- Konu Sahibi Cherry Mom
- #18.121
orta kulak iltahabı canım teşekkürler geçmiş olsun dilekleriniz için
Son düzenleme:
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
canımcım ben gulukofaj kullanıyorum doktorum vermişti hem yumurtlama sorun hemde kilo kontrolu için antidiyabetik baya iştahımı kesiyorilaçların iyi gelir inşallah ve iyileşirsin en kısa zamanda.
yok anacım diyeti bozmadım o öğünde yiyeceklerimin yerine yedim biliyorum sağlıklı değil ama öyle denk geldi hemide minnacıklardı:))))yahu bismillah başladık ne kuru pastası ne kurabiyesi.. kaçamak filan yok kardeşim-m-m-m-mm artık yapmaŞenizŞeniz
:
merhabalar oğlum dün gece 2 gibi ateşlendi tabi sabah ta aynı durum tekrar etti h1n1 olma ihtimali yüzünden öyle çok korktum ki sabah ilk iş doktora götürdük eşimle Allaha çok şükür otit dedi doktorumuz ben hala telaşlıyım ama değildir inşallah ne büyük bi korku rabbim herkesin çocuğunu korusun insanın içi gidiyor
merhabalar bayanlar dün benim paşamın doğum günüydü. 2 bitti 3 e girdi. tabi pastalar da benim mideme girdi kaydirigubbakcemile3 ama yine de az yedim. eskiden olsa daha çok yerdim bu bile iyi bişeydir bence.
merhabalar oğlum dün gece 2 gibi ateşlendi tabi sabah ta aynı durum tekrar etti h1n1 olma ihtimali yüzünden öyle çok korktum ki sabah ilk iş doktora götürdük eşimle Allaha çok şükür otit dedi doktorumuz ben hala telaşlıyım ama değildir inşallah ne büyük bi korku rabbim herkesin çocuğunu korusun insanın içi gidiyor
yeni mail adresimi alabülürsünüz arkadaşlar aşağıda bakın yazıyooo :)) yeni aldım...
bende bi çay içip sizlere bakayım dedim epey kaynatmışsınız :)
şubatta eşimin izni var 1 hafta o zaman gelicez ben size göre ayarlayamam ama siz ayarlarsanız süper olur kallisim yaaaaaaaaaa opuyorumnanaktannice sağlıklı yaşlara tombilicim büyümüş maşallah..
ya-a-a-a--aaa şubattakinde bende gelmek istiyorum![]()
ara öğün canım.. kahvaltı - öğle yemeği arası yiyodum..nasıl yani ? öğün olarak mı yiyordun yoksa ara öğün mü? ben orasını anlayamadım pek. eğer öğünse yandım öğlen aç kaldım demektir. yok ara öğünse yaşasın yanlış yapmadım demektir. dün de pasta yediğim için bugün dikkat etmeye çalışıyorum da
herkese merhabalar,
keşke ben de biraz yapabilse spor ama o kadar yorgun oluyorum ki akşamları, hiç halim olmuyor valla kolumu bile kaldıracak... nasıl gözümde büyüyor bütün bu spor işleri anlatamam.. giyinmesi var, hareketi var, sonra banyosu var, terlileri ayırması var, yıkaması var.. var da var yani..
ama bir yandan da biliyorum ki, ğer spora tez zamanda başlamazsam, o vakit takılıcam bir yerde belli bir kiloya ve daha da azaltamayacağım için yemeği, yaktığım kaloriyi fazlaştırmam lazım... bakıcaz...bakıcaz...
herkese iyi haftala diliyorum..
