Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

selam kızlar sınav yaklaştı derslerden dolayı giremiyorum kızımda rahatsız sesi felan gitti boğazı şişmiş o yüzden yazamıyorum ama takip ediyorum yinede sizi :)) okuyorum sürekli geçmişi

kız burcu hafta içi geliyon tam listeye girecen cuma günü kaçıyorsun :9::9: inşaAllah bu cuma burda olursun canım

çalış canım çalış sınavlarını derslerini ihmal etme inşallah geçersin tüm derslerden . kızınaçok geçmiş olsun kıyamam ona bizler ne kadar sıkıntı çekiyoruz kimbilir o ne haldedir Allah acil şifalar versin canım . :16:

bu arada tahlil sonuçlarım geldi. şekerden korkuyordum. şeker değil ama kolestrol çıktı karşıma. trigliserit 279 (normali 150ymiş), total kolestrol 200 (200ün altında olması gerekiyormuş) . neredeyse 2 ay olacak diyetteyim. kızartma,hamurişi, yağlı şeyler yemedim. hiç yemediğim kadar salata ve meyve yedim. iyi ki 2 ay önce ölçtürmemişim. anlamadım gitti vallahi. :26::26:

canım benim trigliserit genelde genetik oluyor ailede varmı kolestrolü dengede tutmak için et hamur işi kızartma vs bunlardan uzak durman lazım hatta yinede yüksekse ilaç almalısın bence ihmal etmeden doktora başvur inşallah diyetle normale döner bozma sakın moralini :29:

evet canım test edildi onaylandı.. dün sabah 110,5 olan kilom tuvalet problemim olmamasına rağmen bu sabah 111,2.. haftasonu o kadar yiyip kilo verdim iki kase çekirdek başıma ne işler açtı :59: bi daha ölsem yemem zaten bunu gördükten sonra

aynı problem annemde de var.. 1 ay boyunca diyet yaptı anem de bu konuda çok titizdir.. yürüyüşünü de hiç aksatmadı ama kolestrolu düşeceğine artmış :14: ilaç vermiş doktoru 1 ay sonra kontrole gidicek yine.. vücut kendi yapıyo demiş dooktor ne demek anlamadım.. öyle işte

:31:

yaaa canım çekirdek tehlikeli bir çerez gereksiz yağ tutmasın vücudunda yeme bencede yağsız mısır en ideali sen dene bakalım yağsız teflonda nasıl oluyor bende denerim olmazsa :3:

teknosa da benim şuan kullandığım tartı 22 lira.. bende burda yerel bi mağazadan aynı fiyata aldım.. markası sinbo.. 150 kg a kadar tartıyo.. çok memnunum ben.. üç beş kere ardarda çıktım hepsinde aynı tarttı demekki doğru :27:

:97:

farklı bir marka burda bir markette 20 tl miş zaten aynı fiyatlarda hemen hemen markasın söylediğin iyi oldu bari bende sinbo alayım bu hafta halledeyim ne kadar kilo verdiğimi ne aldığımı bilirim hiç olmazsa

valla bende birden fazla verdiğimi düşünüyorum :1: ama gitmeye de dewam ediyo, normal yeme düzenimdeyim walla aç kalmıyorum :1: işin özü müslide inan bak :1:

bu sabah 100 gr daha gitmiş, 68,8'im şu an, cumadan beri eksi700 dimek bu, bir sonraki cumaya en az eksi 1500 olma ümidiylennnn :118:

işin sırrı müslüdeyse bende alıyorum canım haftya bende 2 kaşık müsli yiyeyim akşamları yalnız bişey diyeceğim ben süt içemem hiç onun yerine 2 kaşık yoğurtla yesem müsliyi olmazmı canım . birde bu müsli nasıl bişey yulaf gevreği gibimi sademi senin kullandığın :61:

kızlar ya ne oluyor bana bilmiyorum.bir iştahım açıkki sormayın bu aralar.

