- Konu Sahibi Cherry Mom
- #18.041
a-a-a-aa reyhan abla son mesajında ışığın yanıyor bir öncekinde yanmıyor hahahahaaaa
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
reyhan ablam ıns eger bır aksılık cıkmazsa gelmek ıstıyorum ama 1 ay var daha o yuzden kesın degıl malı olarak da bızı yormaması lazım cunku bu gunlerdegünaydin sekerlerimm..
ne günaydini aksam oluyor neyse siz anladiniz beni..
bugün ve yarin pazartesi basliyorum ben ok hersey yolunda buraya kadar.. 4ocakta okula basliyorum kismetse ve diyete spora. saglik adina herseye.. valla sol kalcamda bir sizlama var hareketsizlikten olabilir.
bugün adim sayicimi taktim bakalim neler yaparim.. kallisim geliyorum daaaaaaaa kac kilo oldugumu söyliyemiyorum ben. bir yardim el aman..:1closedeyes:
cedricim almanyaya geliyorum demissin canim cok sevindim gerisini anlamadim goblen nedir? gobelin denen etamin gibi bir kumasmi? ben onu bilmem güzelim. pia yardim kallisim el at nolur.
cedricim gider ayak sana bir yigin is cikmis canim ama sikma canini hallolur gider
kallisim benim spor aletlerini söyle gözden gecirecegim bugün. kullanmadiklarimi atayim bodruma kullandiklarimi dizeyim söyle. ama oda kücük. iki odaya dagitsammiki diye düsünüyorum . ben en iyisi tozlarini almayla ise basliyayim aylardir yüzlerine bakmadim.:1no2: son gelen iki aleti sadece denedim bebek var gürültü olmasin bahanesi yaptim. bebekte yok evlerine gittiler mazerette kalmadi.
mersacigim yürüyüslere baslamis masallah. dün yarim saat bugün onbes dakika hic yoktan iyidir .a.s.
reyhan abla o ıncılerden bana hedıye geldı her renk ıncım vardır.ama klıpssiz geldı .ben soyle yapdım.sarraflarda ıcınde ıncı olan modellı klıpsler satılıyor ondan alıp sarrafa dızdırdım en son pembe ıncıme aldıgımda 80 lıra tutmusdu.yanı cok pahalı degıl.umreye gıttıgımızde mekke de o kadar cok ıncı satan dukkan varkı.herkes butcesıne gore alabılıyor.sahte olup olmadıgını anlamak ıcın ıkı yolu varmıs.bırıncısı cakmak tutuyolar gercek dıye yanmıyosa gercekmıs.bıde annemden ogrendıgım bısey varkı gercek ıncı canlı oldugundan cızılen yerlerını falan kapatırmıs.bu benm basıma geldı dusurdum boynumdan cızıkdı o anda aradım aradım bulamadım sonra cızıgı.bıde dogal ıncılerın sekıl olarak cok sımetrık durmaması lazımmıs.kallisim seni yakalamisken birsey soracagim ya....
ebayde inciler var harika inciler sudan ucuz bir dizi olarak alinirsa gercekten bir litre sudan daha ucuz. ama onun ucuna clips takilmis kullanilir hale gelmis olanlari simdikinin 30 misli fiyati. ben bu dizi incilerden alsam ne yapabilirim kullanacak hale getirmek icin.. istersen linkte vereyim kendin bak himmmm?
anladım kallısım.ben elısı olarak goblen sevıyorum bıtek ya ısledıgım pano falanda var ama cok pahalıya satılıyor maalesef.ıns gıdecegım hafta senden tarıf alırım kallıste.tahtakale tarafını cok sevıyorum zaten.zamanında malzeme almaya cok gıderdım oraya.epeydır bende gıtmıyorum en son bebegın sekerlerını susletemeye gıtmısdımcedricim şey yaa.. dünya benim etrafımda dönmüyor demekle ben şu günlerde öyle sandım mersaya yanlış anlattım demek istedim galiba :) yani bilmediğim, çokkkk uzun zamandır uzak kaldığım bir sosyal dünya var ama ben sadece şu an yaşadığım sessiz hareketsiz dünyam için kendi adıma konuştum...
