- Konu Sahibi Cherry Mom
- #74.481
Selam arkadaşlar.mesaj sayısı ve kurallarla ilgili yazışmışsınız,eğer sana ne oluyor demezseniz eski bir üye olarak düşüncemi yazmak istedim:)
takımdan ayrılma sebebim bana ağır gelen bu kurallardı.arkadaşın dediği gibi mesaj sayısını doldurmak için strese giriyordum,sanıyorum bekar,işsiz,çocuksuz,her gün uzun uzun saatlerini bilgisayar önünde geçiren biri için mesaj sayısı doldurmak zor olmasa gerek ama ben çocuğumla,evimin işi,yemeğiyle,misafirle,eşimle ilgilenip te saat gece yarısına yaklaştığında acaip strese giriyordum,hatta gece yarısı olmak üzereyken girip ancak yazabiliyordum,ki kimi zaman 'sırf mesaj sayısını doldurmak için gelip acele acele yazıp gidiyorsunuz' gibi diyalogların da yaşandığı olmuştur.başka takımlara bakmadım ama bu takımın ağır kuralları olduğunu düşünüyorum,üyeliğim sırasında davet edilen çok kişinin kuralları okuyup tırsıp vazgeçtiğini de gördüm:)
bir de hep gerginlik,hep sitemler,hep ali kıran baş kesen tavırlar,kırıcı cümleler,hayat zaten zor arkadaşlar,bilmem anlatabildim mi.
Hepinize keyifli diyetler,sağlıklı zayıflamalar dilerim arkadaşlar,umarım mutlu olacağınız kilolara ulaşırsınız.
Valla çok haklısın arkadaşım. Ben evliyim, çocuksuzum ve çalışmıyorum. Bazen bana bile zor geliyor 10 mesajı doldurmak, yapamayınca stres oluyorsun, elenmekten korkuyorsun, bir takımın insanı bu şekilde strese sokması yanlıştı bence. Tabiki mesaj zorunluluğu olmayınca paylaşımdan uzak bir takım olmasını da istemem şahsen. Ama herkesin kendine göre sorumlulukları var, saatlerini bilgisayar başında geçiremiyorsun maalesef, güzel dileklerin için kendi adıma teşekkür ediyorum :)
Önceden 5 mesaj zorunluluğu vardı, daha sonra oylamayla 10 mesaj'a çıkarıldı, açıkçası ben 10 mesaj olmasın derken takım üyelerinin büyük çoğunluğu 10 mesajı kabul etmişti o yüzden pek bir şey diyemiyorum şuan, ya da burasının da anlam ve önemine uygun olarak, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diyeyim

Pelin senden ayrılmamanı tek tek hepimiz rica etmiştik aslında, bu kadar açık bir şekilde dile getirseydin mesajlardan dolayı sırf deseydin belki tekrar bir konuşurduk, üzüldüm şimdi cidden 1 hafta daha beklesen demek ki durum değişecekmiş. Ne diyeyim bilemedim.
Bahsettiğiniz durumlar benim için de geçerli, bu mesaj olayı üzerimde hep stres ve sıkıntı oluşturdu ve hep de mesaj zorunluluğunun olmamasından yanaydım. Ama yine de bugün en az 5 mesajın olması gerektiğini savunuyorum.
Bu takımın kuralları katı evet, diğer takımları bilmediğimden kıyaslayamıyorum ama bu katı kurallardaki amaç, gelen bunları bilerek gelsin ve paylaşımlar hiç eksik olmasın diyeydi. Çünkü yanlış hatırlamıyorsam Fundalar hep rahatlık olduğunda paylaşımsızlıklarla uğraşmışlar ve buna engel olmak için bu kurallar zorunlu gibiydi.
Şuanda herkes mesajların geri çekilmesinde hemfikir, ama eğer suistimal edilir yine paylaşma sohbet etme durumu yok olmaya başlarsa o zaman arttırmak zorunlu oluyor işte. Umarım herkes takım bilincinin sorumluluğunun farkındadır.
Ve geçmişten beri en çok yakınılan da, 5 mesaj diye 5 mesaj yazıp kaçma durumunun olmaması. Çok zor bir gündür 5 dk bakabilmişsinizdir tamam ama alışkanlık gibi 5 mesaj yazar keyfime bakarım durumu güzel değil işte. Herkes bir girişte 5'i doldurur çıkar, o zaman ne sohbet kalır ne takım ruhu.
Özetle hepimizin istediği şey aslında, bir takım olabilelim. Birbirimize destek olabilelim. Takımlar nasıl biraraya gelir konuşursa, burada da yoğun günlerimiz olabilsin. Herkesin uygun olup girebildiği bir saat de belirleyebiliriz, atıyorum akşam 8de buluşalım da diyebiliriz. en azından gün içinde hepimizin birarada olabileceği saatler olur.
Bunlar da zorlayıcı sıkıntıya sokucu mu bilmiyorum ama