Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

lilycim bi bilgi paylasayim, duzenli olarak yapilan egzersizleri, metabolizma rutin eylem olarak algilayip minimum enerjiyle tamamlayacak sekilde bir duzenleme yapiyor kendi icinde. o yuzden 6-8 haftada bir yapilan sporu degistirmeyi ya da haftanin degisik gunlerinde degisik egzersizler yapmayi oneriyorlar.

ben kendimden de cok umitli degilim ama spor yarisi da cok eglenceli oluyor.
ben de leslie ile başlayıp zaman içinde tempoyu arttırmayı düşünüyorum ama şimdi başlangıç için daha az tempoda ve haftaın belli günleri olsun iyice rutine bağlayınca kademeyi arttırayım istiyorum:34:

Bir yazı buldum kızlar- kknın facebook sayfasında paylaşılmış ben de bir bitter aşığı olarak sizinle paylaşayım dedim:1:
Söz konusu besleyici gıdalar olunca, hiçbir şey çikolatanın yerini tutamaz.

Sağlıklı besinlerin sıkıcı olduğunu kim söylüyor? Birbiri ardına yapılan çalışmalar, bu alabildiğine leziz ve zengin dokulu gıdanın, kırık kalpleri tamir etmekten daha fazlasını yaptığını ortaya koyuyor.

Sağlıklı bir kalp için yiyin
Araştırmalar çikolatanın damar esnekliğini arttırarak tansiyonu azalttığını, kalp krizi riskini önlediğini ortaya çıkardı. Bu özgür radikallerle savaşan bir antioksidan çeşidi olan flavonoidler sayesinde gerçekleşiyor. Atina Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma çikolatanın içeriğinde bulunan yararlı antioksidanların sadece flavonoidlerle sınırlı olmadığını gösterdi. Araştırmacılar diğer maddeleri de ortaya çıkarmak için çalışmalara devam ediyor. Bir elma, bir çikolata barında bulunan flavonoid oranının yüzde 20’sini içeriyor.

Öksürüğü kesiyor
Bir araştırmaya göre çikolata, içeriğindeki theobromine sayesinde, aynı kodein gibi öksürüğü kesiyormuş. Çikolatanın mutluluk verici özelliğinden sorumlu bu kimyasal, beynin vagus sinirindeki aktiviteleri etkileyebiliyor. Londra’daki Milli Kalp ve Ciğer Araştırmaları Enstitüsü’nde görev yapan Farmakolojist Maria Belvisi, çikolatanın hiçbir yan etkisi bulunmadığına inanıyor. Uyku ve yorgunluk hissi veren kodeinden çok daha lezzetli olan çikolatayı tercih etmelisiniz!

Mutlu annelerin mutlu çocukları oluyor
Hamileyken her gün çikolata tüketen anneler, diğerlerine göre daha az stresli bir gebelik ve lohusalık dönemi geçirirmiş. Finlandiya’da yapılan bir araştırmada bu annelerden doğan bebeklerin daha mutlu ve güler yüzlü olduğu ortaya çıkmış. Çikolata yemek ağlayan bir bebeğin emziğini kemirmekten çok daha iyidir!

Diyabetle de savaşıyor
Diyabetle başa çıkmak için şekerli bir gıdayla müttefik mi olacağız? Tabii ki. İtalya’da yapılan bir araştırmada, 15 gün boyunca her gün bir bar bitter çikolata yiyen katılımcılar, insülin direncinin yarı yarıya düştüğünü hissetmiş. L’aquila Üniversitesi’nde araştırmayı yürüten Profesör Claudio Ferri, floavonoidlerin nitrik oksit üretimini hızlandırdığını ve bunun da insülin direncini kontrol altında tuttuğunu belirtiyor. Kirazda, çikolatada bulunan flavonoid oranının sadece yüzde 18’i bulunuyor.

oof of 2.5 yil once, ben de senin kilondaydim. iki yilda 20 kg aldim. simdi kendimi 90+ olarak gormuyorum zihnimde. 70'lerde goruyorum. insallah tartida da yakinda oyle gorurum. :46:
ben de 2008de 62den önce 67ye sonra da 75e çıktım sonra uni okurken 70e düşmüştüm ama 2010da eve dönünce 80 çıktım daha da inemedim ben de hala kendimi 60lardayım gibi hissediyorum ama bedenim öyle demiyor:50:

Kızlar ancak gelebildim.
Gece uyuyamadım sabah çok uyumuşum.
Listede problem var mı diye yaptım ama iş birliği içinde çok güzel bir şekilde yapılmış liste.
Ben tartıldım 85.7 çıkyım. Hala kilo alıyorum ben güzelde beslendim aslında takıma katıldığımdan beri.
Bu hafta kilom : 85.7
Bakalım haftaya ne olacak.

