Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

ara: elma
Öğlen: Mercimek çorbası 1 kase, salata ve 1 dilim light ekmek.Dolma vardı ama doydum yiyemedim.yesemiydim acaba:26: Zorla yemekte istemedim.

doyduysan yemediğin iyi olmuş canım. zaten bizim en büyük sorunumuz doyduğumuz halde güzel diye yediğimiz şeyler değil mi?

bugünkü menüme gelince..

sabah çeyrek ekmek sandviç peynirli salamlı..

öğlen de aynısı..

akşam biraz yoğurt biraz da süt.. bu akşam haftasonunu atlatmam için böyle geçmesi gerekiyor..

arada da 1 avuç leblebi yerim..

1 saat de yürüyüş 19-20 arası..

inşallah planladığım gibi bi gün olur :61:

.

öğlen menüm değişti bildireyim..

öğlenden önceki arada 360 ml nesquik..

öğlen: biberli omlet(unsuz) 1,5 dilim tam buğday, peynir zeytin, domates, salatalık, çay

ara: yarım beyaz gofret (yarısı 105 kalori ediyor), orta şekerli kahve

selam hatunlar bugün sabahtan beri sokaklardayım ayaklarım şişti yürümekten :)) şükür geldim evimdeyim bugün toplamda 2 saat yürüdüm kahvaltı yapamadım sadece şekersiz 1 çay içtim öğlende 2 dilim ekmek 1 kase çorba ve 1 tane üçgen peynir yedim geçmişi okudm maşallah hatunlar gaz gelmiş bu hafta :9: hadi bakalım kim tutar bizi :9::9: çok yorgunum nolur affedin geçmişe cevap yazamıycam hemen bi duş alıp uzanmak istiyorum kızımdan fırsatım kalırsa tabi :)

slmlarr,

öğle yemeğini saat 3 gibi yiyebildim. hem acıkmadım, hem fırsat bulamadım.

küp küp doğranmış soğanla ıspanağı az su katarak suyunu çekene kadar pişirdim. yağ eklemeden. üzerine de bir yumurta kırdım. pek tadı yoktu ama büroda başka seçeneğim yoktu (dolapta dondurulmuş ıspanak, kanat, bezelye, nohut vardı. en çabuk pişecek, pratik ve az kalorili olan buydu).
yanında 2 dilim halk ekmeğin organik tam buğday ekmeğinden yedim.

aştitomun doğumgünü olduğundan pasta almak yerine dondurulmuş cheesecake aldım. :) hem kek yok bisküvisi az hem de krema değil peynir yemiş olacağımdan. küçük bir dilim de ondan yedim.

akşama kapuska siparişim vardı anneme. büyük ihtimal kapuska yiyeceğim..

hıh nerde kalmıştık. Eve geldim.yemek yedim. Tam açacaktım bilgisayarımı ki babama kaptırdım. Biraz onu bekledim. Ve şükürler olsun ki burdayım:64:

Azcık kendimce hesaplar yaptım. Aktarıyorum yanlışsa düzeltin ki doğru bilgiyi bulalım.

Bazal metabolizma hızım 1500 kalori civarında.

Bugün 1200 kalori civarında yediklerim.

Demekki bugün hep yatsam, uyusaydım hiç kımıldamasaydım bünyem 1500 kalori yakacağından, ve ben 1200 kalorilik yemek yediğimden 300 kaloriyi içerden yakmışım zaten. Bi de yürüdüm, hareket ettim, stepper a bindim, konuştum vs vs. Biraz da öyle yaktım. Karlı bir gün olmuş sanırım.

Bir de dipnot ekleyeyim; kilo ne kadar çoksa metabolizma da o kadar hızlı olurmuş. Kilo verdikçe yavaşlarmış. Bu durumda kilo verdikçe yavaşlayan metabolizmayı hızlandırmaya çalışmak da bana pek mantıklı gelmiyor. Az yük varsa az enerji harcıyor vücut. Vücudumuzun dengesi bu. Bu dengeyi şaşırtmak, bozmak da faydadan çok zarar getirir gibi geliyor bana.

şşşttt moral bozmak yok.

Ama ama yaaa. Yine poğaça yine poğaça. Bu kadar poğaça yemeyle kilo verirsen vallahi poğaça diyetini yaz, hepimiz uygulayalım. Poğaça diyeti, tavuk döner diyeti, bi de yeni peydah oldu cevizli sucuk diyeti. Sırayla yapalım bunları hepbirlikte.:66:

Dün de sordum sebzeli ekmek nası bişi, nerde satılır, evde mi yapılır, içinde ne vardır.....????

canım sebzeli ekmeği kocacım şaypadan almış,içerisinde patlıcan ve domates kurularına benzer bişiyler var.güzel de bi tadı var denemek için almıştık.

hemen hemen her evin mutfağında yer alan, salataların lezzetli sosu nar ekşisi zararlı mı?
Ege üniversitesi rektörü prof. Dr. Candeğer yılmaz, salatalarda sos olarak kullanılan nar ekşisi için "tuzak kaloridir. Miktarını olabildiğince az tutmak gerekir” diye konuştu.

