Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

inş düzelir canım...bi anda çok su içip tartıldıysan belki onunda etkisi olabilir
yani alsında hergün tuvalete girip çıktıktan sonra tartılıyorum, kabızlıktan desem şimdiye kadar çok şükür hiç öyle bi problemimde olmadı, her sabah tuvalete çıkarım, neyse yarın görücez bakalım
Evet Raacım, bir zamanlar dostum olan birinden bahsediyorum, bahsetmiyordum gerçi. :9: O kadar özel zamanlarda yapılan bir arkadaşlık ve o kadar güzel anılar vardı ki... O günlerdeki mutluluğuma, o zamanlar güzel olan anılarımın şimdi acı gelmesine üzülüyorum. Hiçbir kabahatim yokken onlar beni çok rahat sildiler, ben nedense silemiyorum, bende bir enayilik var galiba... :9: Üzülmemeye çalışıyorum, adlarını bile anmıyorum. Dilimin ucuna gelen komik olayları içinde onlar var diye anlatmıyorum. Ama ben ne kadar direnirsem direneyim bir yerden patlak veriyor işte...

Benimle aynı duygularda tabi ki de değil(ler)di; öyle olsalardı dediğin gibi burda olurlardı. O günlerin hatıralarına lanet etmiyorum kendim için... Ama beni terk ederek hayatımdan çıkmış insanları özleyince de kendimi hiç iyi hissetmiyorum.

Size de çok konuşuyorum galiba... :17: Ben de böyle çenesini tutamayan, hayatını ortaya döken biriyim işte... :60: Zaten teknoloji ve zamanın şartları özel hayat mı bıraktı, sizden mi saklayacağım? Okuyan başkası varsa da okusun, herkes aynı şeyleri yaşıyor zaten... Dramatize etmiyorum olayları aslında ama bazen böyle oluyorum işte...

Ya ben de mi bir rumuzla tanışsaydım sizle? Daha gizemli olurdum. :) Kıskandım şimdi... :) Gerçi benim profil adım yeterince açık ediyor. :9:

Sanırım kimse kalmamıştır artık takımda... :) Bedenim yorgun ama uyuyasım her zamanki gibi yok. Zaten rüyalarım da keyifsiz oldu artık. :50: Sözde erken kalkmaya alışacaktım.

Amaaaan... Kocakarılar gibi yakınıp duruyorum ya... :60: Hadi ben de kaçtım. Yarın görüşürüz...
aahh fundacım ah anlayabiliyorum ne hissettiğini
hemen hemen herkes böyle birşey yaşıyor sanırım ömrü boyunca
aklıma geldikçe benim üzüldüğüm sinirlendiğim bunca şeye rağmen nasıl böyle davranabiliyorlar siniri
ayy neyse niye açtımki konuyu tekrarr:19::19::19:
raa da anlaştığımıza çok sevindim sinemciğim çünki raa ya baya alışmıştım :)))))))
bende alıştım raa ya önce garipsemiştim ama şimdi alıştım:))
yok canım çok şükür derse geç kalmıyorum.ama geç kalktığım için kahvaltı hazırlayamıyorum eşim için.ondan yaniii:34:
bu sefer kesin kaçtım byeeee:3:
bizim evdede hafta içi hiç kahvaltı yapılmaz
ama benim eşim kalkar kalkmaz bişey yiyemiyor evlendiğimiz zamanlar çok kalktım böyle ıyır mıyır isteksiz yiyince bende artık vazgeçtim
hafta sonları kahvaltı yapıyoruz sadece
ama oğlum büyüyünce beraber yaparız artık çok özeniyorum aslında sabah beraber kahvaltı yapmaya
valla ben evimin salonundan giriyorum genelde :) öyle koyacak güzel bir balkonum yok :) çoğunluk koyarsa olabilir :)
kız bu mevsimde zaten kimse balkonda girmezz:)))
salon oda farketmez maksat birbirimizi gözümüzde canlandırmamız sanal ortamı gerçeğe biraz daha yakın hale getirmemiz
bende bi çekemedim her akşam eve giderken çekicem diyorum bikaç gündür unutuyorum
o zaman tekrar merhaba Tuğba:1:
ayrıca Tuna da ablamın oğlunun adı çok severim.Allah bağışlasın.

