Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Son yıllarda oluşan biliçlenmeyle hemen hemen herkesin kafasında kilo vermek var.

Kilo verme konusu çok ciddi… Hedefinizdeki kiloya sağlıklı beslenme ve düzenli sporla ancak güvenli bir şekilde inebilirsiniz.

Diyet döneminde azar azar uzun sürede kilo vermekten korkmayın bu sizin için uzun vadede daha sağlıklı olmanızı sağlar ve verdiğiniz kiloları almamanıza neden olur.

Araştırmalara göre sağlıklı yaşam tarzını benimseyen insanların motivasyon cümleleri erkeklerde ' daha sağlıklıyım ' kadınlarda ise ' kendimi daha iyi hissediyorum'.

Evet dengeli beslenme ve düzenli egzersizin hayatınıza katacağı çok şey var fakat unutmayın ipin ucu yine sizde.

İşte sağlıklı yaşamınızı başlatmak için 16 bilimsel neden…

Egzersiz ve iyi beslenme size neler kazandırır!

Özellikle kış aylarında kronik depresyon gün yüzüne çıkabiliyor. Hayyatki zorluklar gözünüzde daha çok büyür.

Antideprasan ilaçlar birçok insan için nimet durumuna gelmiştir ama yapacağınız aerobik egzersizler deprosyondaki insanların üzerinde ilçalardan daha etkili oluyor.

Düzenli egzersizler sayesinde, antdeprasan ilaçlara gerek duymadan depresyonunuzdan kurtulailirsiniz.

Egzersiz ve iyi beslenme size neler kazandırır!

Dengeli ve sağlıklı beslenme regl dönemindeki sıkıntılarınızı azaltır. Bu dönemde geçirilen ağlama nöbetleri ve aşırı sinir halinden sağlıklı yaşam tarzıyla kurtulabilirsiniz.

Bir araştırma için genç kızları sekiz hafta boyunca haftada üç kez 60 dakikalık düzenli kardiyo uygulatıldı. Sekiz haftanın sonucunda genç kızların regl dönemindeki öfke ve depresyon halinin düzeldiği görüldü.

Egzersiz ve sağlıklı beslenme stres ve kaygılarınızı da azaltır.

Yapılan bilim çalışmalarında iş ve özel hayatınızdaki stres ve kaygıları azaltmak ve sakinleşebilmenin en etkili yolu da sağlıklı besleneme ve düzenli egzersiz…

Kalbinizi güçlendirme konusunda etkili bir rol oynar.

Süratli koşular yaptığınızda kalbinizin göğüs kafesinden dışarı taşacak gibi hissedebilirsiniz ama zaman içerisinde kalbiniz size teşekkürlerini sunacak…

Amerikan Kalp Derneği hazırladığı kapsamlı bir raporda egzersizlerin kalp kaslarını güçlendirdiği ve kalp rahatsızlıkları riskini azalttığını ortaya koymuştur.

Bazı gıdaların stresi tetiklendiği de kanıtlanmışken, bu kuralı göz ardı etmeyin.

Spor vücudunuza saygı duymanızı da sağlar…

Genelde spora başlayan insanlar six-pack veya adonislere odaklanıp o görüntüyü elde etmek isterler. Bu görüntüyü elde etmek zor olduğundan başarısız sonuçlarda alınabilir.

Spor yapıldığında görüntüden çok yapılan spora odaklanmanızda fayda var. Biraz ilerlediğinizde vücudunuzun nasıl güçlendiğine şahit olacaksınız.

Bir seks tanrısı olabilirsiniz!

Bayanlar ve baylar size iyi bir haberimiz var. Spor salonunda terleme, seks hayatınızdaki terlemeyi arttırır.

Bazı egzersizlerin seksle bağlantılı olduğu ve bu hareketler sayesinde daha kolay orgazm olunduğu ortaya çıktı. Bacakları be karnı güçlendiren egzersizler güçlü orgazmlara yol açar.

