- 23 Eylül 2012
- 17.207
- 29.067
- 548
- Konu Sahibi Cherry Mom
- #106.841
Arkadaşlar, sporumu yaptım ve okula gitmek için hazırlanıyorum..Menümü geldiğimde yazarımGörüşürüzz
![]()
görüşürüz gamzecim kolay gelsin
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Arkadaşlar, sporumu yaptım ve okula gitmek için hazırlanıyorum..Menümü geldiğimde yazarımGörüşürüzz
![]()
işte bilinçaltı... normalde kaçamak yapmıyorsun ama bir yanın da korkuyor ya yaparsam irademe hakim olamayıp diye düşünüyor bu da rüyana yansımış gibi geldi
benim bir alam herbalife hem kullanıyor hem satıyor bana da çok tavsiye etti ama içeriğini bilmediğim için emin olamadım doktoruma sordum o da ben içeriği nedir ne değildir bilmiyorum kullan ya da kullanma diyemem dedi - ha içeriğindeki maddeler doğal kaynaklı ama o bitkilerin bana bir zararı olur mu orası şüphe... bana bir kitapçık vermişti ve 5 öğünlük toplamda 1500 kcal almayı hedefleyen bir beslenme planı oluşturulmuş o ürünlerle... bence oradaki kaloriler baz alınarak dengeli bir beslenme planı oluşturulduğunda da çok kolay kilo verilebilir.Bencede ama bu son canım üçünde iş bqşı.sen herballife içecekler var biliyormusun arkadaşım 10 günde üç kilo verdi
sinir olmak yerine temkinli olmayı öğrendim ben - en azından kime nasıl davranman lazım bunu gösteriyorlar insana...Canım biraz gergin bir ortam oluştu burada. Benimle ilgisi yok ama insanları izleyip kıskanç ve iki yüzlü hallerini görünce onların olduğu ortamda sinir olmadan duramiyorum :))))
aynen vallaArkadaşım insanları izleyip ne güzel ben öyle değilim, herkesin iyiliğini istiyorum diye mutlu olsana sen ..![]()
zor olur sanırım ayrılman - yanına da meyve kuru yemiş süt falan götürsen?Aynen birde atıştırmalık bişiy bulmam lazım yemek yok iş yeride dağ başı muhtemelen bebek emzirmeğe eve gidicem birde ay nasıl özliycem kimbilir 8 aydır yapışık yaşıyoruz
veee LUCI haftaya sıkı başlarrrr50 dakikada 5 km yer yer koşu ama ağırlıkta tempolu yürüyüş yaparak koşu bandında haftanın ilk günü sporuna başlamış bulunmaktayım
maşallah,maşallah :) darısı isteyen arkadaşların başına....
canım sıkkın değildi de dikkatimi toplayamıyordum cuma günü - hafta sonuna kadar telafi edeceğime inanyorumLİly 1-2 gün daha dikkat edersen hafta sonunu telafi edersin sanırım, ondan sonrada eksilere düşersin, bu sıralarda canın sıkkın gibiydi iyi gelmiştir.
teşekkür ederim canım desteğin içinCanın saolsun Lilycim, telafisi olan şeyler bunlar, ne yapalım sevdiklerimizle zaman geçirirken oluyor böyle diyete aykırı durumlar, bizden kıymetli mi ..
suçluluk değil de gereksiz yere salmışım gibi hissettim ama şimdi iyiyim ve rutinime geri döndüm - ya sizin yazılarınız beni çok motive etti2 guzel gun gecirmissin canim, simdi hic kendini sucluluk hissine bogma :) bu moral ve motivasyonla sen cumaya kadar haftasonunu telafi eder, kilo da verirsin :)
içme tabiiiiiiİnşallah evlendiğimden beri ilk defa uzun kalıcam annemde oh be şimdiden dinlendim bugun diyetime geri döndüm ve bozmuycam.işe bqşlqyınca internetim açıkk olacak sürekli bende artık buralarda olucam ev işlerinden temizlikten de kurtuluyorum e bunun üstüne stresmi kalır.çok az sigara içiyorum normalde stresli olduğum içindi son üç gün hiç sigara istemedim acep içsemmi içmesemmi bilemedim:)
pastayı akşam çorbayla telafi etmişsin bence menün güzelMerhaba arkadaşlar ,iyi bir hafta dilerim hepinize.
