Şimdi sizle samimi samimi konuşalım kızlar.
Ben bu takıma ilk girdiğimde
takım bilinci beni motive ediyordu. Ama öyle bir yerdeyim ki şu an
sadece bu yarışmaya muhtaç olduğum için burdayım. Yani tek başıma motivasyonumun düşmeyeceğini bilsem şurda 1 gün durmayacağım. Beni burda tutan tek şey cuma listeleri oldu.
Bu noktaya nasıl geldim? Üyelerin ilgisizliği ile geldim. Listede takımda var gözüken ama takımın işleyişi ile çok ilgilenmeyen üyeler nedeniyle geldim. Ben kaptan seçiminde tüm sorumluluğu göze alıp kabul ettim bunu, evet. Ama başka hiçkimsenin elini taşın altına sokmak istememesi gerçekten çok üzücü. (Fahri kaptanlarım hariç.

) "Funda nasılsa her şeyi yapıyor, ben neden uğraşayım?" diye mi düşünüyorsunuz.
Ben öğrenci değilim, evde boş oturan biri değilim. Çalışıyorum; evde çalışmam, bütün gün siteye girebiliyor olmam boş oturuyorum demek değil. Yetiştirmem gereken ürünler oluyor. Kırk yılın başı rahat günüm olursa oluyor. Onun dışında size yazarken mutlaka önümde bir pense, gümüş takı çivisi, taş, kristal... Bir şey oluyor sürekli; mesajımı yazıp, yaptığım takıya geri dönüyorum. Bugün mal almaya gittim. Bütün gün dolaştım durdum, feci yorgunum. "Eve gittiğimde yardımcı sorunu çözülmüş olsa ne güzel olur..." diyordum. Ama kendi adına cevap veren arkadaşlar hariç pek konuşulmamış.
Bir arkadaşımız bu aralar yoğun olduğundan dolayı bırakmaktan bahsetmiş. Berivan'ı tanıyanlar böyle durumlarda en kötü senaryoyu düşündüğünü, biraz aceleci ve evhamlı olduğunu bilirler. Ama tanıyan tanımayan hiçkimse kendi mantığıyla bile "nereye gidiyorsun yahu?" dememiş. "Gelen giden yok." denmiş ama böyle önemli bir konuya cevap verilmemiş.
Ben kaptanlıktan çok yoruldum. Ama yaptığım görevlerden değil, "nasılsa biri yapıyor" anlayışını görerek yapmaktan yoruldum. 2-3 kişi dışında sorumluluktan kaçılmasından yoruldum. Aranızda vakti benden daha bol olanlar vardır ama sıcak bakmıyorlar.
Başta da dediğim gibi şu an sadece cuma listelerindeki yüzdelerim takıma katkı yapsın diye burdayım, takım bana katkı yapmıyor ne yazık ki... Tehdit etmiyorum sizi ama bu şekilde giderse nereye kadar devam edebilirim bilmiyorum...
------------------
Bunlar genel yorumumdu... Şimdi Naz'a cevap veriyorum.
Nazcım ben dün akşam yardımcının neler yapacağını yazmıştım. Kaçırdığım başka bir şey yoksa yapılacak olan şeyler o mesajda yazanlar. Zaten bir anda tam bir bilgiyle olayların içine dahil olamazsın. Ama bu işe gerçekten gönüllüysen yaşaya yaşaya, sora sora öğrenirsin. Zaten sadece mantığınla bile çözersin. Beni kimse kaptanlığa yetiştirmedi, kimse tek bir şey anlatmadı. Her şey zaten yeterince ortadaydı. Takıldığım yerlerde de başka takımlara sorarak problemi çözmüştüm.
Zaten gayet de kolay bir iş... Hakkında burda çok konuşulunca bir de sanki çok müthiş bir sıfatmış gibi adı "kaptanlık, kaptan yardımcılığı" olunca çok ciddi ve külfetli duruyor. Hiç de öyle değil. En büyük külfet mesaj-menü-kural ihlali takibi... Bunu da zaten her gün yapan kişi benim. Anca birkaç haftalığına internet bağlantım olmayacak bir yere gidecek olursam kaptan yardımcısı yapar ve bu ihtimal benim için %0.0001'dir.
Yeni olman hiç problem değil. Seni kafanı karıştıran şey sanırım şu cuma listesi ve hesapları mevzusu... Onu da yarın tüm yeni üyeler görecek.
Hala istekliysen olumlu cevabını bekliyorum canım.