- Konu Sahibi Cherry Mom
- #61.461
Aynen bizde goremiyoruzz(
evet canım bizde de aynı sorun varrrr:)
umarım bir an önce düzeltirler yaaa
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aynen bizde goremiyoruzz(
evet canım bizde de aynı sorun varrrr:)
light kakaolu sütümü içiyorummm, çok mutlyumm, tatlıyı çok seviyorummmmDD
![]()
Bende tatlıyı cok seviyorum ama bu ara yemezsem daha mutlu oluyorum:)))
Selam kızlar ne var ne yok. Kardeş takıma bi bakayım dedim nasıl gidiyor diye. Ramazanda eğer dikkat etmezseniz daha çabuk kilo alırsınız haberiniz olsun. Vücut kıtlık alarmı veriyor çünki oruç tutanlarda. Daha dikkatli olmak lazım kilo verebilmek için ama insan akşama kadar bi sürü şeyin hayalini kuruyor![]()
canım haklısın hayalini kurmasına kuruyoruz ama bu sıcakta insanın birşey yiyesi de gelmiyor, bu sıcaklarda biraz dikkat edersek rahatlıkla verebiliriz:)
Selam kızlar ne var ne yok. Kardeş takıma bi bakayım dedim nasıl gidiyor diye. Ramazanda eğer dikkat etmezseniz daha çabuk kilo alırsınız haberiniz olsun. Vücut kıtlık alarmı veriyor çünki oruç tutanlarda. Daha dikkatli olmak lazım kilo verebilmek için ama insan akşama kadar bi sürü şeyin hayalini kuruyor![]()
hakikatten güzel bir gün olmuş hele sabaha bayıldım kim bilir ne kadar güzel olmuştur hmmmmBugünümden cok memnunum, hemen yazayım
Sabah 1 şeftali 1 armut dilimleyip 2 kasik yogurtla karıştırıp yedim
Ara 1 avuc leblebi 1 minik yaz elması
Öğle 1 bardak sütle nesfit
Ara 1 dilim karpuz
Aksam orman kebabı pilavını yemedim ( kusbasi et ve biraz patatesinden yedim)
3 kasik zeytinyağlı fasulye
Cacik
3 çatal kadayif
Aksam disardaydik ve ben nasil bu kadar ez yedim hayret ettim kendime:))
45 dk yuruyus ve 2 bardak yesilcay
light kakaolu süt demi oluyo, yoksa kendin mi hazırlıyorsun?light kakaolu sütümü içiyorummm, çok mutlyumm, tatlıyı çok seviyorummmmDD
![]()
doğru söylüyorsun aslında canım, ben de ramazan diye nasılsa az ymek yiyorum diye kendime biraz izin veriyorum, ama yine de dikkat etsem de bari kilo vermemi kolaylaştırsam:)
light kakaolu süt demi oluyo, yoksa kendin mi hazırlıyorsun?
evet canım, light puding tozunu süte katarak yaptım, tatlı isteğimi karşıladı en azından:)
Günaydın kardeş takımın güzel ve çıtır hatunları. Baktım bizim topikte kimse yok size bir günaydın diyeyim dedim![]()
günaydın canım:) uzun ve sıcak bir gün bizi bekliyor yinee:)
bugün iftrada dışarıdaydık (lavabo facihasından sonra dışarda yemeye karar verdik)
-2 bardak gazoz
-yarım kase çorba
-4 ızgara köfte
-1 yk güveç
-1yk pilav
salata
bi sürü su
Sahur:1 ince dilim dondurma (vienet..)
