- Konu Sahibi Cherry Mom
- #72.401
herkes burdayken fotomu koydum
düğün telaşı içinde yorgun bi foto
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
cnm benim çok tatlı olmuşsunherkes burdayken fotomu koydum
cnm benim çok tatlı olmuşsun
valla ben evimin salonundan giriyorum genelde :) öyle koyacak güzel bir balkonum yok :) çoğunluk koyarsa olabilir :)
Mesaj 1
Acil neşe ve umut dopingine ihtiyacım var...
Müzik desem, halime uygun, dinleyecek güzel bir şey bulabileceğimi sanmıyorum.
Film desem, sabrım yok.
İnternette sürpriz aramalar yapayım bari... Belki eğlenceli bir şey çıkar.
Tanrım kimsenin facebook'una unutmaya çalıştığı insanların kalıntılarını çıkartmasın...
Herkes benden geçiyor da, ben kimseden geçemiyorum ya... Birine bir ısındığım zaman onu yumuşak karnıma koyuyorum sanırım...
Hadi ben amaçsız google'lamalara dalayım... Enteresan bir şeyler bulursam yazarım size... Tabi ben bu mesajı atana kadar yatmaya gitmediyseniz...
Sinemcim ya... Formatla yer imlerim gidince senin şarkıcılar da gitti...
Lunasa'yı hatırlıyorum.
Zenci bir kadın vardı çok beğendiğim... Ya da zenci değildi galiba...Country söyleyen bir kadın...
Bir de güzel sesli bir adam vardı... Eric falan diyesim geliyor ama uydurmayayım... F'li bir şey miydi acep?
Onların adını bir ara şu zavallı format kurbanına yazar mısın?![]()
raa da anlaştığımıza çok sevindim sinemciğim çünki raa ya baya alışmıştım :)))))))
selam kızlarrr
kusura bakmayın dün yine selamsız çıktım
ama gece çıkışlarım oğlum sayesinde ani oluyor:)
bugün sabah tartımın bozulmuş olacağını ümit ediyorum
çünkü hiç anlamadığım bir şekilde beni epey + tarttı
tartımın bozulmasını isteyeceğimde hiç aklıma gelmezdi ama
ciddi ciddi beni 76.1 tarttı
gözleirm yuvalarından fırlayacaktı az kalsın
+2.2 kg olabilecek bir şeymi yaa
inş yarına düzelir((
günaydınnnnnn benim çıtır takımımaa![]()
Bence her şey kızın Acun'a "sağol ya..." demesiyle başlamış. Ondan sonra açık vermesi için özellikle bazı konuşmalar yapılmış gibime geldi. Bir de kırıcı konuşmalar başlayınca kız da aynı tavırları tekrarlayarak o kırgınlığı maskelemeye çalışmış, olayın üzerinden böyle gelmeye çalışmış. Bence her şeyin kaynağı o ilk "yaa" lı hitap. :)
Jüriye siz demiş, sen demiş çok önemi yok. Sen desin, ne güzel işte. Ben orda jüri olsam hoşuma bile gider sizli bizli konuşulmaması... Evet orda bir yapımcı, dört de jüri var ama karşılarında da bir insan var. O kadar da "bize siz diye hitap etmelisin." durumu olmamalı bence... Saygı sadece "siz" değil. Öyle konuşup ne saygısız olanlar olduğu gibi, senli ama saygılı konuşanlar da var. Acun'un orda kurduğu cümle "İlk defa tanıştığın birine siz diye hitap edilir." Gelen yarışmacı adayı ile de ilk defa tanışılmıyor mu? Bu konunun üzerinde boşuna duruldu diye düşünüyorum.
Bence bu kız dikkat çekme çabasını biraz abartmış, sorunlar da böyle çıkmış. Onu da komple haklı bulmuyorum bu arada... Jüriye karşı "kim döndü ki?" demesi hiç hoş değildi bence de... Ama iki taraflı tırmandırılan bir gerginlik olduğunu düşünüyorum.
yeni kalkanlar içinn günaydınnn,gününü yyarılayanlara tünaydınnnnn:103:
bana çooook hafif tam diyetlik bir sütlü tatlı tarifi verecek biri aranıyor.... yoksa gidip kendime 7 katlı pasta alcam aaaaa....
1.1 kilo kalmış, mezun olmak sorun olmasa gerek. :) Ama bence hedefini daha aşağı çekmelisin. 26 bmi çok büyük bir rakam. Ben de şu an 26'yım mesela... Hala tombişim.Bak sana ne diyeceğim, bilmeyenler varsa da öğrenmiş olur.