1 tane simit ve ayran yedim şimdi öğlen için ama daha yesem yerim hani öle tok değilim yani,eskiden o simidi yedinmi epey bi tıkardı beni koca simit derdim ne oldu bana böyle
napmam lazım bilmiyorum :((
bu haftada kilo verememiş olucam büyük ihtimalle :((
kendimide acayip şiş hissediyorum,kötü hissediyorum yani :((

aynı problem annemde de var.. 1 ay boyunca diyet yaptı anem de bu konuda çok titizdir.. yürüyüşünü de hiç aksatmadı ama kolestrolu düşeceğine artmış :14: ilaç vermiş doktoru 1 ay sonra kontrole gidicek yine.. vücut kendi yapıyo demiş dooktor ne demek anlamadım.. öyle işte

off ilaç kullanmak istemiyorum. daha şimdiden. 28 yaşındayım ya. :14:

canım bazen makınalar bozuk olabılıyor baska bı hastanede yenılet tahlıllerını bızım 1 kez basımıza geldı boyle bı olay

canım bozuk olduğunu sanmıyorum. medline üyesiyim, anlaşmalı laboratuarında yapıldı tahliller. ayrıca tabanlarıma iğne batması vs belirtiler de var olduğu için şeker ve kolestrol şüphesiyle yaptırdım tahlilleri..

canım bu kolestrol stresten en çok çıkıyor malesef avukat hanım

stresssss... istanbul da, avukatlık yaparken, düğün hazırlığı içindeyken gel de uzak dur. nası olucak ki...

valla bende birden fazla verdiğimi düşünüyorum :1: ama gitmeye de dewam ediyo, normal yeme düzenimdeyim walla aç kalmıyorum :1: işin özü müslide inan bak :1:

bu sabah 100 gr daha gitmiş, 68,8'im şu an, cumadan beri eksi700 dimek bu, bir sonraki cumaya en az eksi 1500 olma ümidiylennnn :118:

dün öğle ve arada 2 kase k-flakes yedim bugün 200 gr eksiktim. müsli de alayım da karıştırayım ben de.

canım benim trigliserit genelde genetik oluyor ailede varmı kolestrolü dengede tutmak için et hamur işi kızartma vs bunlardan uzak durman lazım hatta yinede yüksekse ilaç almalısın bence ihmal etmeden doktora başvur inşallah diyetle normale döner bozma sakın moralini :29:

işin sırrı müslüdeyse bende alıyorum canım haftya bende 2 kaşık müsli yiyeyim akşamları yalnız bişey diyeceğim ben süt içemem hiç onun yerine 2 kaşık yoğurtla yesem müsliyi olmazmı canım . birde bu müsli nasıl bişey yulaf gevreği gibimi sademi senin kullandığın :61:

olmaz mı? dedemi kalp rahatsızlığından kaybettik. annem yıllardır tansiyon, kolestrol ve şekerle boğuşuyor, babannem tansiyon hastasıydı, babamda şeker var. aile mirasım oldukça fazla. dokrotum diyete devam edip en erken 1 ay sonra yeniden ölçtürmemi söyledi. bu arada zeytin yaprağı çayı alıp içmeyi düşünüyorum. 1 ay böyle devam edeyim de önümüzdeki ay kardiyolojiye gidip detaylı tetkik yaptırıcam artık. kaçışı yok. ilaçsız düşmüyorsa mecburen ilaç da kullanılacak. napalım.

canım meyveli müsliye ev yoğurdu karıştırırdım bi ara. biraz bekleyince harika oluyor. meyveli yoğurt gibi yiyiyordum. yarım yağlı sütten yaptığım yoğurtla tabii ki.

