Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Eliptik yapıyor, bilsem neden yapmadığımızı :26: ama galiba farklı biraz durumlarımız ondan olabilir..onun çocukları eşi..sanırım zamanları dolu oluyor..ben hep yalnız, hep boş... :26: düşün 15 günü geçti ve ben en fazla üst kata çıktım :26::26: zor gerçekten de..

.

ya canım çocukları okula gitmiyor mu?o vakitte de gidebilirsınız ama okula gitmıyorlarsa bırakacak yerı yoktur tabi.....üüzlme cnm cogumuz öleyız bir ugraşın olunca sıkılacak vaktın olmaz....hem önceden çalısıyordun şimdi evdesın ya ondan oluyor böle.....

ya canım çocukları okula gitmiyor mu?o vakitte de gidebilirsınız ama okula gitmıyorlarsa bırakacak yerı yoktur tabi.....üüzlme cnm cogumuz öleyız bir ugraşın olunca sıkılacak vaktın olmaz....hem önceden çalısıyordun şimdi evdesın ya ondan oluyor böle.....

Galiba ondan canım, biraz çeşmeleri açınca geçiyor..gülün çocukları kocaman canım ama eşi erken geliyor işten..oda anca işlerine yetişiyor..

.

Galiba ondan canım, biraz çeşmeleri açınca geçiyor..gülün çocukları kocaman canım ama eşi erken geliyor işten..oda anca işlerine yetişiyor..

.

sen karamsarlıga kapılmıssın.....bana da cok olur böyle şeyler....2 hafta hıc evden cıkamdıgım olurdu insan bunalıyor....tek basına da tadı olmuyor...eşin de yoğun...

Kızlar face'de kadınlar kulübü sayfasında gördüm bu yazıyı ve belki sizlerde görmüşsünüzdür fakat görmeyen olabilir ve okumak ister diye düşündüm..:34::34::34::34::34:

ABD sağlıklı yaşam ve beslenme uzmanı Jorge Cruise tarafından kaleme alınan “3-Hour Diet” (Üç Saat Diyeti), dengeli bir beslenme programıyla haftada bir kilo verdirmeyi vaat ediyor. New York Times bestseller listesinde de yer alan Üç Saat Diyeti’ne göre aç kalmak ya da en sevdiğiniz yiyecekleri hayatınızdan çıkarmak, kilo vermeye ve bu kiloları sonsuza dek uzakta tutmaya yetmiyor. Başarılı bir rejimin sırrı, zamanlama.

Yani önemli olan hangi gıdaları yediğiniz değil, ne zaman yediğiniz. Üç Saat Diyeti’nin çok basit bir kuralı var: Öğünlerinizin arasına üç saatten uzun bir sürenin girmesine izin vermeyin. Bu şekilde haftada 1 kilo kaybedin.

Bilim adamları, “üç saat” kuralının doğruluğunu kanıtlayan bir çok araştırmaya imza attı. Uzmanlara göre öğünlerin arasına üç saatten uzun bir süre girdiğinde, doğal açlık savunma mekanizması harekete geçiriyor. Vücut açlık yaşadığını varsayarak, metabolizmanın devamlılığını garanti etmek için kalori bakımından zengin yağ dokularını koruma altına alıyor ve bunun yerine enerji üretmek için kas dokusunu kullanmaya başlıyor. Hızlı yaşam temposuna sahip kişiler için tavsiye edilen “Üç Saat Diyeti” sayesinde sevdiğiniz yiyecekleri istediğiniz şekilde yiyebilecek ve yine de kilo verebileceksiniz.

Neden 3 saatte bir?

