Sinemcim fikirlerin için teşekkürler. :) Kendimce bir değerlendirme yapayım:
-------------------------
artıları,
- ornek verıyorum bugun cok yogundum 2 mesaj 1 menu mesajı yazdım diyelim, ama uyarı almamıs olurum.
- haftanın kalanında musaıttım, fazla fazla doldurdum mesaj sayımı, ama o tek gun ıcın stres olmadım.
- bugun takım cok sakın, kimse yok mecburi 5 mesaj doldurmaya calısarak stres olmadım..
- yine aynı durum bugun takım cok sakın, ben burdayım ama kımse yok ne mesaj yazıcam, ama aksam herkes gelmiş, iyi de şimdide ben musaıt değilim...
eksileri,
gunluk kural olmayacagı ıcın, ooo iyi ben 3 gun sadece menu yazar gecerım. obur gunler 100 mesaja kasarım...
içeriksiz mesajlarla sayı doldurulma ihtimali..
---------------------------
Aslında uyarı vermek için 7 günde 3'ü bulmasını yine aynı sebeplerden dolayı bekliyorduk; yani işi olur, acil bir şey olur o gün giremez... Bir uyarı almak için son 7 gün içinde 3 çarpı yemek gerekiyor; 100 mesajı tutturmak için de zaten üyenin yine haftanın 5 günü burda olması gerekir. O konuda aynı yere çıkıyor iki sistem de...
Eksileri de aynen yazdığın gibi Sinemcim... Bir ara mesaj limitini 10'a yükseltmekten bahsetmiştik, yanaşılmamıştı. "Mecburiyetten doldurma" mantığı ile hareket ediliyor çoğu zaman. Ve 100 mesajı mecburiyetten doldurmaya çalışanların halini hiç düşünemiyorum.

İşte o zaman tam:
M1- Günaydın
M2- Sinem naber
M3- Funda naber
M4- Eee, nasılsınız?
oluruz.
--------
Ve de dediğin gibi her hafta bir kişinin bunu sayması gerek. Üstelik profilde üyenin yazdığı cevapları yazarken sadece 5. takım başlığına yazılanları sayacak. Baştan aşağı hoooop diye saymayacak. Sadece bu takıma mesaj atan üyeler olduğu gibi, başka başka başlıklara mesaj atan üyeler de var. O konuda ne kadar doğru sonuçlar elde edebiliriz bilemiyorum.
--------
Peki ben size (herkese) diyeyim ki; bu şekilde mi devam etsin (sayımlardaki muhtemel diskalifiyeler dahil), haftalık 100 mesaj mı olsun, günlük 10 mesaj mı olsun?
Herkes fikrini yazsın. Sinem'in yazdığı gibi yorumlayarak yazarsanız takımımız için daha iyi olur; belki yeni ve işlevi daha yüksek bir sistem de bulabiliriz bu sayede...
Dediğim gibi, herkesten cevap bekliyorum. Geçen söylediğim +- olayını hatırlatıyorum; okuyanlar anlasın, okumayanlar üşenmezse gidip bulup okusun. :) Geçmişi takip etmeyen varsa, en başından zaten hatalıdır, hoşgörümüzü hak edecek gibi değildir.