- 26 Ekim 2010
- 2.923
- 67
- 163
- Konu Sahibi Cherry Mom
- #37.701
Bu sabah kahvaltı olarak 2 dilim kendi yaptığım kekten yedim,1 bardak sütle
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
allah allah bu müsli nasıl bişey böle ya :))
selam kızlar sınav yaklaştı derslerden dolayı giremiyorum kızımda rahatsız sesi felan gitti boğazı şişmiş o yüzden yazamıyorum ama takip ediyorum yinede sizi :)) okuyorum sürekli geçmişi
kız burcu hafta içi geliyon tam listeye girecen cuma günü kaçıyorsuninşaAllah bu cuma burda olursun canım
bu arada tahlil sonuçlarım geldi. şekerden korkuyordum. şeker değil ama kolestrol çıktı karşıma. trigliserit 279 (normali 150ymiş), total kolestrol 200 (200ün altında olması gerekiyormuş) . neredeyse 2 ay olacak diyetteyim. kızartma,hamurişi, yağlı şeyler yemedim. hiç yemediğim kadar salata ve meyve yedim. iyi ki 2 ay önce ölçtürmemişim. anlamadım gitti vallahi. :26::26:
evet canım test edildi onaylandı.. dün sabah 110,5 olan kilom tuvalet problemim olmamasına rağmen bu sabah 111,2.. haftasonu o kadar yiyip kilo verdim iki kase çekirdek başıma ne işler açtıbi daha ölsem yemem zaten bunu gördükten sonra
aynı problem annemde de var.. 1 ay boyunca diyet yaptı anem de bu konuda çok titizdir.. yürüyüşünü de hiç aksatmadı ama kolestrolu düşeceğine artmışilaç vermiş doktoru 1 ay sonra kontrole gidicek yine.. vücut kendi yapıyo demiş dooktor ne demek anlamadım.. öyle işte
![]()
teknosa da benim şuan kullandığım tartı 22 lira.. bende burda yerel bi mağazadan aynı fiyata aldım.. markası sinbo.. 150 kg a kadar tartıyo.. çok memnunum ben.. üç beş kere ardarda çıktım hepsinde aynı tarttı demekki doğru
:97:
valla bende birden fazla verdiğimi düşünüyorumama gitmeye de dewam ediyo, normal yeme düzenimdeyim walla aç kalmıyorum
işin özü müslide inan bak
![]()
bu sabah 100 gr daha gitmiş, 68,8'im şu an, cumadan beri eksi700 dimek bu, bir sonraki cumaya en az eksi 1500 olma ümidiylennnn :118:
kek yenir mi rejimdeeeeeee![]()
aynı problem annemde de var.. 1 ay boyunca diyet yaptı anem de bu konuda çok titizdir.. yürüyüşünü de hiç aksatmadı ama kolestrolu düşeceğine artmışilaç vermiş doktoru 1 ay sonra kontrole gidicek yine.. vücut kendi yapıyo demiş dooktor ne demek anlamadım.. öyle işte
![]()
canım bazen makınalar bozuk olabılıyor baska bı hastanede yenılet tahlıllerını bızım 1 kez basımıza geldı boyle bı olay
canım bu kolestrol stresten en çok çıkıyor malesef avukat hanım
valla bende birden fazla verdiğimi düşünüyorumama gitmeye de dewam ediyo, normal yeme düzenimdeyim walla aç kalmıyorum
işin özü müslide inan bak
![]()
bu sabah 100 gr daha gitmiş, 68,8'im şu an, cumadan beri eksi700 dimek bu, bir sonraki cumaya en az eksi 1500 olma ümidiylennnn :118:
canım benim trigliserit genelde genetik oluyor ailede varmı kolestrolü dengede tutmak için et hamur işi kızartma vs bunlardan uzak durman lazım hatta yinede yüksekse ilaç almalısın bence ihmal etmeden doktora başvur inşallah diyetle normale döner bozma sakın moralini
işin sırrı müslüdeyse bende alıyorum canım haftya bende 2 kaşık müsli yiyeyim akşamları yalnız bişey diyeceğim ben süt içemem hiç onun yerine 2 kaşık yoğurtla yesem müsliyi olmazmı canım . birde bu müsli nasıl bişey yulaf gevreği gibimi sademi senin kullandığın![]()
off ilaç kullanmak istemiyorum. Daha şimdiden. 28 yaşındayım ya.