Yale Üniversitesi Tıp Fakültesi beslenme uzmanı David Katz’ın, “Kilo vermeye yardımcı olduğu tartışılmaz bir gerçek” diye yorumladığı Üç Saat Diyeti sayesinde haftada 1 kilo verebilirsiniz. Yavaş ve düzenli olarak kilo vermek, cildin sarkmasının önüne geçer ve daha enerjik kalmanızı sağlar. Ayrıca kalp hastalıklarına yakalanma riskini artıran karın bölgesinde yağlanmanın da önüne geçer. Üç Saat Diyeti, güne doğru zamanda başlamanıza, doğru zamanlarda yemek yemenize ve günün sonunda doğru zamanda yemeyi bırakmanıza yardımcı olacak. Üç Saat Diyeti’nde günde ortalama 1450 kalori tüketebilirsiniz. Her ana öğünün yaklaşık 400, ara öğünlerin 100 kalori olması ve atıştırmalık olarak da 50 kalorilik bir gıda seçmek gerekiyor.

6 öğünlü program

Öğün aralarında üç saat bırakmanın açlık savunma mekanizmasının aktif hale geçmesini önlemeden başka yararları da bulunuyor. ABD’deki Georgia Üniversitesi tarafından yürütülen araştırmalar, öğün aralarında üç saatten uzun bir süre bırakan sporcuların vücutlarındaki yağ oranının daha yüksek olduğunu ortaya koydu. Hem de yaktıklarından daha az miktarda kalori almalarına rağmen. Japon bilim adamları ise eşit miktarda kalori tüketen gönüllülerden günde 3 yerine 6 öğün yiyenlerin daha fazla kilo verip yüksek oranda kas dokusuna sahip olduğunu ortaya koydu.

Egzersiz zorunlu değil

Üç Saat Diyeti’yle başarıya ulaşmak için egzersiz yapmak zorunda değilsiniz. Ancak egzersiz kilo vermeyi kolaylaştırabilir. 20 dakikalık hızlı bir yürüyüş bile fazladan 150-200 kalori yaktırır. Kendinize bir adım sayacı satın alın ve her gün en az 10 bin adım atın. İşe gitmeden önce 10 dakika yürüyüş yapın. Bu sayede kendinizi yeni bir güne hazırlamış olursunuz. İş yerinde 5 dakika mola vererek yürüyüş yapmaya çıkın.

Kalktıktan sonra bir saat içinde kahvaltı

Metabolizmanın harekete geçmesi için uyandıktan sonra bir saat içinde kahvaltı edin. Uyurken vücut yiyecek almadığı için metabolizma yavaşlar. Uyandığınızda metabolizmanızı hızlı bir şekilde harekete geçirmelisiniz. Kalktıktan sonra bir saat içinde birşeyler yemezseniz vücut açlığa karşı geliştirdiği savunma mekanizmasını devreye sokar. Yağ vücutta depolanır ve enerji için kas dokusu kullanılır.

Ana yemek 400 aralar 100 kalori

ÖrneĞİn sabah işe gitmeden önce 7’de kahvaltı ediyorsanız, saat 10’da ara öğünü yiyin, 1’de öğle yemeğine oturun, saat 4’te ara öğün ve saat 7’de akşam yemeği aldıktan kısa bir süre sonra da atıştırmalık tüketin. Metabolizma aşırı duyarlı olmadığı için bir öğünü 10 ya da 15 dakika kaçırmak büyük bir sorun yaratmaz. Ancak en iyi sonucu almak için rejimi olabildiğince düzenli takip etmeye çalışın. Bunun için saatinizin alarmını üç saatte bir çalmak üzere kurmayı deneyebilirsiniz. Üç Saat Diyeti’nde günde ortalama 1450 kalori tüketebilirsiniz. Her ana öğünün yaklaşık 400, ara öğünlerin 100 kalori olması ve atıştırmalık olarak da 50 kalorilik bir gıda seçmek gerekiyor.

07:00 Kahvaltı

10:00 Ara öğün

13:00 Öğle yemeği

16:00 Ara öğün

19:00 Akşam yemeği

22:00 Atıştırma (şart değil)

Bu mucize formülle sağlıklı zayıfladılar

3 saatte bir yemek yemek sizi hem enerjik hale getirecek hem de metabolizmanızın çok daha hızlı çalışarak yağ yakmasını sağlayacak

METABOLİZMAYI HIZLANDIRIR: Kalori tüketiminizi bütün bir güne yaydığınızda, vücuda ihtiyaç duyduğu zaman enerji verilmiş olur. Bu sayede hücreler, kandaki şekere kolayca ulaşır ve bunu enerjiye dönüştürür.

