Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

selamlarrrrrrr
men deldimmmmmm..:emir_bebek:
kandiliniz mubarek olsun sekerlerim.
bizimki 3 gün sonra 6 ayini dolduruyor kismetse.:1hug:
kallisim demek begendin yediklerimi .. bu ara aman allah bozmasin cok iyi gidiyorum anladigim kadariyla sende iyi gidiyorsun. masallah bize :):nazar:
ben yarin sabahtan itibaren cin cayima basliyacagim ben bir ara is olsun diye öylesine doktora söylemistim bu cayi cok saglikli günde hic degilse bir bardak icilse cok derde deva demisti.
cikolatam masallahin var birtanem hem sporun hem diyetin süper ötesi. seni tanidim taniyali ilk defa bukadar azimle diyetine sarildigini gördüm. mukafatini alirsin insallah canim a.s.
mersacigim valla sende kac gündür bilmiyorum ama en azindan bu gectigimiz hafta cok cok iyi gittin. gurur duyuyorum sizinle harikasiniz bijo ve pianin zaten cok kilolari yok . onlar bile ne kadar hirsli azimli masallah..:nazar: tombisimde iyi bu hafta masallah.
oburla citol toparlanamadilar hala ama onunda zamani var demekki. balikla raki icen kimdi oburmu?
agzininda tadini biliyor köftehor :oklava:
insallah yaza kadar incecik oluruz ya yetti valla.

oğlum da men men diyor kaydirigubbakcemile3 çok tatlısın sen de onun gibi
kaan a da maşallah allah nazarlardan saklasın :nazar:
sana da nazar boncuğu :nazar: valla çok azimlisin adım konusunda ve yediklerin de harika gidiyor

arkadaşlar bu yazı Dr. Aidin Salih e ait...çok farklı şeyler söylüyor,okumanızı istediğim için kopyalıyorum....

Fazla yemek:

Çok yemek yenildiği zaman midenin daha çok enzime ihtiyacı olur. Enzimleri yapmak vücut için çok güçtür ve kıymetli maddeler gerektirir. Normal bir insan için 250 gr yemek yeterlidir. Bunu hazım ettirmek için kalp hiç zorlanmadan rahat çalışır. 2 kat yemek yenirse, kalbin yemeği hazım ettirmesi ve fazlalıkları çıkarttırması için 4 kat daha fazla çalışması gerekir. Bu da kalp için çok ağırdır. Mesela bir araba düzgün bir yolda hiç zorlanmadan harcadığı benzinin 2 katını taşlı, bozuk, dik yolda harcar. Mesafe aynı ama harcadığı benzin farklıdır. Böyle zorlanarak devamlı çalıştığında motor harap olduğu gibi insanın kalbi de devamlı ve çok çalışmaktan harap olur ve çabuk eskir. Genç insanlarda organlar kuvvetli olduğu için yenilen yemekleri hazım edebilir ve fazlalıklarını çıkarabilir. Fakat organların üzerine fazla yük bindiği için çok çalışmaktan çabuk eskir, kuvvetini kaybeder, zamanla fazlalıklarını çıkaramaz olur, depo yapar, vücudu yağ ve kireç toplamaya başlar. Bazı insanlar çok yemelerine rağmen hep zayıf kalır ve bu durumlarının iyi olabileceğini düşünür. Hâlbuki hal öyle değildir. Çok yiyip zayıf kalanlar çok yiyip şişmanlayanlardan daha kötü durumdadırlar. Çünkü şişmanlar karışık ve yanlış yedikleri yemekten oluşan zehirlerin bir kısmını, vücudun topladığı yağlarda depolayarak, bu zehirlerin organları tahrif etmesini kısmen önleyebilmektedirler. Ancak çok yiyerek zayıf kalanlarda zehirli maddeler sürekli vücut içinde dolaşır. Böylece damarlarda, eklemlerde, organlarda ve kaslarda depolama yapar. Bu insanlar genelde sinirlidirler, sık hastalanırlar ve uyku bozukluğu yaşarlar.

