Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Menüm

Sabah
1 krep
5 zeytin

Ara
1 kepekli galeta
1 kase yoğurt

Öğle
1 krep
1 kk peynir
1 bardak süt

Ara
1 kepekli galeta

Akşam
1 krep
5 zeytin

Ara
2 hurma (dımates gibi olanından)

+40 dk eliptik

tatlım senin krepler kepek unundan mı yapıyorsun..nasıl yapıyorsun sen

Kepekli undan yapıyorum Şeydacım. Zaten tok tuttuğu için tercih ediyorum.
2 yumurta, 1 su bardağı kadar süt, 6 silmeden biraz fazla kaşık da un koyuyorum.
:34:
hııımm hem doyurucu hem hem sağlıklı ne güzell..bende almayı düşünüyorum şu kepek ununu...ayy bi an canım çekti heee..ağzımın kenrında su akıyorr:56:
offf ..yarım saat önce dayanamadım ve 2 gevrek ve 2 kk peynir ve 6 7 acı biber yedim

ayy canım seninde iştah benim gibi açık..ben belli saatten sonra özellikle saat 8 den sonra sadece su çay içiyorum :D

şeydacım beytinin resmini ekliyorum $images.webp

Menüm

Sabah
1 krep
5 zeytin

Ara
1 kepekli galeta
1 kase yoğurt

Öğle
1 krep
1 kk peynir
1 bardak süt

Ara
1 kepekli galeta

Akşam
1 krep
5 zeytin

Ara

+40 dk eliptik
funda ben senin krep menünden sonra bu haftaki sonucunu çok merak ediyorum

Keten ve Keten tohumu

Genel olarak

Keten 30 ila 100 cm boyuna ulaşabilen bir yıllık bir bitkidir. Aslında yabani keten in kültüre alınmasıyla tarımı mümkün olmuştur. Özellikle Akdeniz havzasında yetişir ve yayılım gösterir. Tepeye doğru dallanan yeşil bir gövdeye sahip olan keten ucu sivri olan uzun yapraklara sahiptir. Çiçekleri gök mavisi renginde ve oldukça gösterişlidir. Meyveleri yaz sonlarında olgunlaşır. Meyveler içerisinde 2 adet tohum barındıran sivri yapılı kahve renklidir. Bu bitki özellikle ılıman karakterli iklimleri sevmektedir. Kireçli topraklarda yetişen keten bitkisi tohumları sayesinde üretilebilmektedir.

Keten tohumu neden değerlidir?

Keten tohumunun;

Kolesterolü düşürdüğü, felç ve kanser için iyi bir destek gıdası olduğu,
Sindirim sisteminde mide ve bağırsak iç duvarlarını temizlediği ve
Genelde kabızlığa iyi geldiği,
Özellikle de unutkanlık gibi rahatsızlıklara birebir olduğu bilinmektedir.
Yukarıdaki sayılanlardan farklı olarak keten tohumu;

Kan şekerini ayarlamada,
Bazı deri hastalıklarının iyileştirilmesinde
Bazı yaraların daha çabuk iyileşmesi için destekleyici gıda olarak
Kemik ve destek sistemin kuvvetlendirilmesinde
Bazı solunum yolu rahatsızlıklarında
Deri ve organların dış yüzeylerini örten dokuların yenilenmesine yardımcı olmasında uzun zamanlardan beri kullanılmaktadır.

Keten tohumunun kullanıldığı yerler nerelerdir?

1- Omega–3 içerir hem de yüksek oranda.

Öncelikle ketentohumu yüksek oranda Omega–3 içermektedir. Omega–3 bilindiği üzere daha esnek bir yağ asidi içerir buda hücre zarının daha akışkan olmasını sağlar. Akışkanlığı artan hücre zarında proteinler birbirleriyle daha iyi etkileşime girer. Aslında keten tohumunun hücre zarıyla ilgili rahatsızlıklara iyi gelmesinin esprisi yapısında bulunan Omega–3 yağda yatar. Yukarıda verilenlere dikkat edilirse deri ve iç organların üzerini örten zarlarla ilgili hastalıkların tamamına iyi gelmektedir keten tohumu.