bencede yenilir.. üzüm sifadir.. diyet yapiyorum diye sifa kaynaklarindan kismam bende. sari leblebide tavsiye ederim .. hem tok tutuyo hemde en az kaloriye sahip cerezmis..ayrica ogluna saglikli yillar..arkadaşlar ara öğünde kuru üzüm yenebilir mi? 1 çorba kaşığı kadar atıştırmalık gibi
gesmis olsunmerhabalar oğlum dün gece 2 gibi ateşlendi tabi sabah ta aynı durum tekrar etti h1n1 olma ihtimali yüzünden öyle çok korktum ki sabah ilk iş doktora götürdük eşimle Allaha çok şükür otit dedi doktorumuz ben hala telaşlıyım ama değildir inşallah ne büyük bi korku rabbim herkesin çocuğunu korusun insanın içi gidiyor
bugün kahvaltida ince bir dilim ekmek az peynir iki zeytin daha öncesindende bir kahve
arada bir muz
öglen bir kase salata yarim dilim ekmek
eve gelincede 5 köfte 3 kasik bulgur pilavi iki salatalik tursusu
yürüyüsten öncede 5 kuru incir 5 ceviz. simdi yarim litre kadar meyve cayi yaparim tatlandiriciyla icerim. canim sütlü nescafe istiyor ama istesin birsey olmaz. belki yarin icerim bugün ceviz ve inciri biraz kacirmisim.
ben iyice sogumadan biraz bantli masaj aletinde calisayim.
hani spor yapmıyordun sen bak yürümüşsün gözlerim yaşardı kaydirigubbakcemile3 akşamları bend eyemiycem hiç eksik kalamam sizden :roflol:
canım gözün aydın bu yılın hediyeleri bitmiyor mersam uğurlu geldi inşallahyerimseniben
mersam bak çikolatımda bahsetmiş ya tekrardan yazacaklarım geldi aklıma... yani sen hiç param yok bankadan kredi çekeceğim demiştin içimde kalmasın...
bir iş yeri açtığında tanıtımını reklamını adını duyurmanı alan bir süreç var bu süreç içinde kazanmıyorsun kazansanda yeni olduğun için giderin çok oluyor... en az 6 ay diyeyim ben sana para kazanıp cebine girebilecek süre... bu süre içinde hem kira hem kredi ödemen çok zor olacaktır bunu iyi düşün...banka kredisi bir ay bile aksamaya gelmez bunuda düşün.. yani güvendiğin bir birikimin olmalı... çoluk çocuk derken masrafa yetişemeyebilirsin eşinde yardım edemezse kötü durumda kalabilirsin... cedricime danış istersen para işinden anlıyor biliyorsun..ne kadara çıkar bu işi iyice düşün araştır..
ama sizin kurs verebilmeniz için bak araştırdım diyorsun ücretlerinide araştırmışsındır..öyle böyle bir ücret değil.. gidip istanbulda kurs alabilmen için ne kadar para gidecek bu zaten başlıbaşına büyük bir masraf en basit bir kurs 300-500 değil mi... kaç kursa gitmen gerek...
malzeme doldurmalısın ki müşterin her aradığını bulsun ki seni tercih etsin.. bir dükkan malzemesi ne kadar tutacak.. mersacım bir iş yapmanı en fazla isteyecek kişilerden biriyim biliyorsun arada hep ağlanırım ahh dükkanım olsaydı hala çalışsaydım diye...ama ince düşünmelisin ki sonradan canın acımasın aile düzenin kötü olmasın..
5 yıl önce açtım ben dükkanı.. açarken hasap kitap yaptık ama evdeki hesap uymaz ya çarşıya benimkide uymadı..bak şimdi dükkanın depozitosu kirası sonra belediyesi bağkuru bunları düşün ne kadara çıkar... en azından ilk adım attığında 5 bin lira de.. sonra dükkana malzeme alman...
