Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

FUNDA'ma... :)
Simdi bu kadar yararlı bir gıda hayat boyu bırakılırmı?

BAL..............

Gerçek bal, her derde deva
Mideye kuvvet verir.
Çocuklara zeka verir.
Tansiyon düşürür (6/4 yapar mazallah :60:), iştah açar.
Doğal diş macunudur (Dişlerim aileden genetik, "su içsem çürür" :60:, kansızlığı giderir.
Alaca hastalığının şifasıdır.
Kabızlığa iyi gelir.
Damarları açar, romatizmaya ve alerjiye faydalıdır.
Ağrı dindirici özelliği vardır.
Cildi yumuşatır, saçları besler, göze faydalıdır, yara iyileştiricidir.
İshali keser, zayıflatıcıdır. :52::52::52: Haydi takım, bala. :D
Ülser ve mideye oldukça faydası vardır.
Nezle ve öksürüğe iyi gelir.
Kalp çarpıntısı için faydalıdır.
Sedef, sarılık ve beyin hastalıklarında kullanılır. Alerjik vakaları önler.
Gözün görme gücünü kuvvetlendirir. Sağ gözüm astigmattan resmen yarıkör oldu... :43:

Kolayca sindirilir: İçindeki şekerlerin bir başka cins şekere (fruktozun glikoza) dönüşebilme özelliği sayesinde bal, yüksek miktarda asit içermesine rağmen, en hassas mideler tarafından bile kolaylıkla sindirilir. Aynı zamanda bağırsakların ve böbreklerin daha iyi çalışmasına yardımcı olur.

Süratle kana karışır; hızlı bir enerji kaynağıdır: Bal ılık suyla karıştırıldığında 7 dakika içinde kana karışır. İçerdiği serbest şekerlerden dolayı beynin çalışması kolaylaşır. Yapılan son araştırmalara göre, şekerlerin bu kendine has karışımı yorgunluğun giderilmesinde en etkili yöntemdir ve atletik performansı artırmaktadır.

Kan yapımına destek olur: Bal, kan yapımı için vücudun gereksinim duyduğu enerjinin önemli bir bölümünü karşılar. Ayrıca kanın temizlenmesine de yardımcı olur. Kan dolaşımını düzenleyici ve kolaylaştırıcı yönde etkisi vardır. Damar sertliğine karşı önemli bir koruyucudur.

Antimikrobiktir: Antimikrobik etmenler belirli bakterilerin, mayanın ve küfün büyümesine engel olur. Balın, bakterinin barınmasına olanak tanımayan özelliği "inhibine etki" olarak adlandırılır.

Antioksidandır: Sağlıklı yaşamak isteyen herkesin özellikle antioksidan tüketmesi gerekir. Antioksidanlar, hücrelerde normal metabolizmanın zararlı yan ürünlerini temizleyen bileşenlerdir. Balın içeriğinde de güçlü antioksidanlar mevcuttur: Pinocembrin, pinobaxin, chrisin ve galagin. Bunlardan pinocembrin, yalnızca balda bulunan bir antioksidandır.

Vitamin ve mineral deposudur: Bal, fruktoz ve glikoz gibi şekerlerin yanı sıra magnezyum, potasyum, kalsiyum, sodyum klorür, kükürt, demir ve fosfor gibi mineralleri de içerir. Nektar ve polen kaynaklarının niteliklerine göre değişmekle birlikte, balda B1, B2, C, B6, B5 ve B3 vitaminleri bulunmaktadır. Ayrıca bakır, iyot, demir ve çinko da az miktarlarda bulunur.

Yaraların tedavisinde kullanılır: Balın havadan nem çekebilme özelliği, iyileşmeyi hızlandırarak yara izi kalmasını önler. İyileşmenin gücünü artıran kolajen liflerinin üretimini hızlandırır. Balın, yaranın etrafındaki şişkinliği azaltan antienflamatuar bir etkisi vardır, bu aynı zamanda hissedilen acıyı da azaltır.