cedricim ayrıca bende az önce dükkandan kalan faturalara ve kartvizitlere baktım eminönünde bildiğim daha ilk goblenleri türkiyeye getiren bir dükkan vardı ama hiç bir bilgisine ulaşamadım.. ancak şöyle söyleyebilirim...bakmaya vaktim olurda giderim dersen mısır çarşısının arkasından bir yer tarif edebilirim... ama 2 yıldır hiç uğramadım hala duruyormu bilmiyorum..
reyhan ablacım odan ufak olabilir ama başka yerin varsa koy ne olur diğer aletleride sıkılmadan yaparsın çeşit olursa ne dersin...
ablacım goblen etaminin bir çeşidi cedricimin sorduğu ise üzerinde deseni ve yanında ipleri olan hazır kitler.. yani kitaba filan bakmadan işlenebilecek hazır etamin kumaş diyeyimde sen anla :)
tamam anladim canim kallisim resim hazir cizilmis yaninda renkli iplikleri var paket seklinde satiliyor degilmi goblenler.
inci isine gelince bir tanesiymis canim o cok ucuz olan ama ben yinede özeline birakayim linkini vakit buldugunda bakarsin..
kallıstem super ben bunun rendelenmıs peynıre ekmek ıcı katılarak yapılanını bılıyorumkı bu ondanda guzel olur kesınlıkle bunu denıycem.ayrıca o gunku patlıcana oldum bıttım.yalnız ben hayatta duzgun kofte yapmayı beceremeyen bırıyım.o yuzden genelde hazır kofte harcı kullanırım.bunu o sekılde denıycem yada tarıfe sadık kalmam lazım.kısır ve kofte yapamadıgım ıkı sey ılgınc ama.bu arda aslında kallıste bellı bırgun verıp o gun dıyete baslamak konsantrasyonu artırıyor.ben dun habıre yeme durtusuyle savasdım ama yılın son gunu yedıklerımı dusunup yeterınce herseyden yedın dıye kendımı teskın ettım.ıns sende tahlıl sonuclarını al katıl aramıza
mersa bende 3 4 yıldır pasta malzemesı satan bır yer acmayı hayal edıyorum.ama ıst da laternatıfı cok olan bı ıs bu o yuzden pek cesaret edemedım.ama bırgun bursa ya gıdersem kesınlıkle acıcam hem egıtımını yapan hemde satıs yapan bır yer olacak.eger annemın yasadıgı sehırde yasasaydım annemın cevresınde reklam ımkanım fazla olacagından super olurdu.cunku orda kadınlar boyle kendılerını gelıstırme olaylarına cok meraklı.baska bır ılden hocayla anlasıp haftada bırgun kadını getırtıyolar kurdela nakısı brezılya nakısı dersı alıyolar mesela.mersın de durumlar nasıl bılmıyorum tabı.yanı cevren ve sosyal durumlar da onemlı.kallıste dıyorkı ben ne kadarda bır malzeme alırım.ama hergun mısafır agırlayan gıttıgı yere pasta borek goturme kulturu olan bır yerde yasasan haftada bır alırsın.bı ısde cok para oldugunu bılıyorum.ıst da pek cok adresı bılıyorum malzeme satan ıstedıgın zaman tarıf ederım yerlerını falan.hatta gelırsen gotururumde yerlerıne.umarım hersey ıstedıgın gıbı olur
canım benim ya demekki tek ben değilim bir işyeri açmak isteyen ve cesaret edemeyen.doğru söylüyosun benim çevremde bende dahil gittiğim bir davete yemeğe asla eli boş gidemem ve hep kendim bişeyler yapar götürürüm burda bir alman aile dostumuz var geçen gün beni aradı limon kbuğu şekerlemesi nerde bulurum dedi düşündüm öyle bir yer yokki mersinde baharatçıları tarif ettim bide pasta ms-alzemesi toptan satan bir yer var ama çok sıradan aradığının çoğunu bulamayacağın bir yer tabiki hepsine gitmiş ve aradığını bulamamış.o gün aklıma geldi dedim böyle bir işe niyetlensam nasıl olur diye ama kallistemde doğru söylüyor bir kesim böyle şeylerle çok ilgilenirken bazılarıda ihtiyaç dışında başka bişey düşünmez daha doğrusu düşünemez.ikinizde doğru söylüyosunuz.açmaya karar verirsem seninle muhakkak haberleşecem arkadaşım belliki bu işle ilgin var.bide senin dediğin gibi kur işine felanda girebilsem süper olur ama adanada bile böyle kurslar yok araştırdım hepsi istanbulda..
