Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

ne diyorsun yaaaa. amannnnnn ben nasıl kilo vericem bu cahillikle. dün zararlı şeyler yedim diye bugün karnıbahar ve havuç haşlamıştım evde üstüne yoğurt döküp yemiştim ve içim de nasıl rahat hahaha çok güzel oldu bu öğünüm diye seviniyorum. sen havuç yasak diyorsun. ben bu hafta kilo verirsem sürpriz olacak herhalde.
valla çok ciddi başladım rejime nasıl da kararlıyım yürüyorum hareketler yapıyorum ama biraz bilgisizim herhalde. bu kadarcık kaçırmadan ne olacak diyorum kalliste sonuçta kızartma diyor. havuç yedim oh iyi diyorum sen havuç yasak diyorsun. kafamçokkarıştı

ayyy, estagfurullah, cahillik de ne demek!! hiç öyle düşünme... herkes yavaş yavaş öğreniyor bunları. önceleri ben de bol bol bezelye yiyodum , hani yeşil sebze faydalıdır filan die ama sonra bir öğrendim ki, nişasta doluymuş bezelye die, yenmemesi gerekenler arasındaymış maalesef.
ben havuç için de aynı şey geçerli diye biliyorum nişasta oranı yüksek olduğu için rejim yemeğine uygun diil.

dediğim gibi, hiç kafan karışmasın bana kalırsa. sakinliğini koru ve kararlılığında hiçbir şey kaybetme.

benim altın yasaklar kurallarımı paylaşayım sizlerle: kuruyemiş, kızartma ve tatlı yasak. ekmek sadece sabah kahvaltısında. nişastalı sebzelerden uzak duruyorum. bir de mümkün olduğu kadar yeşil şeyler yemeğe gayret ediyorum, mesala semizotu, ıspanak, pazı, yeşil salata, taze faülye, bamya filan...

haaa, süper mi becerebiliyorum her zaman.. hiç de değil....

sakın sıkma canını tombili'm.. sakın.. yavaş yavaş ama emin adımlarla...

bu arada teşekkür ederim arkadaşım hukuk konusunda yardımcı olabilirim demişsin. okulda benim en sevdiğim dersti hukuk ve çok başarılıydım. hep olaylar üzerinden sınav olurduk bayılırdım. 1 soru sorardı hoca 1 sayfaboyunca olayı anlatırdı falan.. ama aradan yıllar geçti. daha hukuka sıra gelmedi. gelince ihtiyacım olursa çok başını ağrıtırım.

seve seve yardım ederim..

bir de umarım alındırmıyorum, gücendirmiyorum seni bu yazdıklarımlarla.. sert gibi gelmiyor inşallah sana.. geldiye se eğer, kusara bakma n'olur!!