Biliyorsunuz vücutta bir insülin hormonu var. Vakti zamanında diyetisyenimden öğrendiğim gerçekleri anlatayım şimdi size:
İnsülin kapasitemiz doğduğumuz anda bellidir. Yani herkesin bir şişe insülinle doğduğunu düşün. Kiminin şişesi 500 ml, kimininki 5 lt. İnsülin bitti mi, bitiyor, bir daha üretme şansımız olmuyor. Ve tabi bildiğiniz gibi insülin bitince yaşanan durumun adı: şeker hastalığı.
Vücudun insülin hormonunu fazla salgıladığı durumlar vardır. Vücut yağ oranı ne kadar yüksekse, insülin o kadar çok salgılanır. Karın bölgesi ne kadar yağlı ise insülin o kadar çok salgılanır. Yani elma ya da muz gibi karında yağ depolayan vücut tipleri daha da dez avantajlıdır. Ki, dünyanın büyük bir çoğunluğu da muz tipidir. (Tipinizi internette aratarak öğrenebilirsiniz.)
Yani işin özeti fazla genel yağ + insülin demek, fazla karın yağlanması bir + insülin daha demek...
500 ml. insülinle doğdum; üstüne kilo aldım, karnım iyice yağlandı. Ne yapıyorum ben? Normalde vücudumun günde 1 damla harcayacağı insülini yağlarım yüzünden 3 damla harcatıyorum. Zaten az olan insülinimi hızla bitiriyorum. Sonra bir bakyorum 30 yaşında şeker hastası olmuşum. İnsülin kapasitesi çok olan ve 30 yıldır 150 kiloda yaşamasına rağmen şeker hastası olmayan insanlar da var etrafımda, hayret ediyorum onlara... Ama tabi yine de sağlıksızlar ve insülinlerini hala fazla fazla harcıyorlar. Şekerin ne zaman geleceği belli olmaz. Özellikle ailesinde şeker hastalığı olanlar dikkat, sizin insülin kapasiteniz de düşük olabilir.
Peki bu insülin hormonu ne yapar?
- İştah açar.
- Kilo almayı kolaylaştırır.
Şimdi dönüp yazdıklarımı bir daha okuyun. Ortada anatomimizin biza attığı çok büyük bir kazık var. Şöyle ki:
ne kadar yağ = o kadar insülin..............................ne kadar insülin = o kadar iştah ve kilo alma potansiyeli
Yani ne kadar kilo = o kadar kilo
Peki zayıfların durumu? :
ne kadar az yağ = o kadar az insülin.....................ne kadar az insülin = o kadar az iştah ve zor kilo alma
Yani ne kadar zayıflık = o kadar zayıflık
Şişmanlıkla ilgili acı gerçekler volume 569
:)
yok yoook mezun olmıcam ben, benim hedefim 50 civarı olmak..... ama direk elli yaparsam tickerı umutsuz bir rakam beliriyor önümde.... 16 küsur.... psikolojisi bozuluyor insanın, nasılsa yapamam deyip pes ediyordum... ilk hedefim 65.... 65 i görünce 60a çekicem... onuda görebilirsem 55e çekicem.... sonrada 50 olsadaa oluur olmasada... 55 oldum mu zaten ben mutluluktan çırıl çıplak sokaklarda koşabilirim... beşer beşer gidicem inşallah.... ama şu 66 da yapıştı yani üstüme... 65.9 uu bi görüyom bi kayboluyo çıldırcam....
belki tam tesi olur vermen gereken 10 küsür kiloyu gördükçe kaçamak yapma şansının olmadığını anlarsın diyetine daha çok sarılırsın
gerçeklerle yüzleşmek lazım
oooo sinemcim nazcımda gelmiş hoşgeldiniz canlarımm:)))
bugün tembellik günüm 5 te doktoruma gidicem çok heyecanlıyım hiç kilo vermemişim gibi hissediyorum kendimi..inş iyi bi sonuç çıkar kötü bişey duyunca çok etkileniyorum bütün hafta motivasyonumu bozuyo
sinemmmm yıllar sonra bile heep böyle mutlu ol..yine böyle heyecanla bahset inş evliliğinden...canım benim yaaa..
