beğenmemek mümkün mü zaten!!

kızına da bayıldım, canım benim.. ne tatlı... hüzünlenmiş üzgün sincaba.. kocaman öpüyorum onu ben :)

ayyy naptım ben yani kötü bişey yaptığımı biliyordum da bu kadar kötü olduğunu bilmiyordum.akannehir haklısınız galiba 1 haftalık emek boşuna gidiyor böyle olunca. eyvah yaa çok üzüldüm. bi daha yok söz veriyorum. sabah ince bir dilim kek de getirmiştim evden ara da yerim belki diye hemen onu yok ediyorum gözümün önünden. :olmaz: vallahi çöktüm yaaaa. kafamçokkarıştı öğlene evde karnıbahar haşlayıp getirmiştim. üstüne yoğurt döküp onu yicem akşam da evde çok dikkat ederim. affettirebilirmiyim böylece yaptığım hatayı acaba?

kesinlikle eleştirmek değil, zaten bana düşmek ama naçizane benim de bir ii aklımdan geçen şey var, onları paylaşmak istiyorum sizlerle tombili arkadaşımızın vesilesi ile..

bizim bir hatamızda sanıyorum, aslında diyet yapmadığımız halde, yaptığımızı sanarak kendimizi sıkıyoruz. o zaman da ne yemekten keyif alıyoruz (ama aslında yiyoruzz) ne de kilo veremediğmiz için diyetten bir şey anlıyoruz..bir yandan da hep diyet modundayız ya, o da içimizi sıkıyor tabii, kısır döngü gibi bir şey..
benden tavsiye, tombili'm, eğer ciddi ciddi başladıysan rejime ki (hepimiz biliyoruz başladın da) hiçç aklına bile getirme başka yemekleri filan. sadece sebze (patates, bezelye, mısır ve havuç yok), salata, bir de domates filanla beslenmeye de şartla kendini.
bir de benim tecrübem, ne pişerse, ondan az yemek diyet sayılmıyor. eğer mümkünse, ayrı bir yemek pişirmemiz lazım kendimize diyet kurallarına uyarak..

bilmem katılır mısınız söylediklerime??

valla ben bir tarih hedefleyemdim aslında kendime, ama hedeflemek mi lazım ki?? sonra ulaşamazsam diye sinirim bozulmasın diye düşündüm ama...

Son düzenleme:
reyhan ablacim basarilarrrrrzemuszemuszemuszemus
kallisim allah yardimcin olsun iyi haberlerle gel inszemuszemuszemuszemus
cok tesekkür ederim piacigim..sonuclari bile aldik 29 üzerinden 28 puan.. hicde fena sayilmaz. iki soruyada dozent kendi yardim etti..alkisalkisalkis
ben uğraşıyorum ablacım ben uğraşıyorum da bir türlü sonucunu alamıyorum 4. yılıma girdim evliliğimde. hala beni severek isteyerek alan eşimin ailesine kendimi sevdiremedim. biz görücü usulü evlendik. ortak tanıdıklarımız vardı yani onlar beni tanıyorlardı ben tanımıyordum. ben beğendiler istediler ben de istedim evlendik. ama bir türlü olmuyor. beni sevemiyorlar hiçbir yakınlık kuramıyorlar. saygımda sevgimde hiçbir eksikliğim yok buna eminim. ama kafam basmıyor işte. gelip gitmezler bana arayıp sormazlar. hastalanırız yine sormazlar. oğlum çok hareketli . bir ara her hafta hastanede sabahlardık. mutlaka düşüp kafasını falan vururdu. sabah olur yine kimseden çıt yok. ben götürmesem torunlarını görmezlerdi. hele görümcem . birgün eltimin kızıyla benim oğlum ay farkı var aralarında. balkonun kenarından sarkıyorlardı. ablam koştu hemen kızı aldı. düşeceksin öyle sarkılır mı dedi benim oğlumqa dokunmadı. orda bıraktı onu. benimki de onların kucaklaşmalarına bakakaldı. koştum hemen ben aldım. o olaydan sonra bu kelimeyi ağzıma bile almak istemiyorum ama nefret ediyorum ondan. insan elalemin çocuğu olsa kenara çeker dimi ya? o kıza aşık zaten. afedersiniz bi emzirmediği kaldı. her hafta bişey örer bitirir. öremezse diker. oğluma daha işey yapmadı. şimdi de mecburen beraber oturuyoruz 2 aydır işe başladım. o aralar ne sıkıntı çektim oğlumdan ayrılıyorum diye kimse nasılsın demedi bana. hala eve gidiyorum beni kaale alan yok. nasılsın naptın bugün diyen yok. benimle iki çift laf eden yok kendiliğinden. ben sırnaşıyorum anca onlara. çünkü benim abimle de problemlerimiz oldu annemler şimdi oğullarına torunlarına hasretler. ne demek olduğunu bilirim. aman ben sebep olmayım diye uğraşıyorum. kayınbabam abzen çocuk azarlar gibi azarlar. eşim duymasın diye hem hem de belki iyi olur diye peki babacım sinirlenmeyin dikkat ederiz bundan sonra derim. eşim duysa yani sonra mecburen öğreniyor wağladığımda da yanımızdayken duysa koca adama çıkışıyor benim yanımda. eziliyor o da. benim yüzümden olmasın diye uğraşıyorum. ohooooo daha yazacak ne çok şey var da çok yazmışım iyi mi ettim onu da bilmiyorum ama içimi döktüm belki de biri çıkar şöyle davran sevgilerini kazan derler. çünkü mesela kayınpederim eltimle çok iyidir şakalaşırlar alışverişe bile giderler halbuki eltim çok iyidir tatlıdır ama eğitimsizdir. konuşmaları bazen nereye gideceğini bilmez onu hep hoşgörürler ama beni değil. aman neyse bitmez bu konular sabah sabah kimsenin canını sıkmayım
ah benim tombisim... ne denirki bu durumda... düsünmen gerek nedir gicik olduklari.mutlaka vardir birsey. seni istiyerek almislar.. sonradan ne olmuski nedir onlari gicik eden. sevilmedigini hisseden bir insanin, kendini oraya kabul ettirmesi öyle zordurki. insan icin onur kiricidir.. sen nekadar güzel düsünüyorsun.. basini kaldirmadan herkesi oldugu gibi kabulleniyorsun.. insallah birgün kiymetini kadrini anliyacaklardir tombisim.
sana verebilecegim tavsiye... dikkat et bakalim ne olunca ne yapinca yada deyince gözlerini ceviriyorlar yada begenmediklerini gösteriyorlar. bu cok önemli olabilir... birde esine söyle sorsun onlara nedir hosnut olmadiklari. sana degil ama esine söylerler..
bak onlarla yasamak zorundayim diyorsun,, bu durum seni cok hirpalar güzelim. mutlaka bir cözüm yolu bul. bakarsin ne yapsan faydasi yok ozaman esine baski yap ayrilin oradan uzaklasin.. yapacak baska seyin yok tombisim cok üzüldüm inanki..bilmiyorumkismile
haklisin kallisim, tam dagittik toparlanamiyoruz bir türlü..ohaoldumsmile
merhaba benim güzel takımım,haftasonu bir iki misafirliğe gittik,derken eşimin bilgisayarı arızalanınca benim bilgisayarı aldı elimden,o yüzden hiç giremedim. herkesler iyidir inşallah...
bakalım ne muhabbetler dönmüş...