Ayrıca erkeklerde yaptığı düzenli spor sayesinde iktidarsızlık gibi cinsel sorunlardan uzak kalıp daha sık seks yapabiliyor…

Özgüven geliştirir. aynalara daha güzel gözlerle bakarsınız…

Araştırmalar spor yapan insanların kendilerini daha çok beğenerek özgüvenlerini daha yüksekte tuttuklarını gösteriyor.

Ayrıca iş ve özel hayattaki güven derecesini de spor sayesinde arttırabilirsiniz.

Sağlıklı yaşamın cüzdanınızın daha az boşalmasına neden olduğunu biliyor musunuz?

İşlenmiş sağlıksız abur cuburlara harcanan para yıla endekslendiğinde bütçeye zarar veren boyutlarda olabiliyor.

Ayrıca bu gıdaları yemeğe devam ederseniz uğraşacağınız sağlık sorunlarının maliyeti de cabası… O yüzden paranızı sağlıklı gıdalar için harcamaya çalışarak tasarruf yapın.

Kemiklerinizi korumak mı istiyorsunuz, o zaman sağlıklı yaşam stilinden vazgeçmemelisiniz.

Süt ürünleri, D vitamini ve yeşil yapraklı sebzeler tüketerek vücunuza kalsiyum alımını arttırın. Bu sayede kemik kırılmaları ve osteoporoz riskleri daha aza indirgenir.

Sağlıklı yaşam doğurganlık için de oldukça önemli.

Erkekelerde sperm kalitesini arttıran sağlıklı gıdalar, kadınlarda da doğum kontrol hapı kullanılmadığı sürece doğurganlıklarını arttırıcı bir unsur.

Adet dönemindeki sorunları önlemek için besinlerden yardım alın.

Hayır tabii ki bu eski masallara dayalı değil tamamen bilime dayalı bir gerçek! Regl döneminde magnzeyum bakımından zengin gıdalar öfkenizi, kırmızı et yorgunluğunuzu, süt ürünleri ise ruh halinizin düzelmesine yardımcı olur.

İrritabl bağırsak sendromu tedavisinde sağlıklı yaşamın katkısı büyük.

Özellikle probiyotikler bu sorunu olanlar için çok işe yarayıcı… Kefir, kimçi ve kambucha size bu konuda fayda sağlayacak en önemli 3 besin kaynağı.

Ağrı, şişkinlik, inatçı kabızlık, ishal gibi şikayetleri olanalrlar mutkala sağlıklı yaşama adım atmalı…

İyi ve sağlıklı beslenmek yaptığınız egzersizler için büyük katkı sağlar.

Kas, kemik ve kardiyovasküler sistemlerinizi düzenler ve vücudunuzun daha güçlü ve sağlıklı olmasını sağlar.

Ayrıca aldığınız sağlıklı besinler sayesinde de vücudunuz aldığı hasarları daha iyi şekilde tedavi eder.

Vücudun ihtiyacı olan aminoasitlerden biri olan triptofanu sağlıklı beslanme sayesinde alabilirsiniz.

Araştırmalar vücutlarında triptofan eksiği olan erkeklerde panik atak riskinin olduğunu ortaya çıkardı. Triptofanu hindi, bitter çikolata, yulaf, kuru meyve, tohum, yumurta, balık, süt ve süt ürünlerinden alabilirsiniz.

Uykusuzluğu önleyerek uykunuzu düzene sokar…

Yetişkinlerin yaklaşık %50'si üç haftadan fazla süren uykusuzluk ile yaşıyor. Uykusuzluk insanların en çok şikayet ettiği sağlık sorunlarından biri.

