hıh nerde kalmıştık. Eve geldim.yemek yedim. Tam açacaktım bilgisayarımı ki babama kaptırdım. Biraz onu bekledim. Ve şükürler olsun ki burdayım
Azcık kendimce hesaplar yaptım. Aktarıyorum yanlışsa düzeltin ki doğru bilgiyi bulalım.
Bazal metabolizma hızım 1500 kalori civarında.
Bugün 1200 kalori civarında yediklerim.
Demekki bugün hep yatsam, uyusaydım hiç kımıldamasaydım bünyem 1500 kalori yakacağından, ve ben 1200 kalorilik yemek yediğimden 300 kaloriyi içerden yakmışım zaten. Bi de yürüdüm, hareket ettim, stepper a bindim, konuştum vs vs. Biraz da öyle yaktım. Karlı bir gün olmuş sanırım.
Bir de dipnot ekleyeyim; kilo ne kadar çoksa metabolizma da o kadar hızlı olurmuş. Kilo verdikçe yavaşlarmış. Bu durumda kilo verdikçe yavaşlayan metabolizmayı hızlandırmaya çalışmak da bana pek mantıklı gelmiyor. Az yük varsa az enerji harcıyor vücut. Vücudumuzun dengesi bu. Bu dengeyi şaşırtmak, bozmak da faydadan çok zarar getirir gibi geliyor bana.
şşşttt moral bozmak yok.
Ama ama yaaa. Yine poğaça yine poğaça. Bu kadar poğaça yemeyle kilo verirsen vallahi poğaça diyetini yaz, hepimiz uygulayalım. Poğaça diyeti, tavuk döner diyeti, bi de yeni peydah oldu cevizli sucuk diyeti. Sırayla yapalım bunları hepbirlikte.
Dün de sordum sebzeli ekmek nası bişi, nerde satılır, evde mi yapılır, içinde ne vardır.....????