ayy çok teşekkür ederim ayşegülcüm:)
bizde çok severek koyduk

Bence her şey kızın Acun'a "sağol ya..." demesiyle başlamış. Ondan sonra açık vermesi için özellikle bazı konuşmalar yapılmış gibime geldi. Bir de kırıcı konuşmalar başlayınca kız da aynı tavırları tekrarlayarak o kırgınlığı maskelemeye çalışmış, olayın üzerinden böyle gelmeye çalışmış. Bence her şeyin kaynağı o ilk "yaa" lı hitap. :)

Jüriye siz demiş, sen demiş çok önemi yok. Sen desin, ne güzel işte. Ben orda jüri olsam hoşuma bile gider sizli bizli konuşulmaması... Evet orda bir yapımcı, dört de jüri var ama karşılarında da bir insan var. O kadar da "bize siz diye hitap etmelisin." durumu olmamalı bence... Saygı sadece "siz" değil. Öyle konuşup ne saygısız olanlar olduğu gibi, senli ama saygılı konuşanlar da var. Acun'un orda kurduğu cümle "İlk defa tanıştığın birine siz diye hitap edilir." Gelen yarışmacı adayı ile de ilk defa tanışılmıyor mu? Bu konunun üzerinde boşuna duruldu diye düşünüyorum.

Bence bu kız dikkat çekme çabasını biraz abartmış, sorunlar da böyle çıkmış. Onu da komple haklı bulmuyorum bu arada... Jüriye karşı "kim döndü ki?" demesi hiç hoş değildi bence de... Ama iki taraflı tırmandırılan bir gerginlik olduğunu düşünüyorum.

aa nolmuş merak ettim şimdi sen dediğinde bi ara açtım reklam vardı sonra bir daha açmadım internetten bakayım bari nedir kızın adı biliyormusun, söylediğinize göre hemen internete düşmüştür:))

nereye gitmiştiniz raacım adı ne tam olarak

fundaaaa alışmalısın artık :1: geceleri kısmi zamanlı öğrencilik yapıyorum :1:

ayyyyy çok mutlu oldum böyle düşünmene...tamam akademisyen olabilirim yarı öğretmende sayılırım ama daha 22 yaşındayım ve bu sevgi pıtırcığı halimden memnunum :16:
biraz daha büyüyene kadar takılıyım böyle tuğbacım :31:

daha çok gençsin tabi ne güzel erkenden iş hayatına atılmışşsın
ama içindeki çocuk hiç büyümesinn:))))

Bence her şey kızın Acun'a "sağol ya..." demesiyle başlamış. Ondan sonra açık vermesi için özellikle bazı konuşmalar yapılmış gibime geldi. Bir de kırıcı konuşmalar başlayınca kız da aynı tavırları tekrarlayarak o kırgınlığı maskelemeye çalışmış, olayın üzerinden böyle gelmeye çalışmış. Bence her şeyin kaynağı o ilk "yaa" lı hitap. :)

Jüriye siz demiş, sen demiş çok önemi yok. Sen desin, ne güzel işte. Ben orda jüri olsam hoşuma bile gider sizli bizli konuşulmaması... Evet orda bir yapımcı, dört de jüri var ama karşılarında da bir insan var. O kadar da "bize siz diye hitap etmelisin." durumu olmamalı bence... Saygı sadece "siz" değil. Öyle konuşup ne saygısız olanlar olduğu gibi, senli ama saygılı konuşanlar da var. Acun'un orda kurduğu cümle "İlk defa tanıştığın birine siz diye hitap edilir." Gelen yarışmacı adayı ile de ilk defa tanışılmıyor mu? Bu konunun üzerinde boşuna duruldu diye düşünüyorum.

Bence bu kız dikkat çekme çabasını biraz abartmış, sorunlar da böyle çıkmış. Onu da komple haklı bulmuyorum bu arada... Jüriye karşı "kim döndü ki?" demesi hiç hoş değildi bence de... Ama iki taraflı tırmandırılan bir gerginlik olduğunu düşünüyorum.

haa haaa bende izledim yaa.. kız biraz şımarık davrandı sadece.... kötü niyetli gibi gelmedi banada... ama Acun a gaz verdi seyirciler.... kızda uzatmayaydı öyle olmazdı bence...

kendi takımım arazi bende kardeş takıma musallat olayım dedim :52::52::52:

haa haaa bende izledim yaa.. kız biraz şımarık davrandı sadece.... kötü niyetli gibi gelmedi banada... ama Acun a gaz verdi seyirciler.... kızda uzatmayaydı öyle olmazdı bence...

kendi takımım arazi bende kardeş takıma musallat olayım dedim :52::52::52:

Tv'de şımarıklığın ayarına dikkat etmek gerekiyor anlaşılan. :)
Ol musallat, bizim takım da bu saatlerde arazidir zaten. :37:
Sen 9'un eski üyelerindensin değil mi, kapanmadan önceki?
Bizi okurken görüyorum sürekli seni. :23:

Son düzenleme:
bana çooook hafif tam diyetlik bir sütlü tatlı tarifi verecek biri aranıyor.... yoksa gidip kendime 7 katlı pasta alcam aaaaa....

