Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

5. TAKIM KURALLARI

1. Hamile olan, bebek emziren ya da rejim yapmasına engel herhangi bir sağlık sorunu olanların üye olarak kabul edilebilmesi için yaptığı rejimin kesinlikle diyetisyen ya da doktor kontrolünde olması gereklidir. Bu kuralın istisnası yoktur.

2. Hızlı kilo verdiren “5 günde 3 kilo, haftada 5 kilo” gibi rejimleri ve dukan diyeti vb. sağlıksız rejimleri yapma planları olanlar takıma üye olarak kabul edilmezler.

3. Türkçe’yi olduğu gibi ve düzgün kullanmak kuraldır. Sesli harfleri atarak kelimeleri kısaltmayalım; v yerine w, g yerine q yazmayalım; cümleleri anlaşılmayacak şekilde birleştirmeyelim; ya da bilerek kelimeleri herhangi bir şekilde bozuk kullanmayalım.

4. Her üye kendi kilo çizelgesini hazırlar ve her Cuma günü günceller.

5. Her üye günlük en az 10 mesaj yazmalıdır. Herkes yazdığı mesajın üstüne o mesajın numarasını yazar (Mesaj 1, Mesaj 2…). 10 mesajı doldurduktan sonra da mesajların üstüne “----“ şeklinde tire koyar. Bu kurala uymayan; yani mesajlarını saymayan ya da son 7 gün içinde 3 gün, günlük mesajlarını yazmamış olan üye iki kez uyarılır. Aynı durumun üçüncü tekrarı halinde diskalifiye edilir.

6. Her gün menü paylaşımı yapılır. Menüler gün sonunda toplu bir halde yazılır. Son 7 gün içinde 3 gün menü paylaşımı yapmayan üye iki kez uyarılır. Bu durumun üçüncü tekrarı halinde diskalifiye edilir.

7. Kilo bildirimleri her Cuma en geç saat 12:00’ye kadar yapılır. Bu saati geçen üyeler için “bildirimde bulunmadı” yazılır.

8. Mazeretsiz kilo bildirimi yapmayan üye, iki kere uyarılır, aynı davranışın üçüncü tekrarı halinde diskalifiye edilir.

9. 1 hafta habersiz gelmeyen üye diskalifiye edilir.

10. Kaçamak* yapan üye, yaptığı kaçamağın kalorisine göre bir egzersiz yapar. Ne yapacağını egzersiz listesinden kendisi seçer.
(Egzersiz listesi takım üyelerinin isteğine göre güncellenir; eklemeler ya da değiştirmeler yapılır.)

EGZERSİZ LİSTESİ..................(Kalori miktarları 1 saat içindir)
Dans Etmek..............................210
Bisiklete Binmek.......................200
Bahçe İşleri..............................270
Yüzmek....................................290
Voleybol...................................260
Yürüyüş....................................200
Rampalı yürüyüş.......................550
Step/Aerobik............................400
Koşmak....................................550
Merdiven Çıkmak.......................400
Paten yapmak...........................120
Eliptik bisiklet yürüyüşü.............400
Pilates......................................220

Kaçamak: Rejim yapanın tüketmemesi gereken gıdaların genel tanımıdır.

11. (Her üyenin haftalık 200 kalori spor cezası almadan kaçamak yapma hakkı vardır. Bu haklar biriktirilerek toplu olarak da kullanılabilir.)

kuralları anladım bende 18 yaşımdayım tam olarak uyduğum bir diyet yok bir tek şekeri ve ekmeği bırakmıştım ve o sıra zaten okul dershane staj falan baya yoruluyordum 3 haftada 4 kilo vermiştim sonra araya bayram girdi ve toparlayamadım 2 kilo aldım o sırada. tek başıma olmuyordu zaten böyle toplu bir biçimde daha motive edici olur diye düşündüm :)

Kızlar hepinizden bir isteğim olacak. Egzersiz listesini bilgisayarınıza kopyalayın. Ve bir kaçamak gördüğünüz zaman beni beklemeden kaçamağı yapan kişiye direkt listeyi yapıştırın.