Özellikle balık sevmeyenlerde ve dahası vejetaryenlerde eksikliği önemli olan Omega–3 lerin yerine konulması açısından keten tohumu çok değerlidir.

2. Zayıflatıcıdır.

Keten tohumu ve keten tohumu yağı iki önemli sebepten dolayı zayıflatıcı etkiye sahiptir. Bunlardan birincisi insana tokluk hissi veriri ve yeme dürtüsünü baskılar. İkincisi ise bağırsakların ve sindirim sisteminin daha düzenli ve iyi çalışmasını sağlar.

3- B12 vitamini içermektedir

Yine dışarıdan alınması gereken önemli temel maddelerden birisi de B12 vitaminidir. Bu vitamin açısından oldukça değerli olan keten tohumu yine vejetaryenler için önemli bir besin olmaktadır.

Keten tohumunu nasıl tüketmeliyiz?

Keten tohumunu; yağ şeklinde, taneler halinde veya infüzyon(demlenmiş) şekilde alabilirsiniz.

Öğütülmüş haldeki keten tohumu eğer bir kap içerisinde barındırılmaktaysa yaklaşık 1 ay kadar tazeliğini korumaktadır.

Yok, eğer tohum şeklinde keten tohumu aldıysanız bir bölümünü nemli pamuk arasına alınız ve çimlenmesini bekleyiniz. Eğer keten tohumları çimleniyorsa bilin ki almış olduğunuz keten tohumu tazedir ve rahatlıkla tüketilebilir. (uyarı: Çimlenen keten tohumlarını tüketmeyiniz. Onları atınız )

Diğer yandan yağ halinde tüketilecek olan ürün de güvenilir kanallardan alınmış olmalıdır.

Tane halinde keten tohumu

Bu şekilde alınan keten tohumunun özellikle sindirim sistemini düzenlediği bilinmektedir. Ancak sert tohumlar dişlerle tam öğütülemez ve sindirimi az olur. Genelde 1–1,5 çorba kaşığı sıcak suyla ıslatılarak yoğurt vb yiyecek maddeleriyle karıştırılıp tüketilebilir.

Yağ halinde

Eğer keten tohumu yağı alacaksanız; özellikle küçük şişelerde ve güvenilir yerlerden almalısınız. Aldığınız bu yağı Işık, ısı ve ağır kokulu ortamlardan korumalısınız. Keten tohumu yağı günde 1–1,5 tatlı kaşığı alınabilir. Bazı besinlerle birlikte de alabilirsiniz bu sizin damak zevkinize kalmıştır.

Öğütülmüş halde keten tohumu

Bu konuda dikkatli davranmalısınız. Çünkü almış olduğunuz tozun ne zaman öğütülmüş olduğunu bilemezsiniz. Eğer güvenilir bir yerden almıyorsanız size tavsiyem tohum olarak alın ve çimlendirme tekniğiyle tazeliğini kontrol edin.

Sıvı halinde

Bu şekil keten tohumunun demlenmesi(infüzyon) ile elde edilmektedir. Günlük tüketilebilecek miktarlarda kaynamış suya ketentohumu katılarak yapılır. Fazla beklemeden tüketilmesine özen gösterilmelidir.

Keten tohumu ekstratı kapsülleri(keten tohumu kapsülleri)

Keten tohumunun etken maddelerinin çıkartılmasıyla oluşturulan ticari kapsüllerdir bunlar şifalı bitkiler satan yerlerde ve eczanelerde bulunabilir.

Uyarılar!

