Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

hoşbulduk ferihann,

bir de tartışma konusu size :)

ben özellikle diyet yapıyorum diye kepekli ekmek, light peynir,yoğurt,süt vs vs yemiyorum. normal hayatımda diğer insanlar ne yiyiyorsa onlardan tüketiyorum. diyeti bitirdikten sonra ömür boyu light ürünlerle hayatımı geçirmeyeceğimi biliyorum. tabii ki aşırı yağlı kızartma, aşırı tatlı tüketmekten kaçınıyorum. ama bunu normal insanların da sağlıklı beslenmek adına zaten yapması gerekir. takımım bu konuda nasıl düşünüyor bunu da merak ediyorum.

Ben bu konuyada burnumu sokmak istedim.:51:
Beni annem hiç ekmek yemeye alıştırmamış.o sebeplen hiç ekmek yemem.ekmek yersem yediğin yemeğin tadını alamam ben.diyetten önce dışarda döner hamburger yersem haftada 1.yediğim ekmek oydu.ama ekmek yiyecek olsam hayatımın sonuna kadar kepekli ekmek yerim heralde.beyaz ekmek sadece diyet konusunda değil sağlık konusunda da gayet gereksiz bir yiyecek.yığmaca hamur.ekmek konusunda böyle düşünüyorum.ama diğer light ürünler konusunda sana katılıyorum.ideal kilomuza indikten sonra yine düzenli veya günlük almamız gereken kaloriyi hesaplayarak light olmayan ürünlerle gayette beslenebiliriz bence.
kilomuzu sabit tutmak ve sağlıklı olabilmek için kalorisel beslenmeye hayatımızın sonuna kadar dikkat etmemiz gerekir diye düşünüyorum ama çok zor :D :56::56::56:
haftasonları işi bozuyor. :52:

Ben bu konuyada burnumu sokmak istedim.:51:
Beni annem hiç ekmek yemeye alıştırmamış.o sebeplen hiç ekmek yemem.ekmek yersem yediğin yemeğin tadını alamam ben.diyetten önce dışarda döner hamburger yersem haftada 1.yediğim ekmek oydu.ama ekmek yiyecek olsam hayatımın sonuna kadar kepekli ekmek yerim heralde.beyaz ekmek sadece diyet konusunda değil sağlık konusunda da gayet gereksiz bir yiyecek.yığmaca hamur.ekmek konusunda böyle düşünüyorum.ama diğer light ürünler konusunda sana katılıyorum.ideal kilomuza indikten sonra yine düzenli veya günlük almamız gereken kaloriyi hesaplayarak light olmayan ürünlerle gayette beslenebiliriz bence.
kilomuzu sabit tutmak ve sağlıklı olabilmek için kalorisel beslenmeye hayatımızın sonuna kadar dikkat etmemiz gerekir diye düşünüyorum ama çok zor :D :56::56::56:
haftasonları işi bozuyor. :52:

Bizde de tam tersi olurdu.Ekmeksiz makarna bile yemezdik.:1: Ama evlenince ,çocukta olunca daha bir dikkat eder oluyorsun.Evlenmeden önce 49 kiloydum.Çocuk olduktan sonra hiç tartılmamışım şimdi far ettim.Ama Allahtan tartılmamışım çünkü resimlere baktığımda kendimde aşırı farklılıklar görüyorum.Hatta bakayım buraya ekleyebilirsem bakın.:1:

sabah 8 akşam 5 burdayım.. paylaşım yaparım tabiki de.. 112 kiloyu gördüğümde bişeyler yapma kararı aldım ama karar almakla olmuyo tabi.. karar aldıktan sonra (2- hafta önce falan) 114 ü de gördüm malesef tabi o anki korkuyla 2 gün içinde ne yapıp edip 112 ye geri düştüm :) 112 kiloyu görüp sevindiğim an çaktı şimşekler bende.. dedim seval sen napıyosun.. sen 135lerden nerelere kadar düştün.. vaktiyle 100 ün altını gördün.. terbiyesiz.. dedim ve ufak çaplı bişeyler yapıp yine(ha deyince olmuyo çünkü) 1 kilo daha verdim.. 1 hafta düzenli yürüyüş yaptım.. ortalama günde 40 dk.. iki gün önce aylık dönemime girdim iki gündür yürüyüş yapmıyorum.. haftasonuna kadar da yapamam büyük ihtimal.. dün sadece yumurta ve tavuk yedim bir dilim de ekmek.. ve sonunda 110,3 ü gördüm çok şükür.. işe yaradığına sevindim yani.. bugün biraz daha rahatsızım.. sabak iki dilim salçalı ekmek ve yarım bardak fanta içtim.. çok saçma oldu yani :)

