- Konu Sahibi Cherry Mom
- #71.601
Sizin gözünüzde çok büyük ihtimal "Güç bende, ne istersem yaparım. İstediğim kalır, istediğim gider. Hadi X, sen git bakalım, zaten seni hiç sevmemiştim. Yaşasın takım kaptanı olmak, ooohhh..." tarzı düşünen biriyimdir. :)
sözüne kesinlikle katılmıyorum fundacım, şahsi fikrim bu..bende hiç öyle bir izlenim bırakmadın, hatta ilk takıma geldiğim günden beri çok sıcaksın, gayet samimisin, mesafeni hiç hissetmedim bile
ama bu mesaj sayımı olayı gerçekten çok geriyor ister istemez..şeydanın da dediği gibi bir dahaki sayımda düşük çıkabilirim yine..ama bir önceki mesajımda da belirttim, böyle olmaması için inan elimden geleni yapmaya çalışıcam..ben durumumu gayet açık bir şekilde tane tane anlattım..burada önemli olan ilk kural "samimiyet"..şunun da farkındayım ki, takım içinde takıma uymak zorundasındır, uymayan takım dışında kalır..
önümüzdeki günlerde yine bu "mesaj" durumundan sıkıntı yaşarsak, gerekeni yaparsın fundacım..bu benim için güç gösterisi değil, görevini doğru yapmaktır![]()
İremcim beni Hitler görmediğine sevindim. :)
Bakın şöyle yapalım, hepimize en iyi gelecek yöntem bu sanırım... Günlük 10 mesaj olarak kuralı değiştirelim, sayım da yapmayalım.
Diyelim sen o hafta her gün anca 10 mesaj yazdın, senin dışında herkes 50 mesaj yazdı. Hiç problem olmaz.
Bu takımda samimiyetsiz biri olduğunu düşünmüyorum bu arada... Yenisi eskisi, listenin son üçü... Daha geç ısınanlar oldu ama şu an hiçbir samimiyetsizlik yok.
Şeyda ile ilgili bir mesaj sayısı örneği vereyim. Mesajlarının büyük bölümünde alıntı yaptığı için ortalaması düşük çıkıyordu, değil mi? Günlük limiti ucu ucuna doldurabilecek kişiler mesajları tek tek alıntılasın. "Oooo, ben bir günde 50 mesaj yazarım" diyenler toplu alıntılayabilir. Çünkü bazen işlerimden dolayı sayımları günü gününe yapamıyorum; 2-3 gün üst üste birikiyor. O zaman o üyenin profline girip o günlerde yazdığı mesaj sayısına bakıyorum ve o mesajların içinde menü arıyorum.
Bu yüzden daha önce de size "Menünüzü yazarken bir mesajın en başına "menüm" şeklimde yazın." demiştim. Ya da kısa bir cümleden sonra menü yazın. Çünkü böylece o birikmiş günlerde yazılan menüyü profilden hemen görebiliyorum.
----------
Neyse... :) İşin özeti:
Şu anda en işler ve bence gerçekten her üyeye en kolaylık sağlayan yöntem günlük 10 mesaj yöntemi... Şeydanın toplu mesajlarını tek tek yazdığını düşünelim; listenin son üçü her gün en az 7 mesaj atmış... 3 mesaj daha yazmak o kadar problem olmaz diye düşünüyorum.
5 mesaj kuralı varken, 4 mesaj yazan çarpı yiyordu. Ama 10 mesaja çıktığı zaman 9 mesaj yazanlara daha insaflı olurum diye düşünüyorum. :) Tabi bu dediğimden sonra olay "günde 9 mesaj" a bağlamasın.

5 başka, 10 başka... Yerine göre 9'a, 8'e tolerans gösterilir, yeter ki her gün olmasın.
Dediğim gibi, bence herkes için en uygun yöntem bu... Sayım belirsizliği yok. Ortalaması 7 mesaj çıkan son 3 arkadaşımızın kendilerini çok zorlamaları gerekmeyecek.
Ne dersiniz 5. takımın mesaj kurallarıyla kafası şişmiş üyeleri? :)
Siz cevap vere durun, ben de dişlerimi fırçalarken okuyayım. Cevap yazmam gereken bir mesaj olursa yazarım. Herkes çıkmış olursa da ben de çıkarım.