Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Yok canim kullanmiyorum vermedi dr. Bir onceki sayfada biseyler yazdim okurmusun canim sana zahmet. Cok erken tartildim Cok dikkat edemiyorum bura. Ama bugun cikarken ekmegimi cantama aticam. Dun pide ekmek yedim yemekte.o_O
sen büyük bir devlet hastanesi gidip dahiliye uzmanına göründün dimi
ben burdaki devlet hastanesinin diyetisyenine gidince direk dahiliyeden verdiler randevuyu bir sürü tahlilden sonra dahiliye uzmanı tahlil kağıdına diyet yapabilir bir sorun yok yazdı diyetisyene öyle gittim elimdeki kağıdı veridim sonra konuştuk ona göre listemi hazırladı..
benim diyetisyenime ben sabah yürüyorum diyince aç olmaz en azından bir bardak süt içip çıkacaksın yürüyüşe dedi

ay kahvaltıyıda çok yaptım tartılmayım en iyisi bi yedim sorma :kk77:
2 rafadan yumurta 2 dilim tbe labne sürdüm üstüne 5-6 zeytin bol domates salatalık yedim çok doydum

ohh afiyet olsunn, yeşil çayı iç bol bol madem bugün.

Hay ağzına sağlık ben de bunu merak ediyorum kız deli gibi spor yapıyor artı geliyor sabit geliyor :) bence kesinlikle bi doktora git sen 0zlem 0zlem cim
dimi dimi.

Yok canim kullanmiyorum vermedi dr. Bir onceki sayfada biseyler yazdim okurmusun canim sana zahmet. Cok erken tartildim Cok dikkat edemiyorum bura. Ama bugun cikarken ekmegimi cantama aticam. Dun pide ekmek yedim yemekte.o_O

bakıyım şimdi kaçırmışım sanırım orayı.

ohh afiyet olsunn, yeşil çayı iç bol bol madem bugün.

dimi dimi.

bakıyım şimdi kaçırmışım sanırım orayı.
kahvemi yapayım sonrada yeşil çaya geçerim hala canım ekşi acı istiyo ayy şöyle bol yeşillikli acılı limonlu lahmacun olsada yesek:KK70:o haldeyim birde buz gibi ayran

kahvemi yapayım sonrada yeşil çaya geçerim hala canım ekşi acı istiyo ayy şöyle bol yeşillikli acılı limonlu lahmacun olsada yesek:KK70:o haldeyim birde buz gibi ayran
Ye sekerim 1tane. Olmadi kısır yap. :kk77::kk77:

sen büyük bir devlet hastanesi gidip dahiliye uzmanına göründün dimi
ben burdaki devlet hastanesinin diyetisyenine gidince direk dahiliyeden verdiler randevuyu bir sürü tahlilden sonra dahiliye uzmanı tahlil kağıdına diyet yapabilir bir sorun yok yazdı diyetisyene öyle gittim elimdeki kağıdı veridim sonra konuştuk ona göre listemi hazırladı..
benim diyetisyenime ben sabah yürüyorum diyince aç olmaz en azından bir bardak süt içip çıkacaksın yürüyüşe dedi
Evet canim devlet hastanesi. Ben ac cikiyorum sabahlari 7gibi cikiyorum erkenden.

Cok etkiliymis canim. Kizima dogum yaptiktan sonra dr kilo vermen imkansiz hergun spor,diyet ve ilac kullanman lazim dedi. Ama emzirdigim icin ilac kullanamadim. Ama sporla ve diyetle 83'ten 67'ye kiloya indim yine burada ama baska takimdaydim. Aman dedim kendi kendime ozel hastane surekli gidim diye dr oyle abartarak soylemistir dedim. Bak iste ne guzelde veriyorum falan filan. Sonra ben kendimi biraktim. Yine kilo aldim. Ama bu defa ayni seyleri daha cok dikkatli ve istikrarli bir sekilde yapmama ragmen tık yok 3 ay boyunca 1 kilo bile veremedim. 1 kacamagim bile olmadi 3 ay. Sonra tekrar dr.a gittim megerse degerlerim daha cok yukselmis. Ozaman bir donem ilac kullandim seker ilaci veriyorlar bunun icin. Sonra yine bıraktim ilacida diyetide.Boyle kisirdongu iste benimki. Her olculdugunde aclik sekerim bir tik yuksek cikiyordu.en son agustos ayinda 140 cikti. Ben afalladim simdi boyleyse bundan 5-10 yil sonra halim ne olur dedim. Kizimda okula basladi iste ozamanlar 84 kiloydum ve hergun o gidince yurumeye basladim normaldede yururdum ama duZenli degil. Simdi duzenli spor yapiyorum.yeme duzenim dort dortluk olmasa dikkat ediyorum cok kismadan cok kisincada biryerde patlak veriyor.iste ilk donem okullar acildigindan bu yana kilom 84'ten 74'e sekerimde 140'ta 108'e indi.Cok uzun anlattim ama sizce bu sekilde iyi mi? Yoksa daha hIzli kilo verebilme ihtimalim olcak diye ilac kullanmalimiyim?
Takima ocak ayinda geldim. Buraya geldikten sonra daha cok dikkat etmeye basladim. Yani ocaktan bu yanada 5 kilo falan vermisim cok mu az sizce?