Pazar günü yediklerimi paylaşacağım.
Kahvaltı 2 dilim kepekli ekmek, 1 dilim kaşar peyniri ,1 yumurta , 1 bardak süt
Öğlen 1 dilim kepekli ekmek ,5 yk sebzeli et sote,4 yk makarna 1 kase yoğurt
Ara 1 dilim çikolatalı fıstıklı pasta![]()
yanında sütlü kahve
Akşam 1 kase tarhana çorba
Malesef pasta bozdu menümü.
su, 2.5 LT spor yok
bence yavaş da olsa tartıda eksileri görmek ve uzun vadede hedef kiloya ulaşmak, verdiğin kilonun kalıcı olarak gitmesine ve sonunda gelinen kiloya vücudun çabuk adapte olması açısından doğru bir yaklaşım. Ama bu söylediklerim sağlıklı beslenme ve sporla verilen kilo için geçerli yoksa kiminin metabolizması yavaştır kişi hedefe ulaşana kadar hep şoklama yapmıştır istediği kiloya ulaşınca da normal beslenmeye geçer o zaman kilo alır.2 hafta sonraki tartıya gelirim sanırım Luci
Sence yavaş verilen kilo daha kalıcı düşüncesi doğru mu ?
Dün bir arkadaşım yavaş vermek istiyorum tekrar almamak için diyordu.
yas ile birlikte bazal metabolizma yavasliyor.
http://www.bmi-calculator.net/bmr-calculator/metric-bmr-calculator.php
bu siteden boyunuz ve kilonuza gore bazal metabolizmanizi hesaplayabilirsiniz. farkli yaslar girildiginde az da olsa metabolizmanin degistigini gorebilirsiniz.
aynen öyle maalesef...bazal metabolizma sadece yasarken harcadigimiz enerji miktari. gunluk yaptigimiz egzersizler ve diger aktiviteler bunun uzerine ekleniyor.
benim icin mesela, 25 yasinda olsaydim, su anki metabolizmamdan yaklasik 30-40 kalori daha fazla olacakti bazal metabolizmam.cok da degil ama iste yaslandikca kiloyu korumak icin daha fazla calismak gerekiyor.
işte o da metabolizmayı hızlandırmakla alakalı sanırım:44:o hesaplar biraz karisik aslinda. yani ne kadar kalorinin ne kadar grama karsilik geldigi. mesela butun gun sekersiz sakiz cigneyen biri yilda 5 kilo verebilirmis.
hadi yaaaabu arada masada otururken ayaklarinizi sallamak, hareket ettirmek falan da ciddi kalori yakimi sagliyormus.
valla yerleşik kilo ne kadar önemli bilmiyorum ben 5 yılda 20kg aldım bu konuda bir yorum yapabilmem için 60a inmem lazım sonrasında 50ye inmek için ne kadar çaba sarf edeceğim ancak belirler bu konu hakkındaki fikrimiyaşda önemli ancak bence en önemli sey yerleşik kilo.
yani bir insan 10 yıldır 100 kiloysa bir anda 50 ye düşmek istiyorsa bu zor oluyor. Birde hedef belirlerken ufak ufak gidilmesinden yanayım ben her alanda. Kilodada öyle bir anda yarıyarıya dşme yerine 10 10 yada ne bilim 20 sonra 10 düşmeyi hedefle bence bu cok daha mutluluk vericektir insana.