Tv'de şımarıklığın ayarına dikkat etmek gerekiyor anlaşılan. :)
Ol musallat, bizim takım da bu saatlerde arazidir zaten. :37:
Sen 9'un eski üyelerindensin değil mi, kapanmadan önceki?
Bizi okurken görüyorum sürekli seni. :23:

evet 9. takımın daimi üyesiyim bir tülü mezun olamıyorum ...

ben okuyom hep sessiz sessiz sizi, aslında çoğunuzu tanıyo gibiyim :)))) güzel paylaşım ve önerileriniz olunca hoşuma gidiyor.... faydalanıyorum bende :)

Son düzenleme:
bana çooook hafif tam diyetlik bir sütlü tatlı tarifi verecek biri aranıyor.... yoksa gidip kendime 7 katlı pasta alcam aaaaa....

Kız bu takımda tatlı deme. :D Sonra akşam herkesin menüsünde tatlılar filizleniverir. :D

Ama sen pasta alma diye bir fikir vereyim; (iradesine hakim olamayanlar devamını okumasın. :37: Önemli bir şey değil ama olsun. :))

Süte tatlandırıcı atıp muhallebi yapabilirsin, fazla un da gerekmiyor zaten, hafif oluyor. Üstelik hemen tıkar, daha tatlı isteyeceğini sanmam. Bir de meşhur tarçınlı süt var. Ben de denemiştim. Sütü ısıt, içine tarçın at, sahlep gibi oluyor zaten. Onu yavaş yavaş içersen 15 dakika sonra tatlı isteğini alıyor. :34:

ben vereyim sana tarif:))
bi kere yaptım çok güzel olmuştu
elmayı rendeliyorsun ve pişiriyorsun
içine bir yada iki ceviz ufalıyorsun
sonra içine eti form limonlu biskuviden 2 tane ufalıyrsun ( çok un gibi değil )
için etarçında atabilirsin
sonra top top yapıp hindistan cevizine buluyorsun soğuduktan sonra yiyorsun
enfes birşey oluyor

bisküvinin tadı bana yetti şeker eklemedim ama yetmezse az tatlandırıcı ekleyebilirisin

afiyet olsuunn:))))

evet 9. takımın daimi üyesiyim bir tülü mezun olamıyorum ...

ben okuyom hep sessiz sessiz sizi, aslında çoğunuzu tanıyo gibiyim :)))) güzel paylaşım ve önerileriniz olunca hoşuma gidiyor.... faydalanıyorum bende :)

1.1 kilo kalmış, mezun olmak sorun olmasa gerek. :) Ama bence hedefini daha aşağı çekmelisin. 26 bmi çok büyük bir rakam. Ben de şu an 26'yım mesela... Hala tombişim. :17: Bak sana ne diyeceğim, bilmeyenler varsa da öğrenmiş olur.

Biliyorsunuz vücutta bir insülin hormonu var. Vakti zamanında diyetisyenimden öğrendiğim gerçekleri anlatayım şimdi size:

İnsülin kapasitemiz doğduğumuz anda bellidir. Yani herkesin bir şişe insülinle doğduğunu düşün. Kiminin şişesi 500 ml, kimininki 5 lt. İnsülin bitti mi, bitiyor, bir daha üretme şansımız olmuyor. Ve tabi bildiğiniz gibi insülin bitince yaşanan durumun adı: şeker hastalığı.

Vücudun insülin hormonunu fazla salgıladığı durumlar vardır. Vücut yağ oranı ne kadar yüksekse, insülin o kadar çok salgılanır. Karın bölgesi ne kadar yağlı ise insülin o kadar çok salgılanır. Yani elma ya da muz gibi karında yağ depolayan vücut tipleri daha da dez avantajlıdır. Ki, dünyanın büyük bir çoğunluğu da muz tipidir. (Tipinizi internette aratarak öğrenebilirsiniz.)

Yani işin özeti fazla genel yağ + insülin demek, fazla karın yağlanması bir + insülin daha demek...

