Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Cuma 20.02.2015 - Servey ve Callan comment bekliyorum . Unutmayın 110kg yüm . Bir iki rakamı görürsem çok sevincim 99kg hedef
Kahvaltı: 1 adet beyaz peynir, 4 yeşil zeytin, domates , maydanoz. 1 dilim tam buğday ekmeği
Öğle: 6 kaşık zeytinyağlı barbunya
Aksam: yoğurtlu 1 adet biber dolması
1adet tavuk budu fırında, 4-5 dilim patates, 3 dilim buğday ekmeği

Aralar: 1 adet hurma , 5 adet çiğ badem, 2 kuru kayısı ve 7-8 kepekli büsküvi

Cuma 20.02.2015 - Servey ve Callan comment bekliyorum . Unutmayın 110kg yüm . Bir iki rakamı görürsem çok sevincim 99kg hedef
Kahvaltı: 1 adet beyaz peynir, 4 yeşil zeytin, domates , maydanoz. 1 dilim tam buğday ekmeği

Hemen minik kuşum tavsıyeye baslıyayım hergun en azından leslie 1 yapmanı tavsıye edıyorum eger yuzebılırsen daha ıyı olur yuzmeyıı gun asırı yapabilirsın gelelim yemege genel anlamda soyliyim menuler fena degıl kucuk bır ıkı dokunuşla ıyu sonuclar alcaz mesela aksam yemegı erken yenecek snr katı seyler tuketmemeye calısıyoruz aralarda 7-8 kepek buskuvı yerıne 1 kase yoğurt olabılır,1 meyva 1 bardak sıt olabılır,o buskuvıler masum hıbı gorunse de degıl gelelim aksama aksam en hafıf ogun olmalı bıraz karbonhıdrat agırlıklı olmuş hem pilav hem patates hem 3 dılım ekmek olmamış yerıne 2 but 1 bıber dolması 1 dılım ekmekle yumusak bır gırıs yapabılırsın yada oglenle aksamın yerını degıstırebılırsın

Kızlar, dün o kadar kötü oldu ki bacağım.
Üzerine basamadım.
Sonra krem vs derken, gece toparlamış.
Şu an ağrı hissetmiyorum ama sizce sporu ne yapayım.

Bir de dün regl oldum.
Smoothie, sanırım ödemi de engelledi ki bu kadar kilo gitti.
Yalnız ağrım kötü.
Bir de canım tatlı istemiyor ilk kez bu dönemde.
canım ara ver iyileşince tekrar başlarsın
aman sakatlıklara dikkat,çok önemli

Son yıllarda oluşan biliçlenmeyle hemen hemen herkesin kafasında kilo vermek var.

Kilo verme konusu çok ciddi… Hedefinizdeki kiloya sağlıklı beslenme ve düzenli sporla ancak güvenli bir şekilde inebilirsiniz.

Diyet döneminde azar azar uzun sürede kilo vermekten korkmayın bu sizin için uzun vadede daha sağlıklı olmanızı sağlar ve verdiğiniz kiloları almamanıza neden olur.

Araştırmalara göre sağlıklı yaşam tarzını benimseyen insanların motivasyon cümleleri erkeklerde ' daha sağlıklıyım ' kadınlarda ise ' kendimi daha iyi hissediyorum'.

Evet dengeli beslenme ve düzenli egzersizin hayatınıza katacağı çok şey var fakat unutmayın ipin ucu yine sizde.

İşte sağlıklı yaşamınızı başlatmak için 16 bilimsel neden…

Egzersiz ve iyi beslenme size neler kazandırır!

Özellikle kış aylarında kronik depresyon gün yüzüne çıkabiliyor. Hayyatki zorluklar gözünüzde daha çok büyür.

Antideprasan ilaçlar birçok insan için nimet durumuna gelmiştir ama yapacağınız aerobik egzersizler deprosyondaki insanların üzerinde ilçalardan daha etkili oluyor.

Düzenli egzersizler sayesinde, antdeprasan ilaçlara gerek duymadan depresyonunuzdan kurtulailirsiniz.

Egzersiz ve iyi beslenme size neler kazandırır!

Dengeli ve sağlıklı beslenme regl dönemindeki sıkıntılarınızı azaltır. Bu dönemde geçirilen ağlama nöbetleri ve aşırı sinir halinden sağlıklı yaşam tarzıyla kurtulabilirsiniz.