Kızlar eşim evde daha kahvaltı yapmadık. Tekrar gelirim zaten liste için son saat 18.

Arkadaşlar genel ortalamalara bakarsak bir takımın ortalaması %0,83 - 2. de biziz 0,82 ile... Bireysel birinci de bizim gruptan vazgeçmekyok arkadaşımız gibi görünüyor yani luciden sonra bir bireysel 1. daha çıkarttık:kkk::kkk::kkk:

Arkadaşlar genel ortalamalara bakarsak bir takımın ortalaması %0,83 - 2. de biziz 0,82 ile... Bireysel birinci de bizim gruptan vazgeçmekyok arkadaşımız gibi görünüyor yani luciden sonra bir bireysel 1. daha çıkarttık:kkk::kkk::kkk:

süppper, inşallah bu şekilde sonuçlanır... hepimizi ve vazgeçmekyok'u tebrik ederim... azmedince oluyor... haftaya biz 1. olacağız inşalllahhhh... buralardayım fakat kursiyerler geliyor onlarla görüşüyorum biraz yoğun bir gün, fırsat buldukça yazarım

süppper, inşallah bu şekilde sonuçlanır... hepimizi ve vazgeçmekyok'u tebrik ederim... azmedince oluyor... haftaya biz 1. olacağız inşalllahhhh... buralardayım fakat kursiyerler geliyor onlarla görüşüyorum biraz yoğun bir gün, fırsat buldukça yazarım
benm de öğrencim gelecek birazdan o yüzden yazamayabilirim fırsat buldukça girerim:34:
haftaya tabii ki biz 1. olacağızzzz:kkk:

benim sonuclarim sayiliyor mu yahu? :53:

haftaya daha iyi sonuclarla insallah :D

boyum 1.67 canim :)
ya bazi besinler yasak ya bana domates ve domates ürünleri gibi mesela :) proteinle karbonhidrati ayni ögünde tüketemiyorsun falan. burda da o zaman hic bisey yememem lazim malum yemekler yemekhanede yeniyor :) yoksa ben cok memnundum kan grubundan elimde olsa yine baslarim
Kan grubuna göre A grubu ne yemeli ne içmeli? Bende Can Boğazdan Çıkar mıydı neydi o kitap var ama kitaplığım olmadığından şu an kolilerin birinde sanırım okumadım henüz

Kızlar ancak gelebildim.
Gece uyuyamadım sabah çok uyumuşum.
Listede problem var mı diye yaptım ama iş birliği içinde çok güzel bir şekilde yapılmış liste.
Ben tartıldım 85.7 çıkyım. Hala kilo alıyorum ben güzelde beslendim aslında takıma katıldığımdan beri.
Bu hafta kilom : 85.7
Bakalım haftaya ne olacak.

Geçen haftaki kilon kaçtı ki?

Kan grubuna göre A grubu ne yemeli ne içmeli? Bende Can Boğazdan Çıkar mıydı neydi o kitap var ama kitaplığım olmadığından şu an kolilerin birinde sanırım okumadım henüz
canim ben B grubuyum o yüzden acikcasi bilmiyorum ne yemen gerektigini :) ama evet can bogazdan cikar, o kitabi okuyarak yapmistim ben diyetimi. 74 kilodan tam 3 ayda hic ac kalmadan 60 kiloya indim :) eger böyle seylerle ilgileniyorsan bi oku derim o kitabi. dine göre de 2 ögün yemek yemenin dogru oldugu düsünülüyor ve o dönem hic halsizlik hissetmiyordum kendime ki cok aktif bir yasamim vardi okulda :)