neyse kısa özgeçmişim (dün dahil :1: ) bu.. hedefim ise şimdilik 80 li rakamları görmek.. öncelik iki haneye düşüp göbek atmak :32:

mehmet öz'ün kitabını okudum.. bi plan istiyordu yaptım.. bi de arkadaş grubu dedi.. benim maalesef bayanlardan oluşan bi arkadaş grubum yok.. yaşadığım şehre de yeni geldim.. sizi buldum.. diyet gruplarına girdim.. 5 eşimin sevdiği sayıdır.. o sebeple 5 i seçtim.. dua ettim :)

bi diyet programı yaptım.. düzenli olarak haftasonu (meşhur cuma) başlamam mümkün duruyor..

böyle..

i m seval :)

programı da yazayım şimdi.. elektrik kesilmeden göndereyim de bunu :) :21:

dedim seval sen napıyosun.. sen 135lerden nerelere kadar düştün.. vaktiyle 100 ün altını gördün.. terbiyesiz.

ay koptum burayaaa :60::60::60: sevalcim hoşgeldin tekrar canım :9::70:

günaydın sevgili takımım

yeni gelen arkadaşlar olmuş, hoşgelmişler sefalar getirmişler

taydincim sen de hoşgeldin canım, meslektaşmışız demek ne güzel :)))

bu arada sen de gelin adayısın sanırım ferihan gibi

inşallah sen de düğününde incecik bi gelin olrusun

dün akşam şu size tarifini verdiğim patlıcan yemeğinden yaptım

baya acı olmuştu walla
6-7 kaşık ondan yedim yanında yoğurt
4 tane orta boy köfte
ve 1,5 dilim ekmek yedim

akşam otururken de bi bardak portakal-greyfurt-soda karışımı içtim
1 fincan kadar leblebi yedim

bide yatmadan elma yedim bi tane

sabah kahvaltısında da
önce aç karna 2 kayısı ve 1 bardak su
2 badem salatalık
1 kk beyaz peynir
1 yeşil biber
1 havuç
3 çk bal
2 dilim denge ekmek
1 kupa yeşil çay içtim
günaydın burçakcım afiyet olsun canım mönün güzel olmuş bu badem slaatalık dediğin kornişonmu canım

$89.webpBurda en sağdaki benim :1: 6-7 sene önceki halim.$BEN.webpBuda 2 sene önceki halim 55 kiloyum.İlk zayıfladığım zamanlar..:50:

Herkese günaydın

Kahvaltı:
1 ince simit
şekersiz çay
1 karper peynir.

Arada:
1 elma
yeşil çay :68:

Öğle:
davuklu salata ya da tavuksuz salata.emin değilim :52:

Ara:
yeşil çay
1 adet salatalık

Akşam:
kereviz salatası :56:

Ara:
1 yk çam ballı meyve salatası
yeşil çay :53:
günaydın canım afiyet olsun dngeli ve güzel omuş bence :70:

hoşgeldin imseval ben pınar bende en son sınır 114 ü gördüm geçen senelerde sonra kendi çabalarımla bir yıl içinde 106 ya düştüm bu takım sayesinde geçen ağustosta 89 u görmüştüm ama kendi hatam yüzünden şimdi 98 e yine çıktım bu demek değilki tekrar yapamam yine başarırız tabiki kilolar korksun bizden değilmi . sormak istediğim bişey var listeni gördümde bu listeyi mehmet öz ün tavsiyelerine göremi hazırladın yoksa belli bir diyet listesimi .

listeyi kendim hazırladım.. ben kişinin listesini kendisinin hazırlamasından yanayım biraz.. bu diyetisyenin sizi tanıyıp liste hazırlaması gibi bişey.. az çok bişeyler de biliyoruz bunca tecrübeden sonra.. iki tane kitap okudum biri montignag ın diğeri de mehmet öz'ün "siz diyettesiniz" kitabıydı.. bu ikisinde yazılanları dikkate alarak hazırladım.. özellikle mehmet öz'ün kitabına ders çalışır gibi çalıştım altını çizdim notlar aldım.. 1 ay kadar çalıştım öğrendim :16: sonra montiyi okudum.. birkaç noktanın üzerine basa basa durmuşlar o noktaları aldım.. çok düşündüm.. çok liste yaptım olmadı.. internetten araştırdım yiyecekleri falan.. kendi vaktime ve isteklerime bütçeme göre bi diyet listesi oluşturdum sonunda.. ama egzersiz programım yok.. sadece 1 saat yürüyüş.. çünkü fazlasına cidden vaktim yok..

