Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

mafoldumben:gitme::gitme:mafoldumben kimseye bişey söylemiyorum artık :kedi: çok kötü oldum şu an kıpkırmızı oldu yüzüm gözüm sinirde ben bu hafta hiç ama hiç kaçamak yapmadım geçen haftadan tam 700 gr fazla çıktım mafoldumben:gitme:
bugünden itibaren yürüyüşüme düzenli başlıyorum burda herkese söz veriyorum tek kaçamağım egzersizlerim oldu yaptım ama düzensiz yaptım..
aslında doktor bana haftada 3 gün yarımşar saat yürü yeter demişti demekki yetmiyor off birde ilaç kullanıyorum bu nedir şimdi hiç beklemiyodum üstüne fazla çıkmayı yemedim çünkü..

üzülme kalisimbe bak biliyosun mervede aynı durumda .yok o doktorların günde yarım saat dediği yürüyüş hiç bir işe yaramıyor .belki hiç spor yapmayanlarda işe yarayabilir ama bizde olmuyor.

çitolüm yemiycem dediğim böyle kızıp gidip hemen yemeğe saldırmıyacağım düzene devam edicem demek istedim yani strese girmiycem..

mersam :((

mervişin durumu nedir gittimi bu gün kontrolüne..

çitolüm yemiycem dediğim böyle kızıp gidip hemen yemeğe saldırmıyacağım düzene devam edicem demek istedim yani strese girmiycem..

mersam :((

mervişin durumu nedir gittimi bu gün kontrolüne..

kalisim bu gün götürmemeye karar verdim oda akşam yedi şimdi gidecez eğer yine verememiş çıkarsa tamamen kendini bırakacak haftaya götürecem.hem her kontrolde para veriyoruz bir hafta ertelemiş olurum.

tamam mersacım... çocuklarada bir hal oldu :)) alişte diyoki anne azıcık kaçamak yaptım ya verememiş olursam :(( bunalıma grecekler bende bir şey olmaz devam et aynı şekilde dedim hadi o zaman aynen devam etsinler tartılmadan bakalım nasıl olacak.. alişinde kaçamak dediği bir kez makarna yedi dün akşamda krep yedi ama ödü kopuyor ağzına başka bir şey sürmedi gece yoğurdunu yedi yattı..

ben kaçıyorum canlarım.. biraz yürüyüp yeşillik alıp döneceğim inadına otlayacağım çünkü pööff yaaa..

şimdi çikolatım aradı dönünce listeyi vermiştim ama değiştireyim... unutmayayım diye yazayım 78.5 olmuş onada aperimm..

kallisim yarısını temizledim yarısı kaldı konunun.. gerisini sonra hallederimmm..

çok oturdum eşim duysa çok kızar bilmiyorumkismile biraz yatayım.

kilo veren herkese tepprikler kocaman.

13.TAKIM 148 .ETAP
ad1 ( 55.5 / 55.5 / 0.0 / 0.00% )
Nachtigall ( 63.2 / 62.1 / 1.1 / 1.74% )
fikriye_bg ( 69.4 / 69 / 0.4 / 0.58% )

emirel ( 60.4 / 59.8 / 0.6 / 0.99% )
CheGuevera ( 68.2 / 68.2 / 0.0 / 0.00% )
taylor ( 70.8 / 69.5 /1.3 / 1.84% )
ethos ( 79.7 / 78.5 / 1.2 / 1.51% )
Ela ( 64.5 / 63.8 / 0.7 / 1.09% )

13. TAKIM TOPLAM KıLO ( 531.7 / 526.4 / 5.3 / 1.00% )

listemiz böyle kallistem, paylaşıma verdim ama yine de bakarsan sevinirim.

kızlar ya ben 2 gün önce bile 1 kilo vermiş çıkıyodum.akşam yediklerim hemen nasıl etkilemiş bide şu tuvalet sorunu .günlerdir akşam yemiyordum tamda dün akşam yiycek zamanı buldum of yaaa .aslında benimkisi en az 1 kilo ama tartıda ne çıktıysam o hile yok.kalisim hadi çık artık şu tartıya bekliyorum bak çatlıycam meraktannn....delikafadulden