Cok uzun anlattim ama sizce bu sekilde iyi mi? Yoksa daha hIzli kilo verebilme ihtimalim olcak diye ilac kullanmalimiyim?

canım ilacı kilo vermen için değil de aslında sağlığın için kullanmalısın, çünkü şu an olan şey normal değil. ilaçtan korkma vücuduna yan etki yaratacak bişey değil bu durum çünkü. bak; Karaciğerde glukoz yapımını azaltır, glukozun barsaklardan emilimini azaltır ve insülin duyarlılığını artırır (periferik glukoz alımını ve kullanımını artırır). Metformin tedavisi ile açlık insülin seviyeleri ve gün boyu plazma insülin yanıtı azalırken, insülin sekresyonu uyarılmaz.

insallah canim 1,5 ay once gitmistim bir dahiliye doktoruna b12 ve d vitamini eksikligi vardi ilac verdi onun icin. Kilo icinde aman ayda 1 kilo versen yilda 12 kilo eder.Bence yilda 12 kilo verebilmek iyi dedi. cok takma her ne yapiyorsan ayni sekilde devam et baksana sekerin bile dusmus dedi. Tansiyonda sınırda Ozellikle tuza dikkaat dedi.

yani senin kilo vermen lazım bu menülere bu spora, sabitlik artı gelme durumun sıkıntı. ocaktan bu yana 5 kilo aslında kötü değil dicem ama az yaaa, doktorlara göre iyi ama sen ömrün boyunca böle beslenip spor yapıcan ki bi daha alma öle mi. yani azıcık dikkatli giderek verilirdi o, mesela tatlıyı falan kesip ne istiyosan yiyerek falan. sen ciddi diyet spor yapıosun, 5 az bence. endokrin uzmanına git mutlaka.

Selammmmlaaaaaaarrr..
Ayy ne yoğun ne yoğun anlatamam.. Anca oturdum totomun üstüne 2dklık..
Napıyonuz bakem bensız neler yaptınız? Var mı yenı havadisler..
Ördekcim morordek morordek ne dedi dr Umut prensime gördüm ig de ne minnoş olmuşsun sen maşallah maşallah pek yakıstı hamişlik :nazar::KK200: :KK15:

ayy lahmacun deme, benimde acaip canım istiyo, karataya mı geçsek, onda arada yiyebilioduk :)

Ye sekerim 1tane. Olmadi kısır yap. :kk77::kk77:

karnabahar kısırı yapsın bari, bulgur şişirir onu, mahmuta küser sonra.

Selammmmlaaaaaaarrr..
Ayy ne yoğun ne yoğun anlatamam.. Anca oturdum totomun üstüne 2dklık..
Napıyonuz bakem bensız neler yaptınız? Var mı yenı havadisler..
Ördekcim morordek morordek ne dedi dr Umut prensime gördüm ig de ne minnoş olmuşsun sen maşallah maşallah pek yakıstı hamişlik :nazar::KK200: :KK15:
Ayy sagol canım benim :KK200::KK15:
Umut prensimiz 40 haftayı göremeyebilirmiş, inmiş aşağıya biraz, ben de zaten baya aşağıda hissediyorum kendisini. Sancım henüz yok, bu perşembe yine kontrole gidecegim, artık her hafta kontrol var. Bana nisan sonu doğacak gibi geliyor ama hayırlısı olsun, bilemeyiz tabi :KK48:

selam kızlar:KK54:
yarın diyetisyen günüm bakalım 10 günde onun tartısında ne gelecek kilo:KK64: +1 farketmişti geçen hafta benim tartımla onun tartısı arasındaki farkHoppa
verdiği 16 tahlilin 11 ini geçen hafta sağlık ocağı yapmıştı kalan 5 tanesi için bu sabah özel bi kiliniğe gittim 300tl dedi SGK lı yaptırmadım çıktım yol üstünde başka bir yerde 200 tl ye yaptırdım ay ne çok tutuyo şu tahliller:KK62:

Ayy sagol canım benim :KK200::KK15:
Umut prensimiz 40 haftayı göremeyebilirmiş, inmiş aşağıya biraz, ben de zaten baya aşağıda hissediyorum kendisini. Sancım henüz yok, bu perşembe yine kontrole gidecegim, artık her hafta kontrol var. Bana nisan sonu doğacak gibi geliyor ama hayırlısı olsun, bilemeyiz tabi :KK48:
hayırlısıyla sağlıcakla gelsin umut bebişimiz :KK46::anneadayı::nazar:

Back
X