Karışık yemek:

Birbirine uygun olmayıp, hazım için ayrı enzim isteyen yemekler karışık yenirse hazım olunmaz çürür veya mayalanır. Örnek olarak karbonhidratlar ve proteinler birbirine zıt düşer. Çünkü bunların parçalanabilmesi için her ikisinin ihtiyaç duyduğu enzimler birbirine zıttır. Bu zıtlık her iki enzimin birbirini yok etmesini sağlayarak, hazmın gerçekleşmesini engeller ve böylece hazım yapılmayınca çürüme başlar. Hazım olunamayan yemek, bağırsakta toplanır ve zamanla bağırsağı genişleterek cepler oluşturur. Bu ceplerin içinde dışkısal taşlar toplanır ve yıllarca orada saklanır. Böylece bağırsağın duvarları kanalizasyon boruları misali zehirli artıklarla kaplanır. Buna bağlı olarak bağırsak ağırlaşır, hareketi yavaşlar ve sonuçta kabızlık meydana gelir. Bu durumda vücudun intoksikasyonu katastrofik şekilde büyür. (vücutta toksin birikmesi katlanarak artar) Vücut çok halsiz kalarak yorulur, gaz ve uyku meydana gelir. Çürümüş yemekler bağırsağı zehirleyerek kana karışır. Kandan bütün organlara ve hücrelere yayılarak onları zehirler ve hastalıklara yol açar. Çürümüş ve mayalanmış yemeklerden oluşan tuzlar vücutta kireçlenme yapar. Çok sık yemek: Yemeğin hazmını beklemeden bir şeyler yemektir. En hafif yemek 4 saatte hazım olunabilir, yemeğin ağırlığına göre hazım süresi 6–10 saate kadar uzayabilir. Bu zamandan önce bir şey yemeye başlayınca mide hazmını tamamen değiştirir ve midedeki diğer yemekler, karışık yemek gibi, hazım olmadan çürümeye başlar ve hemen gaz ve şişkinlik oluşur.

Ters yemek:

Proteinli yiyecekler (et, yumurta, peynir vs.) midede uzun zamanda hazım olunur. Karbonhidratlar, tatlılar, beyaz undan yapılmış yemekler, patates, meyve vs. midede çok durmadan bağırsağa geçerek orada hazmedilir. Su direk bağırsağa geçer. O yüzden önce su içmeli sonra meyve veya tatlı yenilmeli. Sonra sebze ve proteinli yiyecekler yenilmeli. Önce yemek yenilip, sonra meyve veya tatlı yenilirse, meyve hazım olmak için bağırsağa geçemez mayalanır, bütün yemek bozulur, çok gaz olur. Yemekten sonra su veya çay içilirse, yemekten ayrılmadığı için mideyi genişletir ve hazmı zorlaştırır. Midede mayalanmış veya çürümüş yemek helal olmaz.

Bekletilmiş eski, ısıtılmış ve hazır yiyecekler:

Taze sebze ve meyveler güneşten aldıkları enerji ile dopdoludur. Vücuda çok enerji verirler ve hazmı kolaydır. Pişirilince güneşten aldıkları enerjiyi tamamen kaybederler. Bu yemekler eskiyince (2–3 saat geçince) hiç bir enerjisi kalmaz toprak gibi olur. Eskimiş ve doğal olmayan hazır yiyeceklerin hazmı çok zor veya imkânsızdır. Yemekler piştikten sonra soğuk olarak yenilebilir (et, yumurta, sebze yemekleri, tatlılar ). Fakat fayda beklememelidir. Beklemiş zeytinyağlı yemeği tekrar ısıtmak mümkün değildir. Mikro dalgalı fırında ısıtmak ise daha tehlikelidir. Fırın çalıştığı sürece mikro dalgalar, dışarıya sızarlar ve insan vücuduna zarar verirler.

