Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

dün akşam: fırın tavuk vardı+1 dilim denge ekmek,

ara:3 top dondurma

bu sabah: yumurta, yarım dilim peynir, domates
ara: türk kahvesi, 20 kuru üzüm, 5badem

Öğlen: dünkü kalan vicdan yemeğine biraz daha kabak ekleyip yerim maydanozu çok fazla olmuş, tiksindiriciydi yani

ara:??
Akşam: kardeşim geldi ne yapsam ki?

akşam sen yapacak bişeyler bulursunda, amaaa yemekten sonra oturup muhabbet ederken yediklerine dikkat et bence:)
kardeşin gelmiş helede uzaktan gelmiş sohbet muhabbet doıyum olmaz, yanına bişeyler koyarsan yer bitirisin hiç farkında olmazsın:))

eee tecrübee işte, benim kardeşler gelince bi sapıtıyorum ilk gün farkında olmadan:)))

günaydın kızlar,mesajlarınıza yorumlarla başlayalım ilkin

juju en çok karbonhidrata dikkat etmek gerekiyor çünkü acayip iştah açıyor. ilk zaman diyete adaptasyon zor oluyor şekeri çıkartıp hamur işlerini azalttığında işin daha kolay oolacak. mısır da ekmek grubu. bugün bol sebze pişir kendine. internetten dilara koçak vicdan çorbası diye gir, yazılanları oku. vicdan azabı çekmek yerine ertresi gün kendimize çeki düzen veriyoruz. ben hep haftasonları diyete uyamıyorum ama pazartesi salı telafi ediyorum şimdiye kadar daha + çıkmadım hiç inşallah da bundan sonra çıkmam.

tabi sporun kötüsü olmaz ama 5 dakikada yenilen 500 kalorilik bir hamburgeri yakmak için 1 saat deli gibi spor yapmak gerekiyor:53:

tabi bi de spor iştah açıyo. kızlar ben 2-3 ay önce spora gittim. 3 hafta devam edebildim. 69,5 ile gittim 68,5a düştüm sonra sporu bırakınca hooooop 72,8e çıktım. acayip iştahım açılmıştı bi de salona yetişebilmek için dışarıda yemek yemeye başlamıştım kebaplar tatlılar nasıl olsa yakıyorum diye (insan öyle olmadığını bilse bile niyeyse kendi kendini kandırıyor). spor 3 hafta sonra bitti ama evde yemek yemeye kendime alıştırabilmek için neredeyse 2 ay geçti. şükür şimdi lokanta alışkanlığımdan biraz kurtuldum.

berivan ben sabahtan akşama kadar kadar diyet ürün de olsa karbonhidratlı şeyler görüyorum.
Kepekli ekmek, elma suyu, kbar, form bisküvi, limonlu maden suyu bunların adları diyet, maden suyunda da şeker var, form bisküvide de tatlandırıcı +un. bunlar seni doyurmaz canım.tatlı tatlıyı çeker.
sana bu acıkma mekanizmasını çok iyi anlattığı için Canan Karatay2ın kitabını tavsiye ediyorum. forumdada grupları var. yalnız doğal beslenme, köy yumurtası, özgür tavuk gibi şeyler kafanı karıştırmasın sen okumaya devam et kitabı, ben de okudum sana da yardımcı olurum.
Kadının diyeti 2 prensibe dayanıyor
1. ve en önemlisi bizim de iştahımızı açıp çok yediren, yağ yakmaya engel olan göbek yapan şey 'insülin direnci'
2. doğal beslenme: sağlıksız besinlerin vücut işleyişini bozup kilo aldırmasından bahsediyor işte bu kısmı uygulamk zor ve çoğu zaman dalga konusu oluyor.2. kısma elinden geldiği kadar dikkat edersin ama insülin mekanizması çok önemli.

http://www.kadinlarkulubu.com/diyet...atay-diyeti-deneyimlerimiz-canan-karatay.html

benim gözüme buğday ekmeklerinden başka bişey takılmadı. buğday ekmekeleri hep yediriyor hem de ağır basıyo, avuç içi kadar dilim bile yesek 1 dilim değil 1,5dilim falan ediyor.
biz ne yaptık az sonraaaaa anlatacağım:1:
bu insülin direnci çok piss bişey yaaa:((
ama zayıflamadanda bundan kurtulamayız
kilolu birçok kişide var çünkü bu:((

Kızlar öğle yemeğimi yedimmm:

sabah yaptığım krepin yarısını ve bir tane tombul ayran içtim:)

şimdi de çayımı yudumluyorum:)

akşam da hafif yiyip ve şayet 1 saat sporumu da yaparsam sanrıım magnumumu nötrlemiş olacağım:)