Bir araştırma için genç kızları sekiz hafta boyunca haftada üç kez 60 dakikalık düzenli kardiyo uygulatıldı. Sekiz haftanın sonucunda genç kızların regl dönemindeki öfke ve depresyon halinin düzeldiği görüldü.

Egzersiz ve sağlıklı beslenme stres ve kaygılarınızı da azaltır.

Yapılan bilim çalışmalarında iş ve özel hayatınızdaki stres ve kaygıları azaltmak ve sakinleşebilmenin en etkili yolu da sağlıklı besleneme ve düzenli egzersiz…

Kalbinizi güçlendirme konusunda etkili bir rol oynar.

Süratli koşular yaptığınızda kalbinizin göğüs kafesinden dışarı taşacak gibi hissedebilirsiniz ama zaman içerisinde kalbiniz size teşekkürlerini sunacak…

Amerikan Kalp Derneği hazırladığı kapsamlı bir raporda egzersizlerin kalp kaslarını güçlendirdiği ve kalp rahatsızlıkları riskini azalttığını ortaya koymuştur.

Bazı gıdaların stresi tetiklendiği de kanıtlanmışken, bu kuralı göz ardı etmeyin.

Spor vücudunuza saygı duymanızı da sağlar…

Genelde spora başlayan insanlar six-pack veya adonislere odaklanıp o görüntüyü elde etmek isterler. Bu görüntüyü elde etmek zor olduğundan başarısız sonuçlarda alınabilir.

Spor yapıldığında görüntüden çok yapılan spora odaklanmanızda fayda var. Biraz ilerlediğinizde vücudunuzun nasıl güçlendiğine şahit olacaksınız.

Bir seks tanrısı olabilirsiniz!

Bayanlar ve baylar size iyi bir haberimiz var. Spor salonunda terleme, seks hayatınızdaki terlemeyi arttırır.

Bazı egzersizlerin seksle bağlantılı olduğu ve bu hareketler sayesinde daha kolay orgazm olunduğu ortaya çıktı. Bacakları be karnı güçlendiren egzersizler güçlü orgazmlara yol açar.

Ayrıca erkeklerde yaptığı düzenli spor sayesinde iktidarsızlık gibi cinsel sorunlardan uzak kalıp daha sık seks yapabiliyor…

Özgüven geliştirir. aynalara daha güzel gözlerle bakarsınız…

Araştırmalar spor yapan insanların kendilerini daha çok beğenerek özgüvenlerini daha yüksekte tuttuklarını gösteriyor.

Ayrıca iş ve özel hayattaki güven derecesini de spor sayesinde arttırabilirsiniz.

Sağlıklı yaşamın cüzdanınızın daha az boşalmasına neden olduğunu biliyor musunuz?

İşlenmiş sağlıksız abur cuburlara harcanan para yıla endekslendiğinde bütçeye zarar veren boyutlarda olabiliyor.

Ayrıca bu gıdaları yemeğe devam ederseniz uğraşacağınız sağlık sorunlarının maliyeti de cabası… O yüzden paranızı sağlıklı gıdalar için harcamaya çalışarak tasarruf yapın.

Kemiklerinizi korumak mı istiyorsunuz, o zaman sağlıklı yaşam stilinden vazgeçmemelisiniz.

Süt ürünleri, D vitamini ve yeşil yapraklı sebzeler tüketerek vücunuza kalsiyum alımını arttırın. Bu sayede kemik kırılmaları ve osteoporoz riskleri daha aza indirgenir.

Sağlıklı yaşam doğurganlık için de oldukça önemli.

Erkekelerde sperm kalitesini arttıran sağlıklı gıdalar, kadınlarda da doğum kontrol hapı kullanılmadığı sürece doğurganlıklarını arttırıcı bir unsur.

Adet dönemindeki sorunları önlemek için besinlerden yardım alın.

Hayır tabii ki bu eski masallara dayalı değil tamamen bilime dayalı bir gerçek! Regl döneminde magnzeyum bakımından zengin gıdalar öfkenizi, kırmızı et yorgunluğunuzu, süt ürünleri ise ruh halinizin düzelmesine yardımcı olur.

İrritabl bağırsak sendromu tedavisinde sağlıklı yaşamın katkısı büyük.