Keten tohumunu küçük yaşındaki çocuklara vermeyiniz. Eğer kullanmak istiyorsanız miktarını az tutunuz.
Keten tohumunu emziren ve hamile olan bayanlar kullanmamalıdır. Bu konuda yeterli bilgi mevcut değildir.
Keten tohumunun çokça kullanılması bayanlarda selülite neden olmaktadır. Kullanımı abartmayınız.

şeydacım emin olmadığım için söylemek istememiştim ama bende selilüte neden oluyo diye biliyorum biz lisedeyken 2007 yılı diye hatırlıyorum baya dillerdeydi ceyda düvenci yada ilkbal gürpınar kullanıyodu ve bi süre sonra çıkıp bu açıklamayı yapmıştı ikisinden biri.ayrıca sınıf arkadaşımda aynı şekilde 2 aya yakın kullandıktan sonra selülit yaptığını söylemişti:26:

Yaaa dehşet bir dizi soluksuz izledim valla. Geçmişe donup geliyorum bakayım neler kaynatmışsınız :)

şeydacım emin olmadığım için söylemek istememiştim ama bende selilüte neden oluyo diye biliyorum biz lisedeyken 2007 yılı diye hatırlıyorum baya dillerdeydi ceyda düvenci yada ilkbal gürpınar kullanıyodu ve bi süre sonra çıkıp bu açıklamayı yapmıştı ikisinden biri.ayrıca sınıf arkadaşımda aynı şekilde 2 aya yakın kullandıktan sonra selülit yaptığını söylemişti:26:

bende yazdım işte canım hepsini...her bitkinin fazlası zarar canım.o nedenle bende yazdım..ben çok bilirim öle bitki çayları falan yapıp miktarı fazla kaçırıp hayatını tehlikeye sokanları

sanırım karadayı ,bende aşkı memnudan sonra ilk izlediğim dizi.
çoook geri kalmış hissettim şu an kendimi hiç duymadım adını..baya oldu tv izlemeyeli..internetten izlyrm o sesi reklam aralarındada kalkıp dolaşıyorum o yüzden hiç rastlamadım:53:

çoook geri kalmış hissettim şu an kendimi hiç duymadım adını..baya oldu tv izlemeyeli..internetten izlyrm o sesi reklam aralarındada kalkıp dolaşıyorum o yüzden hiç rastlamadım:53:

aslında benim izlediğim o belki sinemde başkasını izliyordur ama ,çok içerikli bir dizi olunca o olduğunu düşündüm,çünki bende soluksuz izledim....

sanırım karadayı ,bende aşkı memnudan sonra ilk izlediğim dizi.

ben mümkün olduğunca yeni dizilere bakmıyorum.eşim bir hafta gece bir hafta gündüz çalışıyor..oda haklı olarak izlemiyor dizi.bende gececei olunca hem özet hem bölüm izliyom..kanıt başladı şimdi onu izlomm

aaa üzüldüm çok hevesliydin, inş erteletebilir ve gidersiniz:)))

sorma biz nasıl üzüldük :( cok heyecanlıydık. biz evlenmeden once ist'de otururken 1-2 sefer eşim gelmişti ama çok gezdirememiştim onu. İki aşkımla beraber çok keyifli olucaktı yıldonumumuz.. İstanbul ve sevgilim..

Geçmişi önüne sermek güzeldir. Atman gereken adımlar olduğunu fark etmen de öyle... Umarım o adımları atmanın bir yolunu bulursun. :)

Sağol Fundacım temennin için. Farketmekte guzel ama zor işler tabi o adımları atabilmek. Ama en azından denemek, yaşamak demek.. :)

sabah--1 kırmızı biber 1kep galeta 1 kupa yeşil çay 2 acı biber
ara 1 elma
öğle --akşam saat 3 gibi 1 tabak etli kuru fasulye 2 dilim tam buğday ekmegi 6 acı biber
ara saat 19:15 1 nar
malesef yürüyüş yok belki saat 9 da plates yaparım yada yürürüm...

offf ..yarım saat önce dayanamadım ve 2 gevrek ve 2 kk peynir ve 6 7 acı biber yedim

once menunu okuyunca ''dun de boyle erkendi aksam yemeğin, cok erken yıyorsun aksam aclık cekmıyormusun'' diyecektim ki aksam ekstra yemıssın. raacım aksam yemegını biraz gec e al. ben saat 2-3de ogle yemegımı yer oldum. gunler kısalınca.