ENERJİK VE DİNÇ KALMANIZI SAĞLAR: Her üç saatte bir yemek yiyerek kan şekeri seviyesi dengede tutulur. Kasları ve beyin hücrelerini besleyen düzenli bir amino asit ve şeker akışı sağlanır. Bu sayede gün boyunca ruh halinin ve enerji seviyesinin dengede kalması sağlanır.

AÇLIK HİSSİNİ YATIŞTIRIR: Bilimsel araştırmalar, sık sık yiyen insanların açlık krizi ve aşırı yeme gibi sorunlarla daha az karşılaştığını ortaya koydu. Bu kişiler daha sık yediği için yemek vakti geldiğinde kendilerini fazla aç hissetmiyor ve böylece daha az miktarda yiyerek daha kısa sürede doyuyor. 3 saatte bir yemek vücutta açlık hissini ortaya çıkaran leptin hormonunun daha az üretilmesini sağlar.

KOLESTEROLÜ DÜŞÜRÜR: Üç saatte bir yemek kolesterol seviyesini düşürmeye yardımcı olur. Uzmanlara göre kolesterol sadece yediklerinizle değil, ne sıklıkta yediğinizle orantılı olarak yükseliyor ve düşüyor. Araştırmalar, günde 6 öğün yiyen kişilerde kolesterol seviyesinin yüzde 5 düşük olduğunu ve kalp hastalığına yakalanma riskinin yüzde 10 azaldığını ortaya koydu. Aralarında uzun süre olan ağır öğünler yemek insülin seviyesinin aniden yükselmesine neden olur. Bu da kandaki yağ oranını etkileyerek kolesterolün yükselmesine yol açar.

YAĞLANMAYI ENGELLER: Kanadalı bilim adamları, 3 saatte bir yemenin stres hormonu kortizol seviyesini düşürmeye yardımcı olduğunu ortaya koydu. Vücutta yüksek oranda kortisol hormonu seviyesi bel çevresinde yağalanmaya sebep olarak kalp hastalığı riskini artırır. İki hafta boyunca üç saatte bir yemek bile kortizol hormonu seviyesini yüzde 17 oranında azaltır.

6 öğün için zamanlar

07:00 Kahvaltı
10:00 Ara öğün
13:00 Öğle yemeği
16:00 Ara öğün
19:00 Akşam yemeği
22:00 Atıştırma (şart değil)

Kalori Cetveli (100 gr.)

Ekmek 320
Armut 70
B.Peynir 200
Brokoli 32
Çilek 26
Kıyma 214
Domates 14
Elma 60
T.Fasulye 32
Havuç 42
Ispanak 16
Kaşar 350
Makarna 85
Mantar 35
Maydanoz 50
Muz 85
K.Patates 340
Pırasa 52
Portakal 50
Salam 420
Salatalık 15
Sosis 290
Süt 50
Tavuk Izg. 160
Tereyağı 750
Yoğurt 100
Yumurta 80
Z.Yağı 900

.

sen karamsarlıga kapılmıssın.....bana da cok olur böyle şeyler....2 hafta hıc evden cıkamdıgım olurdu insan bunalıyor....tek basına da tadı olmuyor...eşin de yoğun...

aynen canım, anlatamıyorum ama anlaşıldığımı düşünüyorum :27: birazcık çıksam yorulup evimi özlesem daha iyi olucak :27:

.