Ben 55 kilo olmak istiyorum evet ama önce bi 58 olmak istiyorum kafamda kurdugum bu ve 58 olunca kendimi daha mutlu hissedicem çnkü hem hedefime yaklaşmış hemde o kilolardan kurtulmuş olucam. bilmiyorum yani benim bakış acım bu kızlar
sen normal tartı gibi kullanıyorsun ama diğer özellikleri sana yardımcı olmuyor mu mesela spor yapıyorsun kas oranında bir artış oldu mu yağda azalma ya da???memnun muyum? son iki yildir falan sadece tarti olarak kullaniyorum. simdi mesela 40 kilo yag var belli yani, oranini olcmemin su an cok anlami yok gibi geliyor bana. ama memnunum yani, 2011'den beri sorunsuz calisti masallah :)
yaaa o kadar da kendini zora sokma sonuçta bebişin var evlendiğin zamanki bedende değilsinCanım kaldı 12:) yaza kadar bu yılki evlilik yıldönümüne gelinliğime sığmam lazım
ilaç kullanıyorum ve greyfurt etkileşime giriyor o yüzden - greyfurtta bir madde varmış bu da ilacın atılımını engelleyip toksik etkiye sebep oluyormuşgreyfurt neden yasak sana canim? valla ben cok seviyorum bi de yag yakici ozelligi vardi diye hatirliyorum. ayrica c vitamini iyidir.![]()
sabah kahvaltıyı 11de yapıyorsan 2 gibi öğle yap sonra 4te ara 6da ara ya da yemek ye 6da sonra da saat 8de bir meyve ayran falan yaparsan hem dengeli olur hem öğleyi atlamamış olursunGerçekten güzel oldu artık suyum eksik olmuyor program sayesinde, eşimde uyarı sesini duyunca su getiriyor hemen
Öğle olayına bir türlü alışamadım Lily ama 9.30 10 gibi kalkıyorum, 1 saat yemek yemiyorum ilaç içince 11i buluyor kahvaltı, o yüzden yani ..
Sanırım diyet moduna girince canım istemiyor, bir de canım isterse yerim diye düşününce hiç istemiyor, yasak demiyorum.
Ben bu kaloriyi öğle eklemeden nasıl arttırabilirim ki sakıncalı olarak, çünkü bu saatte kalktığım sürece öğle çok geliyor.
luciyle ikinize mutluluklar diliyorum eşinizle ömür boyu...![]()
kızlar teşekkür ederim.
Öncellikle doğal yollarla (süt ılık su yürüyüş ) geçirmeye çalışıyorum
ağrım dün çok vardı bugün çok fazla yok. Çok şükür. eğer geçmesse akşam giderim artık
Günaydın minik kuşlar üç gündür internetim yoktu şimdi anneme geldik bebeğimle ben iş öncesi won gezmelerde
günaydınlarr
kızlar dün sonunda sınava girdim son 5 yılda sorulan en zor soruları sormuşlar rezaletti anlayacağınız neyse bugün sorular açıklanacak bakalım sonuç ne çıkacak olmadı mayısta tekrar sınav var ona hazırlanırım
diyet açısından sınavb da olduğundan kötü bir haftasonu idi bakalım bu hafta nasıl geçecek kendinize iyi bakın
Günaydınn..
Söylemekte haklı 30 kilo ama verince dediğin gibi görülür mü bilemedim.
O değil de ben kadını tanımıyorum bile o benim kilo alıp vermeme bakıyor
Ne güzel bir mesaj bu, fotoğrafa da bayıldım
Sevda geçen hafta bir bahane listesi vardı hatırlıyor musun yemek yediğimizde söylediğimiz bahaneler gibi senin mesaj öyle olmuşOhh regl olmuşsun, cumaya kadar dikkat edersin bir de şişlik iner tamamdır.
Üç gündür ne diyet ne spor nede sigara:)
3. güzel de ilk 2 hiç olmamış sanki ..
benim bir alam herbalife hem kullanıyor hem satıyor bana da çok tavsiye etti ama içeriğini bilmediğim için emin olamadım doktoruma sordum o da ben içeriği nedir ne değildir bilmiyorum kullan ya da kullanma diyemem dedi - ha içeriğindeki maddeler doğal kaynaklı ama o bitkilerin bana bir zararı olur mu orası şüphe... bana bir kitapçık vermişti ve 5 öğünlük toplamda 1500 kcal almayı hedefleyen bir beslenme planı oluşturulmuş o ürünlerle... bence oradaki kaloriler baz alınarak dengeli bir beslenme planı oluşturulduğunda da çok kolay kilo verilebilir.