ama yazdıklarımız doğru yani seninde benimde.. sen çevresi olan bir taraftan bakarak yazdın bense yapayalnız sadece aile kavramı içinde yaşayan birinin gözünden yazdım mersaya cevap... ben şu halimle gidip yemek pasta kurslarına günlük 250-300 lira veremem... malzemede ancak aileme yapabileceğim şeyleri kullanmak için alırım .. senin gözlemlediğin yer başka taraf benim tanımadığım taraf.. bunu demek istedim...
neyse ben yazdıkça batmıyayım daha çok :)) kendimi ifade edemediğim bir günümdeyim galiba...
canım benim niye batasın bana yardım edecez derken birbirinizi yanlış anlamışsınız aslında cedric yanlış anlamış benim yüzümden olmuş bu yanlış anlaşmalar çok üzüldüm ama çözülmüş neyseki sorun yok .olaya iki taraftan yaklaşmış olmanız çok güzel benim için iki yüzünüde düşünüyorum şimdi ikinizin dediğinede katılıyorum.
yok kallıstem senın alıngan bırı olmadıgının gayet farkındayım ben ama hayat benım etrafımda donmuyor falan dedıgın ıcın acaba yanlısmı anlattım dıye tereddut ettım.canım haklısın mesela ben yapmayı cok sevıyorum pasta ama bı yere gıderken hazır alıyorum uzun zamandır cunku cevrem boyle.yada evımde en fazla yapdıgım ufak bır tatlı canım yada esım cok ısterse genelde satın alıyorum cunku ıkı kısıyız yıyebıldıgımız sınırlı .evde yapınca cok oluyor ya dokuluyor yada hepsını ben yıyorum.ama bılıyorumkı alınan malzemede cok mesela yenebılen sekerlı susler var mınık mınık ben onlardan yılda 3 kavanoz falan alıyorum bır muhallebının ustune bıle koysan anında sık bır tatlıya donuyor.ayrıca sorun olmamasına sevındım canım benım:asigim:
ay allahım ben neler yapıyomuşum az daha neyse yanlış anlaşılma çözüme bağlanmış buna çok sevindim.bende çok meraklıyım bu işlere değişik malzemeler kullanmaya mesela şeker hamuru yapmaya kalktım glikoz kullanılıyor mersinde bulmak mümkün değil tanıdık bir pastaneden rica ettik bir kullanımlık verdiler.sadece temel malzemeleri bulabiliyoruz ayrıntıları bulmak imkansız .canlarım ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim ben hepinizin firine ayrı ayrı değer veriyorum.haha takıl bana zayıfla mustangım :roflol:
bugün kızkardeşimle dolan dolan bi hal olduk.. hava da bi yağmurluydu sormayın ama keyifliydi baya. eve gelirken sahile bi baktık dalgalar vuruyor taa yola kadar sahilde. .ay dedim gaye bi fotomu çek şurda. şimdi aşada çok begendigim şu fotoyu cektikten 15 sn sonra bir dalga vurdu bana :roflol: kulak gömlek atlet kalmadı agzım yüzüm tuzlu su oldu :roflol:
annemle markete gidiyoruz aşurelik alıcaz yarın için.. ha yarın büyük ihtimal çikolatımla buluşuyoruz. bu da foto..
bijox o dalgayı yazın yesen süper olurduda kış olunca nasıl olur bilemiyorum inşallah hastalanmazsın.oh oh çikolataylada buluşuyomuşsunuz sefanız olsun ....
selam millet !