canllaaaarr bana acılenn karnıbaharı nasıl sevımlı hale getırebılırımmm bı yardımcı olunn:9::9:

gamzemmmmmm cık bakım depresif haldeenn aaaaaa hımmmmm kızarım bakkk:47: kuzumm hepımız aynıyızz emın ol monoton bır hayatt benım hayat 5 ten sonra baslıyoo:9::9: ama bugunlerımızı aratmasın allah bı gecıs donemı sadece ben ole dıyorumm ayyy sevgı pıtırcıgı oldumm yınee:16::16::16:

ne desenız haklşısınız jujum muhatap bıle olmadı ühühühühü

gecenın 12 sınde onu yememnın tek bı acıklaması olabılır nefıs ve zayıf ırade baska hıcbı sebep olamaz cok hata ettım cok tamam 2 aydır toplasan sızın 1ayda yedıgınız seyı yemedım.ne ıcın okadar ac kaldım sonunda bır bır gerı almak ıcınmı kendıme cok kızıyorum.
yedım yemesıne ama gece 3 e kadarda spor yaptım kızceler yıyıp yatmadım pısman olup oturup aglanmaktansa tepındım bogustum elıptık yaptım komsular bana kufretmıs olabılırler ama napayım.
callenın karın egzersızlerını tekrarladım esım pc deydı bende actım powerı tepındım durdum.enerjı sarfetmeye canlıstım ınsallah bır ıse yaramıstır.ama bıdaha olmıcak olmıcak olmıcakkkk.dunde cok hareketlıydım temızlık su bu bayagı kaloruı harcadımdı ustune sporda yaptımdı cokta dokunmamıstır heralde bıdaha yok bu 3 gundur yedıkelrım benı 2 ay daha goturur.bundan bole yok yok menulerımle karsınızdyaım
valla ben biliyorum artık seni... önce kendini yerden yerer vurur paralarsın sonra ben bunu yakarım der aç ta kalsam eksi çıkarsın .:51:zaten dediğim gibide olmuş :ssz:
hacııııı haklısın ne deyım kendım dedım kendım uygulamadım püüü bana :47::47::47:
ama benı bılırsınız korolası bı ınat ve hırs vardır bende cumaya kadar 2 kılo bıle verebılırım bunyede kılo vermek konusunda zorlamıyo benı kolay alıp kolay verebılıyorum.bu cuma 76 kusur yada en kotu 77 kusur olmak hedefındeyım 77.0 veya 76.7 gıbı bı rakam hedeflıyorum.
söylemeyim söylemeyim dişyorum neden sadece sende oluyor bu çılgınlık anları... çünkü sen kendini okadar az şeyle besliyorsun ki iradeninde acıcık zayıf olduğu an hopppp ne bulsan dalıyorsun.. bak ben tokum böyle şeylere gözümün önünde künefeler yendi ki içim gider normalde borak yemeyi lokma bile almadım.. hafta sonu eşim kızartma istedi yaptım kahvaltıda.. normalde bemde yerdim ve hemen biterdi ama elimi bile sürmedim yarısı çöpe gitti ... yani benim gözüm tok miğdem tok kriz anlarım olmuyor.. :51:
ikm basvruları yapıldımı kuzummmm?? anaa kacırdımmı benn??

DALİNNNNNN naptın kız sennn:9::9::9: 4 parmak neden bak ucundan azıcık tadına tamammmmmm aaaaa ama olsunn ya bunyenın ıhtıyacı var demekkıı:16::16: bu callenı ındırdım ben dun 10 saatte 10 yas vıdeosu kac gun yapıcam bunu ben??
valla 21 gün bunu yapıp sonrasında bir üst seviye varmış callen topiğinde okudum ona geçenler var. ama indirmedim onu 21 gün yapimda hele bi

merhabaaa fistuklar
ben bi kaç gündür misafirden fırsat bulamadım giremedim kk ya ama devammmm
sabah kahvaltımı ettim vee 1 saat tempolu yürüyüş yaptım :8::8::8::8:
nerelerdesin kuzum.. misafirler tamam da sen yediklerine dikkat et olurmu