Ben de dün kendime bir beslenme listesi hazırlayacaktım ama gece olunca ve dünden kalanları getirdiğimden kaldı - ama maksadım günlük 1500-1600 kcal alarak zayıflamak çünkü metabolizmamı hızlandırmak için almam gereken en uygun kalori miktarının bu olduğuna inanıyorum
sinir olmak yerine temkinli olmayı öğrendim ben - en azından kime nasıl davranman lazım bunu gösteriyorlar insana...
aynen valla![]()
zor olur sanırım ayrılman - yanına da meyve kuru yemiş süt falan götürsen?
maşallahhhhhdarısı başıma
canım sıkkın değildi de dikkatimi toplayamıyordum cuma günü - hafta sonuna kadar telafi edeceğime inanyorum
teşekkür ederim canım desteğin için
suçluluk değil de gereksiz yere salmışım gibi hissettim ama şimdi iyiyim ve rutinime geri döndüm - ya sizin yazılarınız beni çok motive ettiböylesine güzel bir grupta olduğum için çok mutluyum
iyi ki varsınız
içme tabiiiiiisigaraya hayır
pastayı akşam çorbayla telafi etmişsin bence menün güzel
bence yavaş da olsa tartıda eksileri görmek ve uzun vadede hedef kiloya ulaşmak, verdiğin kilonun kalıcı olarak gitmesine ve sonunda gelinen kiloya vücudun çabuk adapte olması açısından doğru bir yaklaşım. Ama bu söylediklerim sağlıklı beslenme ve sporla verilen kilo için geçerli yoksa kiminin metabolizması yavaştır kişi hedefe ulaşana kadar hep şoklama yapmıştır istediği kiloya ulaşınca da normal beslenmeye geçer o zaman kilo alır.
ben çok kez hesaplamışımdır burdan da hesapladım almam gereken kalori miktarı 1500-1600arası birşey çıktı yani kendimce yaptığım hesaplar doğruymuş
aynen öyle maalesef...
işte o da metabolizmayı hızlandırmakla alakalı sanırım:44:
hadi yaaaaben canım sıkıldıkça sallıyorum hem sabit durup ayaklarım uyuşmasın diye hem de arada hareket etmek geliyor içimden
ohh yapmaya devam
valla yerleşik kilo ne kadar önemli bilmiyorum ben 5 yılda 20kg aldım bu konuda bir yorum yapabilmem için 60a inmem lazım sonrasında 50ye inmek için ne kadar çaba sarf edeceğim ancak belirler bu konu hakkındaki fikrimio zaman hatırıma gelirse yazarım fikrimi
![]()
sen normal tartı gibi kullanıyorsun ama diğer özellikleri sana yardımcı olmuyor mu mesela spor yapıyorsun kas oranında bir artış oldu mu yağda azalma ya da???
yaaa o kadar da kendini zora sokma sonuçta bebişin var evlendiğin zamanki bedende değilsin
ilaç kullanıyorum ve greyfurt etkileşime giriyor o yüzden - greyfurtta bir madde varmış bu da ilacın atılımını engelleyip toksik etkiye sebep oluyormuş
sabah kahvaltıyı 11de yapıyorsan 2 gibi öğle yap sonra 4te ara 6da ara ya da yemek ye 6da sonra da saat 8de bir meyve ayran falan yaparsan hem dengeli olur hem öğleyi atlamamış olursun![]()
hoşgeldin buseli ne zaman yarışlara katılmıştın vermen gereken kaç kg var aslında şu ara takım olarak yeni üye almıyoruz ama eğer katılımların devamlı ve düzenli olursa neden ıolmasın
kızlar bu arada ebru 15 şubattan beri kk ya hiç girmemiş haber yok ondan dağyolu sınavım var dedi sınavın bittiğini söyledi ama tekrardan hiç girip mesaj yazmadı bu konular hakkındaki fikirlerinizi bana söylermisiniz?
kaptan yeni uye almayalim biz bi sure istersen. su an paylasim alanindan okudugum kadariyla yeni uye ihtiyaci olan takimlar var. yeni uyeleri onlara yonlendirelim derim. (13 muydu 14 muydu su birkac haftadir listeleri hazirlayan takim mesela)
dagyolu icin de bekleyelim, izin almisti ama kac gun icin izin aldigini soylememisti. ebru'yu bu hafta da bildirmezse silelim derim, en azindan mazeret belirtmesi gerekirdi, takim ortalamasini dusuruyor bir yerde.