Canım bozuk olduğunu sanmıyorum. Medline üyesiyim, anlaşmalı laboratuarında yapıldı tahliller. Ayrıca tabanlarıma iğne batması vs belirtiler de var olduğu için şeker ve kolestrol şüphesiyle yaptırdım tahlilleri..
Stresssss... Istanbul da, avukatlık yaparken, düğün hazırlığı içindeyken gel de uzak dur. Nası olucak ki...
Dün öğle ve arada 2 kase k-flakes yedim bugün 200 gr eksiktim. Müsli de alayım da karıştırayım ben de.
Olmaz mı? Dedemi kalp rahatsızlığından kaybettik. Annem yıllardır tansiyon, kolestrol ve şekerle boğuşuyor, babannem tansiyon hastasıydı, babamda şeker var. Aile mirasım oldukça fazla. Dokrotum diyete devam edip en erken 1 ay sonra yeniden ölçtürmemi söyledi. Bu arada zeytin yaprağı çayı alıp içmeyi düşünüyorum. 1 ay böyle devam edeyim de önümüzdeki ay kardiyolojiye gidip detaylı tetkik yaptırıcam artık. Kaçışı yok. Ilaçsız düşmüyorsa mecburen ilaç da kullanılacak. Napalım.
Canım meyveli müsliye ev yoğurdu karıştırırdım bi ara. Biraz bekleyince harika oluyor. Meyveli yoğurt gibi yiyiyordum. Yarım yağlı sütten yaptığım yoğurtla tabii ki.
canım inşallah düşer de ilaç almak zorunda kalmazsın annemin 310 çıkmış kolestrolü 2 yıllık rapor yazmışlar ilaç için.. ömür boyu kullanacak yani
![]()
öğlen tavuklu salata 3 dilim de kepek ekmeği yedim boğazıma kadar doydum desem yeri
ya arkadaşlar mehmet öz kitabında diyor ki gün içersinde en az 1 yapabiliyorsanız 2 öğünü sabitleyin.. yani her gün o öğünde hep aynı şeyi yiyin.. örnek olarak da hindili sandviçi veriyor..
şimdi benim kahvaltı sabit zaten her öğlen de tavuklu veya tonbalıklı salata yesem iki öğünü sabitlemiş oluyorum.. hem de hergün ne yicem derdine (ki bu dert bende çok) son.. siz ne dersiniz..
![]()
MALZEMELER;
2 su bardagi koftelik ince bulgur
1 yemek kasigi un
2 su bardagi yogurt
1 yemek kasigi salca
2 yemek kasigi tereyagi
2 dis sarimsak
2 su bardagi su
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Nane
HAZIRLANIŞI;
Bulgurun üzerine sıcak su dökün, demlemeye bırakın. Bulgur şiştikten sonra içine un, tuz, biber, nane ilave edin köfte gibi iyice yoğurun. Kıvamlı yoğurduktan sonra küçük yuvarlaklar şeklinde köfteler oluşturun. Ayrı bir tencerede su kaynatın ve içine tuz atın, kaynayınca yaptığınız köfteleri içine atın bir taşım kaynatın. Sonra köfteleri süzün. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı tereyağı sos dökün. Servis edin. Afiyet olsun.
sizce bu yemek nasıl tereyağı koymazsak
:44:
kızlar ya ne oluyor bana bilmiyorum.bir iştahım açıkki sormayın bu aralar.
1 tane simit ve ayran yedim şimdi öğlen için ama daha yesem yerim hani öle tok değilim yani,eskiden o simidi yedinmi epey bi tıkardı beni koca simit derdim ne oldu bana böyle
napmam lazım bilmiyorum(
bu haftada kilo verememiş olucam büyük ihtimalle(
kendimide acayip şiş hissediyorum,kötü hissediyorum yani(
sabah evden kahvaltısız çıktım.
11 gibi domates, peynir ve salata ile yapılmış bir soğuk sandviç yedim. kolestrole kafayı taktım migrenim tuttu. ilacımı içtim geçmesini bekliyorum.
k-flakes imi yanımda getirdim. şöyle bi yarım saat sonra bir kase yer çıkarım. dışarda işlerim var, nişanlım da şehir dışında bugün. yalnız kaldım ofiste..