kızlar o kadar farklı oldunuz ki benim için...şimdi sinemin mesajını okuyunca tekrar düşündüm...birinizin mutluluğuna bende seviniyorum üzülünce okuyup geçmiyorum burdan çıksam bile düşünüyorum...ayşegülün bi mesajını okuyunca inş bu hafta takıma girerde stres olmaz artık diyorum..fundanın yüzündeki çizikler geçtimi acaba diyorum...nurun sınavları...yani tam bi aile gibi...iyiki varsınızzz![]()
fundacım şimdi farkettim cevap yazmadığımı kusura bakma..ama senin mesajını görünce hemen paylaşım alanını okuyup bizi ilgilendiren bi durum var mı diye bakmıştım..bu hafta bişey yoktu
az önce izledim..bendece her ikisinin tavrıda çok çirkin ama kıza çok sinir oldum..normalde böyle biri olabilir ama oraya çıktığında bunu devam ettirmek zorunda değil biraz daha hanım hanımcık olabilirdi
kızlar o kadar farklı oldunuz ki benim için...şimdi sinemin mesajını okuyunca tekrar düşündüm...birinizin mutluluğuna bende seviniyorum üzülünce okuyup geçmiyorum burdan çıksam bile düşünüyorum...ayşegülün bi mesajını okuyunca inş bu hafta takıma girerde stres olmaz artık diyorum..fundanın yüzündeki çizikler geçtimi acaba diyorum...nurun sınavları...yani tam bi aile gibi...iyiki varsınızzz![]()
daha nice böyle mutlu huzurlu 6 seneler geçirirsiniz inşş:))
senin bunca seneye rağmen evliliğinden güzel bahsetmen bana ümit oluyor sürekli etrafımdaki insnalar yıllar geçtikçe herşeyin monotonlaşacğını aşkın biteceğini söyleyip durdukları için stres oluyorum açıkcası
gerçi bizimde az sayılmaz 4.5 sene oldu ama yinede bu muhabbeti sık sık duyuyorum
etrafımda eşiyle diyalogu olmayan aynı evde iki yabancı gibi yaşayan insanlar oldukça fazla
biri eline ipadını alıp diğeri tvdan gözünü ayırmayan gün içinde olup biteni bile konuşacak iki keilmesi olmayan insanlar
banada herkes aynı şeyi yapıyo..sizi görmek umutlandırıyo..iki anlayışsız ve bencil insanın evliliği aşkı öldürür tabiki ama bu herkeste böyle olmak zorunda değil bence..herşey eskisi kadar olmaz bunun farkındayım ama neden bitsinki..doğru insansa arada kötü şeyler olsada bunlar halledilebilir sevgi tamamen bitmez bence
Ya aksam ben diziyi izlerken yazıyordunuz dikkatimi cekmişti. sabah izlemiştim tamamını. kızın ne samimi ne yanlış anlaşılır tavrı var.bariz kültür eksikliği. onemli olan dediğin gibi ''sen'' demek değil. benim dikkatimi cekiyor bazen yarısmacılar sen dıyor juriye ama hiç mevzusu olmuyor. bu densiz, kaç yaşına gelmiş toplulukta konusmayı ogrenememiş..
çok kızdım çunku ailesinide rezil etti.. içeri girdiğinde teyzesi ''normal'' dayısı ''senin uslubun yanlıstı'' dedi.
Sesi guzel 2 kişi donuyor, densizliğindn kovuluyor. o ses de bır ılk oldu. Benim boyle cocugum olsa paralardım yemın edıyorum.. (hos o hale gelmesıne ızın vermezdım ya)
sütlü değil amaen güzel tatlı bir kuru incirin içine cevizi koy ye :))) zahmetsiz tatlı :) nam nammmmm :)
güzel arkadasım hıc bozma moralını ben de 64de civilenmistim.3- 4 hafta kaldım oyle ama sukur kırıldı o nokta ve de ondan sonra patır patır gıttı
bak kızlara sor hepsi sahıdımsabret hıc bozma moralını ama kacamak hıc ama hıc yapma. inatlaş vucudunla..
![]()
AAAAAHHHHHHHH Kİİİİİ NEEEE AAAAHHHHHHHH YAAAAAAAAA
Bu konuda bende yaralıyım FundacımZaten bunları yaşadıkça insanlardan korkar oldum
(( Kırılıp uzulmemek için yeni arkadaslıklara cok kapalı bir insan oldum cıktım.
Özellikle en son yaşadığım olay beni çok yaraladı. Dun Tugbanın düğün anlatmasında bile aklıma geldıEvet, insan bılıyor degmez oldugunu ama elden gelmıyor bazı seyler..
Aklına gelınce üzülüyor..
--------------------
Canım benim yaaa pc magdurum :))) yazmazmıyım kuşum yaaa
edith piaf vardı begendiğin sanırım
loretta lynn vardı birde peter cetera vardı
onların dısında hangılerını sevmıstın bılmıyorum ama diğerlerinden de hatırladıklarım
kate rusby, richard marks, mike oldfield.
Ya aksam ben diziyi izlerken yazıyordunuz dikkatimi cekmişti. sabah izlemiştim tamamını. kızın ne samimi ne yanlış anlaşılır tavrı var.bariz kültür eksikliği. onemli olan dediğin gibi ''sen'' demek değil. benim dikkatimi cekiyor bazen yarısmacılar sen dıyor juriye ama hiç mevzusu olmuyor. bu densiz, kaç yaşına gelmiş toplulukta konusmayı ogrenememiş..