Arkadaşlar ben de yeni üye alınmaması taraftarıyım çünkü bazı gruplar çok az kişiden oluşuyor ve üye eksikliğinden dolayı motive olamıyorlar onlara hem motivasyonu arttıracak hem de hevesle kilo vermek isteyen yeni üyeler lazım bizde ise zaten yeterince kişi var birbirimize yetişemiyoruz ben sabah meşguldum giremedim sonra da geçmişi okudum baksanıza alıntıları bile yeni bitirdim şimdi de mesai bitti ama yorum yapmadan geçmek istemedimtoplightcım yeni üye alımına -sayımızda şuan az gibi bir sorun yok sanırım- bir süre ara verelim derim kendi aramızda yazışmalara yetişemiyoruz çünkü, yeni katılan arkadaşlara da tam anlamıyla destek olamıyoruz yazışma yoğunluğundan...yeni arkadaşları ihtiyacı olan gruplara yönlendirebiliriz... dağyolu izinliydi, yanılmıyorsam dün de misafirlikte olduğunu bildirmiş, akşam saatleri gelir sanırım...ebru arkadaşımız ile ilgili de bir mazeret belirtmezse bir kaç güne takım kurallarını uygulamayı öneriyorum....
nasıl oldun tatlım inşallah daha iyisindir...
.
gerçekten yap bence- haftalık farkını da görürsün ve aradan aylar geçince şte şu tarihte şu kadar yağ-kas-su vardı şimdi bu diyerek kendince bir analiz yapabilirsno oranlari gormek icin bisiler yapmak gerekiyor, onlari yapmadigimdan goremedim hic ama bu cuma bildirimimi yag kas su oraniyla yapayim bari. aslinda takip etmek iyi olur, dehidrasyon var mi, kas kutlesi azaliyor mu artiyor mu gorebilirim.
Günaydın
Hepinize sağlık, enerji, mutluluk dolu bir hafta diliyorum
Biraz geçmişi okuyayım dedim 20 sayfa yani az değilalıntılara birazdan geçeceğim
Önce hafta sonu ne yaptım ne ettim raporumu vereyim dedim
Kızlar Cuma eve gittim malum kardeşlerim gelecekti, onlar gelene kadar evi bal dök yala haline getirdim valla hafta sonları yetiştiremediğim işleri 1,5 saat içinde bitirdim - buna misafirin inanılmaz gücü deniyorpestilim çıktı ama
2-3 mil leslie yapmış kadar oldum diyebilirim
neyse onlar geldi 5dk hoş beşten sonra hemen mutfağa girip yemeklere giriştim sofra kur kaldır ancak 9da totom yer gördü11 gibi de sızıp kalmışım sonra kardeşim kaldırdı çarşafları bile kendileri serdiler artık kolumu kaldıracak halim yoktu
Cumartesi sabah erkenden kalktım akşamki dağıntıları topladım mutfakta, sonra kahvaltı hazırlığı falan - bu arada ev işlerine tam gaz devam sonrasında hazırlanıp dışarı çıktık gezdirdim onları biraz, akşam da burger king'e gittik
dün onları uğurladım işte - valla 2 gunde epey spor yapmış kadar yürüdüm koşuşturdum
Gelelim menülere...