Ege üniversitesi tarafından düzenlenen 8'inci sağlık halk kongresi'nde ‘uygulamalı düşük kalorili yemek hazırlama’ etkinliğine katılan yılmaz, salatalarda kullanılan soslara dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

"tabii her zaman nar ekşisi, her zaman sirke, her zaman limon demiyoruz. Damak lezzetine göre ve kalorisine dikkat ederek dönüşümlü olarak kullanalım.”

diyetisyen canan değirmenci ise salata soslarının iştah açıcı olduğunu ve ekmek tüketimini arttırdığı için önermediklerini vurguladı.

(ntvmsnbc)

vay be bunu öğrendiğimiz iyi oldu bak.masum gibi görünen nar ekşisine bak sen
hele
Eki Görüntüle 171388

arkadaşlar dün gece bi eski fotografıma rastladım. Değişiklik gördüm kendimde ve sizinle paylaşayım dedim. Alttaki fotografta 76 kilodan az değilim bu son fotografımda (üstteki) ise 68,6 yım. Umarım tam 60 olunca daha güzel bir fark görürürm.

baya bi fark var canım gözle görülür şekilde.tebriklerrr

slmlarr,

öğle yemeğini saat 3 gibi yiyebildim. Hem acıkmadım, hem fırsat bulamadım.

Küp küp doğranmış soğanla ıspanağı az su katarak suyunu çekene kadar pişirdim. Yağ eklemeden. üzerine de bir yumurta kırdım. Pek tadı yoktu ama büroda başka seçeneğim yoktu (dolapta dondurulmuş ıspanak, kanat, bezelye, nohut vardı. En çabuk pişecek, pratik ve az kalorili olan buydu).
Yanında 2 dilim halk ekmeğin organik tam buğday ekmeğinden yedim.

Aştitomun doğumgünü olduğundan pasta almak yerine dondurulmuş cheesecake aldım. :) hem kek yok bisküvisi az hem de krema değil peynir yemiş olacağımdan. Küçük bir dilim de ondan yedim.

Akşama kapuska siparişim vardı anneme. Büyük ihtimal kapuska yiyeceğim..

bildiğim kadarıyla chesskekin arasında krema var canım.peynirle karıştırılan ve pasta yanında daha masum kalır kanısındayım

Kılzar bugün benim evlilik yıldönümümmmmmmm :)))

akşama kociş beni yemeğe götürücekmiş
bende kocama şık bir gömlek aldım ve eve giderkende ufacık bir pasta alıcam kutlamak için

herkese iyi akşamlar diliyorum.bugün çok uğrayamadım yarın görüşmek üzere

ben kaçar.. hepinize iyi akşam menüleri ve kaçamaksız akşamlar :56:
iyi akşamalr sevalcim :)
slmlarr,

öğle yemeğini saat 3 gibi yiyebildim. hem acıkmadım, hem fırsat bulamadım.

küp küp doğranmış soğanla ıspanağı az su katarak suyunu çekene kadar pişirdim. yağ eklemeden. üzerine de bir yumurta kırdım. pek tadı yoktu ama büroda başka seçeneğim yoktu (dolapta dondurulmuş ıspanak, kanat, bezelye, nohut vardı. en çabuk pişecek, pratik ve az kalorili olan buydu).
yanında 2 dilim halk ekmeğin organik tam buğday ekmeğinden yedim.

aştitomun doğumgünü olduğundan pasta almak yerine dondurulmuş cheesecake aldım. :) hem kek yok bisküvisi az hem de krema değil peynir yemiş olacağımdan. küçük bir dilim de ondan yedim.

akşama kapuska siparişim vardı anneme. büyük ihtimal kapuska yiyeceğim..
afiyet olsun canım :) diyet yüzünden pastada yok yazık olmuş :))

bende kocama şık bir gömlek aldım ve eve giderkende ufacık bir pasta alıcam kutlamak için

nice yıllara canım inşaAllah eşinle beraber hayırlı sağlıklı aşklı ve bol rızıklı uzun bi ömür yaşarsınız bol bol bebişiniz olur inşaAllah :9:

Sağlıklı ve huzurlu nice yıllara...

Akşam yemeğim: Türlü 2-3 yemek kaşığı, 1 kaşık pilav,yoğurt dengelensin diye ekmek yemedim.:56:
Yaş pasta yaptım amaaa yemiycem.:52:
Bugün güzeldi spor yaptım, kaçamak yapmadım:48: Suyumuda içtim.İşte evde olmanın farkı herşey daha düzenli oluyor.:30:

bildiğim kadarıyla chesskekin arasında krema var canım.peynirle karıştırılan ve pasta yanında daha masum kalır kanısındayım

tabii ki sırf peynir değil ama yoğunluğu peynir olduğu için bana da daha masum geldi. abartmamak koşuluyla küçük bir dilimle eşlik ettim. napıyım.