reyhan ablacım eşim hiçbişey söylemiyor onlara. ama şöyle bir olay geçmiş. bana nişanlandıktan sonra eşim sordu düğününün nasıl olmasını istersen öyle olsun dedi. ben nefret ederim. davullu zurnalı düğün salonlarından. dedim ki nikah olsun şık sade. ardından bi kokteyl olabilir bence şart değil ama ailenin şehir dışından misafirleri çok. biraz daha iyi ağırlamış oluruz dedim. o da onlara böyle söylemiş. onlarda olmaz düğün salonu olacak demişler. eşim de nişanlımın isteği olacak diye tutturunca babası evlatlaıktan reddetmeye vardırmış işi. annesi hastanelik olmuş benim hiç haberim yok. benim ailem de düğün erkek evinindir bırak muratlarını alsınlar dedi ben sustum. sonra ben babamın evinden değil de kayınvalidemin evinden çıkacakmışım gelinlikle bana çok saçma geldi. hem de almanyadan abim gelecekti o gün ve hemen ertesi gün gidecekti. hayır dedim onu bile göremem. bütün sebep bunlar. benim hep alay ettiğim tarzda bir düğünüm oldu 4 yıl oldu daha kasetini fotoğraflarını bile görmedim. ama önemli değil dedim.onlar hala unutamıyorlarmış. bi de ben çocuğuma çok özenliyim. yemesine içmesine. uyku düzenine. o salondayken izlenecek tv programlarına. hergün ayrı pişirirdim değişik lezzetleri tanısın diye. ama mesela kayınvalidem neden kavrulmuş una şeker ekleyip mama yedirmiyorum diye takmıştı kafasına çok yararlıymış bunun nesi yararlı abla kof et olur o. gece 12 de bunu yedirip uyutmalıymışım midesine oturacak çocuğumun. ama hiçbişey demiyorum gerçekten diyecek kadar bile samimiyetim yok kayınvalidemle. yok anne yaptım sevmedi yemiyo diyorum geçiştiriyorum. susuyorum o nasıl biliyorsa öyle yapıyor genellikle çocuğumu güzel eğitmeye çalışıyorum her dediğine evet demiyorum gülmüyorum. yeri geldi mi yaptığının yanlış olduğunu cok ciddi anlatıyorum. onlar herşeye gülüyor . kayınbabama vurdu geçen babam güldü . ben de aldım karşıma sakın ha dedim dedelere böyle davranılmaz dedim anlattım baba lütfen gülmeyin siz yüz vermeyin. ben oğlumun dedesini babannesiini saymasını istiyorum dedim. hala aynı hala aynı.
eşim daha önceki olaylarda ben üzülmeyim diye onların çok üstüne gitmiş onlarda benden zannedip bana tavır alıyor. halbuki benim hiçbirinden haberim yoktu ki. şimdi de şunu de bunu de diyorum demiyor. 60 yaındaki adama karıma güzel davran mı diyim diyor. oğlumla ilgili şeylerde de bu da onların yetiştirme tarzı benden memnun değilmisin diyor. allah razı olsun çok memnunum eşimden ama yıllar geçmiş üstünden neden daha iyi bir çocuk yetiştirmeyelim. ben kendimi geliştiriyorum okuyorum araştırıyorum herşeyi. mesela oğlum ek gıdaya başlarken beslenme uzmanına gittim napalım nasıl yol izleyelim diye. şimdi çok sağlıklı besleniyor oğlum tabi kayınvalidem ne kadar dikkat ederse.onar bildikleirnden şaşmıyorlar benim bu çok bilmişliğimden problem oluyor herhalde. görümcemin oğlu bilgisayar hastası. dersler de kötü bu nedenden. diyor ki hep bilgisayarın yüzünden abla cansız varlığın ne suçu var ki oğlun nasıl kullanmasını bilecek dedim kızdı. oğlunun suçu yokmuş. ben de sustum artık herşeye susuyorum ama bazende koyunlaştığımı hissediyorum

selam hanimlar,

biizim takimda kimse yok size geleyim dedim,bi sorunum var cünkü.

kendime kabak corbasi yapicam nette 2 degisik tarif buldum biri un ve yogurtlu biri patates ve havuclu hangisini yapsam bilemedim birinde un var birinde patates ve havuc :( ne yapiyim ben simdi ayrica hangisini yaparsam yapayim beyaz lahanada koyacam ben icine tarifde olmasada lahanin etkisi malum .

selam hanimlar,

biizim takimda kimse yok size geleyim dedim,bi sorunum var cünkü.

kendime kabak corbasi yapicam nette 2 degisik tarif buldum biri un ve yogurtlu biri patates ve havuclu hangisini yapsam bilemedim birinde un var birinde patates ve havuc :( ne yapiyim ben simdi ayrica hangisini yaparsam yapayim beyaz lahanada koyacam ben icine tarifde olmasada lahanin etkisi malum .

ikisini de yapmasan olmaz mı?? sadece kabakları doğrasan biraz da lahana koysan, su kaynayınca da içsen.. tam diyet çorbası olur aslında ama sen galiba daha bir güzel lezzetli bir şeyler mi istiyorsun??

ikisini de yapmasan olmaz mı?? sadece kabakları doğrasan biraz da lahana koysan, su kaynayınca da içsen.. tam diyet çorbası olur aslında ama sen galiba daha bir güzel lezzetli bir şeyler mi istiyorsun??