Son düzenleme:
sabah evden kahvaltısız çıktım.
11 gibi domates, peynir ve salata ile yapılmış bir soğuk sandviç yedim. kolestrole kafayı taktım migrenim tuttu. ilacımı içtim geçmesini bekliyorum.

k-flakes imi yanımda getirdim. şöyle bi yarım saat sonra bir kase yer çıkarım. dışarda işlerim var, nişanlım da şehir dışında bugün. yalnız kaldım ofiste..

off ilaç kullanmak istemiyorum. Daha şimdiden. 28 yaşındayım ya. :14:

Canım bozuk olduğunu sanmıyorum. Medline üyesiyim, anlaşmalı laboratuarında yapıldı tahliller. Ayrıca tabanlarıma iğne batması vs belirtiler de var olduğu için şeker ve kolestrol şüphesiyle yaptırdım tahlilleri..

Stresssss... Istanbul da, avukatlık yaparken, düğün hazırlığı içindeyken gel de uzak dur. Nası olucak ki...

Dün öğle ve arada 2 kase k-flakes yedim bugün 200 gr eksiktim. Müsli de alayım da karıştırayım ben de.

Olmaz mı? Dedemi kalp rahatsızlığından kaybettik. Annem yıllardır tansiyon, kolestrol ve şekerle boğuşuyor, babannem tansiyon hastasıydı, babamda şeker var. Aile mirasım oldukça fazla. Dokrotum diyete devam edip en erken 1 ay sonra yeniden ölçtürmemi söyledi. Bu arada zeytin yaprağı çayı alıp içmeyi düşünüyorum. 1 ay böyle devam edeyim de önümüzdeki ay kardiyolojiye gidip detaylı tetkik yaptırıcam artık. Kaçışı yok. Ilaçsız düşmüyorsa mecburen ilaç da kullanılacak. Napalım.

Canım meyveli müsliye ev yoğurdu karıştırırdım bi ara. Biraz bekleyince harika oluyor. Meyveli yoğurt gibi yiyiyordum. Yarım yağlı sütten yaptığım yoğurtla tabii ki.

canım inşallah düşer de ilaç almak zorunda kalmazsın annemin 310 çıkmış kolestrolü 2 yıllık rapor yazmışlar ilaç için.. ömür boyu kullanacak yani :59:

:59:

öğlen tavuklu salata 3 dilim de kepek ekmeği yedim boğazıma kadar doydum desem yeri :6:

ya arkadaşlar mehmet öz kitabında diyor ki gün içersinde en az 1 yapabiliyorsanız 2 öğünü sabitleyin.. yani her gün o öğünde hep aynı şeyi yiyin.. örnek olarak da hindili sandviçi veriyor..

şimdi benim kahvaltı sabit zaten her öğlen de tavuklu veya tonbalıklı salata yesem iki öğünü sabitlemiş oluyorum.. hem de hergün ne yicem derdine (ki bu dert bende çok) son.. siz ne dersiniz..

canım inşallah düşer de ilaç almak zorunda kalmazsın annemin 310 çıkmış kolestrolü 2 yıllık rapor yazmışlar ilaç için.. ömür boyu kullanacak yani :59:
:59:

geçmiş olsun canım. benim annem de heyet raporuyla kullanıyor. kadıncağız her gün 8 tane ilaç içiyor düzenli olarak. tansiyon, şeker, tiroid, kolestrol, kalp büyümesi vs vs. en çok da geleceğimi bildiğim için kilo vermeye çalışıyorum ben de. en azından 30 uma varmadan hastalık sahibi olmayayım, olabildiğince geciktireyim diye. annen de kilolu mu? kilo verildiğinde değerlerin de düştüğünü biliyorum çünkü.
şimdi bir liste çıkarttım kendime. uzak durmam geken şeylerin listesi. sizlerle de paylaşayım.