Zararlı düşünceler ve hareketler:

Zararlı düşünceler vücutta fazla miktarda hormonlar çıkarır. Bu hormonlar kana karışarak zararlı zehirler çıkmasına sebep olur. Bu zehirler beyindeki su havuzlarını bulandırarak çok sinir yapar ve psikolojik ve diğer hastalıklara sebep olabilir. Sinirli olan insanlarda, karaciğer sertleşmesi, çeşitli kalp hastalıkları ve dalak hastalıkları meydana çıkmaya başlar.

yandık desene bütün bunları yapıyorum sadece oğluma her gün değişik yedirmeye çalışıyorum mutlaka bence de beklemiş yemek çöplük demektir o yüzden ben günlük yapardım ama kaynuşum haftalık yapıyor nerdeyse malesef sempatiksalakcinni haa bi de evde çok kullanırdım mikrodalgayı ama kaynuşun evinde dorukun hiçbir yemeğini mikroda ısıtamıyorum yasak yasakkelime işte bizim evde de herkes ipin bi ucundan tutmaya çalışıyor doruk için

vuhhuuuu ne güzeel bir haberr kaydirigubbakcemile2 kilit akşam yemeğinde.. ah çorba ve salata ile götürsen ne iyi olacakkk kaydirigubbakcemile5

bundan sonra öyle olacak sanırım bijom,iştahım düzene girdi çünkü,delirmiyorum artık akşamları... sırf bunun için bile kendimden çok umutluyum.kaydirigubbakcemile5

kallistenin dikkatine
kilom 79.600 sadece 400 gram verebilmişim.delirecem ya aç geziyorum artık.
valla benim suçum yok hep şu metabolizmanın suçu yaşlandı artık iyi çalışmıyor
.

canım yaşlanmakla ilgisi yok,mutlaka bir yerlerde eksik ya da yanlış vardır.ayrıca 400 gr çok az değil ki..bence çok sağlıklı hatta..üzme kendini,yavaş gitsin ama gitsin

5 yil once fln esimle iddiaya girmistik.. o istemiyorduda benim zorumla motivasyon olsun diye .. sonra bigun arkadaslarla süsleniyoruz ayna önunde ben anlatiyorum.. böyle böyle esim le iddiaya girdik 55 olursam bana sunu bunu alicakbayanssulusmile benim bi kuzen var oldukca patavatsiz söyle bir bakti bana " seeeennn? 55 olucaksiiiinnnn? imkansizzzzz" dedi .. o zamanda 59 flnm yani... nasil sinir olmustum esimin alicaklari umrumda degildi ona inat 53 olmustum.. sonra ortak yakin arkadasimizin dügününde ben 53 kilo iki cocuk annesi arzi endam ettim :dilcikar: oda iste catladi heralde bilemiyceemmm:dilcikar:

piam bazen işe yarıyor değil mi böyle gıcık cümleler,yok veremezsin,yok hayatta başaramazsın...sen de güzel cevap vermişsin..

hemen kilomu söyleyim sonra geçmişe bakarım boş vakitte 82.3 olmuşum ben 1.100 gram vermişim yaşasın hiç ümidim yoktu ama vermişim

maşallahh benim eşimeeeeeeeeee kaydirigubbakcemile5 harikayız kızım :lepi:

neymiş ? chocolategirl ve tombili, 5. takımın birincisiymiş :))))

evet yediklerin biraz düzensiz gibi olmuş ama harika hiç kaçamak yok herşeyden var hemde vermişsin zaten çok iyi gidiyoruz harika bir takım olduk canım

evet harikayızzz kaydirigubbakcemile2
:lepi::lepi:
işte buuu

bijom senden güzel şeyler duymak benim için çok güzel

kallistenin dikkatine
kilom 79.600 sadece 400 gram verebilmişim.delirecem ya aç geziyorum artık.
valla benim suçum yok hep şu metabolizmanın suçu yaşlandı artık iyi çalışmıyor
.