500 ml. insülinle doğdum; üstüne kilo aldım, karnım iyice yağlandı. Ne yapıyorum ben? Normalde vücudumun günde 1 damla harcayacağı insülini yağlarım yüzünden 3 damla harcatıyorum. Zaten az olan insülinimi hızla bitiriyorum. Sonra bir bakyorum 30 yaşında şeker hastası olmuşum. İnsülin kapasitesi çok olan ve 30 yıldır 150 kiloda yaşamasına rağmen şeker hastası olmayan insanlar da var etrafımda, hayret ediyorum onlara... Ama tabi yine de sağlıksızlar ve insülinlerini hala fazla fazla harcıyorlar. Şekerin ne zaman geleceği belli olmaz. Özellikle ailesinde şeker hastalığı olanlar dikkat, sizin insülin kapasiteniz de düşük olabilir.

Peki bu insülin hormonu ne yapar?

- İştah açar.
- Kilo almayı kolaylaştırır.

Şimdi dönüp yazdıklarımı bir daha okuyun. Ortada anatomimizin biza attığı çok büyük bir kazık var. Şöyle ki:

ne kadar yağ = o kadar insülin..............................ne kadar insülin = o kadar iştah ve kilo alma potansiyeli

Yani ne kadar kilo = o kadar kilo

Peki zayıfların durumu? :

ne kadar az yağ = o kadar az insülin.....................ne kadar az insülin = o kadar az iştah ve zor kilo alma

Yani ne kadar zayıflık = o kadar zayıflık

Şişmanlıkla ilgili acı gerçekler volume 569
:)

Kız bu takımda tatlı deme. :D Sonra akşam herkesin menüsünde tatlılar filizleniverir. :D

Ama sen pasta alma diye bir fikir vereyim; (iradesine hakim olamayanlar devamını okumasın. :37: Önemli bir şey değil ama olsun. :))

Süte tatlandırıcı atıp muhallebi yapabilirsin, fazla un da gerekmiyor zaten, hafif oluyor. Üstelik hemen tıkar, daha tatlı isteyeceğini sanmam. Bir de meşhur tarçınlı süt var. Ben de denemiştim. Sütü ısıt, içine tarçın at, sahlep gibi oluyor zaten. Onu yavaş yavaş içersen 15 dakika sonra tatlı isteğini alıyor. :34:

tarçınlı sütmü korkunç görünüyor :))) iştahımı kapayacağına eminim tatlı isteğimi gidermesinin yanı sıra :))))

enfes birşey oluyor

bisküvinin tadı bana yetti şeker eklemedim ama yetmezse az tatlandırıcı ekleyebilirisin

Biz de havuçlu-bisküvili-hindistan cevizli top yapardık. Enfes olurdu. Ama hindistan cevizinin 100 gramının 600 kalori mi ne olması lazım. :) O da yağlı yemişlerden sonuçta. Ben de çok severim hindistan cevizini, havuçlu topları da çok severdim ama kalorili diye yiyemiyorum artık. :) Eskiden kurutulmuş hindistan cevizini paketi açıp, ağzıma döküp yerdim. :) Keşke yağsızını çıkarsalar. :ssz:

enfes birşey oluyor

bunu denicem....

Biz de havuçlu-bisküvili-hindistan cevizli top yapardık. Enfes olurdu. Ama hindistan cevizinin 100 gramının 600 kalori mi ne olması lazım. :) O da yağlı yemişlerden sonuçta. Ben de çok severim hindistan cevizini, havuçlu topları da çok severdim ama kalorili diye yiyemiyorum artık. :) Eskiden kurutulmuş hindistan cevizini paketi açıp, ağzıma döküp yerdim. :) Keşke yağsızını çıkarsalar. :ssz:

evet zaten o havuçlu toplardan esinlenilmiş bi tarif
hindistan cevizi konusunda haklısın ama zaten benim verdiğim bu ölçülerle ancak 6-7 tane top çıkıyor üzerine sepilen hindistan cevizi çok çok azdır
ama hindistan cevizsizde yenilebilir tadı gerçekten güzel
zaten 1 elma 1 ceviz ve 2 diyet biskuvi yemiş oluyorsun hepsini yersen tabi
ama tatlı niyetine ağzna bir tane atsan onda zaten çok çok az bi kalori oluyor hemde bir parça çikolata gibi tatmin ediyor:))

EVEEET REKLAMLARI DİNLEDİNİZZZ

diyesim geldi reklamını yapmışım gibi hissettim biran

Back
X