Eğer kaçamağın kalorisini hesaplayamıyorsanız da ben gelince bana hatırlatın, o liste o kişiye yazılana kadar hatırlatın. Benim anında cevap veremediğim zamanlarda unutuluyor cezalar, arada kaynıyor. Birkaç gün önce 2 kişiye ceza vermemiz gerekiyordu mesela... Ama bu yüzden vermedik. :50:

Dediğim gibi, hiç değilse hatırlatın bana... Aslında kaçamağı yapanın kabahatini kabullenip kendi hatılatması lazım ama... :23:
Güzelim derecelik takımımız 2 haftadır sürünür oldu, biraz daha dikkat edelim lütfen. :)

kuralları anladım bende 18 yaşımdayım tam olarak uyduğum bir diyet yok bir tek şekeri ve ekmeği bırakmıştım ve o sıra zaten okul dershane staj falan baya yoruluyordum 3 haftada 4 kilo vermiştim sonra araya bayram girdi ve toparlayamadım 2 kilo aldım o sırada. tek başıma olmuyordu zaten böyle toplu bir biçimde daha motive edici olur diye düşündüm :)

Ne güzel genceciksin daha... Henüz benim kadar geç kalmış değilsin. :) 88 kiloydum bir zamanlar, yıllarca öyle yaşadım. Sonra bir şekilde verdim. Sen de başlamışken sonunu getirirsin umarım. :)

Adın nedir? Kaç yaşından beri kilolar var, nasıl aldın, anlatır mısın biraz?

Şekeri tam kesmek lazım ama ekmeği tam kesmemek lazım. Tabi esmer ekmek tercih etmek lazım ki tok tutsun. Biz zaten menülerini gördükçe yönlendiririz seni... :34:

Ne güzel genceciksin daha... Henüz benim kadar geç kalmış değilsin. :) 88 kiloydum bir zamanlar, yıllarca öyle yaşadım. Sonra bir şekilde verdim. Sen de başlamışken sonunu getirirsin umarım. :)

Adın nedir? Kaç yaşından beri kilolar var, nasıl aldın, anlatır mısın biraz?

Şekeri tam kesmek lazım ama ekmeği tam kesmemek lazım. Tabi esmer ekmek tercih etmek lazım ki tok tutsun. Biz zaten menülerini gördükçe yönlendiririz seni... :34:

adım melike kendimi bildim bileli var kilolar çok diyet denemem oldu ama nasıl oluyorsa hemen yarıda kesiyorum ama bu sefer artık bu kilolardan kesinlikle kurtulmalıyım zaten lise sondayım şuanda mezuniyet falan var o zaman kadar baya zayıflamış olmam lazım düzenli bir diyet programı yapamıyorum çünkü haftanın zaten 3 günü stajdayım hafta sonu dershanedeyim kaçta çıktığım gittiğim belli olmuyor pek etütler falanda oluyor ama ben dışarda yememeye dikkat etmeye çalışıyorum diğer 2 günde okul okuldan sonrada dershaneye gidiyorum şuanlık sadece ekmeği ve şekeri kestim yediklerime dikkat etmeye çalışıyorum beyaz ekmeği tamamen kestim çaydar veya kepek kullanıyorum

adım melike kendimi bildim bileli var kilolar çok diyet denemem oldu ama nasıl oluyorsa hemen yarıda kesiyorum ama bu sefer artık bu kilolardan kesinlikle kurtulmalıyım zaten lise sondayım şuanda mezuniyet falan var o zaman kadar baya zayıflamış olmam lazım düzenli bir diyet programı yapamıyorum çünkü haftanın zaten 3 günü stajdayım hafta sonu dershanedeyim kaçta çıktığım gittiğim belli olmuyor pek etütler falanda oluyor ama ben dışarda yememeye dikkat etmeye çalışıyorum diğer 2 günde okul okuldan sonrada dershaneye gidiyorum şuanlık sadece ekmeği ve şekeri kestim yediklerime dikkat etmeye çalışıyorum beyaz ekmeği tamamen kestim çaydar veya kepek kullanıyorum