Özellikle probiyotikler bu sorunu olanlar için çok işe yarayıcı… Kefir, kimçi ve kambucha size bu konuda fayda sağlayacak en önemli 3 besin kaynağı.

Ağrı, şişkinlik, inatçı kabızlık, ishal gibi şikayetleri olanalrlar mutkala sağlıklı yaşama adım atmalı…

İyi ve sağlıklı beslenmek yaptığınız egzersizler için büyük katkı sağlar.

Kas, kemik ve kardiyovasküler sistemlerinizi düzenler ve vücudunuzun daha güçlü ve sağlıklı olmasını sağlar.

Ayrıca aldığınız sağlıklı besinler sayesinde de vücudunuz aldığı hasarları daha iyi şekilde tedavi eder.

Vücudun ihtiyacı olan aminoasitlerden biri olan triptofanu sağlıklı beslanme sayesinde alabilirsiniz.

Araştırmalar vücutlarında triptofan eksiği olan erkeklerde panik atak riskinin olduğunu ortaya çıkardı. Triptofanu hindi, bitter çikolata, yulaf, kuru meyve, tohum, yumurta, balık, süt ve süt ürünlerinden alabilirsiniz.

Uykusuzluğu önleyerek uykunuzu düzene sokar…

Yetişkinlerin yaklaşık %50'si üç haftadan fazla süren uykusuzluk ile yaşıyor. Uykusuzluk insanların en çok şikayet ettiği sağlık sorunlarından biri.

Neyse ki bu konuda iyi beslenme size yardımcı olabilir. Bitter çikolata ve bütün yulaflı besinlerde bulunan magnezyum hızla uykuya dalmanıza yardımcı olur. Son oalrak yapılan bir araştırmada yoğurt, kefir gibi süt ürünlerinin de uzun ve kaliteli uyku için faydalı olduğu ortaya çıktı.

elmaelma.com

çokkk beğendim bu yazıyı
altına imzamı atıyorum
eline sağlık

Yok canım ben viyana dayım burda hava güzel güneşli tabi ama sıcak değil soğuk :)
ne güzell
orada size karşı muamele nasıl, türklere ikinci sınıf insan muamelesi yapıyorlar mı ya da müslümanlara terorist...avusturyanın çoğu katolik heralde değil mi...
ben yurtta kalırken odama erasmus öğrencileri gelmişti,biri belçikalı biri hollandalıydı..belçikalı olan sürekli türk yemeklerini eleştiriyor,türklerle dalga geçiyordu filan..bizim avrupa birliğine girip giremeyeceğimizle ilgili yorumlar..insanlar kendini nasıl diğerlerinden üstün görür aklım almıyor..şu zencilere yapılanları hep düşünürüm,nasıl bir mantık ki siyah tenli diye aşağılarsın,çocukken bile anlam veremiyordum...
yine de eşimle hayatımızın bir bölümünde avrupada yaşama düşüncesi var...
yaşam koşullarını görmek istiyorum..merak ediyorum,hastanede acilleriniz nasıl?? türkiyede öğretmene doktora her meslekten insana saygı azaldı..şimdi koskoca adam acildeki kadın doktorun üzerine yürüyebiliyor( ki bu benim de başıma geldi) hatta hamile doktoru dövenler bile var,hem saygısız hem cahiliz..nasıl böyle olduk,ne zaman olduk bilemiyorum...

mine ablacım serveyin dediklerine katılıyorum
akşamı çokçok hafif geçirmeli,benim takıldığım yer orası
akşama kocamannn bir tabakta yağsız tuzsuz salata çok doyurucu oluyor,yanına da sebze ya da etini ye
tavuk ben kesinlikle yemiyorum,çok hormonlu,kati olarak kaçınmak lazım,sağlık için...sana diyorumkii,haftada 2-3 kez balık çok iyi kilo verdirir ve cokkk sağlıklı
menünde tatlı olmaması çok güzel
akşama yemekten sonra acıkırsan 1 bardak süt
bu kurumeyveleri de güneş varken yersen cok güzel olur
serveyimin dediği gibi 7-8 kepekli bisküvi çok fazla,bunun yerine aynen ben de 1 kase yoğurt tavsiye ederim