Cuma
Sabah - 08:30
- 2 parça pırasalı börek (az yağlı yapmıştım boyutu sigara böreği kadar)
- Çay
Öğle - 12:30
- 1 kepçe ezogelin çorbası
- 1 parça tavuk (patatesinden çok küçük bir parça vardı)
- 1 tabak salata (yağsız)
Ara - 16:00
- 1 fincan meyve çayı (bişey yedim mi hatırlayamadım sanırım yemedim)
Ara - 18:00
- 1-2 tane tuzlu kuru pasta (çok acıkmıştım:26:)
Akşam - 20:30
- 3 yk barbunya
- 3 yk pilav
- 2 tane tavuk köftesi (kızartma yapmıştım ama çok yağlı olmamış)
- 2-3 yk yoğurt
Ara - 21:30
- 1 tane tuzlu kuru pasta
Su - 2 ltyi geçmiştir
Spor - yok (koşuşturmalar yetti)
veee LUCI haftaya sıkı başlarrrr50 dakikada 5 km yer yer koşu ama ağırlıkta tempolu yürüyüş yaparak koşu bandında haftanın ilk günü sporuna başlamış bulunmaktayım
maşallah,maşallah :) darısı isteyen arkadaşların başına....
Cumartesi
Sabah - 08:30-11:30 arası mutfakta ayak üstü atıştırmalarım
- 3 tuzlu kurabiye
- 2 yeşil zeytin
Kahvaltı - 11:30
- 3 küçük krep
- 1-2 kk peynir
- 5-6 yeşil zeytin
- 1 çay kaşığı bal
- 1-2 çatal salçalı kahvaltı sosu
- Çay
Öğle yok
Akşam - 19:00
- 1 tavuklu hamburger
- 1 tane ayran
- Patates kızartması (paketin 3te birini yedim ketçapla)![]()
Kalan ketçapla patatesi kardeşime verdim
Ara - 21:00
- 2 tuzlu+2 tane tatlı kurabiye
- Çay
Su - 2lt
Spor - Epey yokuş inip çıktık çarşıda dolandık bacaklarımın sıkılaştığını hissediyorum
------------------------------------------------------
Pazar raporum berbat ötesi kendimi yemeğe verdim resmenful kh...
Sabah - 10:00
- 2 tane kaşarlı tost (çavdar ekmeğinden)
- 1 tane küçük parça kıymalı börek (sigara böreğinden de küçük)
- 1-2 çatal salçalı sos
- 6-8 tane yeşil zeytin
- Çay
Saat 14:30
- 2-3 tane börek (kıymalı - pırasalı)
- 1 pkt fındıklı bisküvi (hanımeller)
- Çay
Saat 16:00
- 1 kase kakaolu puding (şeker yerine pekmez kattım - biliyorum cezamı hafifletmez ama şeker kullanmak istemedim)
Öğle - akşam yok
Saat 20:00
- 1 tabak irmik helvası (tarçın döküp yedim:26:)
Su - 1,5-2 lt
Spor - Çarşıya gidip geldim
Dün hiç diyet düşünesim gelmedi bir de çok yorgun olunca saldım çayıra mevlam kayıra bir vaziyette takıldım - evde kalan börekleri bitirdim sabah ısıtmıştım - ısıtmadığım kısmını kardeşlerimle gönderdim zaten
tuzlu kurabiyeler bitti - tatlı olanları da paket yapıp gönderdim - bisküvileri de yanlarına koymuştum ama bi tanesi gözden kaçmış onu da görünce yedim:26:
Kiloma bakmadım bugun unuttum - aslında baksam olurdu bilançonun ağırlığını daha net görebilirdim
Bugün de dün sabahtan kalan tostları getirdim işe onları da bitireyim de eski normal düzenime döneyim artık
Hani benim yoğurt dekoksu yapacakmarkadaşım nerdeee
Merhaba arkadaşlar ,iyi bir hafta dilerim hepinize.
Pazar günü yediklerimi paylaşacağım.
Kahvaltı 2 dilim kepekli ekmek, 1 dilim kaşar peyniri ,1 yumurta , 1 bardak süt
Öğlen 1 dilim kepekli ekmek ,5 yk sebzeli et sote,4 yk makarna 1 kase yoğurt
Ara 1 dilim çikolatalı fıstıklı pasta![]()
yanında sütlü kahve
Akşam 1 kase tarhana çorba
Malesef pasta bozdu menümü.