Yaaa ne sıkıcı bir günn, ben çokmu nankörüm yoksa gerçekten haklımıyım bilmiyorum..çok canım sıkılıyor ama öte yandan kilo vermeyi de çok istiyordum ve ne güzel kilo veriyorum..bazı şeylerle yetinmesini bilmiyor gibi hissediyorum kendimi bazen..Bazen de hayatımda herşey gerçekten boktan gidiyor :27: özür dilerim ama anca bu şekilde ifade edebilirdim :27::27:

.
hayırdır kuzum senin nen var böle bahar depresyonu vurmuş seni ben koydum teşhisi
Sevdanın spor sesini duyuyorum, yaa sadece 100 mekik yapabildim, spor yapmak hiç canım istemiyor..Pazar gübüde çıkmadım yaa evden, belkide ondandır acayip sıkıldım..:26::26:

.
hani fikir verim dicem ama yakınsınız sporu birlikte payın eylenceli olur hem.. tamamını olmasa bile mesela calleni birlikte yapın ayarlayın bir zaman dilimi ,
Eliptik yapıyor, bilsem neden yapmadığımızı :26: ama galiba farklı biraz durumlarımız ondan olabilir..onun çocukları eşi..sanırım zamanları dolu oluyor..ben hep yalnız, hep boş... :26: düşün 15 günü geçti ve ben en fazla üst kata çıktım :26::26: zor gerçekten de..

.
dışarı çık hava al dicem ama orda hava nasıl tek çıkarmısın bilemicim

canllaaaarr bana acılenn karnıbaharı nasıl sevımlı hale getırebılırımmm bı yardımcı olunn:9::9:

gamzemmmmmm cık bakım depresif haldeenn aaaaaa hımmmmm kızarım bakkk:47: kuzumm hepımız aynıyızz emın ol monoton bır hayatt benım hayat 5 ten sonra baslıyoo:9::9: ama bugunlerımızı aratmasın allah bı gecıs donemı sadece ben ole dıyorumm ayyy sevgı pıtırcıgı oldumm yınee:16::16::16:

valla hayatım eger diyetlik değilse....
karnabaharı önce haşla sonra 3 ayrı tabak hazırla tabakların birine biraz un diğerine galeta unu diğerine yumurta sarısı koy......karnabaharları önce una sonra yumurtaya en son galeta ununa bula sonra kızart..üzerine de sarımsaklı yoğurt hazırla...nefis oluyor......

2. alternatif; haşla zeytınyagı,limon,sarımsak sosu ile yıyebılırısn.....

senın için ise; haşla yogurt dök ye:1::1::1::1::1:

başkaaaaaa karnabahar graten yapıyorlar ben yemedım......kimisi de karnabaharı hasladıktan sonra fırınlıyor.....aklıma gelenler bunlar....

Yaaa ne sıkıcı bir günn, ben çokmu nankörüm yoksa gerçekten haklımıyım bilmiyorum..çok canım sıkılıyor ama öte yandan kilo vermeyi de çok istiyordum ve ne güzel kilo veriyorum..bazı şeylerle yetinmesini bilmiyor gibi hissediyorum kendimi bazen..Bazen de hayatımda herşey gerçekten boktan gidiyor :27: özür dilerim ama anca bu şekilde ifade edebilirdim :27::27:

.
bnde çok sıkılıyorum arkım sıkılıosan ders calış dıo o zaman daha cok sıkılıyrm:1::1: insanoğlu olarak hepımız nankoruz sanıırm bn msla calışırken ahh bı evde olsam yatsam spor yapsam duzenlı beslensem ders calışsam derdim şimdi işten cıktm evdeym bı zamanlar ıstedıgm seyelri şu an yapabiliirm ama yapmak yerine hala sıkılıyorum diyorummm ama napimm sıkılıyorum yaniiii:26:
Bugün netten bir kursa ön kayıt oldum..Ama gereklimi değil mi bu tartışılır..bilgisayarlı muhasebe eğitim programı..sadece ön kayıt ama gitsem mi gitmesem mi bilemedim..akşamları saat 17:00 de :44::44:

.