aynen öyle canim yoksa migdem bulaniyo icemiyom hem malzame hem emek ziyan oluyo sonra ben azda olsa yaginida tuzunuda koyucam baska türlü icemem cünkü :(

reyhan ablacım eşim hiçbişey söylemiyor onlara. ama şöyle bir olay geçmiş. bana nişanlandıktan sonra eşim sordu düğününün nasıl olmasını istersen öyle olsun dedi. ben nefret ederim. davullu zurnalı düğün salonlarından. dedim ki nikah olsun şık sade. ardından bi kokteyl olabilir bence şart değil ama ailenin şehir dışından misafirleri çok. biraz daha iyi ağırlamış oluruz dedim. o da onlara böyle söylemiş. onlarda olmaz düğün salonu olacak demişler. eşim de nişanlımın isteği olacak diye tutturunca babası evlatlaıktan reddetmeye vardırmış işi. annesi hastanelik olmuş benim hiç haberim yok. benim ailem de düğün erkek evinindir bırak muratlarını alsınlar dedi ben sustum. sonra ben babamın evinden değil de kayınvalidemin evinden çıkacakmışım gelinlikle bana çok saçma geldi. hem de almanyadan abim gelecekti o gün ve hemen ertesi gün gidecekti. hayır dedim onu bile göremem. bütün sebep bunlar. benim hep alay ettiğim tarzda bir düğünüm oldu 4 yıl oldu daha kasetini fotoğraflarını bile görmedim. ama önemli değil dedim.onlar hala unutamıyorlarmış. bi de ben çocuğuma çok özenliyim. yemesine içmesine. uyku düzenine. o salondayken izlenecek tv programlarına. hergün ayrı pişirirdim değişik lezzetleri tanısın diye. ama mesela kayınvalidem neden kavrulmuş una şeker ekleyip mama yedirmiyorum diye takmıştı kafasına çok yararlıymış bunun nesi yararlı abla kof et olur o. gece 12 de bunu yedirip uyutmalıymışım midesine oturacak çocuğumun. ama hiçbişey demiyorum gerçekten diyecek kadar bile samimiyetim yok kayınvalidemle. yok anne yaptım sevmedi yemiyo diyorum geçiştiriyorum. susuyorum o nasıl biliyorsa öyle yapıyor genellikle çocuğumu güzel eğitmeye çalışıyorum her dediğine evet demiyorum gülmüyorum. yeri geldi mi yaptığının yanlış olduğunu cok ciddi anlatıyorum. onlar herşeye gülüyor . kayınbabama vurdu geçen babam güldü . ben de aldım karşıma sakın ha dedim dedelere böyle davranılmaz dedim anlattım baba lütfen gülmeyin siz yüz vermeyin. ben oğlumun dedesini babannesiini saymasını istiyorum dedim. hala aynı hala aynı.
eşim daha önceki olaylarda ben üzülmeyim diye onların çok üstüne gitmiş onlarda benden zannedip bana tavır alıyor. halbuki benim hiçbirinden haberim yoktu ki. şimdi de şunu de bunu de diyorum demiyor. 60 yaındaki adama karıma güzel davran mı diyim diyor. oğlumla ilgili şeylerde de bu da onların yetiştirme tarzı benden memnun değilmisin diyor. allah razı olsun çok memnunum eşimden ama yıllar geçmiş üstünden neden daha iyi bir çocuk yetiştirmeyelim. ben kendimi geliştiriyorum okuyorum araştırıyorum herşeyi. mesela oğlum ek gıdaya başlarken beslenme uzmanına gittim napalım nasıl yol izleyelim diye. şimdi çok sağlıklı besleniyor oğlum tabi kayınvalidem ne kadar dikkat ederse.onar bildikleirnden şaşmıyorlar benim bu çok bilmişliğimden problem oluyor herhalde. görümcemin oğlu bilgisayar hastası. dersler de kötü bu nedenden. diyor ki hep bilgisayarın yüzünden abla cansız varlığın ne suçu var ki oğlun nasıl kullanmasını bilecek dedim kızdı. oğlunun suçu yokmuş. ben de sustum artık herşeye susuyorum ama bazende koyunlaştığımı hissediyorum