geçen selahattin dönmezin bir yazısını okudum bir fırsat bulduğumda eklerim buraya inşallah diyordu ki bir akşam fazla kaçırdım hooop bir kilo aldım yok yarım kilo almanız için 3500 kalori fazladan almanız gerekiyor diyordu yani akşamki yemeğe laf etme ondan olmaz bu duruma göre bence 600 gram hiç de küçümsenecek bişey değil ama asıl sorun herhalde akşam az yemen ya da yememen metabolizma yakacak bişey bulamıyor galiba öyle düşündüm ben bir de ayıp olmasın afedersiniz ama ben bi kaç gün tuvalete çıkmazsam tartılıyorum öyle yapıyorum tuvaletimi en az yarım kilo gidiyor valla biraz iğrenç oldu ama söylemek istedim sorun burda da olabilir bence haftaya daha güzel sonuç alırsın bağırsakları çalıştırmanın bir yolunu bul sen hayatım
citolümharikasın canım sen ya maşallah bak nasıl gitti 2.5 kilo devam devam sakın rehavete kapılma az daha sık dişini sonra istesen de yiyemeyeceksin miden kabul etmeyecek
ha mersacım bi de misal citolün kilosu çok olduğu için 2.5 kilo normal ama sen de 600-700 normaldir bi de bunu düşün canım benim bozma ama moralleri
candycimbence geçen hafta ne yedin ne yemedin listelerine tekrar göz at hatan orda bir yerlere saklanmıştır. ama hala üzülmene gerek yok bence almadın en azından bir de vucud belli olmuyor bi hafta 2 kilo gidiyor bi hafta 200 gram

baktımda anlamadım ki direkt ödem yapar yazmıyo tabiki de ama :(( ben bol su içmeye gayret edeyim belki bir iki günde atarım ...canım sıkılsada umudumu kaybetmiyim... off pofffff..

olmazsa ödem atan bişeyler araştır canım ya bitki çayları falan ne dersin bence yemenle alakası yok hastalıktan ilaçlardan dolayıdır bozma moralini sen neler başarmışsın

çikolatımı da öğrendim oh rahatladım aferin eşime benim aferin şimdi başka telaş başladı kaçıncı olacaz bu hafta biz listeye girmemiz lazım mutlaka acayip hırs yaptım ben

candycimbence geçen hafta ne yedin ne yemedin listelerine tekrar göz at hatan orda bir yerlere saklanmıştır. ama hala üzülmene gerek yok bence almadın en azından bir de vucud belli olmuyor bi hafta 2 kilo gidiyor bi hafta 200 gram

evet hemen bakayım bi ajandama neler yemişim :çok üzgünüm:

oluyo ya belli olmuyo yani kız bişicik yemedi almış.. biraz da metabolizma işi bu iş.. onu destekleyecek bişeyler de yapmak lazım.. a.s

kallisim yarısını temizledim yarısı kaldı konunun.. gerisini sonra hallederimmm..

çok oturdum eşim duysa çok kızar bilmiyorumkismile biraz yatayım.

kilo veren herkese tepprikler kocaman.
bijom burda ki işlerin hiç birinin acelesi yok biliyorsun..

çikolatımı da öğrendim oh rahatladım aferin eşime benim aferin şimdi başka telaş başladı kaçıncı olacaz bu hafta biz listeye girmemiz lazım mutlaka acayip hırs yaptım ben

tombilim müjde vereyim mi sana şu ana dek takımların yarısı bildirim yapmış hemen hemen ve 1. gözüküyoruz:lepi: son anda değişmezse bakalım..

ben çıkıp dolaştım dolaştım geldim hava nefisti ne sıcak e soğuk harikaydı canım porsuğun kenarına oturup bir kahve içmek istedi kızıma baktım akşam çıkacakmış dersten o da olmayınca yol çok uzak geldi gitmedim hafta sonu çıkarım dedim belki kızlarla.. çok yürüdüm yine... biraz market alışverişi yaptım kendime bol yeşillik aldım yine döndüm..

ben de baktım kallisim ama çatlıyorum valla hepsi hemen açıklasınlar 6. takım iyi gidiyordu son zamanlarda onlardan korkuyorum ben geçmesinler bizi yaaaa

ben de baktım kallisim ama çatlıyorum valla hepsi hemen açıklasınlar 6. takım iyi gidiyordu son zamanlarda onlardan korkuyorum ben geçmesinler bizi yaaaa

6. takıma baktım ben takıma girip aklinialirimsmile aeben duymasınkaydirigubbakcemile3 2. ler arkadaşlarımız bizim arkamızdan opuyorumnanaktan

mersacığıma bahsettiğim yazıyı buldum koyuyorum ama silinir mi nasıl oluyor böyle yazı paylaşmak bilmiyorum alıntı yazıyorlar sonuna herhalde öyle ben de yazıyım problem olursa kallisim uyarsın ona göre tekrar düzeltiyim

Bütün bir hafta sonunu çikolata yediniz ya da hiç durmadan yiyeceklere saldırdığınız bir günü yatmadan önce bir paket patates cipsiyle tamamladınız. Evet, yine bir aşırı yeme krizi geçirdiniz ve şimdi kendinizi berbat hissediyorsunuz. Üzülmeyin, bunu en zararsız şekilde atlatmanızı sağlayacak 4 farklı önerim olacak.