afiyet olsun canım :) diyet yüzünden pastada yok yazık olmuş :))

evet cuma günü pastasını yemişti. ama asıl gün bugün olunca ben de ufak bi jest yapayım dedim. hediyem de çok enteresan oldu. geçen hafta küçük saksılarda bir sümbül, bi de sarı lale almıştım. sana sarı laleler aldım çiçek pazarından diye diye getirdim nişanlıma. sümbül benim sarı laleyi sana aldım didim. geçen haftadan bu yana sümbül açtı , soldu, bitti. lale açmamıştı. bugün büroya geldiğimizde bi baktık ki sarı lale açmış, harika bir görüntü. eh dedim ben onu sana almıştım, bak doğumgününe kadar bekledi ve bugün açtı. çok mutlu oldum çok.

nice yıllara canım. :nazar:afiyet olsun. bugün kutlama günümüzmüş desene :)

YASAFAT profilindeki senin resmin mi? Başka bir sitede o fotoyu gördüm.

yok canım ben degılım cok beyendıgım ıçın ve zayıflayınca benzemeyı planlıyorum:1:motıvasyon amaclı

nice mutlu huzurlu saglıklı sevgı dolu yıllara

bu hafta aksam 8-9 gıbı eve gelebılecegım semınerlerımız var zaten aksama kadar ıs aksamda semıner uffff ya ben ne zaman platese gıdecegım ne zaman yuruyecegım ne zaman yemek yıyecegım
neyse bugun kalsıyum dıyetındeyım ama aksam gec geldıgım ıcın bısı yemek ıstemedım meyve yedım tam kalsıyum rejımı yapamadım ama neyse:56:
04 NİSAN PAZARTESİ kalsiyum diyeti
8:30
1 muz -1m-

11:30
5 yk semizotu -5yk sebze-
1 domates
1 b ayran -1s-

15:00
Yarım etiform -1t-

17:00
1 pk form limonlu biskuvi -2t-
1 ayran -1s-

20:30
175 gr cilek-sekersiz- -1.5 m-
1 muz -1m-
1 b sut -1s-

Toplam:3 s +3 t +3.5 m +5 yk sebze

iyi akşamlar canlar,

akşam yemeğim

etli kapuska
1 dilim tam buğday ekmeği

eve gelmeden önce mahalledeki takımcığımın yanına uğradım. bir tanesi bugün gitmişti doktorumuza. ben şüpheleniyordum ama kesinleşti artık. doktor; sizin grubu zayıflatmak benim için onur meselesi oldu. zayıflatmadan bırakmıycam sizi demiş. benim sürekli görüştüğüm 4 kişiyiz,bu 4 kişiden ikisi 100 kg nin üzerinde başladı. bakalım doktorun yeni aktivitelerini merakla bekliyorum :60:

bir kaç gündür akşam yemekten sonra yeşilçay içmeyi adet edindim.

bu saate kadar 2.5- 3 litre su içtim. yatana kadar da içerim daha..

aradım taradım bulamadım :43::43: kızlaaarrr ferihann yok.:50: gören duyan bilen var mııııı

öğlen menüm değişti bildireyim..

öğlenden önceki arada 360 ml nesquik..

öğlen: biberli omlet(unsuz) 1,5 dilim tam buğday, peynir zeytin, domates, salatalık, çay

ara: yarım beyaz gofret (yarısı 105 kalori ediyor), orta şekerli kahve

akşam: kalan gofret, iki çilek bir muz, iki kaşık kavrulmuş kıyma

ara: iki çilek, bir tutam leblebi

gece: salatalık, bir çilek

fakat bu sabah iki açma ile başlıyorum malesef.. akşam yine bişey yiyemicem böyle giderse :17:

kutlarım canım.. nice senelere.. ben de dün kocama gömlek aldım hediye ama olmadı :9: değiştirecez bugün

iyi akşamlar canlar,

akşam yemeğim

etli kapuska
1 dilim tam buğday ekmeği

eve gelmeden önce mahalledeki takımcığımın yanına uğradım. bir tanesi bugün gitmişti doktorumuza. ben şüpheleniyordum ama kesinleşti artık. doktor; sizin grubu zayıflatmak benim için onur meselesi oldu. zayıflatmadan bırakmıycam sizi demiş. benim sürekli görüştüğüm 4 kişiyiz,bu 4 kişiden ikisi 100 kg nin üzerinde başladı. bakalım doktorun yeni aktivitelerini merakla bekliyorum :60:

bir kaç gündür akşam yemekten sonra yeşilçay içmeyi adet edindim.

bu saate kadar 2.5- 3 litre su içtim. yatana kadar da içerim daha..

çevrende de seninle aynı çabada insanlar olması çok çok güzel bişey aslında

aradım taradım bulamadım :43::43: kızlaaarrr ferihann yok.:50: gören duyan bilen var mııııı

ferihan gelmeyeceğini söylemişti yanlış hatırlamıyorsam.. fuar vardı fuara gidecekti.. cuma erken girebilirsem kilomu bildiririm demişti..

Back
X