tombisim saniyorum biraz cahil bir aile esinin ailesi.. sen gözlemledigim kadar cok bilincli bir insansin. bilincli bir annesin. en azindan olmak icin cabaliyorsun. bunlari takdir edemiyen insanlarla birliktesin. senden cekiniyorlar canim.. benim anladigim bu bu durumdan. onlarin fikirlerini al bazi konularda ama bildiginide yap. onlarin yaptiklarina yanlis deme ama kendinide ezdirme. cacaronluk yap demiyorum senden cekinmek yerine saygi duysunlar. akilli bir kizsin pek anlatamadim cikmak üzereyim okuldan ama sen anladin beni eminim. seni üstün görüp cekiniyorlar onun icin senin teorilerini cürütmeye calisiyor yada fazla yaklasmiyorlar... en kestirmesi uzak ol canim herseyle basediliyorda cahillikle edilmiyor. ayri eve cikmanin yolunu arayin güzelim allah yardimcin olsun tombisim:Saruboceq:

kallisim seni cok merak ettim bugün geldiginde iki satir yaz sonra yatarsin canim benim kiyamam..
cikiyorum ben simdi evde görüsürüz. öptüm hepinizi.

ben geldimmm.. neyse ki iyiyim geçen sferki gibi olmadı sadece dünden beri açtım ve boş mideye 2 kavanoz kireç gibi ilacı tiksine tiksine içtim onu içerken en sevdiğim tatlıları düşündüm belki tiksinirimde yiyemem diye:roflol: nasıl fikir ama bakalım işe yararmı.. eşimde benimleydi oda moral oldu...mide filmiymiş bu kez.. çok zorlandım ilaçlardan sebep sonra çıktık eşim bir şeyler ısmarladı son zararlı şeydi yediğim cokacimcoook yarın doktoruma sonuçlarımla gidip programımı yaptıracağım ilaç kullanmam gerekiyorsa başlıyacağım haydi bismillahhihoyyyt

merak edenler olmuştur ben mesajları okuyamadım bu kez ucuz atlattım yatmıyorum istifra etmiyorum :sinifsinif:ohaoldumsmile sadece midem bulanıyor...

haydin baş başşş..

gece gelemezsem yarın sanah doktora gideceğim haberiniz olsunaklinialirimsmile

ben geldimmm.. neyse ki iyiyim geçen sferki gibi olmadı sadece dünden beri açtım ve boş mideye 2 kavanoz kireç gibi ilacı tiksine tiksine içtim onu içerken en sevdiğim tatlıları düşündüm belki tiksinirimde yiyemem diye:roflol: nasıl fikir ama bakalım işe yararmı.. eşimde benimleydi oda moral oldu...mide filmiymiş bu kez.. çok zorlandım ilaçlardan sebep sonra çıktık eşim bir şeyler ısmarladı son zararlı şeydi yediğim cokacimcoook yarın doktoruma sonuçlarımla gidip programımı yaptıracağım ilaç kullanmam gerekiyorsa başlıyacağım haydi bismillahhihoyyyt

merak edenler olmuştur ben mesajları okuyamadım bu kez ucuz atlattım yatmıyorum istifra etmiyorum :sinifsinif:ohaoldumsmile sadece midem bulanıyor...

haydin baş başşş..

çok çok geçmiş olsun canım. sitede sorun var sanmıştım ama demekki bizim hatlardan bağlanılmıyodu dunden beri... mide bulantın için 7-8 karanfili sıcak suyla demle 5-6 dk sonra iç. mide bulantısına birebir.. geçen sene zehirlenmiştimde kuru mide bulantım çok olmuştu denedim ve çok işe yaradı... tekrar geçmiş olsun Allah şifa versin tüm hastalara...

misaifirm vardı yenice gittiler bugun herşey birbirine girdi ne yedim nereme yedim hiç bilmiyorum valla :) ayak üstü atıştırmalarla geçti...