1 aktivya yoğurt
2 haşlanmış zeytinyağlanmış yumurta
1 dilim peynir
2 dilim ekmek
5 zeytin
omega 3 tablet 2 tane
salata
bu sefer zeytin yağı ve ekmek kullandım bağırsaklarım çalışsın diye...ekmeği azaltınca malesef bağırsaklar da tembelleşiyor.çare olmazsa kayısı kurularına başlarım
Kızlar yediklerimçok gelebilir ama inanın önceki yediklerimin yanında aç geziyo sayılırım, bu basküle de yansıyor.inşallh cuma gününe ben de bir bomba patlatıcam. ramazan olunca herkesler çok kilo kaybı yaşayacak ama bakem en çok kimde olacak. vücut kas-yağ oranıma da bakıyorum iyi yani kas miktarı artıyo bile gösteriyor. hatta visceral fat'im (organ çevresi-karın yağlanması) ilk defa 7den 6ya düştü. Açlık iyi bişi ya, çalışsın leptin hormonumuz, yansın yağlar![]()
git bakalım sana kolay gelsin.günaydın 5. takımın fıstıklarııı:)
birazdan diyetisyen için tahlil vericem
diyetten önce şeker kolesterol baya sınırda çıkmıştı
bide tokluk şekerimde problem vardı gebelikten kalma
14 kilo verdikten sonra ne zamandır merak ediyordum açıkcası ne alemdeler diye
hazır oruçta değilken randevu aldım gidicem inş
sonuçları yazarım
kendinize iyi bakın
aeo:)))
günaydın 5. takımın fıstıklarııı:)
birazdan diyetisyen için tahlil vericem
diyetten önce şeker kolesterol baya sınırda çıkmıştı
bide tokluk şekerimde problem vardı gebelikten kalma
14 kilo verdikten sonra ne zamandır merak ediyordum açıkcası ne alemdeler diye
hazır oruçta değilken randevu aldım gidicem inş
sonuçları yazarım
kendinize iyi bakın
aeo:)))
git bakalım sana kolay gelsin.
kolay gelsin canım:)
dün öğleden sonra nete giremedim gece baktığımda ise bütün yazılanlar silinmiş, neler kaynattığınızı okuyamadım
d
hakikatten güzel bir gün olmuş hele sabaha bayıldım kim bilir ne kadar güzel olmuştur hmmmmÖğlen de sanırım herkesin oruçlu olduğu yerde yenilebilecek en pratik öğün, hem diyet hem pratik. akşam da gayet dengeli
light kakaolu süt demi oluyo, yoksa kendin mi hazırlıyorsun?
evet ramazanda dikkat edersek kilo veririz ama dikkat etmezsek yavaşlamış metabolizmamız yüzünden kilo alırız. Ramazandan önce aldığımız kalorinin aynısını ramazanda da almaya çalışmak bana mantıksız geliyor sonuçta vücut kalori harcamasını kısıyor, bence biraz kalori alımını kısmak bile lazım. bir de vücudumuzdan şu sıralar su kaybı fazla oluyor, her ne kadar bu kilo düşüşleri bizi sevindirse de 1,5-2 kilosu ramazandan sonra geri gelir. o yüzden nasıl olsa kilo veriyorum diye de havalara girip yemeye başlamamak lazım. Ben daha önceki diyetimde ramazanda 67den 63e düşmüştüm ama ramazan sonrası tam 3 ay 63te takılmıştım, sanıyorum yağ yakmama rağmen sular geri geldiği içindi bu. Bu sefer o yüzden protein alımıma kas kaybetmeyeyim diye daha çok dikkat ediyorum.
ben size besinlerdeki yaklaşık protein miktarını yazayım
1 dilim ekmek veya eşdeğeri =2gr
1 su bardağı süt veya yoğurt=6
1 köfte kadar et= 6
4 yk kurubaklagil= 6
4 kaşık sebze yemeği=1-2 gr.
1 dilim peynir=6
Kuruyemişlerin 100 gramı=20
Meyve=0
YAğ=0
Şeker=0
bunlar kabaca değerler, tabi ki nohutun proteini ile kurufasulyenin ya da balıüğın kşi ile etin aynı değil, pratik değerler. Dukan kitabında herkesin kilosu başına 1 gram protein alması gerektiğini söylüyordu. tabi kensisi protein ksıtlaması yapmıyor o da sakıncalı bir durum ama madem vücudun ihtiyacı var bu kadarını alıp kaslarımızı korumamız lazım.