su, 2.5 LT spor yok
evet tatlım 27 falan sanıyorlar genelde,çok şükür göstermiyorsun diyorlar ama 36'yım ben :)
![]()
Sewda anlatıcaktıda başlıycaktık haber bekliyorum
LUCI'nin mutfağı 17:00 itibarıyle kapanıyooorrr:)
sabah: 08:30
uyanınca sirkeli karışım
1 yumurta ile yapılmış ıspanaklı peynirli omlet
1 domates+1 salatalık
avuç içi kadar tuzsuz peynir
11:30
1 ufak çay bardağı tarçınlı süt
öğle: 13:30
1 tabak salata(1 ufak rendelenmiş havuç+1 domates) üzerine 70 gr balık
1 bardak ev yapımı ayran(tuzsuz)
akşam: 17:00
(öğle yemeğim o kadar lezzetli ve doyurucuydu ki akşama da aynısını yemek istedim)
su: 3 litre + akşam dönüşte yeşil çay içilecek
spor: koşu bandında 50 dakika 5 km tempolu yürüyüş (10:30)
açık havada tempolu 1,5 saat 5 km yürüyüş (18:30)
çok şükür daha iyim canım çok sağol sen nasılsın ?![]()
sabah:2 kaşıık yulaf ezmesi,3 kaşık yoğurt
ara:1 kayısı ,3 fındık
öğle:kabak dolması yapmıştım ,ama ben içinden çıkardıklarımı biraz bulgurla yağsız pişirip yedim 1 tabak kadar
salata,1 bardak ayran
ara:1 kayısı ve 3 fındık
akşam :2 kaşık yulaf ezmesi,3 kaşık yoğurt.yarım elma
su:1.5 litre
spor:sabah 35,öğle 35, akşam 35 dk eliptik yapıldı
az sonrada 100 mekik yapmayı düşünüyorum.
hm sana bisi soylicem, hayatini cok kolaylastiracak amaaa doktoruna danisman gerek. ben birkac yazi okudum tiroid hapi ne zaman alinmali konulu, sabah bir saat beklemek bile bazen yeterli olmuyormus, yedigimiz yiyecekler ilacin emilimine etki edebiliyormus. ama 1 saat beklemek en azindan benim icin cok isleri zorlastiran bir sey. neyse okudugum yazilarda diyordu ki ilaci gece yatarken almak da mumkunmus. boylece ilac baska bi yiyecekle etkilesmeden kana karisabiliyormus. ve sabah kalkar kalkmaz kahvalti yapabilirsin artik.
ben yatarken aliyorum on gundur, cok farketti mi bilmiyorum ama benim icin daha iyi oldu. sen doktora gideceksin ya ankara'da bunu da bir sor istersen. okudugum yazilar da doktorunuza danisin diyordu.
LUCI'nin mutfağı 17:00 itibarıyle kapanıyooorrr:)
sabah: 08:30
uyanınca sirkeli karışım
1 yumurta ile yapılmış ıspanaklı peynirli omlet
1 domates+1 salatalık
avuç içi kadar tuzsuz peynir
11:30
1 ufak çay bardağı tarçınlı süt
öğle: 13:30
akşam: 17:00
(öğle yemeğim o kadar lezzetli ve doyurucuydu ki akşama da aynısını yemek istedim)
su: 3 litre + akşam dönüşte yeşil çay içilecek
spor: koşu bandında 50 dakika 5 km tempolu yürüyüş (10:30)
açık havada tempolu 1,5 saat 5 km yürüyüş (18:30)
ben internetten araştırmalar yaparım ama hemen aaa böyleymiş diye yorum yapmam çünkü her site güvenilir değil ve her hastalık da aynı değil - her insan farklı ve aynı hastalığa karşı tepkiler ve yaşadıkları da farklı o yüzden en kötüsünü düşünmemek lazım
hastaneye her gittiğimde benim gibi hastalarla sohbet ederim hepsi farklı şeyler söyler onu yeme böyle yapma diye ama ben kendimi onlara denk tutmam sonuçta ona zarar veren şey belki bana yarar sağlar... o yüzen hemen internetten araştırıp kafa bulandırmaktansa doktora gitmek daha mantıklı
dolaylı yoldan tehlikeli yani... çok geçmiş olsun teşhis hala konamadı mı?
