- 15 Nisan 2016
- 3.428
- 11.686
- 208
- Konu Sahibi Cherry Mom
- #244.081
ALINTIDIR
Chia tohumunun faydaları nelerdir?
Chia tohumunun faydaları nelerdir? Diyetisyen Neslihan Aktepe yanıtladı:
Chia tohumlarının, 100 gr yaklaşık 500 kaloridir. Yüksek karbonhidrat ve protein içeriğine sahiptir. %85 i liflerden oluştuğu için tok tutar.
Kan şekeri ve insülini dengeler. Kilo vermeye yardımcıdır. Yaban mersininden daha güçlü antioksidandır. Muzdan 2 kat daha fazla potasyum içerir. Ispanaktan 5 kat daha fazla demir içerir.
Omega-3 ve 6 yağ asitlerinden zengindir. Günlük en fazla 2 yemek kaşığı chia tohumunu süt veya yoğurda katıp jöleleştirerek tüketebilirsiniz.
Chia ben de şişkinlik yaptı inanır mısınız.. bikaç kere inatla denedim yoohh çarptı resmen.. indirimde diye bikaç paket birden almıstım dagıttım arkadaslara hep..Ben onun tadını hiç beğenenedim monicim, bir hevesle de almıştum ama 1 kez yiyebildim.
he aferim ne idüğü belirsiz şeyleri yapın yapın sonra fazlasıyla geri alıp bunalıma girin
2 haftamış hemde peh daha 1 gün dikkat edemiyorsunuzayy kızdım bak yolucam saçınızı başınızı
alın size sağlıklı kabak çorbası tarifi yapın öğlenleri için bu hafta
1 kabak
1 tatlı kaşığı bulgur
1 kuru soğan
1 domates
1 diş sarımsak
1 y.kaşığı zentinyağ
1 fiske tuz
acı pul biber(dayanabildiğiniz kadar bol acılı)
küçük tencerede hepsini kaynat,blendırdan geçir 2 3 kepçe kadar iç.
bu hafta cumaya kadar şunu bi deneyin bakalım
uyanıncada sıcaklığında 1 bardak su.
sabah :1 dilim esmer ekmekle bol yeşillikli 1 dilim peynirli kahvaltınızı yapın.(domates salatalık yeşillik biber hepsi sınırsız)
ara:1 dilim ananas yada 1 kivi yanında 1 bardak yeşil çay ya da 1 bardak sıcak su için.
öğlen : 1 kase yoğurda yada ayranda olur 1 y k chia tohumu ekleyin BOL salata yapın (havuçsuz)yanınada bu çorbadan 2 yada 3 kepçe için .
ara1: 2 kaşık yoğurda 1 dilim ananas doğrayıp karıştırıp yiyin.
ara2: şekersiz türk kahvesi
akşam: yine 1 yemek k. chia tohumu ile yoğurt yada ayran ,evde pişen yemekten 4 y.k (et sebze tavuk bakliyat ne piştiyse)BOL salata .
ara:1 kivi,1 bardak sıcak su
kaçamaksız bu listeyi cumaya kadar yapın bakalım 1 kilo gider en az
sonra kilo veremiyorum demeyin döverim![]()
Ahaha hatuna sibelin korkusuyla diyetisyenlik erdi

Şaka bi tarafa mükemmel bi liste yazmıs monıcan..
Not: O corbayı ben de yaptım ara ara ıcıne bolca kımyon ve zerdacal da kattım denemek ıstersenız cok yakısıyo tavsıye ederım sekerler