ne güzell
orada size karşı muamele nasıl, türklere ikinci sınıf insan muamelesi yapıyorlar mı ya da müslümanlara terorist...avusturyanın çoğu katolik heralde değil mi...
ben yurtta kalırken odama erasmus öğrencileri gelmişti,biri belçikalı biri hollandalıydı..belçikalı olan sürekli türk yemeklerini eleştiriyor,türklerle dalga geçiyordu filan..bizim avrupa birliğine girip giremeyeceğimizle ilgili yorumlar..insanlar kendini nasıl diğerlerinden üstün görür aklım almıyor..şu zencilere yapılanları hep düşünürüm,nasıl bir mantık ki siyah tenli diye aşağılarsın,çocukken bile anlam veremiyordum...
yine de eşimle hayatımızın bir bölümünde avrupada yaşama düşüncesi var...
yaşam koşullarını görmek istiyorum..merak ediyorum,hastanede acilleriniz nasıl?? türkiyede öğretmene doktora her meslekten insana saygı azaldı..şimdi koskoca adam acildeki kadın doktorun üzerine yürüyebiliyor( ki bu benim de başıma geldi) hatta hamile doktoru dövenler bile var,hem saygısız hem cahiliz..nasıl böyle olduk,ne zaman olduk bilemiyorum...
Canım ırkçılık tabi ki de oluyor
ben karşılaşmadım benim yabancı oldugumu anlamiyorlar genelde kapalı Türk kizlarimiza ve bi iki ay önce iki Türk yaşlı bayana karşı irkci saldırı oldu
onun dışında bu son sene genelde böyle şeyler duyuldu bunun nedenide Türkler çok güzel yerlerdeler çoğu is sahipleri artık doktorlarımiz hemşireler öğretmenler her meslekte çok Türkler var bu çok memnun edici is yerleri artık özellikle türkçe bilen elemanlar alıyorlar ki turkleri çekmek için önceden 1 odalı evlerde 5 çocuk la oturan biz Türkler en güzel evlerde en büyük evlerde ve son model arabalara biniyorlar
kendi ağızları ile de söylüyorlar zaten bunu da çekmiyorlar .. bi diğeri ise artık İslamın daha çok duyulması çok camilerimiz derneklerimiz kuruluşlarımiz var bunu da istemiyorlar oyüzden devamli camilere bu son yıldır ırkçı yazılar yazılıyor. ..
Belçika ve Hollanda ya gelince kesinlikle bir Müslüman olarak orda yaşamak istemezdim yabancı demiyorum müslüman olarak çünkü Belçika Hollanda Danimarka ozellikle fransa islam karşıtı teröristleri koruyan devletler. .

Yaşam koşullarımiz iyi aile doktorların
Hastaneler acilller tabi ki bizde bekliyoruz acillerde ama gözün sismistir acil gidiyorsun 1 saat falan bekleniyor ama kaza yararlı durumlarda en fazla 5 10 dk içinde ambulans polis gelir...

Canım ırkçılık tabi ki de oluyor
ben karşılaşmadım benim yabancı oldugumu anlamiyorlar genelde kapalı Türk kizlarimiza ve bi iki ay önce iki Türk yaşlı bayana karşı irkci saldırı oldu
onun dışında bu son sene genelde böyle şeyler duyuldu bunun nedenide Türkler çok güzel yerlerdeler çoğu is sahipleri artık doktorlarımiz hemşireler öğretmenler her meslekte çok Türkler var bu çok memnun edici is yerleri artık özellikle türkçe bilen elemanlar alıyorlar ki turkleri çekmek için önceden 1 odalı evlerde 5 çocuk la oturan biz Türkler en güzel evlerde en büyük evlerde ve son model arabalara biniyorlar
kendi ağızları ile de söylüyorlar zaten bunu da çekmiyorlar .. bi diğeri ise artık İslamın daha çok duyulması çok camilerimiz derneklerimiz kuruluşlarımiz var bunu da istemiyorlar oyüzden devamli camilere bu son yıldır ırkçı yazılar yazılıyor. ..
Belçika ve Hollanda ya gelince kesinlikle bir Müslüman olarak orda yaşamak istemezdim yabancı demiyorum müslüman olarak çünkü Belçika Hollanda Danimarka ozellikle fransa islam karşıtı teröristleri koruyan devletler. .