Neyse ki bu konuda iyi beslenme size yardımcı olabilir. Bitter çikolata ve bütün yulaflı besinlerde bulunan magnezyum hızla uykuya dalmanıza yardımcı olur. Son oalrak yapılan bir araştırmada yoğurt, kefir gibi süt ürünlerinin de uzun ve kaliteli uyku için faydalı olduğu ortaya çıktı.

elmaelma.com

Hayırdır manolyacım neyin var?
teşekkür ederim hm sorduğun için. tartışma dolu bir akşam geçirdim inişli çıkışlı ve bu sabaha değin devam etti. uykusuzumda biraz anlayacağın. şu an süt dökmüş kedi gibiyim bu yüzden. geçer inşllh.

sen nasılsın? istediğin hediyeye karar verebildin mi ve alınış şekline?

Kızlar, dün o kadar kötü oldu ki bacağım.
Üzerine basamadım.
Sonra krem vs derken, gece toparlamış.
Şu an ağrı hissetmiyorum ama sizce sporu ne yapayım.

Bir de dün regl oldum.
Smoothie, sanırım ödemi de engelledi ki bu kadar kilo gitti.
Yalnız ağrım kötü.
Bir de canım tatlı istemiyor ilk kez bu dönemde.

hm22 çok geçmiş olsun tatlım daha önce yazdın muhtemelen takip edemedim bacak problemin ne yüzden oldu acaba?

biraz önce paylaştığım listede de yer aldığı gibi sağlıklı beslenme ve egzersiz regl dönemine dair yaşanan krizlerin önüne geçiyor muhtemelen tatlı isteğinde bu yüzden yok. hayırlı uğurlu olsun :KK5:

hm22 hm22 geçmiş olsun

Bu arada bende sabah regl oldum

Regl döneminde Smoothie yapsam mi

Yoksa bittikten sonra mı başLasam

Gerci dün yazıları okudum geçmişi

Smoothie biraz internetten araştırAyim

Cidden öyle olmuşuz. 2.liği de kapsaymışız tam olacakmış. :KK23::KK23:
Hepimiz verelim bol bol deadline'cım.
evet canım bende düşündüm dedim bir 2. lik kaçmış:KK48: amin hep beraber kilo verelim kurtulalım ben bu aralar duraksama dönemindeyim galiba inmediğim gibi aldım bu hafta önümüzdeki haftaya bakıcaz artık:eek:

canım aman dikkat et kendine yaaa
yaa hm nin birinciliğini tahmin ediyotdum da ben 3 olduğuma şaşırdım teşekkür ederim tatlım ellerine sağlık
hm cim malum görevini biliyon birinciler sırları kısmına yazman lazım ne etsek ki herkesler öğrenecek :)
toplight kaptan çok iyi vermişsin ama bu hafta açık ara farkla 1. oldunuz her takım bu hafta yüzdelerini düşürmüş hem bireysel hemde takım olarak haketmişsiniz tebrikler:KK52:

hoşgeldin deadlinecım :KK60:
hoşbulduk canım :KK68:

teşekkür ederim hm sorduğun için. tartışma dolu bir akşam geçirdim inişli çıkışlı ve bu sabaha değin devam etti. uykusuzumda biraz anlayacağın. şu an süt dökmüş kedi gibiyim bu yüzden. geçer inşllh.

sen nasılsın? istediğin hediyeye karar verebildin mi ve alınış şekline?

Özel değilse anlatabilirsin Manolyacım.
Pek çoğumuz canımız sıkkınken, moralimiz bozukken burada anlatıyoruz.
Ben, gerçek hayatımda çok fazla içimde tutarım.
O yüzden nasıl iyi geliyor bana anlatamam.

Amfi konusunda kararlıyım ama sipariş vermeye cesaret edemedim. Aslında bir model hakkında çok iyi yorumlar var ama sonuçta bireysel beklentiler de önemli. O yüzden eşime beraber bakalım dedim. O da, hiç gerek yok zaten fazla çalmıyorum falan dedi ama ikna etmeye çalışacağım bakalım. Kendisi sürekli süpriz yapsın ama ben bir pasta ile geçiştireyim istiyor. O erkekmiş. :KK53::KK53:
Ona süpriz yapılmazmış, o süpriz yaparmış. Haspam.:p

hm22 çok geçmiş olsun tatlım daha önce yazdın muhtemelen takip edemedim bacak problemin ne yüzden oldu acaba?

