şöyle ki canım
batu 3. sınıfta iken ben sabah 7,45 de evden çıkıyordum batu evde kalıyordu babasıda 9,30 da eve geliyordu işten çıkıp o süre içerisinde batu yanlız kalıyordu.. tabiki ilk başlarda korktu panik yaptı ama zamanla aştık... ilk dönemlerde 10 dk da bir beni arardı telde konuşurduk babası gelene kadar evden msn ile yazışırdık.. sonrasında aramaz oldu.. ben aradığımdada anne ikide bir arama tv izliyorum demeye başladı ... benim aramamdan rahatsız oldu yani
ama bu sahsettiğim durum hergün olan bişey değil bir ay içerisinde 5-6 gün oluyordu ... zaten eve kendi başına girme konusunu da 3. sınıfta hallettik.. servisi benden 10 dk erken geliyordu dışarıda beklemesin diye anahtar verdim ve kendi kapıyı açıp içeri giriyordu ben gelene kadar...
bu sene geçtiğimiz cuma günü denedik batuyu evde bıraktım kahvaltısını hazırladım çıktım... saat başı aradım kontrol ettim kahvaltını yaptın mı.. ödevlerin bitti mi.. çantan hazırmı.. vss diye.. servis saatine 30 dk kalı arayıp hazırlanmasını söyledim ve kendi giyindi aşağı indi...
yani bilmiyorum bizimki yaşından olğun davranıyor aslında hiç yaramazlık yapma gibi bir endişem olmadı çünkü o konularda beni hiç üzmedi belkide ben erken olgunlaşmasını istiyorum ama mersin büyük şehir değil ankara olsa belki korkarım ama burası daha bi sakin .. seneye kendi kendine desrhaneye gidip gelebilmeli mesela dolmuşa kendi kendine binebilmeli ne bilim yapabileceğinin üstünde bişey yüklemiyorum ki ben batuya biliyorum ki yapabilir başarabilir....
mesela halası bu sene yaz okuluna yollucakmış batuyu muğla milas ta ... 2 hafta kalacakmış eee kim giydirecek kim takip edecek kim getirecek kim götürecek... bazı sorumlulukları yüklemezsem eğer ona bocalar
ben mi çok katı davranıyorum şimdi anlamadım....
ya babannesine kızdığım nokta beni kötü anne moduna sokması oldu...
yani çocuğun zihnine annem beni yanlız bıraktı evde
babannem beni evde yanlız bırakmadı geldi beni kurtardı olarak nakşedecek bu durum sanki ben kötü onlar iyi gibi oldu ...