Vay canına... Ne çok faydası varmış gerçekten. Ben sadece birkaçının yanına not düştüm. :) Ama bırakmayayım o zaman. İşime yarayacak bir sürü şey var. :D Haftada 1-2 tatlı kaşığı yerim herhalde. :)

Çoook teşekkür ederim Sinemcim. :16:

sinemim canım tecrübelere ihtiyacım var evet 2 haftada 2 kiloya yakın verdim ama diyet bunaltıyo 2. Ay bir gün çorba bir gün salata olacakmış bugün kontrole gideceğim ama zor oluyo yaaaaaa spor da yapmaya çalışıyorum en kısa zaman da hedef görmek istiyorum :14:

Berivancım ne kadar tuhaf bir sistem bu... Ya da ben yanlış anlıyorum...
Sinem'e katılıyorum. Diyetisyeninle konuş, böyle olmaz.

:)) dayanamadın tartıldın mı :) sok gunlerı geldı aklıma sok yaparken gun ıcınde de tartılırdım :)

ama bu cok onemlı ya bazı seyler hakıkaten aslında masum gıda da olsa canavarlasabılıyor :)))
1 haftadır dolapta 2 tane mandalınam var elım gıtmıyor bır turlu :9: senın olayını okuduktan sonra goz goze bıle gelemıyorum. :)))

ya bu arada ben 1 hafta kendıme hayret ettım ıyı dayandım tartılmadan ama dunden berı acaıp merak edıyorum :26:

eşim bu sabah hadı cık ben bakayım dedı. cıktım yuzune bakıyorum bısey anlarım belkı dıye hıc renkte vermedı :19: sureklı 63 kıloyum dıyıp duruyorum kendı kendıme olumlama yaparak. :9: iyi oldu bır yandan stresım bıttı tartıyla ılgılı bu tıkanma donemınde ama ayın 2'sine kadar catlamazsam ıyıdır :9:

Pelin sabah yazmıstı aksam gırerım dıye ama umarım gırer ben de ıyı yolculuklar dılemedım aksama guvenıp..

Dayanamamak değil de, doğru yaptığıma emin olmak. +700 oldum, 2 hafta oldu. Bu hafta +400 gram aldığım an "bye bye 5. takım" olacak. :5:

Herkeste kilo yapar mı bilemiyorum ama "boşver, ye" de diyemiyorum. :9:

Tartılma boşver, düşünme bile... Tartıya uzak olmak, kafana takmamak için böyle bir yöntem seçtin sonuçta, hakkını ver. :34:

Vay canına... Ne çok faydası varmış gerçekten. Ben sadece birkaçının yanına not düştüm. :) Ama bırakmayayım o zaman. İşime yarayacak bir sürü şey var. :D Haftada 1-2 tatlı kaşığı yerim herhalde. :)

Çoook teşekkür ederim Sinemcim. :16:

Rica ederim Fundacım.. :) Tamam kucuk bır (:P) kaz atlattın ama bir kalemde de silinicek gıbı değil gercekten bal.
bardakla değide tatlı kaşıgı ıle guzel olcu :P

Muhlamanın ne olduğunu bilmiyorum canım ama ara öğün yapman gerekiyor ki metabolizman hızlansın. :34:

Karadeniz mutfağından muhteşem bir şeydir o, denemelisin :D Ara öğün evde olduğum zamanlar belki ama dışarıdayken şekersiz bir kahveyle geçiyor genelde. Bu diyetime ilk başladığım zamanlar mutlaka yapıyordum ama artık pek de aramıyorum açıkçası. Yine de dikkat etmeye çalışacağım :)

Dayanamamak değil de, doğru yaptığıma emin olmak. +700 oldum, 2 hafta oldu. Bu hafta +400 gram aldığım an "bye bye 5. takım" olacak. :5:

Herkeste kilo yapar mı bilemiyorum ama "boşver, ye" de diyemiyorum. :9:

Tartılma boşver, düşünme bile... Tartıya uzak olmak, kafana takmamak için böyle bir yöntem seçtin sonuçta, hakkını ver. :34:

ama teşhisin tam 12den oldu. %100 suçlu küçük masum gorunumlu arkadan vuran mandalınalarmıs :)
ya bırde sen bırısının menusunde gorupde bende yıyım demıstın ve hatta sanırım elmadan bıktım demiştinde mandalınaya baslamıstın.
o kişiyi bulalım Funda kımmıs senı karanlık yola sokan :9:

----------------
senıde bır yoklıyım dedım ama :19: :)
bir iki gune tartı kurtlarım sakınler heralde :) o tarıhı koydum artık o zaman kadar yok.ins ay basında 62 kusurlu bıseyler gorurum artık :)

Bala değil de, limonlu bala düşkünüm. :17:

limonlu bal derken ?