olsun mersacım gram gram ver ama sağlıklı ver daha ne olsun üstüne almadın ya vereliniortak

yandık desene bütün bunları yapıyorum sadece oğluma her gün değişik yedirmeye çalışıyorum mutlaka bence de beklemiş yemek çöplük demektir o yüzden ben günlük yapardım ama kaynuşum haftalık yapıyor nerdeyse malesef sempatiksalakcinni haa bi de evde çok kullanırdım mikrodalgayı ama kaynuşun evinde dorukun hiçbir yemeğini mikroda ısıtamıyorum yasak yasakkelime işte bizim evde de herkes ipin bi ucundan tutmaya çalışıyor doruk için

olsun ufak tefek şeylere dikkat etmek bile çok önemli kötü hastalıklardan korur bizi bence...

chocolam tebrik ederim fıstık yaza süper olacaksın ...alkisalkisalkisalkisalkisalkis

ayy inşallah aeben ciğim,senin yolundan ilerliyorum işte yavaş yavaş...
hayırlı cumalar sana da canım

chocolam verdigin bilgiler çok dogru .....

benim yaptıgım beslenme gibi . ara fazla yapılmıyor çünki hazmolmadan tekrar yemek dogru deyil o yüzden ögün aralarında 4 saat geçmesi gerek ..

meyve yemekten en az 20 dk önce ve miğde açken yenmeli çünkü miğdede sindirilmezler ....yemekle özeliklede etle asla yenmemeli.

karbon hidratlarla proteinlerin karışmaması ne kadar dogru bilmiyorum ama ben sadece ekmegi kavaltıda yiyorum helede etle asla ekmek makarna yemiyorum .....
yemeklerin hemen yenmesi konusunda hem fikirim .... asla bahçeden koparıkdıkları kadar vitaminli olmuyorlar.....

bazı zayıf insanlarında çok yedikleri halde zayıf kalmaları onlarım şeker ,tansiyon gibi hastalıklara yakalanmıycakları anlamına gelmiyor .... ik etapta öyle görünmesede ilerleyen yıllarda problemle karşılaşılıyor .....
bi kere daha anlıyorumki monti amcam haklı....
kıslar kl. çok yediklerinizim gl. endeksine dikkat edin biliyorum bunu çok sık tekrarlıyorum ama inanın sizi düşündügümden .

Son düzenleme:
arkadaşlar süt gününü es geçmeye karar verdim. pia cım özür dilerim ama birden bire acayip bi açlık hissi yaşadım o yüzden gidip bişeyler yemek zorunda kaldım. normalde disiplinliyimdir ama düşün artık nasıl oldum..

pazartesi sabah: 63,1

perşembe bu sabah: 61,5

toplam 1,6 kg gitmiş 4 günde..

1 haftada da 2 kg gitmiş..

yarın istanbula gidiyorum, o yüzden bir süre hesap veremicem piacım onu da yazayım şimdiden..

EVET tahmin ettigim gibi ..çitolum bak tüm ailenin beslenmesi senin elinde ..bence buna bir bütün olarak bak sadece kendin deyil tüm aileyi saglıklı beslenme kurallarıyla yemek yapar ve ona göre bir geçiş dönemi yaparsan hem sen hemde diger aile fertleri kilo sorununu çözmüş olursunuz .a.s
yemeklerinde dengeyi sagla et seviyorsanız eti sağlıklı pişirmeyi ve menüleri sadece kendine deyil tüm aileye göre yap o zaman seninde diyet yapman kolaylaşır .
ama ilk atapta eşinle konuşmalısın . eşim kilo konusunu kendine dert etmeye bilir boyuda uzun olabilir ama sonuçta sağlık daha önemli. ona bunu anlata bilir ve yardım isteye bilirsin ... bence senin tek çözümün ailenle birlikte yemek düzenini degiştirmenizde .(dikatini çekerim diyet yap demiyorum )zemuszemuszaten sen şu an akşam yedigim aburcuburu kessen o bile kilo vermende etkili olur ....
yemeklerine bol salata ve yogurt eklersen inan ilk haftalarda gördügün fayda azımsanmayacak derecede olur .a.s

