Şahnurcum, takım yeni bir takım. O yüzden bence şimdilik basit kurallarla başlansın, tabi diğer üyeler de böyle düşünüyorsa... Birkaç kuraldan oluşan basit bir liste olsun.
- günlük 5 mesaj
- günlük menü
- cumaları X saate kadar bildirim zorunluluğu
Bir de şu kaçamak konusu... Bence bu konuya hiç girmeyelim. Benim ilk günlerimde aylarca "kaçamak nedir" sorusunu tartıştık. Kimsenin cevabı kimseye uymadı. Kimi simiti masum buldu, kimi bulmadı. r germçEkmek niyetine börek yemeyi normal bulan oldu, kaçamak sayan oldu... Spor cezası da aynı şekilde... Bir türlü uygulanamıyor. Yani demem o ki... Şimdi zaten takım yüzdesi %0.3'ün altına düşünce ceza alıyoruz. Bence takım içinde de bunun üzerinden gidelim. Üst üste X hafta kendi kilo ortalaması %0.3 ün altına düşen üyelere iki seçenek sunulsun:
a - zorunlu 2 haftalık izin
b - takımdan çıkma
Bu yazdıklarım belki çoğunuza sert gelir ama eski yarışmacılar bilirler, düzeni olan bir takımın içinde aylarını geçirmiş olanlar bilirler. Böye kuralların olması lazım, yoksa ip bir kere koptu mu geri gelmiyor.
Zaten eğer gerçekten kilo verme amacı ile burdaysak ve rejime sadık hareket ediyorsak %0.3 ün altına üst üste birkaç kere düşmemiz de mümkün olmaz. Benim önerim bu. Kaçamakmış, spor cezasıymış, o kısma hiç girmeyelim. O kuralı ben bu takımdayken çıkartmıştık. Çok etkili olacağını düşünmüştük ama hiçbir işe yaramıyor ne yazık ki, hatta sadece sorun çıkarıyor.