çok kızdım çunku ailesinide rezil etti.. içeri girdiğinde teyzesi ''normal'' dayısı ''senin uslubun yanlıstı'' dedi.
Sesi guzel 2 kişi donuyor, densizliğindn kovuluyor. o ses de bır ılk oldu. Benim boyle cocugum olsa paralardım yemın edıyorum.. (hos o hale gelmesıne ızın vermezdım ya)
5 saniye mi tuttun fotoyu?
Ben niye görmüyorum?
Azcık daha koy bari... Ben de göreyim.![]()
Evet, işte bunlar...Teşekkür ettim.
Ya ben o kızı birkaç dakikadan sonra kaçırdım. İnternetten izledim bugün, o yüzden o dediğin yerleri görmedim.
ben vereyim sana tarif:))
bi kere yaptım çok güzel olmuştu
elmayı rendeliyorsun ve pişiriyorsun
içine bir yada iki ceviz ufalıyorsun
sonra içine eti form limonlu biskuviden 2 tane ufalıyrsun ( çok un gibi değil )
için etarçında atabilirsin
sonra top top yapıp hindistan cevizine buluyorsun soğuduktan sonra yiyorsun
enfes birşey oluyor
bisküvinin tadı bana yetti şeker eklemedim ama yetmezse az tatlandırıcı ekleyebilirisin
afiyet olsuunn:))))
Herkese merhaba. Umarım herkes iyidir.Saat 3 oldu ben daha kızımı yeni güya öğle uykusuna yatırabildim.Neyse ben hemen bi akşam neler yazılmış çizilmiş bakıp geleyim.
Tünaydın Kızlar
Aksam sayfayı acık unutmusum nete dalmısım sonrada esim geldi lak lak derken yatıcagımız zaman hatırladımiyi geceler diyemeden cıkmısım
Yaa yine gec kalktık hemde oyle boyle değil saat 11 e gelıyordu.niye boyle bozuldu anlamıyorum.
ben gecte yatsam 8-8.30 da kalkardım
((
Yarın alarmları full kurucamaaaa ama yarın ben izinliyimmmmmm
yıldonumumuz ayyyy içim kıpır kıpır oldu
zaman ne cabuk gecıyor ya bana hiç 6 sene olmus gıbı gelmıyor :)
(bu kadar olur kullandıgım smile'ın kodu bıle 21 :)))))) )
Geçmişi okuyup geliyorum.
Sinemmm Allah mutluğununuzu daim etsin inşallah.Daha nice 6 yıllara canım
ayy romantik hülyalara daldım bi annn![]()
sağol Ayşegülcüm :) aminnnn hepimizinnn... bugun esim gulumsedi ''ayın 20si bu gece heyecandan uyuyamamıstık'' dedi :)
ben 5 kasımda antalyaya gelmiştim, arkamdan bir hafta sonra, kamyonla esyalar. Hazırlıkları yaptık, tarıhı ozellikle 21'ne aldık. :)))) ertesi gun nikahımız var biz heyecandan sabahlamıstık :)
her sene yıldonumumuzde bır heyecan oluyor ama yıllar gectıkce daha da değerleniyor ve heyecan romantizim o gun yogunlasıyor sanırım
Ailemde mutsuz bir evliliğin cocugu olarak buyudum ben ilkokulda falandım ayrıldılar. ve ben hep korktum evlilikten, evliliğe cok soguk bakardım. ama oyle asık oldum oyle ani karar verdik ki :) aslında çok riskli bir evlilikti :) ama mutluluğu her hissettiğimde dua ederim allah herkese guzelini versin diye..
Bir noktadan sonra, elindekilerin değerini kaybettikten sonra değil de, seninken biliyorsun sanırım. :)
sağol Ayşegülcüm :) aminnnn hepimizinnn... bugun esim gulumsedi ''ayın 20si bu gece heyecandan uyuyamamıstık'' dedi :)
ben 5 kasımda antalyaya gelmiştim, arkamdan bir hafta sonra, kamyonla esyalar. Hazırlıkları yaptık, tarıhı ozellikle 21'ne aldık. :)))) ertesi gun nikahımız var biz heyecandan sabahlamıstık :)
her sene yıldonumumuzde bır heyecan oluyor ama yıllar gectıkce daha da değerleniyor ve heyecan romantizim o gun yogunlasıyor sanırım
Ailemde mutsuz bir evliliğin cocugu olarak buyudum ben ilkokulda falandım ayrıldılar. ve ben hep korktum evlilikten, evliliğe cok soguk bakardım. ama oyle asık oldum oyle ani karar verdik ki :) aslında çok riskli bir evlilikti :) ama mutluluğu her hissettiğimde dua ederim allah herkese guzelini versin diye..
Bir noktadan sonra, elindekilerin değerini kaybettikten sonra değil de, seninken biliyorsun sanırım. :)