yeni yılın ilk yazısında, hepinizi sevgiyle kucaklıyor,mutlu bir yıl geçirmenizi diliyorum .( trt sunucularının kapanış konuşması gibi oldu sankim :) )
ben ancak kendime gelebildim. çok hareketli bir hafta ve yılbaşı günü geçirdim.(sağolsun eşim çok az foto çekmiş,ama bir iki güne bir tane ekleyeceğim inş)
geçmişi okudum,aklımda kaldığı kadarıyla kallisim,reyhan ablam ve mustangım sağlıkla yaşama ilk adımlarını bu hafta atıyorlarmış,hayırlı olsun bakalım. daha önce başaranlar grubu olduğunuz için size sonsuz güveniyorum,yaza bu iş tamamdır arkadaş!
ben de gece işini bırakıyorum. tamamen benim kararım olmasa da ,%80 benim kararım.hayatımı eskisi gibi gündüz yaşamak istiyorum,uyandıktan 1 saat sonra havanın kararması beni moralsiz bir insan yapıyor. ne yapsam da saatlerim doğru olmadığı için kg veremiyorum(yaklaşık 2 aydır gerçekten çok yemiyorum ama kilom takıldı kaldı) artı olarak bana maddi getirisi çok kayda değer değil,daha doğrusu onca yorgunluğa değmiyor ve yine artı , arabamı aldım,borcum yok...ee dünyayı kurtaracak değilim,evin erkeği hiç değilim...herkes eşim istedi de bırakıyorum zannediyor,hatta kendisi bile öyle zannediyor ama değil . diğer işlerim zaten devam ediyor,extralar,orduevi filan...yeter bana yani.bu gece son kez gidiyorum.bu arada iş arkadaşlarım çok üzüldüler ayrılacağım için,vokalini yaptığım solistim de öyle...ben de biraz hüzünlüyüm,alıştım sonuçta.ama hayat kısa ve ben kendime zaman ayırmak istiyorum. zaten hazırlanmam gereken sınavlarım da yaklaşıyor( ales,kpss...)
bijom şekerim,çok güldüm..dalgayı yemişsin ya.aslında pek gülünecek bir durum değil bu soğukta ama,o anı şöyle bir hayal ettim de :)) inş yarın veya pzts buluşuyoruz...canım benim...
cedricim,evinde tadilat varmış.çok sinir bir durum,tez zamanda kurtulursun inşallah...keşke sen de buluşmamıza katılabilsen.
mersam,canım dükkan açma işini açıkçası riskli buluyorum.özellikle mersinde. ben annemden biliyorum,benim annem güzellik uzmanı ve defalarca dükkan açtı hem de ist gibi bir yerde,çok zor gerçekten.bence iş yerlerinin yoğun olduğu bir caddede ev yemekleri yapan küçük bir dükkan açabilirsin.maliyetin de çok olmaz,batsan da çok batmazsın -ki batmazsın bence... nacizhane fikrim...kallisimin önerilerini doğru buluyorum bu arada...
şimdilik bu kadar yazabildim canlar,unuttuklarım varsa hepsini yanaklardan öperim
canım bende senin yeni yılını kutluyorum inşallah bu yıl hepimize çok iyi gelir.verdiğin kararda inşallah senin için çok hayırlı olur.çikolatam zaten bende yıllardır niyetleniyorum ama korkumdan son anda vazgeçiyorum hatta birinde dükkanı tuttum kapaorayı bile verdim cesaret edemedim benim gözüm kara değil .kallisin söylediklerinede aynen katılıyorum .senin dediğin gibi yemek pasta işine girmek istedim onuda yapamadım iyi bir yerde dükkan tutmaya kalksan inanılmaz yüksek kiralar anlıycağın napacağımı bilemiyorum.nacizhane fikrim ne demek hepinizin fikri benim için çok önemli çevremden kimseyle paylaşmadan sizlerle paylaştım sizler benim için çok değerlisiniz.