Çok memnun oldum ve hoşbuldumm :)) Sinem çok teşekkür ederim bilgilendirmeler içinn. Funda sözünü dinliyorum ve öyle hedef koymuyorum o zaman. Ocak ayında gözle görülür fark diyip yumuşatayım :))

hoş geldin.gerçi ben deneme süresindeyim.

adım ayşegül.29 yaşındayım .erzurumda yaşıyorum.evliyim ve 2 yaşında bir kızım var.

Bu arada benim armut tipi vücut yapım var, bacaklarımdan çekiyorumm en çok :( En etkilisinin yürüyüş olduğunu biliyorum ama pek fazla uyguladığımı söyleyemeyeceğim. Var mı aranızda herhangi bir spor yapaann ?

Nurcum ben cetvel tipi, düz bir şeyim. :) O yüzden kol ve göbek dışında taktığım bir yerim olmadı.

Aylarca yürüyüş yaptığım zamanlar oldu ama daha yüksek kilolarda olduğum ve o zamanlar tartısal değil de fiziksel olarak hiç dikkat etmediğim için nereme nasıl bir faydası oldu bilmiyorum.

Aylarca pilates yaptığım da oldu... Pilates bacaklarımı aşırı sıkılaştırıp taş gibi yapmıştı. Bacağın arkasına dokunuyordun, bildiğin taş, hiç et gibi değil... Kalçalarımı da çok şekle sokmuştu. Ama ben normalde küçük popoluyum. Yuvarlaklaştırmıştı ama büyüttüğü için mi yuvarlak duruyordu bilmem. :)

Şimdi de 3 aydır eliptik bisiklete biniyorum. Bacaklarıma faydası oldu ama pilates kadar değil. Kalçam yine yuvarlaklaştı, o konuda galiba pilatesten daha etkili oldu.

-----
Gerçi kalçadan yakınmamışsın ama "armut tipiyim" deyince ben yine de yazayım onu da dedim. :34:

Son düzenleme:
Karadeniz mutfağından muhteşem bir şeydir o, denemelisin :D Ara öğün evde olduğum zamanlar belki ama dışarıdayken şekersiz bir kahveyle geçiyor genelde. Bu diyetime ilk başladığım zamanlar mutlaka yapıyordum ama artık pek de aramıyorum açıkçası. Yine de dikkat etmeye çalışacağım :)

Ayyy, bir doldurma öğüncü daha çıktı. :60:

Şekersiz çay, kahve, maden suyu öğün değildir, olamaz. :) 1 bardak sütlü kahve olsun, tamam. Ama şekersiz öğün olmaz çünkü kalorisi yok. :)

muhlamanın ne oldugunu bende bılmıyordum sen menunde yazınca netten baktım :)
ama Nur'cum o yemek tam bır kalorı topu :53:
peynırler, kasarlar, tereyagı off off yanı. kesınlıkle cok tehlıkelı bır yemek.

ama teşhisin tam 12den oldu. %100 suçlu küçük masum gorunumlu arkadan vuran mandalınalarmıs :)
ya bırde sen bırısının menusunde gorupde bende yıyım demıstın ve hatta sanırım elmadan bıktım demiştinde mandalınaya baslamıstın.
o kişiyi bulalım Funda kımmıs senı karanlık yola sokan :9:

----------------
senıde bır yoklıyım dedım ama :19: :)
bir iki gune tartı kurtlarım sakınler heralde :) o tarıhı koydum artık o zaman kadar yok.ins ay basında 62 kusurlu bıseyler gorurum artık :)

limonlu bal derken ?