haklısın cnmm Şeniz
elimden geleni yapıcam
bizim ailedeki asıl sorum
ekmeksiz doyulmuca fikri birde ıvır ıvırlar

13.TAKIM 145. ETAP
ad1 (54.9 / 54.6/0.3 /0.55 %)
dosba (68.1/ 67.9 /0.2 / 0.29%)
Nachtigall ( 62.6 / 62.6 / 0 / 0%)
fikriye_bg (69.5 / 69.2 / 0.3 / 0.43 %)
CheGuevera (69.1 / 68.4 /0.7/1.01%)
taylor(72.3/ 71.7 / 0.6 / 0.83%)
nur_84 (76.4/----/---/---%) geri dönmek üzere ayrıldı
derya_julia (81.2/81.2/0.0%)

13. TAKIM TOPLAM KıLO (477,7/475.6 /2,1/0,44%)

kalisim bi bak istersen bizim listemiz hazır canımcığım

ayrıca arkadaşlar hepinizi yani kilo verenleri tebrik ediyorummm

Son düzenleme:
hihoyyyt vereliniortak :lepi: işte 5 li rakamlar harikasın tebrik ederim

coookk tesekkür ederimcanim.. 5 gün neler cektiiimi bana sor bi:sinifsinif:

chokocum evet kesinlikle böyle cümleler daha cok etkiliyo beni
ama sen yapamazsin chokocum sanmiyorum zayifliycagini lülülülülülü

bijoux canim hic üzme kendini olabilir..burda birbirimize destek olmak amacimiz baski yapip üzmek degil..4 gün de yeter.. simdi canim dikkat edelim verdiklerimizi almayalim..sana iyi tatiller ammmaaa kaptirma sakin tatilde anneciginin yanindafisfisfis

coookk tesekkür ederimcanim.. 5 gün neler cektiiimi bana sor bi:sinifsinif:

chokocum evet kesinlikle böyle cümleler daha cok etkiliyo beni
ama sen yapamazsin chokocum sanmiyorum zayifliycagini lülülülülülü

ama azminin hediyesini de aldın dimi?
piacım peki sence ben nasılım verebilir miyim kilo ne dersin? eyvahedigeldismile delikafadulden

dün yediklerimi de yazıyım
sabah: 1 dlilim kepek ekmek, 1 yumurta, peynir,zeytin 1 bardak süt
ara: 1 armut 1 fincan süt
öğle: 1 simit 1 ayran domates maydonoz limonlu salata gibi azcık peynir ykk kadar
ara: 1 armut
akşam: 1 kepçe çorba 2 kaşık makarna bol salata yağsız
ara:3-4 fındık 3-4 fıstık 3-4 kabak çekirdeği herkes kuruyemiş yiyordu ben de en sağlıklı olanlarını oyalanırcasına yedim

artık daha iyi gidicek diyetim kayınpederime de doktor diyet vermiş 95 kilo boyu benden kısa ama erkek olduğu için herhalde günde 12 dilim ekmek hakkı varmış haaa bi de çok güldüm doktor 1 çay bardağı yoğurt vermiş yemeklerin yanına kayınpederim de ben çayı bununla içiyorum diye kocaman kupaya koymuş yoğurdu kaydirigubbakcemile3 sırnaşık şey sırnaşık şey sırnaşık şey öldürdü bizi akşam gülmekten sabahları da namazdan sonra yürüyüş yapıyor artık ben de ona katılırım kaydirigubbakcemile2

Back
X