o sertifikayla herhangi bi firmada şirkette fln ön mıhasebeci olarak çalışablirsin cnm maaşlarıda 1000-1500 arası oluo halk egıtımdede var onun kursları

gamzecim aslında bizimkiside uyuyor bizimkide takribi 3 saat olmasada 2-2,5 saat aralarla oluyor ve aynı işi görüyor... onun için 3+3 diyorum ya ben vucuda sürekli gıda girişi olsun ki bünye sürekli çalışsın depolamaya zamanı olmasın

karnabaharı önce haşla sonra 3 ayrı tabak hazırla tabakların birine biraz un diğerine galeta unu diğerine yumurta sarısı koy......karnabaharları önce una sonra yumurtaya en son galeta ununa bula sonra kızart..üzerine de sarımsaklı yoğurt hazırla...nefis oluyor......

başkaaaaaa karnabahar graten yapıyorlar ben yemedım......kimisi de karnabaharı hasladıktan sonra fırınlıyor.....aklıma gelenler bunlar....

hımmm su ılk tarıfı kızartarak degılde fırında yapsam dıyet olur muu :16:

Ben de gratenin tarifini vereyim o zaman :27::27:

Karnıbaharı küçük parçalar halinde ayırıp haşla, kare bir borcama al
tavada yağ, soğan ve kıymayı kavur, borcamda bulunan kanıbaharın üzerine dök ve heryere eşit olucak şekilde yay..
Beşamel sos hazırla ve karnıbahar ve kıyma karışımının üstü kapanana kadar dök...
Üzerine bol kaşar rendele ve fırına ver :27::27:

.

gamzecim aslında bizimkiside uyuyor bizimkide takribi 3 saat olmasada 2-2,5 saat aralarla oluyor ve aynı işi görüyor... onun için 3+3 diyorum ya ben vucuda sürekli gıda girişi olsun ki bünye sürekli çalışsın depolamaya zamanı olmasın

Evet ilk okudum aklıma sen geldin jujum..bende menülerimde zamanlama hatası görmüyorum da bir türlü dengeyi tutturamıyorum..işte bu sebebple çok sık olmasa da dalin krizini yaşayabiliyorum :9::9:

.

hımmm su ılk tarıfı kızartarak degılde fırında yapsam dıyet olur muu :16:

tavada yağ, soğan ve kıymayı kavur, borcamda bulunan kanıbaharın üzerine dök ve heryere eşit olucak şekilde yay..
Beşamel sos hazırla ve karnıbahar ve kıyma karışımının üstü kapanana kadar dök...

.

rabişim olmaz cnm.......sen onu eşine yap ......karnabaharı hasla kendıne biraz ayır....diğerlerini eşine yap ....

gamze o kalsın kalori bombasıymış:1::1::1::1:

.

bu guzel ama bol kalorili gamzemmmm:9::9::9: diyet cıkısı deneyeyımm bunuu:56:

.

benim favorim bu:56::56:

şu araştrmayı okudumda biz sanki farklı bişimi yapıyorz ben çoğu zman 3+3 beseniyorum adam sporada gerek yok haftada 1 kilo verirsiniz dioo bekle cnm çok veririz yokmu bu adamın bi maili teli fln filan :33::33:

bu guzel ama bol kalorili gamzemmmm:9::9::9: diyet cıkısı deneyeyımm bunuu:56:
aslında öğle yemeğinde 1 porsiyon olarak yenebilir, yani şu amerikalı adamın dediğine göre yenende sınır yok :33::33:

şu araştrmayı okudumda biz sanki farklı bişimi yapıyorz ben çoğu zman 3+3 beseniyorum adam sporada gerek yok haftada 1 kilo verirsiniz dioo bekle cnm çok veririz yokmu bu adamın bi maili teli fln filan :33::33:

:27::27::27::27::27::27: :9::9:

.

yok favori falan diyetteyken haşlanmış karnabahar favorimiz:1::1:

niye cnm ben 8,5 kilomu da hiç spor yapmadan verdim.....bu hafta başladım spora:33::33::33::33:

Back
X