Kimdi hatırlamıyorum. Ama hatırlayan olursa benim durumumu anlatın ona. :60: Aynı dert yüzünden takılıp kalmasın. :) İrem ya da Şeyda olabilir ama emin değilim...

Limonlu bal, anlatmıştım ya canım... Bala biraz limon atıp karıştırıyorsun. Limon isteğine bağlı; ister az, ister çok... Ben ölmek üzere olduğum o akşam 1 bütün limonu sıkmıştım, hatta 1,5 da olabilir. 1-2 yemek kaşığı da bal. 1 su bardağına yakın olmuştu. Kıvamı cıvık olmuştu tabi limon çok olunca. :) Ekşi-tatlıyı çok sevdiğim için dayanamıyorum normalde. Bir de gripken de 2-3 kere yediğim için aklım onda kalmıştı. :17:

Nurcum ben cetvel tipi, düz bir şeyim. :) O yüzden kol ve göbek dışında taktığım bir yerim olmadı.

Aylarca yürüyüş yaptığım zamanlar oldu ama daha yüksek kilolarda olduğum ve o zamanlar tartısal değil de fiziksel olarak hiç dikkat etmediğim için nereme nasıl bir faydası oldu bilmiyorum.

Aylarca pilates yaptığım da oldu... Pilates bacaklarımı aşırı sıkılaştırıp taş gibi yapmıştı. Bacağın arkasına dokunuyordun, bildiğin taş, hiç et gibi değil... Kalçalarımı da çok şekle sokmuştu. Ama ben normalde küçük popoluyum. Yuvarlaklaştırmıştı ama büyüttüğü için mi yuvarlak duruyordu bilmem. :)

Şimdi de 3 aydır eliptik bisiklete biniyorum. Bacaklarıma faydası oldu ama pilates kadar değil. Kalçam yine yuvarlaklaştı, o konuda galiba pilatesten daha etkili oldu.

-----
Gerçi kalçadan yakınmamışsın ama "armut tipiyim" deyince ben yine de yazayım onu da dedim. :34:

Hahaha ay koptum kalça mevzusuna aynen doğru düşünce kalçam da varr :D Pilatesi ben de çok kısa bir süre düzenli bi şekilde yaptım. Hem fazla yorucu değil hem de çok etkili. Ben de çok memnun kalmıştım ki az bir süre yapmış olmama rağmen. Bu ara h.içi okul, h.sonu kurs, bir de staj derken vakit bulamıyorum. Ama şu yazınla beni kalbimden vurdun, haftada 3-4 gün akşamları bile olsa yapsam iyi olacak sanırım.

Hiii Sineeemmmm aşkolsuunn :D Şöyle ki tabii ki bu zamanlar değil ama kırk yılda bir kere bir kaçamak yapacak ve farklı bir şey denemek isterseniz 'tadımlık' deneyin diye dedimm :P Maksat Karadeniz mutfağını tanıtmak lütfen amaa :)))

Sen öyle deyince ben de baktım... Yağlı peynir+ tereyağ + un... :53:

Trabzon, Ordu ve Giresunda "yağlaş" da derlermiş. Bence bu isim daha uygun. :)

Nurcum madem o kadar güzel, ben hiç yemeyeyim. Sonra vazgeçemem. Sonra al sana tutkunu olduğun yeni bir kalorili yiyecek. :60:

Hahaha ay koptum kalça mevzusuna aynen doğru düşünce kalçam da varr :D Pilatesi ben de çok kısa bir süre düzenli bi şekilde yaptım. Hem fazla yorucu değil hem de çok etkili. Ben de çok memnun kalmıştım ki az bir süre yapmış olmama rağmen. Bu ara h.içi okul, h.sonu kurs, bir de staj derken vakit bulamıyorum. Ama şu yazınla beni kalbimden vurdun, haftada 3-4 gün akşamları bile olsa yapsam iyi olacak sanırım.

Canım okul hangi okul, bölüm ne? Bir de kurs hangi kurs? :60: Ay çok meraklıyım, değil mi? :17:

Back
X