Menü yazmayıda ozlemisim
Hemen yazayım
Aralar sıkıntılı oldu malesef

Sabah
1 dilim ekmek
1 KK peynir
5 zeytin
1 domates

Ara
Yok

Öğle
1 paket altinbasak
2 KK peynir

Ara
Yok

Aksam
5 kasik zeytinyağlı kabak yemegi
4 kasik yoğurt
1 dilim ekmek

Aralar ne zaman gecti anlamadım
Günler kisalinca hemen aksam oluyor

40 dk yuruyus
2 kupa yesilcay

guzel menu tunıcım.. :) ya bende son gunlerde ara olayında bıraz karışıyorum. ama en azından 2-3 badem at agzına çay içerken.

menüm;

kahvaltı
1 dilim çavdarlı tost
2 fincan çay

öğle
1 tabak acılı mercimek çorbası (kulaklarımdan duman çıktı:35:)

ara
1 mandalina

akşam
3 adet kürdan köfte
bol yeşillikli salata
1 bardak ayran
1 dilim ekmek

spor:1 saat yürüyüş
300 ip atlama

spora gel sporaaaa :8::8: :9::46:

Sineemm, konuyu tekrar açmak istemedim aslında ama tutamıyorum ben pek kendimii :)) Evli değilim tabii, yaşım da daha küçük, hani sana da n'oluyor diye düşünebilirsin ama naçizane fikrimi belirtmek isterim, bu sene bir de iletişim çatışmaları görüyoruz onun da etkisi var :)) Her ilişki için açık iletişimin önemini vurguluyoruz mesela. Sen çok kırılmışsın anlaşılan ve o da ne yaşadığını görsün istiyorsun. Doğru mu anlamışım bilemiyorum ama. Sen de onu benzer şekilde vurarak seni anlasın, gibi bir anlam çıkardım ben. Bence eşini al karşına sana ne hissettirdiğini ne düşündüğünü, onun düşünceleriyle ilgili fikrini vs. hepsini anlat. Senin açından olayı dinlemesine izin ver. Seni anlamasının en güzel yolu bu olur çünkü, aynı şeyi yaşamaktansa. Tam tersi olsa önce sen onu bir şekilde kırsaydın mesela, onun sana gelip açıklamasını bunu dile getirmesini isterdin dimi? Bunun aynısını sana yaşatması gibi bir düşüncesinin olması seni daha çok üzerdi. Öyle işte, benim fikrim bu yönde, en doğrusunu yine sen bilirsin tabi ki :) :16:

Canım kimseye dusunceleri için kızmam. cunku bana dogru yada yanlıs ne gelırse gelsın hakkımda dusunmesı bıle benım ıcın ayrı bır değerdir. :34:

Konuşmak bizim evliliğimizdeki ilk madde, ben hiç bir tartışma yada kavganın konuşmadan, çözülmeden kapanmasına musade etmem. erkeklerde klasıktır ya hemen çiçek alır gelır. ben ''bana çiçek alma, beni anla, neden tartıstıgımız bil ki bir daha aynını yasamayalım'' mantıgında bırıyım. Ancak bazı insanlara konuşmak yetmıyor. Karsımdakı de oyle bır ınsan. Konusmak artı yaşaması lazım bır ınsan. Ancak hissetiğinde tam manasıyla algılıyor ne yaptıgını. Psikolojiye yıllardan beri aşırı meraklıyım, ama hayat tecrubesıyle gordum ki her yontem herkesde aynı etkı etmıyor. Karsındakını ne kadar tanırsan, o kadar etkılı olursun. Ben bu eşşeği kendınden iyi tanıyorum ( o da sinir oluyor bu duruma, küçük pembe yalan bıle soyleyemıyor bana)