oy isteme hakkın zaten yok değil mi?ben bakayım oy verelim yaa -sana da başarılar
bence yavaş da olsa tartıda eksileri görmek ve uzun vadede hedef kiloya ulaşmak, verdiğin kilonun kalıcı olarak gitmesine ve sonunda gelinen kiloya vücudun çabuk adapte olması açısından doğru bir yaklaşım. Ama bu söylediklerim sağlıklı beslenme ve sporla verilen kilo için geçerli yoksa kiminin metabolizması yavaştır kişi hedefe ulaşana kadar hep şoklama yapmıştır istediği kiloya ulaşınca da normal beslenmeye geçer o zaman kilo alır.
valla yerleşik kilo ne kadar önemli bilmiyorum ben 5 yılda 20kg aldım bu konuda bir yorum yapabilmem için 60a inmem lazım sonrasında 50ye inmek için ne kadar çaba sarf edeceğim ancak belirler bu konu hakkındaki fikrimio zaman hatırıma gelirse yazarım fikrimi
![]()
sabah kahvaltıyı 11de yapıyorsan 2 gibi öğle yap sonra 4te ara 6da ara ya da yemek ye 6da sonra da saat 8de bir meyve ayran falan yaparsan hem dengeli olur hem öğleyi atlamamış olursun![]()
Arkadaşlar ben de yeni üye alınmaması taraftarıyım çünkü bazı gruplar çok az kişiden oluşuyor ve üye eksikliğinden dolayı motive olamıyorlar onlara hem motivasyonu arttıracak hem de hevesle kilo vermek isteyen yeni üyeler lazım bizde ise zaten yeterince kişi var birbirimize yetişemiyoruz ben sabah meşguldum giremedim sonra da geçmişi okudum baksanıza alıntıları bile yeni bitirdim şimdi de mesai bitti ama yorum yapmadan geçmek istemedim
diğer gruplara ya da genel üye başvuru topiğine yönlendirebiliriz diye düşünüyorum
bir de mesaj sayısıyla ilgili yazmayı düşünüyordum kaptan bu konuyu dile getirmen bahanem oldu açıkçası teşekkür ederim
3. takım yapılan mesaj sayısını da yayınlıyorlar cumaları bence biz de yapabiliriz bu konuya ben yarın el atayım fırsat bulursam
hafta boyunca en az 25 mesaj hedefimiz olsun hafta sonları giremiyoruz zaten bir kısmımız (ben de dahil) ama en azından hafta içi kuralların hakkını verelim
mesela bugun diyelim ki 3 mesaj mı yazdık ertesi gün bunu 7 mesajla eksik 2 mesajı telafi etmeliyiz açıkçası bu konuda düşüncelerim bunlar... herkes kendi oto kontrolünü kurabilir tabii ama bence bu konuda bir görevli belirleyebiliriz ya da ben elimden geldiğince yapmaya çalışırım
ilk sayfadaki genel kurallardan biri günlük 5 mesaj - biri menü ve spor-su paylaşımı bir diğeri de geçmişe göz atıp hakkımızda yapılan bir yoruma cevap vermek...
bu mesaj olayını haftalık 25 olarak hedefleyebiliriz diye düşünüyorum
Kızlar ben çıkıyorum hava da kararıyor hepinize hayırlı mutlu akşamlar yarın görüşmek üzere inşallah - hoşçakalın![]()
sabah:2 kaşıık yulaf ezmesi,3 kaşık yoğurt
ara:1 kayısı ,3 fındık
öğle:kabak dolması yapmıştım ,ama ben içinden çıkardıklarımı biraz bulgurla yağsız pişirip yedim 1 tabak kadar
salata,1 bardak ayran
ara:1 kayısı ve 3 fındık
akşam :2 kaşık yulaf ezmesi,3 kaşık yoğurt.yarım elma
su:1.5 litre
spor:sabah 35,öğle 35, akşam 35 dk eliptik yapıldı
az sonrada 100 mekik yapmayı düşünüyorum
.
Ben de menümü ekleyeyim kızlar ..
Eki Görüntüle 994404
2.5 litre su içtim daha da içerim.
Sporum yok ama bütün öğleden sonra ayaktaydım, çamaşır at, as ütüle , etrafı toparla, temizle derken bu saat oldu ..