Yaşam koşullarımiz iyi aile doktorların
Hastaneler acilller tabi ki bizde bekliyoruz acillerde ama gözün sismistir acil gidiyorsun 1 saat falan bekleniyor ama kaza yararlı durumlarda en fazla 5 10 dk içinde ambulans polis gelir...
bak ne kadar sevindim bu mesajına,okuyunca yüzümde gülücükler açtı..
inadına daha çok çalışmaya,güçlü olmaya,inadına sonsuz hoşgörü sahibi olmaya devam edelim..en güzel yerler bizim olacak inşallah
ben üniversiteye hazırlanırken,uğur dershanelerine gidiyordum,kitap kapağında şöyle yazıyordu : ''sahi bedeli ödenmişse, umudun adı haktır'' biz çalışalım,Rabbim'in izniyle muvaffak oluruz...
yurtdışında yaşayan tanıdıklarımıza karşı muameleleri duyuyoruz çokk üzücü gerçekten
medeni sandığımız avrupa, kafatasçılık yüzünden insan öldürüyor,zalimlik yapıyor...şu denizde boğulup ölen göçmenlere hiçç girmiyorum...cinayetler,katliamlar içimi sıkıntıdan sıkıntıya sokuyor....inşallah her şey daha güzel olur..

kızlar türkiyedeki ambulans şöförleri ve sağlık elemanları da olay yerine koşarak gidiyorlar,ben de aynı şekilde ,112den haber gelince ambulansa koşarak atlıyordum,navigasyonla olay yerine yönlendiriliyoruz
ama yollarımız bazı yerlerde okadar kötü ki,çıkmaz sokak,trafik bazen gecikebiliyor..
sağlıkçılar bence bu konuda hassas ama ambulansı küçük şeylere dahi çağıran vatandaş hassas değil
ambulans gerçektennn acil durumlarda çağırılmalı,çünkü bir ambulansın gidip gelmesinin devlete maliyeti bin tl civarıydı yanlış hatırlamıyorsam ve ben bizzat yaşadığım için çoğu çağrı da uyduruk oluyor gerçekten,bazıları da asılsız...

Inşallah canım bizimde kendimizi artık
duzeltmemiz lazım halla yerlere çöp atilmamasi gerektiğini bilmeyenler var
burda 4 yaşında çocuk biliyor ve kesinlikle atmazlar ben kagit düşürsem kızım arkamdan eğilip alır bizimkiler halla parklar da çekirdek citlayip yerlere atanlar var sigara içip izmaritini atanlar ama iki senedir parklara kontrolculer geziyo ve anında para cezası yazıyo. .

Herşey eğitim ben eğitimsiz olursam çocuklarimi eğitmemem oda kendi çocuğuna veremez eğitim demek sadece okumak üniversite bitirmek değil tabi ki de en iyi eğitim toplum kuralları görgü kuralları ben 12 ayda türkiyeye geldim
ve 3 hafta uyumadan geri geldim yukardaki sabah 4 kadar geziyo evde bütün ayak seslerini duyuyorum yandaki aynı şekilde apartman kapıları sabaha kadar çıkangiren carpiyo ve merdivenden iniş şekilleri ikişer ikişer zipliyorlar burda en gec 9 da ses kesilir 10 dan sonrada şikayet etme hakkın vardır ise gidenler okula giden çocuklar hastalar olur yan apartmanda ki tanımadığınız yeni taşınmış gençler girişe kapıya kagit asiyorlar ve akşam yapacakları yeni ev partisi için özür dileyip rahatsızlık verirsek Özür dileriz yazıyorlar onlar sabaha kadar ses yapsalar bile sesim cikmazdi :)

bu arada arkadaşım komsularin hiç bir sesini duymadı kulağı alışkın herhalde bende sabahlara kadar döndüm durdum ;)

kızlar türkiyedeki ambulans şöförleri ve sağlık elemanları da olay yerine koşarak gidiyorlar,ben de aynı şekilde ,112den haber gelince ambulansa koşarak atlıyordum,navigasyonla olay yerine yönlendiriliyoruz
ama yollarımız bazı yerlerde okadar kötü ki,çıkmaz sokak,trafik bazen gecikebiliyor..
sağlıkçılar bence bu konuda hassas ama ambulansı küçük şeylere dahi çağıran vatandaş hassas değil
ambulans gerçektennn acil durumlarda çağırılmalı,çünkü bir ambulansın gidip gelmesinin devlete maliyeti bin tl civarıydı yanlış hatırlamıyorsam ve ben bizzat yaşadığım için çoğu çağrı da uyduruk oluyor gerçekten,bazıları da asılsız...