Merhaba kizlar su an sabahki menum nesfit sut falan koymadancips gibi yiom

ne zaman yemek yediğini okuyacağız acaba:42: Canım sen yemek yemiyor musun hep böyle geçiştiriyor musun yoksa?sağlıklı kahvaltı-öğlen ve akşam yemeği içeren öğünlerini bekliyoruz.

yarın deniyorum o zaman, senin menulerine baktıkça o herbişeyin üzerine kırıp yediğin yumurtalara özeniyorum, ama alışkın olmayınca aklıma gelmiyor
ama sen bu konuda baya tecrübelisin:)
şimdilerde öğlenleri hep yumurtalı sebze mi yesem pratik olarak diye düşünüyorum, hem bir öğün savarım hem de sebze yemiş olurum. bugün öğlen ne yedim bil bakalııııım:Süprüz:27:

akşam sen yapacak bişeyler bulursunda, amaaa yemekten sonra oturup muhabbet ederken yediklerine dikkat et bence:)
kardeşin gelmiş helede uzaktan gelmiş sohbet muhabbet doıyum olmaz, yanına bişeyler koyarsan yer bitirisin hiç farkında olmazsın:))

eee tecrübee işte, benim kardeşler gelince bi sapıtıyorum ilk gün farkında olmadan:)))

kardeşim gelirken sağolsun kastamonu çekme helva 300 gram kadar da çifte kavrulmuş lokum getirmiş. helvanın bir kısmını komşuya götürdüm lokumları daha açmadım. bi de çekirdek almış akşam çayın yarında çitleriz diye:52: çekirdek falan değil de akşama ne yapacağıma karar veremedim 3 tane yufka aldım, dolaptan da kıyma çıkarttım kıymalı börek yapasım geldi:26: Hem de normalde tuzlu şeylerin içinde tatlı sevmem ama biri kıymalı böreğin içine normal kuru üzüm katmış öyle de bi hoşuma gitmişti ki kıyma-soğan-karabiber-az kuru üzüm ile börek içi yapmayı hayal ediyorum:56:

bu insülin direnci çok piss bişey yaaa:((
ama zayıflamadanda bundan kurtulamayız
kilolu birçok kişide var çünkü bu:((

sorun zayıflamak zaten kilo vermeyi de güçleştiriyor, demek ki napcas :Sabredeceğiz, zayıfladıkça işimiz daha da kolay olacak.

akşam da hafif yiyip ve şayet 1 saat sporumu da yaparsam sanrıım magnumumu nötrlemiş olacağım:)

magnumun kalorisi kaçtı acaba?
ben çok sevmem magnumu sırf reklamlarına özenip 2defa aldım.
hoby-max=180 kalori
3 top dondurma (100 ml sade )=70 kalori
külah:20 kalori
Çukulatalı sos+fıstık+fındık=50 kalori

külah ve sos ilavesinin dondurma kadar kalori içermesi çok acımasız bir gerçek:41:

dün yaptığım vicdan yemeğinin otları fazla kabağı az olmuştu, maydanoz yüzünden tadı çok ağırdı, bugün onun içine 1 kabak daha ekledim.

öğle menüm:
yarım tabak vicdan yemeği
1 kase yoğurt
1 parmak kalınlığında sucuk içeren yumurta:)
1 dilim denge ekmek
1 yk pilav,1 yk muhallebi,5 fıstık

az ondan az ondan derken baya yemiş oluyorum. canım sucuklu yumurta çekti, kardeşimde pilav falan yapmış birer kaşık da onlardan aldım

dün yaptığım vicdan yemeğinin otları fazla kabağı az olmuştu, maydanoz yüzünden tadı çok ağırdı, bugün onun içine 1 kabak daha ekledim.

öğle menüm:
yarım tabak vicdan yemeği
1 kase yoğurt
1 parmak kalınlığında sucuk içeren yumurta:)
1 dilim denge ekmek
1 yk pilav,1 yk muhallebi,5 fıstık

az ondan az ondan derken baya yemiş oluyorum. canım sucuklu yumurta çekti, kardeşimde pilav falan yapmış birer kaşık da onlardan aldım

ödem atar mı vıcdan çorbası

hoby-max=180 kalori

külah ve sos ilavesinin dondurma kadar kalori içermesi çok acımasız bir gerçek:41:

magnum 270 kalori ortalama:) hadi 300 olsun :)

ne zaman yemek yediğini okuyacağız acaba:42: Canım sen yemek yemiyor musun hep böyle geçiştiriyor musun yoksa?sağlıklı kahvaltı-öğlen ve akşam yemeği içeren öğünlerini bekliyoruz.