Fazla kaçırmadan yenilebilecek besinler:
Tam tahıllı ekmek, tam tahıllı kahvaltı gevrekleri, yulaf ezmesi, kepekli makarna.
Yağsız süt, az yağlı peynirler, yağsız yoğurt, yumurta akı.
Et suyu, sebze çorbaları.
Tüm taze ve dondurulmuş sebzeler........
Tam beyaz ve yağlı balıklar (ızgara, haşlama, füme). Derileri yenilmemelidir.........
Hindi, tavuk, tavşan, süt danası..........
Ayçiçeği, mısırözü, soya yağı, zeytinyağı, kolza yağı, doymamış yağlardan zengin ve yumuşak (hidrojenize olmamış) margarinler.........
Tatlı mısır, kestane, haşlanmış patates, tüm taze ve kurutulmuş meyveler.........
Haftada 2-3 kez kuru baklagil (nohut, mercimek, fasulye v.b.) yenilebilir. Kuru baklagilleri hem zeytinyağlı, hem de tavuk veya hindi etiyle (derisi ve yağları alınmış)) pişirebilirsiniz.
Kilo sorunu yoksa, öğle ve akşam yemeklerinde birer kase posası bol, kırmızı veya yeşil mercimek çorbası içilebilir ·........
Sorbe, yağsız veya çok az yağlı sütle yapılmış muhallebi, keşkül, kazandibi, sütlaç veya tavukgöğsü, meyve salatası.........
2-3 çay bardağı kadar açık çay içebilirsiniz. Tercihen kuşburnu, adaçayı, ıhlamur, kafeinsiz yeşil çay, rezene çayı içiniz..........
Yemekleri tatlandırmak için limon, karabiber, kırmızı pul biber, kimyon, kekik, maydanoz, nane, dereotu ekleyebilirsiniz

Tamamen kesmek veya iyice seyrekleştirip azaltmak.gereken gıdalar:
Doymuş yağlar (süt, kakao, Hindistan cevizi, kuyruk yağı, hayvansal yağlar, kırmızı et, et ürünlerinde bulunur) ve trans yağ asitleri (konserveler, sakatat ve şarküteri ürünlerinde bulunur)
Tereyağı, margarin ve.katı yağlar, iç yağı, sert margarinler
Poğaça, açma, börekler, kruvasan vb. yüksek miktarda yumurta ve tereyağı içeren hamur ürünleri..........
Belirsiz/uygun olmayan yağda kızartılmış et ve balıklar..........
Tam yağlı süt, konsantre süt, krema, krem şanti, kaymak, tam yağlı peynirler, tam yağlı yoğurt........
Kremalı çorbalar, terbiyeli çorbalar, havyar.........
Yağlı kırmızı et,.sucuk, pastırma, salam, sosis
Ördek ve.kaz eti, yağlı görünen tüm etler
Kümes hayvanlarının derisi, sakatat (ciğer, işkembe vb.).........
Belirsiz/uygun olmayan yağda kızartılmış patates, sebze ya da pirinç, cips, tuzlu konserveler sebzeler.........
Dondurma, pudingler, kremalı ya da tereyağlı tüm tatlılar, hazır pastalar, bisküviler, hazır pudingler,.çikolatalı tüm hazır ürünler, hindistan cevizli barlar
Kaymak, krema, mayonez,.pasta, baklava, soslar, tahin helvası..........
Hindistan cevizi, tuzlu kuruyemişler...........
Tam yağlı ve maltlı içecekler, kaynatılmış kahve, standart meşrubatlar
Fazla tuz, hazır salata sosları, mayonez.
Ev salçası, turşu, meşrubat, hazır meyve suları, aşırı tuzlu içecekler, Türk kahvesi

.Alışkanlıklarınızı gözden geçirin :.........
1.Besin tüketimini sınırlamak için ne yiyeceğinizi önceden planlayın.
2.Sabah kalkınca, her öğün öncesi ve sonrası 1 bardak ılık su için. Her gün en az 2 litre su içmeye çalışın (Doktorunuza danışın).
3.Önerilen yiyecekleri planlanan zamanlarda yiyin, öğün atlamayın.
4.Yemek yerken mümkün olduğunca iyi çiğneyin ve hızlı yemeyin.
5. Saat 19:00'dan sonra ana öğün yemeyin.
6. Haftada 3-4 gün ve.30-40'ar dakika, hızlı ve aralıksız yürüyüş yapın.