ben 5 yıl önce 5 bin diye yola çıktım 20 bin liraya dükkana ancak malzeme aldım şu an için kaça çıkar düşün... 20 bin lira yatırım yapıp aylarca hiç kazanmadım kazandığın çünkü yeni olduğundan yine malzemene masrafına gidiyor...senin şu gün için bismillah diyerek bir işyeri açman işte nereden baksan tam bilmememe rağmen 25 bin olacaktır..belki yanılıyorum çünkü bilmediğim malzem bu....birde gideceğin kurs ücretlerini düşün..etti sana 30 bin.. bende aynısını yaptım önce istanbulda kurslara katıldım sonra kurs verdim...ama bizim ülkemiz öyle tuhaf ki sana kursa gelirler senin dükkanının yarı değerinde bir dükkan açarlar işini kırarlar ben bunuda yaşadım ben açtığımda 2 tane olan dükkan saysı ufacık eskişehirde 3 ayda 28 oldu...sonra belediye kurslarına gider işin.. hocalar gelip senden kurs alır gider belediyede ücretsiz pasta yemek kursu verirler bunlar gerçek mersam birde bu yönden düşün... cedricimin dediği gibi gruplar bulman kursiyerler bulman lazım ki bir sürekliliği olsun..bu kitleye ulaşabilecekmisin.. bu kadar heveslenip bu kadar masraf edip sonradan hüsrana uğrama her şeyi en incesine kadar düşün...
hep olumsuz yönlerini gösteriyorum ama ben çok peirşan oldum haftalarca uykusuzluğa dayanabilirmi insan ben uyuyamadım hep uyku yerine ağladım çocuklar görüp üzülmesin diye ..eşim üzüldü .. çocuklarım üzüldü.. benim üzüntümde işte 107 kiloya kadar çıktı... eşim ödedi ama yok canından ödedi tek maaşla hem çocuklara hem benim borçlarıma yetişti... ama 2 yıl boyunca çocuklarımın ne üstüne ne başına bir şey alamadım .. çektiğim sıkıntı cabasi yaşamın ona odaklanıyor ne yapacağım diye diye dolandım... geçti gitti şükür...yine düşünüyorum ama sermayem olacak ve bu şehirden gitmiş olacağım ki ancak olsun...bir söyleyip bin düşüneceğim ancak öyle olur...
mersa kallıstem soyledıklerınde cok haklı.malıyet boyutu cok yuksek seyler.bak malzeme almak ıcın sana ınt den pasta malzemelerı.com u onerırım.hersey var ayrıca yurt dısında aynı malzemelerın fıyatını ogrenmek ıstersen wilton a bak.ben dukkan acanlardan yurtdısına egıtıme gıdenı bıle bılıyorum.ben kursa ıst da gıttım.pastada yapdım ama hevesımı kıran cok sey oldu.bıde ıs bıttıkden sonra mutfagın halı oyle rezıl oluyorkı cıldırıyordum.nerdeyse 1 yıldır elımı bıle surmuyorum
günaydinlarrrrrrr..
kallisim mersa icin yazdiklarin dost tavsiyesi canim. mersada bu yönde degerlendirecektir eminim..
basindan gecmis biri olarak tecrübelerini aktarmissin ve cok haklisin mersa kararsiz ama cok cüretli masallah. ben cesaret edemem böyle birseye.bu günlerde dükkan acmak gercekten rizkli. kücük dükkanlar hergün eriyip gidiyor. alim gücü zayifliyan halk bulabildikleriyle idare etme yoluna basvuruyor.
kambersiz dügün olmaz deyip bende burnumu soktum mersacigim..a.s.
ama isin birde zevkli tarafi var eger basarirsan eger yürürse inanilmaz keyif alirsin . hem yaptigin isten hem kendine güveninden hem kazanmaktan..
cicek sogani derken kallisim laleler gercekten cok güzel biz bu evi aldigimizda bahcesine 5 yil birsey yapilmamisti öyle birakilmis hali benim cok hosuma gitmisti kiii ben bahcenin bahar görünüsünü bilmiyordum kasim ayinda girdik bu eve. bahar gelince gözlerime inanamadim.. her cm kareden cicek fiskirdi. üzerleri pis bir sarmasikla kapliydi onlari actik biraz temizledik. bahce mart ayindan hazirana kadar bir renk cümbüsü sergiledi.. nergizlerle basladi laleler sonra zambaklar sarmasik gülleri. manolyalar ( pardon manolyalari ben ektim) hyacinthe deniyor cok sevdigim bir cicek var sogandan cikiyor herrenki kircillisi rengarenk krokusse isimlerini pek bilmem... sonra sonra bende heryil aldim ilave ettim binlerce sogan var bahcede her yil aciyor. ama ben cimen falan yaptirmadim .öyle vahsice daginik bir bakimliligi olan cok sevdigim bir bahcem var. bu yilda gladiole alacagim kismetse onlari öbek öbek dikecegim uzun uzun cok zarif oluyorlar.
