umarım bebek konusunda her şey gönlünce olur.. açıkcası pek çocuk sever bir tip değilim...

evet ödev vermişsin. hadi bugün çozuttum. takım kapanıyor falan derken ama yarın durumu toparlayacağım. nişanlım geliyor yarın akşam (farklı ilçelerdeyiz)
ona mangal süprizi yapacağım.. deniz kenarında bir masaya götürüp eşyaları donatcağım. sonra gidip otogardan alacağım onu ve mangal mekanına götüreceğim. böyle bir düşüncem var. derisiz tavuk but ve kuzu şiş.. yağszı patlıcan salatası, börülce salatası.. menü bu.. bayram konusunuda kara kara düşünüyorum. annemin yanına gideceğim kendisi antalya merkezde yaşıyor. 36 beden kendisi :) pek yemek yemek ile arası yok. akşamdan akşama yer bir şeyler. ama ben gidince karşıklı her şeyi yiyip duruyoruz. ama bu sefer annem bana yemek konusuda ısrar etmeyeceğini söyledi. bende annecim tut beni yemek konusunda dedim. kilo almamam lazım malum gelinlik ölçülerini verdim ve nikah elbisemde dikildi.. hayırlısı

yolda yolkata telefonumda girip topiğe bol bol destek alamaya çalışıp bayramı az kilo ile atlatmam lazım. bu arada ben azıcık kaçırayım hemen kilo alıyorum.. az kilolu olunca hemn fark ediyor. birde her şeye rağmen hava değişikli çok etkiliyor her yerim şişiyor. normade de sabah ve akşam ölçülerimaynı değil. akşama kadar karnım şişiyor ne yazıkki. özellikle süt ürünleri iyi gelmiyor. hoş çok severim ama...

aklıma gelmişken sizinle düşük kalorili kendi bulduğum tamamen kafadan uydurma bir çorba tarifimi paylaşmak istiyorum.. ramazanda iftar öncesi doyurucu ve düşük kalorili bir başlangıç olur. soğukta içilebilir..
Kabak Çorbası
malzemeler
2 adet kabak (ben kara kabak kullandım kabaklar küçük ise 3 adet)
çeyrek çay bardağı tel şehriye
3 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
1 yumurta sarısı
tuz
kırmızı biber (acı tercihimdir)
karabiber (değirmende öğütülmüş tane tercihimdir)
tavuk suyu 1 çay bardağı (evde varsa şart değil)
dereotu
yapılışı
Sıcak suyun içine doğranmış kabakları atın. Su miktarı kabaklarının üzerini geçecek şekilde olsun. Bu arada varsa tavuk suyunuda ekleyin. Su kaynayınca tuz ekleleyin. Kabaklar pişene kadar bekleyin yaklaşık 10-15 dk. Sonra kabakları blendırdan geçirin. Şehriyeleri ekleyin. Eğer çok koyu olduysa çorba kaynamış su ekleyin. Şehriyeler pişince ayrı bir kapta yoğurt ve yumurta sarısını çırpın. Çorbadan bir kaç kaşık yoğurtlu karışıma ekleyip karışımı ılıklaştırın. Sonra karışımı çorbasınıza yavş yavaş kesilmemesi için ekleyin. Kırmızı biber, Karabiber ekleyip bir taşım kaynatın. En son ocağı kapatınca dereotlarını çorbanıza ekleyip servis yapın.
tavuk suyu ile ilgili not:
Ben tavuk haşlayınca çıkan suyunu soğuduktan sonra. Buz poşetlerinin içine dolduruyorum. Markettelerde bu poşetlerden satılıyor. Poşetin içine su doldurup hızlı buz yapmak için kullanılıyor. Doldurduğum bu poşetleri buzluğa koyuyorum. tavuk suyu lazım olduğunda. poşetten 2-3 parçe kesip çıkarıyorum ve hazır tavuk suyum oluyor.. ayrıca pişmiş tavuk gögüsüde donduruyorum. hemen çorbalar içine katacak tavuğum oluyor böylece..
bir kasesi ortalama 100-150 kalori arasıdır tahmnini