biraz önce paylaştığım listede de yer aldığı gibi sağlıklı beslenme ve egzersiz regl dönemine dair yaşanan krizlerin önüne geçiyor muhtemelen tatlı isteğinde bu yüzden yok. hayırlı uğurlu olsun :KK5:

Manolyacım, ani bir kas gerilmesi olmasını diliyorum ama bundan 2 yıl önce kadar doktor menisküs zedelenmesi demişti ve arada aynı acı ortaya çıkıyordu. Acaba o mu diye korktum ama bugün sıkıntı olmayınca sevindim doğrusu.
Umarım böyle geçer gider bu dönem, hiç sevmiyorum ağrılarımı ve şu dönemdeki cadılığımı. o_Oo_O

hm22 hm22 geçmiş olsun

Bu arada bende sabah regl oldum

Regl döneminde Smoothie yapsam mi

Yoksa bittikten sonra mı başLasam

Gerci dün yazıları okudum geçmişi

Smoothie biraz internetten araştırAyim

Teşekkür ederim Candycim.
Ben smoothie'yi açıkçası hiç kilo verme amacı ile içmemiştim. Bana süpriz oldu ama normalde regl döneminde sıkıntı yaratacak bir karışım değil. Hatta, tatlı isteğini keser ama bu dönemde kiloya etki eder mi etmez mi hiç fikrim yok.
Bir de açıkçası, ben neredeyse tamamen sıvı beslendiğim için bu kadar etkiledi diye düşünüyorum. Hani, smoothie değil, sadece smoothie zayıflatıyor olabilir.

hm22 hm22 bende bu tür içecekleri çok seviyorum zaten benim beslenme şeklim iyi değil en azından smoothie sayesinde meyve yemiş olurum :)

Ben de biraz beslenmeyi savsaklıyorum aslında.
O yüzden belki de bu kadar sevdim. Hem besleyici hem de kendimi iyi hissettiriyor.
Yine de bir an önce katı beslenmeye geçsem iyi olur diye düşünüyorum ama hiç de içimden gelmiyor.

Özel değilse anlatabilirsin Manolyacım.
Pek çoğumuz canımız sıkkınken, moralimiz bozukken burada anlatıyoruz.
Ben, gerçek hayatımda çok fazla içimde tutarım.
O yüzden nasıl iyi geliyor bana anlatamam.

Amfi konusunda kararlıyım ama sipariş vermeye cesaret edemedim. Aslında bir model hakkında çok iyi yorumlar var ama sonuçta bireysel beklentiler de önemli. O yüzden eşime beraber bakalım dedim. O da, hiç gerek yok zaten fazla çalmıyorum falan dedi ama ikna etmeye çalışacağım bakalım. Kendisi sürekli süpriz yapsın ama ben bir pasta ile geçiştireyim istiyor. O erkekmiş. :KK53::KK53:
Ona süpriz yapılmazmış, o süpriz yaparmış. Haspam.:p

Manolyacım, ani bir kas gerilmesi olmasını diliyorum ama bundan 2 yıl önce kadar doktor menisküs zedelenmesi demişti ve arada aynı acı ortaya çıkıyordu. Acaba o mu diye korktum ama bugün sıkıntı olmayınca sevindim doğrusu.
Umarım böyle geçer gider bu dönem, hiç sevmiyorum ağrılarımı ve şu dönemdeki cadılığımı. o_Oo_O

hm bilirsin bazı şeyler insanın içinde var oluyor malesef, özelinden ve tüzelinden ziyade. benimki de öyle bir şey. :/ inşllh güzel bir şey bulursun. ama benden sana tavsiye kocan ben erkeğim şeklinde yaklaşıyorsa. ona kulak ver emin ol öyle daha mutlu olacaktır. kendince süprizlerini yap tabi yapma demiyorum. Allah mutluluğunuzu artırsın inşllh.