bu listeye baktığımızda diyette kaçtığımız herşeyden, sağlıklı değerlere sahip olabilmek için normal zamanda da kaçmamız gerektiğini gördümm. bilgilerinize :38:

MALZEMELER;
2 su bardagi koftelik ince bulgur
1 yemek kasigi un
2 su bardagi yogurt
1 yemek kasigi salca
2 yemek kasigi tereyagi
2 dis sarimsak
2 su bardagi su
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Nane

HAZIRLANIŞI;
Bulgurun üzerine sıcak su dökün, demlemeye bırakın. Bulgur şiştikten sonra içine un, tuz, biber, nane ilave edin köfte gibi iyice yoğurun. Kıvamlı yoğurduktan sonra küçük yuvarlaklar şeklinde köfteler oluşturun. Ayrı bir tencerede su kaynatın ve içine tuz atın, kaynayınca yaptığınız köfteleri içine atın bir taşım kaynatın. Sonra köfteleri süzün. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı tereyağı sos dökün. Servis edin. Afiyet olsun.

sizce bu yemek nasıl tereyağı koymazsak

:44:

öğlen tavuklu salata 3 dilim de kepek ekmeği yedim boğazıma kadar doydum desem yeri :6:

ya arkadaşlar mehmet öz kitabında diyor ki gün içersinde en az 1 yapabiliyorsanız 2 öğünü sabitleyin.. yani her gün o öğünde hep aynı şeyi yiyin.. örnek olarak da hindili sandviçi veriyor..

şimdi benim kahvaltı sabit zaten her öğlen de tavuklu veya tonbalıklı salata yesem iki öğünü sabitlemiş oluyorum.. hem de hergün ne yicem derdine (ki bu dert bende çok) son.. siz ne dersiniz..

MALZEMELER;
2 su bardagi koftelik ince bulgur
1 yemek kasigi un
2 su bardagi yogurt
1 yemek kasigi salca
2 yemek kasigi tereyagi
2 dis sarimsak
2 su bardagi su
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Nane

HAZIRLANIŞI;
Bulgurun üzerine sıcak su dökün, demlemeye bırakın. Bulgur şiştikten sonra içine un, tuz, biber, nane ilave edin köfte gibi iyice yoğurun. Kıvamlı yoğurduktan sonra küçük yuvarlaklar şeklinde köfteler oluşturun. Ayrı bir tencerede su kaynatın ve içine tuz atın, kaynayınca yaptığınız köfteleri içine atın bir taşım kaynatın. Sonra köfteleri süzün. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı tereyağı sos dökün. Servis edin. Afiyet olsun.

sizce bu yemek nasıl tereyağı koymazsak

:44:

tarifte güzel,mehmet özün formülüde.

kızlar ya ne oluyor bana bilmiyorum.bir iştahım açıkki sormayın bu aralar.

1 tane simit ve ayran yedim şimdi öğlen için ama daha yesem yerim hani öle tok değilim yani,eskiden o simidi yedinmi epey bi tıkardı beni koca simit derdim ne oldu bana böyle
napmam lazım bilmiyorum :((
bu haftada kilo verememiş olucam büyük ihtimalle :((
kendimide acayip şiş hissediyorum,kötü hissediyorum yani :((

begümcüm şimdi bu iştahının önüne geçmezsen kilo alırsın canım bende hep iştahlıyım diyordum sonra bir baktım 10 kilo almışım nasıl aldım bilemedim dikkat et lütfen 1 simiti yarıma indir 1 hafta sonra az yemeğe alışırsın hemde kilo verdirir .