Melikecim diyeceklerimi yanlış anlama...
Şimdi sen "düzenli bir diyet programı yapamıyorum" deyince bana rejime gerçekten hazır değilmişsin gibi geldi...
Ne zaman yarım bırakıyoruz o rejimleri biliyor musun? : Hazır olmadığımız zaman başladığımızda...
Üstelik hazır olmadan başlanan, kötü beslenilen bir rejimin vücuda zararı oluyor.

Bence gerçekten kararlıysan, bu defa bitirmek istiyorsan stajda ve dersanede olduğun zamanlar da rejime uygun beslenmenin yollarını bulabilirsin. 2 dilim kepekli ekmek arasına beyaz peynirle yapılmış bir tost... Ara öğün olarak birkaç kuru kayısı... Aslında o kadar da zor değil.

Şimdi sen "düzenli bir diyet programı yapamıyorum" deyince bana rejime gerçekten hazır değilmişsin gibi geldi...
Ne zaman yarım bırakıyoruz o rejimleri biliyor musun? : Hazır olmadığımız zaman başladığımızda...
Üstelik hazır olmadan başlanan, kötü beslenilen bir rejimin vücuda zararı oluyor.

Bence gerçekten kararlıysan, bu defa bitirmek istiyorsan stajda ve dersanede olduğun zamanlar da rejime uygun beslenmenin yollarını bulabilirsin. 2 dilim kepekli ekmek arasına beyaz peynirle yapılmış bir tost... Ara öğün olarak birkaç kuru kayısı... Aslında o kadar da zor değil.

zaten yanımda ufak sandviçler falan aralarda yemek için meyve götürüyorum ama böyle bir diyet listesi yok yani onu kastediyorum düzenli bir program yok derken

zaten o dediklerinizi yapıyorum ufak sandviçler aralar için meyve falan götürüyorum ama hani direk bir diyet listesi yapmadım kendime ama bu sefer gerçekten kararlıyım :)

dediklerinizi yapıyorum zaten düzenli diyetten kastım elimde tam bir diyet listem yok normalde yanımda sandviç aralar iiçin meyve falan götürüyorum :)

zaten yanımda ufak sandviçler falan aralarda yemek için meyve götürüyorum ama böyle bir diyet listesi yok yani onu kastediyorum düzenli bir program yok derken

zaten o dediklerinizi yapıyorum ufak sandviçler aralar için meyve falan götürüyorum ama hani direk bir diyet listesi yapmadım kendime ama bu sefer gerçekten kararlıyım :)

dediklerinizi yapıyorum zaten düzenli diyetten kastım elimde tam bir diyet listem yok normalde yanımda sandviç aralar iiçin meyve falan götürüyorum :)

Anladım Melikecim. :)

mesaj yazarken hata veriyordu iletilmedi zannediyodum iletilmiş kusura bakmayın aynı içerikli mesajlardan dolayı :S

Hepimize oluyor öyle ara sıra. :D

Yanlışlık yok canım. Geri döndükten sonra 2 hafta demiştim, evet. Ama bu defa daha azimli, daha ciddiye alır gördüm seni. Mesajlarımız bazen tek bir cümleden ibaret olabiliyor ama o da sıkışık zamanlarda öyle oluyordur diye düşünüyorum. :) Sen geleli zaten 1,5 ay oldu, 1 hafta için daha fazla uzatmaya değmez diye düşündüm. :34:
teşekkür ederim Funda'cım.inan kasıtlı birer cümle yazıpta çıkayım demedim ama öyle olmuş demek ki:1:bundan sonra daha çok dikkat ederim:21:

bencede fundacım çok iyi düşünmüşsün
ayşegül haketti bencede listeye girmeyi:)))
teşekkürler canım.Sizinle burda olmayı seviyorum.Burdaki herkes gerçek hayattan arkadaşlarım gibi oldu:3:

öncelikle merhaba kilo veren arkadaşları tebrik ediyorum beni davet ettiğiniz içinde teşekkür ediyorum :)

Hoş geldin canım.Benim adım Ayşegül.29 yaşındayım,evliyim ve 2 yaşında bir kızım var:33:

kızlar aslında izindyeken ben tekrar 75.5 ları gördüm Hatta pazartesi bile 75.5 tum yani.5 gündür oruç tutmanın bu konuda da faydasını gördüm galiba:1:
az önce tartıda 73.3 çıktımm.İnş. haftasonu fazlasıyla almam.ama bunun için dikkat edeceğim.:52:

kızlar aslında izindyeken ben tekrar 75.5 ları gördüm Hatta pazartesi bile 75.5 tum yani.5 gündür oruç tutmanın bu konuda da faydasını gördüm galiba:1:
az önce tartıda 73.3 çıktımm.İnş. haftasonu fazlasıyla almam.ama bunun için dikkat edeceğim.:52:

birazının alırsın ayşegülcüm su kaybıda vadır çünkü ama abartmazsan hepsini almazsın
ufak çaplı bir şok yapmış gibi olmuşsundur
belki benim bugünkü eksimde dünkü oruçtan olabilir:)))

İYİakşamlar arkadaşlar dün derneğimiz organize ettiği 120 kişilik bir kahvaltı da ev sahipliği yaptım akşamda 8 gündür yurt dışında olan eşim geldi :16: o yüzden hiç siteye giremedim zaten izinli olduğum için sanırım cezada almıyorumdur,izinliyim ama geçen haftanın telefi için inanılmaz güç sarfediyorum yürüşüm ve diyetim tam gaz ,şimdi eşime iş yemeğinde eşlik edicem, yemek menüsü özel olarak önceden hazırlanmışdır eminim ama soslarından yemeden sadece et yemeklerinden yerim ,uzun süredir kaybettiğim ve kendime sürekli gaz vererek geri getirmeye çalışdığım motivem geri geldi inş sonuçlar hepimiz için harika olur...

öncelikle merhaba kilo veren arkadaşları tebrik ediyorum beni davet ettiğiniz içinde teşekkür ediyorum :)
hoş geldin cnmm ,saabır ve azimle yapilan her şey sonuca bir şekilde götürüyoro yüzden sabır ve azmin bol olsun....

off izinler çok tehlikeli oluyor ayşegülcüğüm bende yaptığım emeklerimi hep o izinlerde hiç ediyorum inş artık izindede olsak budan hiç ayrılmıyalım...

İYİakşamlar arkadaşlar dün derneğimiz organize ettiği 120 kişilik bir kahvaltı da ev sahipliği yaptım akşamda 8 gündür yurt dışında olan eşim geldi :16: o yüzden hiç siteye giremedim zaten izinli olduğum için sanırım cezada almıyorumdur,izinliyim ama geçen haftanın telefi için inanılmaz güç sarfediyorum yürüşüm ve diyetim tam gaz ,şimdi eşime iş yemeğinde eşlik edicem, yemek menüsü özel olarak önceden hazırlanmışdır eminim ama soslarından yemeden sadece et yemeklerinden yerim ,uzun süredir kaybettiğim ve kendime sürekli gaz vererek geri getirmeye çalışdığım motivem geri geldi inş sonuçlar hepimiz için harika olur...

Raacım internetin düzeldi mi yoksa kaçak mı giriyorsun bunu netleştiremediğimiz için izinli yazıyorum hala seni, tahmin ettiğin gibi... :) Yeri gelmişken netleştirelim o zaman, düzeldi mi netin, girebiliyor musun artık?

Motivasyonun da kalıcı olur, yağlar çabucak gider umarım... :)

----------

Bu arada sonunda kurallarımız yeni haliyle ilk sayfada da güncellendi. Sözde daha önce halledecektim bu konuyu ama unutmuşum. :17:

Back
X