merhaba bülbülüm hosgeldin.a.s.

kesinlikle eleştirmek değil, zaten bana düşmek ama naçizane benim de bir ii aklımdan geçen şey var, onları paylaşmak istiyorum sizlerle tombili arkadaşımızın vesilesi ile..

bizim bir hatamızda sanıyorum, aslında diyet yapmadığımız halde, yaptığımızı sanarak kendimizi sıkıyoruz. o zaman da ne yemekten keyif alıyoruz (ama aslında yiyoruzz) ne de kilo veremediğmiz için diyetten bir şey anlıyoruz..bir yandan da hep diyet modundayız ya, o da içimizi sıkıyor tabii, kısır döngü gibi bir şey..
benden tavsiye, tombili'm, eğer ciddi ciddi başladıysan rejime ki (hepimiz biliyoruz başladın da) hiçç aklına bile getirme başka yemekleri filan. sadece sebze (patates, bezelye, mısır ve havuç yok), salata, bir de domates filanla beslenmeye de şartla kendini.
bir de benim tecrübem, ne pişerse, ondan az yemek diyet sayılmıyor. eğer mümkünse, ayrı bir yemek pişirmemiz lazım kendimize diyet kurallarına uyarak..

bilmem katılır mısınız söylediklerime??
ne diyorsun yaaaa. amannnnnn ben nasıl kilo vericem bu cahillikle. dün zararlı şeyler yedim diye bugün karnıbahar ve havuç haşlamıştım evde üstüne yoğurt döküp yemiştim ve içim de nasıl rahat hahaha çok güzel oldu bu öğünüm diye seviniyorum. sen havuç yasak diyorsun. ben bu hafta kilo verirsem sürpriz olacak herhalde.
valla çok ciddi başladım rejime nasıl da kararlıyım yürüyorum hareketler yapıyorum ama biraz bilgisizim herhalde. bu kadarcık kaçırmadan ne olacak diyorum kalliste sonuçta kızartma diyor. havuç yedim oh iyi diyorum sen havuç yasak diyorsun. kafamçokkarıştı

bu arada teşekkür ederim arkadaşım hukuk konusunda yardımcı olabilirim demişsin. okulda benim en sevdiğim dersti hukuk ve çok başarılıydım. hep olaylar üzerinden sınav olurduk bayılırdım. 1 soru sorardı hoca 1 sayfaboyunca olayı anlatırdı falan.. ama aradan yıllar geçti. daha hukuka sıra gelmedi. gelince ihtiyacım olursa çok başını ağrıtırım.

Back
X