cenem acildi sabah sabah.. yarin is günü ben süslenmem lazim. valla tam elekci kari oldum. berbere gidemedim. son olaydan sonra gidecek berber bulamadim . bakalim önümüzdeki hafta icinde gidecegim mecbur birine.. veeeeeeeee yarin büyük gün cok hevesle ben diyete ve son hizla spora basliyorum insallah. kallisim insallah ayin 11inde güzel sonuclar alip sende katilirsin bize. mustang bu defa hedefe kadar durmak yok tamammi güzelim??
selam canlar,
büyük buluşma gerçekleşti... !
bijomla bu sabahın köründe -zira kargalar kahvaltısını bile etmemişti kaydirigubbakcemile3 -buluştuk. topu topu 1 saat oturabildik çünkü ben henüz uyumamıştım,son işimdi dün gece.arkadaşlarla bir yerlere de gidince çok uykusuz kalmıştım.nerdeyse görüşemiyorduk hatta bijoyla dedim ki"bugün görüşemezsem hayatta görüşemem daha,mutlaka görmeliyim" ...
çok zarif çok tatlı çok şeker birisi bijocum,maşallah hiç fazlalığı da yok bence. biz de sadece soda içtik yaaaaaaaa :)
not: bijomla çektirdiğim 2 resim ve 1 adet yılbaşı sahnesi resmim için albüm açtım profilimde,bakabilirsiniz ...buraya ekleyemedim ....
yılbaşı resmim sadece 2 adet var,elbise en belli olan fotoğraf buydu.buna rağmen hiçbir detayı belli değil yine de.kuyruklu ve omuzlarından koluma boncuklar sarkan bir elbise bu.tek kötü tarafı-o gece için- içime giydiğim büstiyer oldu. büstiyer zayıf göstereceğine şişman gösterdi iyice ilginç bir şekilde..neyse ne canım,güzel bir geceydi..
bugün de güzeldi...1 saat de olsa ,yeni bir insan tanımak,görmek.müthiş..
hepinizi birgün görmeyi diliyorum !
sen de çok değerlisin mersam.hepiniz çok değerlisiniz...bugün bijoma da söyledim, çevremde çok arkadaşım var ama ben vefalı arkadaş istiyorum.kendinden başkasını düşünme yetisine sahip insanların çevremde barınmasını istemiyorum.bu bağlamda,burdaki insanlar,siz değerli arkadaşlarım,çok farklısınız ve hepinizle tek tek tanışmayı istiyorum.belki uzun olacak ama bir gün mersine gelip seni de tanımak,hatta almanyaya gidip reyhan ablamı bile görmek isterim..kısmet !
cedricim özellikle seni görmek için karşıya da gelirim ben,bir gün ayarlayalım ..seninle de resimlerimizi koyalım vallahi...