hani spor yapmıyordun sen bak yürümüşsün gözlerim yaşardı kaydirigubbakcemile3 akşamları bend eyemiycem hiç eksik kalamam sizden :roflol:selam millet bugun gideceğim yere yürüyerek gittim 3-4 mercimek köftesi yedim sonra 1 dilimde kek yedim dahada yemem zaten canımda bişi istemiyor. uzun zamandır akşamları yiyemiyorum biliyosunuz. ayy bijoda burdayken haazır söyleyeyim bijoya takıla takıla akşamlarıda yemezmiş die bende ona benzedim hahaha:)))
foton züperrr bijom maşallah takalım hemen
annemle markete gidiyoruz aşurelik alıcaz yarın için.. ha yarın büyük ihtimal çikolatımla buluşuyoruz. bu da foto..
akşam yemeğindemi yok tombilim eğer öyleyse hiç olmamış.. ne kadar az yersen baştan o kadar çabuk bıkar bırakırsın diyeti.. evde pişen herşeyden ye ama ölçülü ye... sağlıklı beslenme adımları at diyet psikolojisi çok çabuk bıktırıyor yoksa..iyiakşamlar kızlar. yemek listemi söyleyim sabah 1 dilim ekmek 1 kk peynir ara yok öğle salata yağsız bolca yeşillik salatası. az önce de çikolata yedim. o kadar kalori olduğunu bilsem yemezdim. sabah da 1 saate yakın yürüdüm. akşam da yürüyecem 1 saate yakın. yürüyüş kaç dakikadan sonra etkili oluyor? ben 1 saate yakın yürüyüşü 2 parça halinde yapıyorum mesela ama çok terliyorum. yani yakıyorumdur herhalde dimi? işe giderken otobüse binmeden durağa 25/30 dk. otobüsten inince işyerine 25/30 dk yürüyorum. akşam da aynı şekilde yapıcam. etkili olur dimi?
canım benim bende seni çok sevdiğim için gönderdim zaten sevmesem işim ne delikafadulden .. güle güle kullan pek minik ama bak mutlu olmuşsun bile Şeniz canım benim yaa...Kallistem bijoux ulaştırdı Okadar ince düşünceli birisisin ki , anlatamam beni okadar mutlu etti ki hem öyle bir anda geldi ki,Seni çok Seviyorummmmmmm
çikolatım senin kolay kolay kendine gelemiyeceğini tahmin ediyorduk zaten... dinlen iyice. geçi yeni kararınla dinlenirsin artık.. hayırlı olsun diyelim bebeğim hakkında inşallah...birde böyle bak bakalım hayata...selam millet !
yeni yılın ilk yazısında, hepinizi sevgiyle kucaklıyor,mutlu bir yıl geçirmenizi diliyorum .( trt sunucularının kapanış konuşması gibi oldu sankim :) )
reyhan ablam cedricim lale diye ısrar etmekte haklı.. benim doğduğum yıla dek babam almanyadaymış.. rahmetli annem hayata gözlerini kapadığı güne kadar oradan gelen tohumlardan çiçek üretirdi ve adı şanı öyle duyulmuştu ki bizim bahçemiz gibi yoktu hiç bir yerde.. sonra 2 yıl hastalıkla vs uğraşırken biz kaybettik kendimizi ve tek bir tane kalmadı.. mafoldumbencedricim lale diyorsunda soganlarindan al sekerim bende siyah lale bile var her bahar aciyor. simdi lale zamani degil ama belli olmaz yinede. birde lindt cikolata fabrikasi aachende
canım gözün aydın bu yılın hediyeleri bitmiyor mersam uğurlu geldi inşallahyerimsenibenkızlar bu gün bazı canımı sıkan şeyler olmasına rağmen çok ta mutlu olduğum bir gündü .almanyadan arkadaşım geldi akşam beraberdik bana çok güzel bir yıl başı hediyesi oldu. papatyanın gönderdiği hediye masanın üzerinde duruyordu .(masanın üzerinde hazır bekliyor gelen olursa hemen görsünlerde bende anlatim diye kaldırmıyorum)bu ne deyince sizlerden bahsettim reyhan ablacım seni sordu almanyada nerde diye ama hangi şehirde yaşadığını bilmediğim için cevap veremedim ....