dedim seval sen napıyosun.. sen 135lerden nerelere kadar düştün.. vaktiyle 100 ün altını gördün.. terbiyesiz.

ay koptum burayaaa :60::60::60: sevalcim hoşgeldin tekrar canım :9::70:

bi de 3 yıl evvel nasıl zayıfladığımı anlasam :) 30 kilo verdim nasıl oldu bilmiyorum.. düzenli yürüyüş yaptım gerçekten çok düzenliydi bi onu bilmiyorum.. evlendiğimden beri yemek konusunda terbiyesizliğin bini bi para :1:

Eki Görüntüle 166107 Burda en sağdaki benim :1: 6-7 sene önceki halim.Eki Görüntüle 166106 Buda 2 sene önceki halim 55 kiloyum.İlk zayıfladığım zamanlar..:50:

55 mükemmel.boyun uzun heralde.bende o kilolardayım ama yumak gibiyim.kollarım baya kalın benim.
yanlış ve fazla spordan çok kas olmuştu.kaldı öyle.bende kol çalışmayı bıraktım.yağ oldu artık.şimdi inceltme zamanııııı :62:

Akşam kuaförde randevum vardı
eve gittiğimde saat 8 di
ama malesef çok acıktığım için yemek yemekten kendimi alamadım
1 kase domates çorbası
2 ç.k. Kadar et sote ve 2 ç.k. Kadar pilav yedim ekmeksiz

ara olarakta bir avuç kadar kabak çekirdeği yedim

bu sabahta 1 dilim ekmekle standart kahvaltımı yaptım
ekmeğin son lokmasınıda da tahin pekmeze bulayıp ağzıma attım :))

ara:1 elma yiyorum şuan
1 fincan yeşil çay içtim
5 tane sunta biskivi yedim

galiba 1 dilim ekmek az geldiği için karnım acıktı

afiyet olsun begümcüm arada yediğin suntalar tok tutmadımı canımyaa

merhaba takımcığım dün ve bugün çok yoğundum takıma pek uğrayamadım . Dün akşam yediklerimde biraz abarttım o yüzden bu sabah yediklerimi yazayım size bu arada yeni katılan arkadaşlar hoşgeldiniz .

sabah 1 k.k. peynir , yarım domates , yarım salatalık , 1dilim kepekli ekmek , 1 dilim cevizli ekmek .

öğle için yanımda 5 y.k. zeytinyağlı bakla ve yoğurt var bir dilim kepekli ekmekle yerim diye düşünüyorum .

geçmişe bakıp tekrar yazarım öpüyorum herkezi .

afiyet olsun canım herkes bakla yiyor canım çekti bu hafta bende alıp yapim bari :))

55 mükemmel.boyun uzun heralde.bende o kilolardayım ama yumak gibiyim.kollarım baya kalın benim.
yanlış ve fazla spordan çok kas olmuştu.kaldı öyle.bende kol çalışmayı bıraktım.yağ oldu artık.şimdi inceltme zamanııııı :62:

Aslında uzun değilim.Boyum 1.62..Benim aldığım tüm kilolar basene toplanıyor maalesef...:1: Senin boyun kaç?

kızlar bende mönümü yazayım :)
sabah 2 dilim ekmek
3 bardak şekersiz çay
1 k k peynir
3 zeytin
1 yumurtadan az omlet

arada çayiçtim

öğlen için çorba vardı ıspanak çorbası şmdi onu ısıtıyorum kızımla berabe riçeriz yanındada karnıbahar salatası

akşamada valla canım çok pis kısır istiyo naapsam bilmiyorum

kızlar bende mönümü yazayım :)
sabah 2 dilim ekmek
3 bardak şekersiz çay
1 k k peynir
3 zeytin
1 yumurtadan az omlet

arada çayiçtim

öğlen için çorba vardı ıspanak çorbası şmdi onu ısıtıyorum kızımla berabe riçeriz yanındada karnıbahar salatası

akşamada valla canım çok pis kısır istiyo naapsam bilmiyorum

yoooo kısır yoooooookk :119:
:51:

Back
X