ayyy bayildim yaaa...samimi gördügüm an düsündügümü yazmak istiyorum ... chokocummm böyle yanaklarini sikasim geldi ama böyle mincira mincira.. hicte öyle huylarim yoktur hafif nevale ayaklarim vardir..ama o yanaklar cok sIKILasi yaaaaaaa
bijodaaa allahim nasil masum bir ifadesi var.. onun sikilicak yanagi yok :)))kalmamis :))) ama cok masum tertemiz bir ifadesi var
chokocum yazdiklarina katiliyorum .. insanlar dost aramali.. bahsettigin özellikteki insanlari hayatimizdan uzaklastirmali ve iyi insanlarla cevremizi süslemeliyiz.. su siralar öyle dertliyim ki bu konulardan .. öyle yalnizim kii... ama hani inadina dik durursunyaaa... inadina agladigini duyurmassin göstermessin... bunu kimse anlamaz ..yanlis yorumlar..insamiz sever acitasyonu...dik durdun mu sevilmessin takdir edenin olmaz... offf cok zor yaaa yasamak
merhabalar bayanlar dün benim paşamın doğum günüydü. 2 bitti 3 e girdi. tabi pastalar da benim mideme girdi kaydirigubbakcemile3 ama yine de az yedim. eskiden olsa daha çok yerdim bu bile iyi bişeydir bence.
herkese merhabalar,
haftasonu bir iki kere girdim ama yazılanları okumaktan, sıra yazmaya gelemedi bir türlü. anca bugün bitirdim geçmişin tamamını okumayı. hazır vaktim de varken, bir iki satır yazmadan çıkmak istemedim. yeni yılın ilk mesajını yazıyorum ve bir yandan da kallistenin "daha çok paylaşım, daha çok motivasyon diyen sesini kafamda duyuorum valla..ne diyim, umarım arkası daha çok gelir benim için...
valla dükkan açma fikirleri, rejime başlayanlar, spora başlayanlar filan derken yeni yıl herkesin hayatında bayaa yaratıcı fikirlerle gelmiş anlaşılan.. herkese kolaylıklar, başarılar ve de bol kazançlar ve de bol kilo kayıpları diliyorum.
ben de valla pek bir numara yok ama cuma günü size kilo bldirimi yapmayı heyecanla bekliyorum. göbek bölgesinde biraz azalma var hissettiğim ama bakalım tartıda kaç çıkıcak.
keşke ben de biraz yapabilse spor ama o kadar yorgun oluyorum ki akşamları, hiç halim olmuyor valla kolumu bile kaldıracak... nasıl gözümde büyüyor bütün bu spor işleri anlatamam.. giyinmesi var, hareketi var, sonra banyosu var, terlileri ayırması var, yıkaması var.. var da var yani..
ama bir yandan da biliyorum ki, ğer spora tez zamanda başlamazsam, o vakit takılıcam bir yerde belli bir kiloya ve daha da azaltamayacağım için yemeği, yaktığım kaloriyi fazlaştırmam lazım... bakıcaz...bakıcaz...
herkese iyi haftala diliyorum..
yeni mail adresimi alabülürsünüz arkadaşlar aşağıda bakın yazıyooo :)) yeni aldım...
mersacigim bende bu yasima geldim ve nihayet birsey ögrendim. beni üzen insanlarin hayatimda yeri yok ne aileme ne kendime zarar verdirmiyecegim. arkadas dost kendini bilmiyor durmadan beni yaraliyor yada ben idare ettigim icin bu dostluk sürüyorsa sürmesin.öyle dostluga kimsenin ihtiyaci yok. benim kadar beklemeyin kimse önce sizden sonrada ailenizden kiymetli degil. bu gercegi kabullenin.kimsenin kimseyi üzmeye hakki yok. hayatimda bosluk birakacak diyorsun. seni üzen tarafin bos kalacak. demekki hersey güzel olacak bundan sonraa. üzme kendini tamammi canim. iyi dost iyi gündede yaninda olur kötü gündede..opuyorumnanaktan
mersacigim kallisin yazilarinin sonuna bak sol tarafta en asagida
kalliste kadinlarkulubu yaziyor galiba simdi göremiyorum ama öyle olmali
teşekkür edrim ablacım ipler evde vardı modelide kendim uydurdum baktım fenada olmadı sizede gösterim dedim.beğendiğine çok sevindim.ay canim masallah cok güzel olmus ellerine saglik. ama bitirince ne huzur duyuyor degilmi insan?
renk uyumu ve desen cok uyumlu cok begendim mersacigim![]()