Son düzenleme:
kızlar artık çıkacağım az sonra akşama tiyatro programımız var, kuaför hazırlıklar vs... 1 saate kadar çıkacağım bugünkü menümü paylaşayım kalmasın... öptüm hepinizi yarına görüşürüz...

sabah: 08:30
uyanınca sirkeli karışım
2 yumurtalı maydanozlu lor peynirli omlet
avuç içi kadar lor peyniri
domates+ salatalık

öğle: 13:30
1 tabak yeşil salata nar ekşisi ile üzerine 70 gr balık
1 kase z.yağlı nohut yemeği
1/2 kase light yoğurt

akşam: 18:30
1 kase light yoğurt içine 1 adet salatalık naneli ( akşama acıkmış olmuyorum karatay diyetine göre 1 ayranla bile geçiştirebiliyorum akşam öğününü o sebeple sorun yok)

3,5 litre su ( şu ana kadar 2,5 litre içtim bile akşama 3,5 u bulacak)

spor bugün yok, bugün izin verdim kendime fırsatım olmayacak:) :52:

pazartesi günü için işten izin almam lazım. ne zormuş müdürden izin istemek yahu.. sabahtan beri kıvranıyorum.

kızlar artık çıkacağım az sonra akşama tiyatro programımız var, kuaför hazırlıklar vs... 1 saate kadar çıkacağım bugünkü menümü paylaşayım kalmasın... öptüm hepinizi yarına görüşürüz...

uyanınca sirkeli karışım
domates+ salatalık

1/2 kase light yoğurt

1 kase light yoğurt içine 1 adet salatalık naneli ( akşama acıkmış olmuyorum karatay diyetine göre 1 ayranla bile geçiştirebiliyorum akşam öğününü o sebeple sorun yok)

menüyü beğendim. akşam için iyi eğlenceler sana. tiyatroya gitmeyeli yıllar yıllarrr oldu. en son ne zaman gittiğimi bile hatırlamıyorum.

canim ben B grubuyum o yüzden acikcasi bilmiyorum ne yemen gerektigini :) ama evet can bogazdan cikar, o kitabi okuyarak yapmistim ben diyetimi. 74 kilodan tam 3 ayda hic ac kalmadan 60 kiloya indim :) eger böyle seylerle ilgileniyorsan bi oku derim o kitabi. dine göre de 2 ögün yemek yemenin dogru oldugu düsünülüyor ve o dönem hic halsizlik hissetmiyordum kendime ki cok aktif bir yasamim vardi okulda :)
Benim kendimce bir kütüphanem vardır ve bu kütüphanenin %70i diyebilirim ki diyetle alakalı:1: Bilimselliğine inandığım ilgimi çeken konuları okurum:68:

uyanınca sirkeli karışım
domates+ salatalık

1/2 kase light yoğurt

Doyuyorsan sorun yok tatlım - menün harika:34:

Az biliyorum sizin listelerde bana çok geliyor:) oku oku bitmiyor desem kızarmısınız ben bu şekilde yiyrek kilomverebiliyorum biraz daha fazla yersem sabit kalıyorum.ssnırım metobolizmam yavaş
canım niye kızalım? ben de senin gibi yerdim hep ama sonra az ama sık yemeye başlayarak kilo verebildim yani benim de metabolizmam yavaş ama hızlandırmak için ara öğün şartmış ben de onu uygulamaya çalışıyorum tabii herkesin bünyesi farklı çalışıyor kendini en iyi sen tanırsın:34:

menüyü beğendim. akşam için iyi eğlenceler sana. tiyatroya gitmeyeli yıllar yıllarrr oldu. en son ne zaman gittiğimi bile hatırlamıyorum.

teşekkür ederim ebrucum... biz her cuma akşamı Allahtan bir mani olmazsa mutlaka tiyatroya gideriz, keyif alıyoruz...alışkanlık belkide... seviyorsan takip etmek istiyorsun.. bir de büyük şehirlerin avantajı devlet tiyatrolarının olması...her hafta farklı bir oyun sergileniyor mutlaka, nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama fırsatın olursa öneririm, tiyatro ayrı bir keyif...

Back
X