çok çok geçmiş olsun, Allah şifa versin inşllh. adetli dönemlerde içeriğinde östrojen olan üç bitki var bunların çayını tüketmek iyi geliyor özellikle "biberiye" namı diğer "sultanotu" diğer ikisi adaçayı, ve kekik. sıcak içtiğinde rahatlatıcı etkisini yaşarsın. özellikle o gün yaklaştığındaki hafta gün içinde tüketmeye özen göster :)

Kızlar, dün o kadar kötü oldu ki bacağım.
Üzerine basamadım.
Sonra krem vs derken, gece toparlamış.
Şu an ağrı hissetmiyorum ama sizce sporu ne yapayım.

Bir de dün regl oldum.
Smoothie, sanırım ödemi de engelledi ki bu kadar kilo gitti.
Yalnız ağrım kötü.
Bir de canım tatlı istemiyor ilk kez bu dönemde.

bu arada merak ettim smoothie tam olarak ne oluyor ?

hm bilirsin bazı şeyler insanın içinde var oluyor malesef, özelinden ve tüzelinden ziyade. benimki de öyle bir şey. :/ inşllh güzel bir şey bulursun. ama benden sana tavsiye kocan ben erkeğim şeklinde yaklaşıyorsa. ona kulak ver emin ol öyle daha mutlu olacaktır. kendince süprizlerini yap tabi yapma demiyorum. Allah mutluluğunuzu artırsın inşllh.

çok çok geçmiş olsun, Allah şifa versin inşllh. adetli dönemlerde içeriğinde östrojen olan üç bitki var bunların çayını tüketmek iyi geliyor özellikle "biberiye" namı diğer "sultanotu" diğer ikisi adaçayı, ve kekik. sıcak içtiğinde rahatlatıcı etkisini yaşarsın. özellikle o gün yaklaştığındaki hafta gün içinde tüketmeye özen göster :)

Umarım tüm sorunları çözer, ruhunu rahatlatırsın diyeyim manolyacım o zaman.

Aman, onun derdi uğraştırmamak biraz da.
Yine de ufak tefek bir şeyler yapayım istiyorum ama bakalım.
Biberiye kalmamıştı evde ama ben adaçayı yapayım hemen kendime.
Normalde de severim ama ne zamandır içmiyordum.

bu arada merak ettim smoothie tam olarak ne oluyor ?

Smoothie, ana malzemelerin yoğurt ve süt olduğu içerisine meyve, baharat, keyfine göre ne istersen katıp blenderdan geçirerek içilen bir içecek.

Aynen öyle oluyor.
Makinesi falan varmış aslında da benimkisi çakması biraz.

anladım :)

Umarım tüm sorunları çözer, ruhunu rahatlatırsın diyeyim manolyacım o zaman.

Aman, onun derdi uğraştırmamak biraz da.
Yine de ufak tefek bir şeyler yapayım istiyorum ama bakalım.
Biberiye kalmamıştı evde ama ben adaçayı yapayım hemen kendime.
Normalde de severim ama ne zamandır içmiyordum.

Smoothie, ana malzemelerin yoğurt ve süt olduğu içerisine meyve, baharat, keyfine göre ne istersen katıp blenderdan geçirerek içilen bir içecek.

inşllh hm inşllh.

uğraştırsın madem birbirinizden başka kiminiz var en nihayetinde.

afiyet olsun inşllh iyi gelir, ki gelir.

Oglusum ilk disini cikartiyor dun aksam fqrkettik bu yuzden demekki diyoruz hic durmamasinin huzursuzlugunun nedeni 5 dakika durmuo yavrum taze sogan alicak babasi hemen patir kutur ciksada rahatlasakk ayy icimi dokiyim dedim cok yorgun ve bitkinim
Selam difrize içi su dolu plastik oyuncaklardan koy soğuk soğuk onu ısırıyorlar çok iyi . Belki de kullanıyorsundur . Kolay gelsin!

Back
X