Bizimde burda trafik oluyor ama ambulans gelsin gelmesin ambulans polisim gececegi yer yoksa hemen sagdakiler sağa soldakiler sola yanasip ortaya boş bırakıyoruz otobanda da böyle

iyi akşamlar kızlar dün çok kötü bir fece geçirdim öksürmekten sabah tam daldım oğlum 7 de uyandırdı sersem gibi günü yarıbuyur yarı uyanık dolaştım durdum
günaydın arkadaşlar, çok iyi değilim dün akşamdan beri.

ama dün yine de programımı aksatmadım. şekerden uzak durmaya devam ediyor ve 6 dan sonra yemedim.
sabah 5 kayısıi avuç içimi dolduracak kadar kuru üzüm sonrasında yağsız ekmeğe tost, salatalık domates ve kekik çayım var.
canım inşallah daha iyisindir
Kızlar, dün o kadar kötü oldu ki bacağım.
Üzerine basamadım.
Sonra krem vs derken, gece toparlamış.
Şu an ağrı hissetmiyorum ama sizce sporu ne yapayım.

Bir de dün regl oldum.
Smoothie, sanırım ödemi de engelledi ki bu kadar kilo gitti.
Yalnız ağrım kötü.
Bir de canım tatlı istemiyor ilk kez bu dönemde.
gecmiş olsun tatlım

mine cim sabah kahvaltın az olmuş sabah daha kuvvetli yemelisin bir de kızlar minenin yediklerini kg suna göre değerlendirin mesela öğleyin çok az olmuş yoğurt eksik göremedim ben büsküvilerde çok değil bence gayet iyi böyle devam et minecim

iyi akşamlar kızlar dün çok kötü bir fece geçirdim öksürmekten sabah tam daldım oğlum 7 de uyandırdı sersem gibi günü yarıbuyur yarı uyanık dolaştım durdum

canım inşallah daha iyisindir

gecmiş olsun tatlım
mine cim sabah kahvaltın az olmuş sabah daha kuvvetli yemelisin bir de kızlar minenin yediklerini kg suna göre değerlendirin mesela öğleyin çok az olmuş yoğurt eksik göremedim ben büsküvilerde çok değil bence gayet iyi böyle devam et minecim
Toplight dogru soyluyor kahvaltıyı mumkun oldugunca kuvvetli yap yumurta sevıyorsan yumurta ekle oglen de oyle ama sahsı fıkrım ambalajlı sonucta buskuvuiıler cok bışey katmaz kalorı de azımsanmıyacak kadar cok onun yerıne 1 bardak kefır, ayran, sut yada yoğurt olabılır 2 porsıyon meyva olabılır kilosundan kaynaklı aksam 1 degıl 2 but olabılır dıye dusunuyorum ama yıne de fena degıl bırkac gun daha yazsın bu hafta ortalama bıseyler cıkar ıns 1-2 ay ıcınde 2 haneye duser kilosu minik kusumun

Merhaba arkadaşlar zayiflamaya karar verdim ve kadinlar sitesini yeni keşfettim gezinirken de sizi gördüm ve galiba en başarılı olan grupsunuz maşallah:) benide araniza alir misiniz 85 kiloyum 1 59 boyum 24 yasindayim evliyim 4yasinda cocugum var 5senedir ayni kilodayim idael kilom 60 inşallah banda yardim edin nolur çok ihtiyacım var kocam kilolu olmami istemiyo :(

Merhaba arkadaşlar zayiflamaya karar verdim ve kadinlar sitesini yeni keşfettim gezinirken de sizi gördüm ve galiba en başarılı olan grupsunuz maşallah:) benide araniza alir misiniz 85 kiloyum 1 59 boyum 24 yasindayim evliyim 4yasinda cocugum var 5senedir ayni kilodayim idael kilom 60 inşallah banda yardim edin nolur çok ihtiyacım var kocam kilolu olmami istemiyo :KK43:
Merhaba guzellik hosgeldın
Çok sanalısın kı muthiş bır ortama geldın

Back
X