Selam takım!
Bugün dışarda olduğumdan menülerim kafayı yedi, o yüzden yazmayacağım. Ama korkulacak bir şey yok, merak etmeyin.
Bu arada haberlerim var. Tartı meselesini konuşuyorduk ya birkaç gün önce... Ben bugün benimkini aldım. Aramızdan biri bir model adı vermişti; Sinemcim sendin galiba, sanırım aldığım tartı aynı model. Sinbo SBS 4425.
Yalnız işin şöyle bir komik yanı var. Mağazada denediğimde kilo vs. vs. ekranda görünürken baktım yağda 31 yazıyor. "Tamam" dedim, "%31 diyor, güvenilir bir tartı." O yüzden aldım getirdim eve... Sonra kullanım kılavuzunu okurken dank etti gördüğümü yağ yüzdesi değil, yağ kilosu olduğu... Uzun lafın kısası yeni tartım şu anda beni %42 yağlı tartıyor.

Gülsem mi ağlasam mı bilemedim, en sonunda çok kafa yormamaya karar verdim. Buymuş demekki doğrusu deyip geçiyorum. Zaten tartıya göre %20 yağ oranına sahip olsam 60 kilo olurmuşum. Bana da anca 60'tan aşağı adam olurum gibi geliyor . O yüzden çok düşünmemeye karar verdim. Yoksa bunalıma gireceğim. Kilomu sabah yazacağım, yediklerim içtiklerim atılmış olur.
Neyse... Biraz da tartıdan bahsedeyim. Yağ, kemik, su ve kas kilo tartıyor, bmi ve bazal metabolizma hızı hesaplıyor. Ama bu su diye hesaplanan kilonun içinde vücudun diğer dokuları yani iç organlar vs. falan da var sanırım. 35 tl'ye aldım. Almayı düşünenlerinize fikir olur.