Kızlar dün diyetleri konuşmuşsunuz ben bu diyet kelimesini sevmiyorum yaa hatta listelerden nefret ediyorum

Dukan diyetini hiç yapmadım bi ara incelemiştim ama bana pey uygun gelmemişti.Yakınımda yapan biride yoktu ama sebzeyi tamamen yasaklaması benim için yeterince korkutucu, buna rağmen tatlandırıcılara izin vermesi bana saçma gelmişti kolaya vs. de izin veriyor. Bence tatlandırıcılar yapay olan herşey insana zarar veriyor.Buda bilimsel bir çok araştırmaya konu olmuş ve ıspatlanmış.
Karatay banada en mantıklısı geliyor.Aslında Canan Karatayın söylediği şeyler amerikada yapılmış araştırmalarla destekleniyor.Karatay aslında doğal olan herşeyi yiyebilirsin diyor doyana kadar.Paketli gıdalar ve genetiğiyle oynanmış doğal olmayan şeyleri yemeyin diyor.Protein kesinlikle insanı tok tutan en önemli besin hücrelerimizinde yapıtaşı, doğal olan sebzelerde de doğal karbonhidratlar yeterince var.Ben karatay diyetinide tam anlamıyla hiçbirzaman yapmadım ama ekmek, makarna, paketli gıdalar yememenin ne kadar iyi hissettirdiğini deneyimledim.Ekmeği sadece kahvaltıda 1 dl yiyerek diğer öğünler yemeyerek daha iyi hissettim kendimi.Ben öğlen yada akşam mutlaka bir protein türü yemeye dikkat ediyorum, bazen iki öğündede yiyorum :) bu et oluyor peynir oluyor yumurta oluyor ama kendimi protein yediğim gün daha tok ve iyi hissediyorum.Et yemeği yiyorsam yanında salata yiyorum.Oda yeterli karbonhidrat ve vitamini sağlıyor.Meyve konusuna gelincede günde max 1 kez yemeye çalışıyorum çok abartmamaya çalışıyorum.Ben yıllardır insülin direnci ve hipoglisemi ile uğraşıyordum arkadaşlar.Hatta diyetisyenin verdiği listeleri yapmam gerektiğini söylemişti hastane bana yoksa sonucu çok ciddi olurmuşmuş

Günde 6 öğünlü listeler varya.Ama düzelme olmadı sonra baktılar düzelme olmuyor 8 öğüne çıkardılar.İnanın o kadar sıkıntılı stresliydiki listelerdende o dönemde nefret ettim.Ellerimin titremesi,kendimi kötü hissetmem bayılmalarım düzelmedi.Sonra karatayın kitabını okudum kitabının bir bölümünde insülin direncinden bahsediyordu.İnsülin direncini yenmek içinde çok öğün değil az öğün yenilmesi gerektiğinden, yenileceklerden bahsediyordu hemde bilimsel olarak açıklamıştı, hormonların tepkilerini sürelerini vs. Sonra kendimce dediklerinin çoğunu yapmaya karar verdim.3 öğünden fazla yemedim, protein yedim mutlaka, paketli hiçbişey yemedim ve ekmeği 1 dl düşürdüm.Değişiklikleri 1 haftada farketmeye başladım, daha enerjik, şişkinliği olmayan, titremesi başdönmesi geçmiş bir insan oldum. Dedim tesadüfmü acaba :) 3 ay devam ettim bu arada kiloda verdim ve 3 ay sonunda testlerimi yaptırdım insülin direncim yoktu

değerlerin süper dedi doktor.Dediki ne yapıyorsan aynen devam et şu değerler çok sağlıklı olduğunu gösteriyor dedi.Testler tam kan testleriydi vitamininden tutunda tüm hormon değerlerine kadar bakıldı yani.Bu arada aralarda mesela çikolatalı gofret yedim diyelim, yada makarna , yada benzeri bişey inanın hemen enerjim düşüyor o günüm kötü geçiyor.Enerjisiz, gergin mutsuz bir insan oluyorum. çok değil 2 saate etkisi böyle oluyor.Ay çok yazmışım ama :) özetle kızlar protein yeyin ,sebze yeyin, doğal yeyin ,dengeli beslenin, sağlığınız düzelsin kilo zaten veriliyor sağlıklı beslenince :) ha benim gibi gr gr gidiyor ama sabredin azcık