Benim evlilikte çevremde gordugum kadarıyla, en buyuk korkum sorunların bırıkmesı. Cunku zaten hergun bır yenı sorun anlaşmazlık cıkıyor, birde ustune eskileri biriktirirsen tehlike sinyalleri ortaya ciddi cıkar. Neyse cok uzattım. :) İlk mesajımda biraz sert yazmıstım ondan beni biraz farklı anlamıs olabılırsınız. :) Bende yazdıktan sonra farkettım, yazı cok konusmaktan cok farklı. tonlama vs hıcbırsey yok :) masallardakı kotu cadı gıbı olmusum. :)

Nurcum dusuncelerin için tekrar tesekkur ederim canım benim. :34:

senin kadar yesem sanırım ben 1 ayda 10 kilo vercem..pis boğaz durmuyor...maşşallah nazar degmesin.bende denedim şu nesfit süt olayını :50:
çok zor olmuyor yapamıyorum....
anca süt içinede tarçın :D

Ya bende anlamıyorum valla doyuyorum ustune cok yemısım gıbı hıssedıyorum. yazıncada yıne az olmus ya oluyorum. çelişki havuzunda boguluyorum. :9:

Hmm.... Ne versek sana acaba? 500 mü desek, daha fazla mı desek? :44:
Takım ses ver, kaptan yardımcımıza ne ceza kessek? :47:

fundaa acı banaaa:18:

şeydacım beytinin resmini ekliyorumEki Görüntüle 546454

Acımak yokkkkkk... Bir de resmini eklemiş hain :19: yazık değil mi bize gece gece :26:

Funda bu beyti güzeline benim fikrim 700 kalori verelim. :19:

:33::33::33:
:9:

sabah 1 domates 1 salatalık 1 yumurta kadar kıymalı yumurta (yağsız tuzsuz)
ara:2 mandalina
öğlen 4 yemek kaşığı ıspanak
ara:1 elma
akşam 3 köfte 1 patates (fırında )salata
ara:1 elma
1 saat spor 120 ip atlama

super yaaaa sporlara nam nam dıye baktım valla :9:

beni de gaza getırdınız yarın bende yapıcam bende bendeee :))))

Menüm

Sabah
1 krep
5 zeytin

Ara
1 kepekli galeta
1 kase yoğurt

Öğle
1 krep
1 kk peynir
1 bardak süt

Ara
1 kepekli galeta

Akşam
1 krep
5 zeytin

Ara

+40 dk eliptik

Fundacım menune yogurt eklemene cok sevındım. :) her gun ıllakı ye ama onu 2. araya koysan gece için daha iyi olur (açlık açısından)

Canımcım, herşeyin fazlasında zarar var. Bu sadece keten tohumu için geçerli değilki.Örneğin 1 ay once falan hurriyette okumustum. Yurtdışında bir kız, 6-7litre su içmiş ve ölmüş (gune yaymamış arka arkaya içmiş) Hatta sizle paylaşıcaktım bu haberı unuttum.

Ben 56 kılodayken keten tohumu hergun yıyordum. selülüt falan yoktu. Ama 1 tatlı kaşığı yıyordum. aksamustu 4-5 gıbı.
Eve gıttıgımde yemek cok az yıyordum. İş donuşu kurt gibi açım olayım olmuyordu. Selüliti olan kişilerin, sadece keten tohumu değil, başka neler tukettiği ne surelerde kılo alıp verdıgını de dusunmek gerek. Ornegın kola ve nescafe de selülit yapıyor.. O yuzden hemen sogutmayın kendınızı.

hangi dizi tatlım...

KARADAYIIIIIIIIIII :))

(amma yazmıssınız ya :) yoruldum valla :))))

Back
X