şimdilerde öğlenleri hep yumurtalı sebze mi yesem pratik olarak diye düşünüyorum, hem bir öğün savarım hem de sebze yemiş olurum. bugün öğlen ne yedim bil bakalııııım:Süprüz:27:

kardeşim gelirken sağolsun kastamonu çekme helva 300 gram kadar da çifte kavrulmuş lokum getirmiş. helvanın bir kısmını komşuya götürdüm lokumları daha açmadım. bi de çekirdek almış akşam çayın yarında çitleriz diye:52: çekirdek falan değil de akşama ne yapacağıma karar veremedim 3 tane yufka aldım, dolaptan da kıyma çıkarttım kıymalı börek yapasım geldi:26: Hem de normalde tuzlu şeylerin içinde tatlı sevmem ama biri kıymalı böreğin içine normal kuru üzüm katmış öyle de bi hoşuma gitmişti ki kıyma-soğan-karabiber-az kuru üzüm ile börek içi yapmayı hayal ediyorum:56:

sorun zayıflamak zaten kilo vermeyi de güçleştiriyor, demek ki napcas :Sabredeceğiz, zayıfladıkça işimiz daha da kolay olacak.

hoby-max=180 kalori

magnumun kalorisi çeşitine göre değişiyor tabiki 230 250 270 310 kalori olanları var
ortalama 250 diyelim

bende hiç tatlı ve tuzlu karışımları yemem, belki önyargı ama tadına bile bakmam, pilavda varsa otamatikman tadına bakmadan üzümleri ayıklarım,
ama geçen bi arkadaş kısırın içine tarçın katmış öncesinde bilmediğim için yedim, ama güzeldi enteresan bi şekilde bilsem tadına bile bakmazdım:)
belki oda güzel olabilir çokta önyargılı olmamak lazım belkide:)

senin yumurtalı tariflerini bekliyorum , değişik menulere ihtiyacım var yemek konusunda tıkandım sanki..

olur olur:)
bak bi kaçamak yaptın ama ne güzel ayarladın
aslında çikolata şeker tatlı olunca hemen vicdan yapıyoruz ama diğer yediğimiz şeylerin porsiyonunu artırıncada aynı şekilde kalori alımımızı artrmış oluyoruz
yani demek istediğim şu mesela kuru fasülye bir porsiyonu 336 kaloriymiş
e yanında pilav yemedim diye porsiyonu artırsak magnumdan daha feci bir kalori almış oluyoruz
yani tabiki çikolatanın ayrı bi zararı var insülin filan ama neticede aldığımız yaktığımız kalori dengesine göre kilo veriyoruz:)

eee anlatın bakalım kaynasın kazanlar :1:

uykum var uyuşuğum canım hiçbirşey istemiyor, kafam kazan gibi, ve sanırım akrnım aç
yine öğleyin yiyecek bişey bulamadım domates salatalık ve biraz mısır koyarak salata yaptım yağsız tabiki
1.5 dilim bugday ekmeğiyle yedim
yediğimde ooo baya doydum demiştim ama acıktım
2 bardak yeşil çay demledim içinde böğürtlen çayı salladım onuda içinceee iyice midem bi hoş olmaya başladı:((
yapmam gereken işler var ama ben bi uyuştummu kendime zor gelirim napsam kahve filanmı içsem form biskuviyle açılırmıyım ne dersin?

anlat dediğine pişman oldun dimi:)))
ben böyle gevezeyimdir işte çok konuşurum hızlı konuşurumm:))
bir dokunursun bin ah işitirsin:)))

uykum var uyuşuğum canım hiçbirşey istemiyor, kafam kazan gibi, ve sanırım akrnım aç
yine öğleyin yiyecek bişey bulamadım domates salatalık ve biraz mısır koyarak salata yaptım yağsız tabiki
1.5 dilim bugday ekmeğiyle yedim
yediğimde ooo baya doydum demiştim ama acıktım
2 bardak yeşil çay demledim içinde böğürtlen çayı salladım onuda içinceee iyice midem bi hoş olmaya başladı:((
yapmam gereken işler var ama ben bi uyuştummu kendime zor gelirim napsam kahve filanmı içsem form biskuviyle açılırmıyım ne dersin?

anlat dediğine pişman oldun dimi:)))
ben böyle gevezeyimdir işte çok konuşurum hızlı konuşurumm:))
bir dokunursun bin ah işitirsin:)))

şererım aynı uyusukluk bn de de var yap kahvenı çok olmamak şartı ıle kepeklı bisküvi ile ye akşam yemegı yaklasıyor hem gozunu hem karnını doyuracak hafıf seyler yap kendıne gelırsın sekerım

Back
X