Günaydın güzeller.. mesajlara tekrar dönücem önce konrol yapmalıyım konularımı buralardayım..

papatyacım sana yazayım ama.. öncelikle senden cevap almak hoş geldi :)) herkese ayrı ayrı bir şeyler karalanam dahada hoş :)) devam diyorum sadece ha gayret...

hemen finm için ilenimimi yazayım onu sormuşsun... hiç ama hiç beğenmedim neden bilmem ben cem yılmazı çok aşırı severim diğer filmleride izledim ama buna gttiğime nedense pişman oldum eşimde beğenmedi kızımda... filmde gülünebilecek 3 yer var onlarıda zaten fragmanlarda deşifre ettikleri için bir özelliği kalmamış benim için..
alvin ve sincaplara gelince :)) sinemadan çıktık arabada geliyoruz alvini izleyen 10 ve 20 yaşında olan kızlarım.. büyük dediki size bir şey itifar edeceğim hepimiz sustuk evet seni dinliyoruz diye.. ben filmde ağladım dedi:roflol: sincplardan biri çok üzgünmüş ve bu gözyaşlarını tutamamış.. ufak kızımda ditor ki -neeeee ağladınmı daha neler:roflol:

kesinlikle ben de beğenmedim,biz de eşimle geçtiğimiz cuma gecesi gittik... cem yılmaz ı ben de çok severim ve onun filmini beğenmemiş olmak bile garip geliyor ama acı gerçek bu,beğenmedim... saçma sapan bir hikaye,bir kaç espri var arada kallisimin dediği gibi.ben tavsiye etmiyorum ,sinemaya gitmeye değecek bir film değil!

gunaydın herkese.dun gece gec saatlerde geldık bursa dan.sımdı uyanıp esımı gonderdım bıraz daha uyumak ıstıyorum.dayanamadım bır bakıym dedım.kalkınca gecmısı okuycam ıns.yalnız aman ne yedım ne yedım cok fenaydı.resmen tansıyonum falan cıkdı bu hafta telafı edıcem artık

hoşgeldin cedric im, neler yedin yaz bakalım.. benden çok mu yedin acaba...bilmiyorumkismile
günaydin takimcigiiimmmmm..nasilsiniz bakalim
ben tartildim ve geldim bugün 1 hafta olmustu ve sonuc istedigim gibi degil -tatlicadiarzu- 1 bucuk kilo gibi gitmis yalniz zaten yeni regl olmustum reglimin ilk gun sisligi oluyor ve 1 kilo fark ediyor.. kafam karisti pek birsey anlamadi .. bana az geldi.. ama okudugum yerlerdeki gibi yaptim ogunlerimde guzel yedim sadece ogunlerden önce elma yedim .. acaba biraz daha mi kismaliyim,azaltmaliyim.. cunku cok rahattim bu hafta aklinialirimsmile gerci gram gramda olsa böyle vermek en iyisi diymi.. cildimde ciddi anlamda farklilik var cok diri ve renkli:) hic diyette gibi degilim kaydirigubbakcemile3

canım benim 1,5 kg elma diyeti gibi bir diyete göre belki az olabilir ama bence mükemmel bir sonuç.ben o diyeti yapıp,kg veremeyen insanlar biliyorum...
cildinin güzelleşmesi de tamamen elma dan...