sabah evden kahvaltısız çıktım.
11 gibi domates, peynir ve salata ile yapılmış bir soğuk sandviç yedim. kolestrole kafayı taktım migrenim tuttu. ilacımı içtim geçmesini bekliyorum.

k-flakes imi yanımda getirdim. şöyle bi yarım saat sonra bir kase yer çıkarım. dışarda işlerim var, nişanlım da şehir dışında bugün. yalnız kaldım ofiste..

canım benim baba tarafımda şeker kolestrol ve tansiyon problemi var o yüzden bende mirasçıyım annem çocukluğumuzdan beri uyarır bizi dikkat edin potansiyel şeker kolestrol hastasısınız yediklerinize dikkat edin der bende çok korkarım amatabi olacağında önüne geçilmez dikkat etmekte fayda var moral bozmak ve stres yok :20:

saat 13:30 da öğle yemeği yedim 4 y.k. patlıcanlı biberli yemek , 2 dilim çavdar ekmeği ara olarak birazdan elma yemek istiyorum ara olarak . regl dönemindeyim ve iştahım felaket açık yememeye dikkat ediyorum öğün atlamadan sabit miktarlarda yiyorum inşallah bozmam .

bişey sorayım kızlar size regl olduğum için malum canım tatlı istiyor akşamları çok abartmadan 1 tane kuru incir yesem çok kalori ve şeker almış olurmuyum . gerçi meyve yiyorum ama illaki tatlı bişeyide canım istiyor dün akşam meyve yememiştim ama 1 tane kuru incir yedim mesela .

1 kuru incir 1 porsiyon meyve
4 kuru kayısı 1 porsiyon meyve ye eşittir.aklınızda olsun

bugun yedıklerım aksam yemegı yıyemedım cunku uyuyakalmısım
26 NİSAN 2011 SALI
8:00
1 muz -1m-
Yarım kutu sut -1/2 s-

12:00
Yarım pk form bıskıvı -1t-
1 kutu sut -1s-

14:30
2 yumurtayla omlet -2e-
( 1.5 tatlı kasıgı yag ile) -1.5 yag-
5 zeytin -1yag-
1 kutu recel -1m-
1 yesıl cay
3 dılım kepek ekmegı -3t-
Ev yapımı domates sosu

21:00
3 yk yogurt -1s-
1 muz -1m-

Toplam:4t + 2.5 sut + 3 m + 2 e

oyle bır gecer zamankı bıtmeden yuruyeyım ben gecmısı okuyaqmadım yurudukten sonra okurum bırde yag hakkında doktorumun tavsıyesını soyleyeyım soya mısır kanola yagı gdo lu onları tuketme dedı zeytınyagı ve aycıcek yagı tuket dedı

öğlen ofisten çıkmadan önce 1 kase special-k yedim. iyi ki yemişim. bütün gün dışardaydım. önce ofisten metrobüse kadar yürüdüm, sonra mecidiyeköyden osmanbeye, osmanbeyden mecidiyeköye yürüdüm. saat 7 ye kadar oturamadım, hareket halindeydim diyebilirim.

akşam bir arkadaşım yemeğe davet etti. uzun zamandır görüşemediğimiz için kabul ettim. ne yapıcaksın diye sordum, sana gözleme yapıcam dedi.:1: gözleme yapma, yapıyosan da ben yemem, kolestrolüm yüksek çıktı, yemiyorum onları ben, bana tavuk, balık, salata yap dedim. :40: sağolsun nazım geçtiği için ızgara tavuk yapmış. :71:

akşam
ızgara tavuk pirzola
2 çorba kaşığı pilav ( onu da yağsız tuzsuz yapmış:61:)
3-4 yuvarlak dilim fırında patates
salata

nerdeyse 2 haftadır, aynı öğünde bu kadar çeşit yememiştim. ama azar azar yediğim için rahatsız olmadım. pilav patates olunca ekmeğe bakmadım bile

arkadaşımı seviyorumm. diyeti bozdurmadan ağırladı beni:38:

Back
X