Hiç kendinizi dondurma kaşıklamaktan komaya girecek ya da çekirdek, çerez cips yemekten dudaklarınız uyumuş bir şekilde buldunuz mu? Öyleyse, bu aşırı yemek yeme krizlerinin dönem dönem sizi pençesine aldığını ve sonrasında da ne kadar büyük bir pişmanlık yaşandığını iyi biliyorsunuz. Beslenme Uzmanı olarak size, böyle aşırı yeme krizlerinin aslında çok basit bir içgüdüden, kendimizi kıtlıktan koruma içgüdüsünden kaynaklandığını söyleyebilirim. Özellikle, sürekli sıkı bir şekilde diyet yapanların vücutları bir süre sonra yiyecek bulduğunda aşırı yiyerek, besin depolamak için sinyaller verebiliyor. ışte bu sinyaller nedeniyle bu kişiler kendilerini birden bire aşırı yemek yer bir halde bulabiliyorlar, yani tam anlamıyla “kıtlıktan çıkmış gibi” yiyorlar. Bu dönem bazen bir gün bazen daha fazla, birkaç gün sürebiliyor. Ancak işin en kötü tarafı sadece bir iki günün sonunda, aylarca büyük emek harcanarak verilen kiloların bir kısmı geri alınması. Tabii, bu yediklerini içtiklerine dikkat eden kilosunu korumaya çalışan birisi için korkunç bir durum. Peki, bu durumla baş etmek için ne yapmalı? En önemli önerim, böyle aşırı yeme krizinden sonra tekrar ölüm orucuna girmenin yeni bir krizi tetiklemekten başka bir işe yaramayacağıdır.

1. Bir öğünlük kaçamak

Bütün güzel güzel diyet yaptınız ama gece tam yatmadan önce dayanamayıp dolapta duran ama aklınızdan hiç çıkmayan bir kutu çikolatalı dondurmayı yiyiverdiniz. Kısa süreli zevk yerini uzun sürecek bir pişmanlığa bırakırken yatağınıza döndünüz.

Öneri:

500 gr kilo almak için yaklaşık, yaktığınızın 3.500 kalori üzerinde yemek yemeniz gerekiyor. Bu da öyle, ortalama 200- 300 kalorilik bir kase dondurma ya da 400-500 kalorilik birkaç parça çikolatayla olacak iş değil. Bu nedenle eğer söz konusu sadece bir öğünlük bir kaçamaksa bir sonraki öğününüzde 1 kase hazır veya ev yapımı çorba ve 1 dilim ekmek, salata yiyerek dengeleyebilirsiniz.

2. Hafta sonu çılgınlığı

Hafta sonu, her şey kahvaltıyla başladı. Arkadaşlarınızla katıldığınız brunchta önce her şey yolunda başladı ama turtalar başınızı döndürünce bir tatlı bir tuzlu derken iş çığırından çıktı. Akşamsa sinemada, karnınızın tok olmasına ve kendinizi son derece kötü hissetmenize rağmen hala şeker yiyordunuz.

Öneri:

Eğer birkaç öğün ardı ardına normalin çok üzerinde yerseniz bir ya da iki kilo almanız olası. Ancak kesinlikle, hemen ölüm orucuna girerek bu kiloları vermeye çalışmayın. Kendinize biraz zaman tanıyın ve önemli olanın tekrar bir krize girmemek olduğunu hatırlayın. Pazartesi günü tartıda gördüğünüz rakamın moralinizi çok bozmasına izin vermeyin. Çünkü hafta sonu tükettiğiniz tuzlu ve sodyum oranı yüksek besinler, kilonun yanı sıra büyük miktarda su tutmanıza da neden olmuş olabilir. Vücudunuz fazla suyu atmak için bol bol su için ve ertesi günü hem öğle hem de akşam öğününde biraz sebze, biraz yoğurt, 1 dilim ekmek ve salata ile kolayca toparlayabilirsiniz.

selahattin dönmezden alıntıdır.

haaa bu arada hemen belirtiyim yukarıdaki yazıda belirttiklerim hiçbirimize kılıf olmasın her hafta birinciliğimiz tadını çıkaralım biz daha iyi

tombilicim istediğin gibi paylaşım yapabilirsin canım bak nede güzel yazısı var altında alıntıdır diye, sadece başka sitelerin reklamını ve yönlendirmesini vermek yasak üyelik isteyen ve satış amaçlı siteler yinede aklına takılan olursa sor canım bu tür şimdi yaptığın gibi paylaşımda sorun yok... yazı epey uzunmuş yemeğimi ocağa koyup gelip okuyım pc açık bırakıyorum baş başşş..

Back
X