- 13 Mayıs 2012
- 577
- 977
- 103
- 32
- Konu Sahibi Cherry Mom
- #230.861
canım senin günlük aldığın lif oranına dikkat etmen lazım ben de bu aralar çok sıkıntı çekiyorum o konuda günde 25 gr lif almak gerekiyor. en yüksek lif de yeşil mercimekte var. bakliyatı hayatına sokman gerekiyor. biraz araştır lif yönünden zengin yiyecekler yaz Google a çıkan linklere bak biraz. 1 hafta içinde düzene girer diye düşünüyorum. eğer işe yaramazsa bi doktora görün tabi bi sorun da olabilir
canım ben çok kızdım bu menüye. sen pko var diyorsun, senin yapacağın en son şey yemek yemek yerine pasta yemeyi tercih etmek olmalı. kardeşinin doğum günü geçerli bir bahane ama bence böyle durumlarda önce buraya bi yaz belki önerisi olanlar olur ama eminim ki kimse yemek yemek yerine pasta yemeği tercih et demez. telafi edecek bi şeyler düşünürdük. bu 1
ikincisi de pko hastalarının insülin direnci olur genelde. onu bi dahiliye doktoruna git ölçtür. eğer insülin direnci varsa menünde glisemik indeksi düşük yiyecekler seçmelisin.
Haklısın kesinlikle insülin direncini aşmış şeker başlangıcı demişti doktor 2 yıl once ama gitmedim tekrardan malesef sağlıksız bir menü olduğunu biliyorum ama düne göree 600gram düşük geldim herhalde aç kalmaktan.. Hayatımda hiç yeşil mercimek yemedim