ben uğraşıyorum ablacım ben uğraşıyorum da bir türlü sonucunu alamıyorum 4. yılıma girdim evliliğimde. hala beni severek isteyerek alan eşimin ailesine kendimi sevdiremedim. biz görücü usulü evlendik. ortak tanıdıklarımız vardı yani onlar beni tanıyorlardı ben tanımıyordum. ben beğendiler istediler ben de istedim evlendik. ama bir türlü olmuyor. beni sevemiyorlar hiçbir yakınlık kuramıyorlar. saygımda sevgimde hiçbir eksikliğim yok buna eminim. ama kafam basmıyor işte. gelip gitmezler bana arayıp sormazlar. hastalanırız yine sormazlar. oğlum çok hareketli . bir ara her hafta hastanede sabahlardık. mutlaka düşüp kafasını falan vururdu. sabah olur yine kimseden çıt yok. ben götürmesem torunlarını görmezlerdi. hele görümcem . birgün eltimin kızıyla benim oğlum ay farkı var aralarında. balkonun kenarından sarkıyorlardı. ablam koştu hemen kızı aldı. düşeceksin öyle sarkılır mı dedi benim oğlumqa dokunmadı. orda bıraktı onu. benimki de onların kucaklaşmalarına bakakaldı. koştum hemen ben aldım. o olaydan sonra bu kelimeyi ağzıma bile almak istemiyorum ama nefret ediyorum ondan. insan elalemin çocuğu olsa kenara çeker dimi ya? o kıza aşık zaten. afedersiniz bi emzirmediği kaldı. her hafta bişey örer bitirir. öremezse diker. oğluma daha işey yapmadı. şimdi de mecburen beraber oturuyoruz 2 aydır işe başladım. o aralar ne sıkıntı çektim oğlumdan ayrılıyorum diye kimse nasılsın demedi bana. hala eve gidiyorum beni kaale alan yok. nasılsın naptın bugün diyen yok. benimle iki çift laf eden yok kendiliğinden. ben sırnaşıyorum anca onlara. çünkü benim abimle de problemlerimiz oldu annemler şimdi oğullarına torunlarına hasretler. ne demek olduğunu bilirim. aman ben sebep olmayım diye uğraşıyorum. kayınbabam abzen çocuk azarlar gibi azarlar. eşim duymasın diye hem hem de belki iyi olur diye peki babacım sinirlenmeyin dikkat ederiz bundan sonra derim. eşim duysa yani sonra mecburen öğreniyor wağladığımda da yanımızdayken duysa koca adama çıkışıyor benim yanımda. eziliyor o da. benim yüzümden olmasın diye uğraşıyorum. ohooooo daha yazacak ne çok şey var da çok yazmışım iyi mi ettim onu da bilmiyorum ama içimi döktüm belki de biri çıkar şöyle davran sevgilerini kazan derler. çünkü mesela kayınpederim eltimle çok iyidir şakalaşırlar alışverişe bile giderler halbuki eltim çok iyidir tatlıdır ama eğitimsizdir. konuşmaları bazen nereye gideceğini bilmez onu hep hoşgörürler ama beni değil. aman neyse bitmez bu konular sabah sabah kimsenin canını sıkmayım

canım yazdıklarını biraz üzülerek biraz sevinerek okudum...
üzüldüm ; çünkü cahil insanlarla ömür boyu muhattap olmak zorundasın. onlar eşinin ailesi,mecbur hep görüşecek ve bu tarz olaylar yaşamak zorunda kalacaksın. demişsin ya"belki biri çıkar şöyle yap der"..diyecek hiçbirşey yok tatlışım,sen yanlış birşey yapmıyorsun ki doğrusunu söyleyelim! dua edelim onlar keendilerine gelsinler biran önce...
bu arada çocuğunu yetiştirme tarzın çok doğru ve hep hayal ettiğim gibi..sen bildiğinden şaşma ve kimseyi de çocuğunun yetiştirme tarzına karıştırma.doğru yoldasın!

merhaba bülbülüm hosgeldin.a.s.

güzel ablam hoşbulduk,okudum da gayet iyi gidiyorsun. bu yaz bitecek gibi bu iş,inşallah!!

haydin baş başşş..

kallisim iyi olmana çok sevindim. Şeniz

bu arada bir itirafta bulunmak istiyorum...

bugün 10.30 da uyandım ve saat 17.00 ye kadar sadece bir muz yiyebildim. ve tabii ki 17.00 de deli gibi açtım,misafirim de vardı(oturmaya değil de,bir iş için görüşmeye gelmişlerdi,pasta börek filan hazırlamadım yani) ama çok oturdukları için hepimiz ve ben özellikle deli gibi acıktık.makarna haşlayıp,sarmısaklı yoğurt ve tereyağı yaptım üstüne(mantı benzetmesi) ve yedik... ama ben yemedim,yuttum resmen!! bu kadar aç kalınırsa sonuç böyle olurmuş,gördüm.... pişman değilim,suçluyum !

merhabalar yenidennnn
kallisim iyi olmana sevindim canim gerci mide filminin neyine sevinilir ama olsun gecen seferki kadar zor olmamis en azindan. en güzelide ne biliyormusun iste bitti gitti cok sükür.zemuszemus
insallah cikolatam insallah oldukca hizaya girdim yaza kadar hallolur insallah.. ama yediklerine afiyet olsun falan demiyecegim..:olmaz: kallis firca atiyor sonra,

cumadan beri gelip söyleyeceğim olmadı. Mustangcim hoşgeldin özlemiştik seni opuyorumnanaktan

herkesi çok öpüyorumolumunekankayizsmile

Back
X