• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

En azından biraz bi silkelenme olmuş takımda, ne mutlu.

Bugün ciddi anlamda burda işim ne diye sorguladım kendimi.

Listede bile değilim, siz kilo verin diye uğraşıyoruz, işimizden, ailemizden vakit ayırıyoruz. Enayi miyim de uğraşıyorum diye sorguladım kendimi. Buraya ayıracağım vaktimi tezime, cocuğuma ayırırım..

Neyse.. Umarım toparlanırız da bu düşündüklerim öylesine düşünceler olarak kalır.

Evet ama aralr dışında akşam yemeği yemedim öğlen patates yedim 2 tane 3 bardak çay
Canım yediğin hicbir öğün dengeli ve sağlıklı değil. Sabah kızartmalar börekler 3 zeytin ekmek. Sadece yağ ve ekmek öğlen patates yemişsin. Sadece nişasta. Bu şekild e kilo versende sağlıklı değil. Sabahları ekmek ye 1-2 dilim. Ama tam buğday çavdar gibi esmer ekmek. Yanına 1 haşlanmış yumurta yada 2kk peynir. Yada 1yunurta+2yk yoğurt
Öğlen sebze, etli sebze, kurubaklagil,yada et-tavuk-balık bunlardan birini
Akşam da öğlen gibi ama öğlen yemedigin besin grubundan birini. Mesela öğlen et yeriy sen akşama sebze gibi.
Her öğün yoğurt ve salata mutlaka
Pilav yiyeceksen 2yk bulgur pilavı. Pilav yediğinde ekmek yeme. Çorba her öğün 1 kase içebilirsin ama çorba içtiğinde ekmek ve pilav yemeyeceksin.
Diyetisyen de bunları yazacak sana. Dengeli beslenme bu demek. Sabah sigara böreği öğlen patates tüm gün aç durmak değil. Bu şekilde diyetten soğursun

Evet sonlara doğru artık daha yavaş gidecektir kilolar bitse de gitsek moduna girmek çok normal ama pes edersek verdiklerimizi komple geri alırız. Geçen cuma ne kadar cabaladığını biliyorum. Bu çabayı herkes gostermeyince tek kişinin verdiği 700 gr.ın maalesef ki etkisi kalmamış oluyor. Takım işi iste. Bir oyuncu ne kadar iyi olsa da diğerleri sallamayınca olmuyor.

Tamam emziriyorsun ama lütfen biraz daha toparla menulerini. Yani sporun da olmasa gerçekten kilo vermek değil almak için olan bir menü gibi...
300 ip daha yazıyorum sana ceza. Umarım yarın daha güzel bir menü görürüz.

Süpersin :)

Bu yazdıkların 6 tane sigara böreğine mazeret değil. Diyet grubunda sigara böreğinin işi ne Allah aşkına? Diyetisyene gidiyor olsan ben sabah 6 tane sigara böreği yedim diyebilecek miydin?
En azından ben üstüme düşeni yapmaya çalışıyorum. Biliyorum mükemmmel değilim. Hele ki bu konuda ahkam kesecek biri hiç değilim. Spor olmayınca 15gunde 300gr bile zor gidiyor. Bunu da biliyorum. Beden yorgun olunca spor da yapamadım bunun vicdan azabını hep duyuyorum ama 14ay olmuş ben sağlıklı yaşamaya (diyet) başlayalı. Herşey kafada bitiyor. Bu 14ayda hiç mi ciss yemedim. Yedim. Hele Zeynep'in doğumgününden sonra kendimi toparlayacağım diye çok çabaladım. Vücuda şeker girince bağımlılık tekrarlıyor. Ben şekersiz besleniyorum. En ufak bir şeker tüm dengemi irademi bozuyor. Ama savaş bitmiyor. Bitmeyecekte.
Ben artık once ben demeye başladım. Takım da birileri daha önce ben derse o zaman takım olarak iyi sonuçlar gelecek.

Listede bile değilim, siz kilo verin diye uğraşıyoruz, işimizden, ailemizden vakit ayırıyoruz. Enayi miyim de uğraşıyorum diye sorguladım kendimi. Buraya ayıracağım vaktimi tezime, cocuğuma ayırırım..

Neyse.. Umarım toparlanırız da bu düşündüklerim öylesine düşünceler olarak kalır.
Çok haklısın
:KK23:

Canım sen emziriyor muydun?
Gerçi emzirsende farketmeyecek. Yorum aynı olacak. Akşam yediğin lahmacun ile tarhana çorbası. Ekmek arası ekmek gibi olmuş. 2sinden birini çıkarman lazımdı.
Sonra pirinç pilavı boş kalori deposu. Onun yerine 2 yk bulgur pilavi yeseydin senin için çok daha iyi olurdu.
Son olarak bu kuru erik akşam değildir umarım. Akşam yenen fruktoz (ki kuru meyvelerde bu dahada fazla oluyor ) direkt yağa dönüşüyor. Akşam 16dan sonra kuru meyve yeme. Yersende ardından spor yap.
Evet canım emziriyorım, çalışıyorum yemekhanede pirinç pilavı vardı canım çok azını yedim zaten bıraktım gerisini, lahmacun olmasa daha iyi olurdu tabi de hem çalışıyorum hem çocuk var evde inan o kadar yoğun geçiyor ki öyle aman aman yemek tapmaya vaktim olmuyır maalesef pratik diye yapmıştım şavaş da ufaktı zaten bir iki dilim ekmek yerine ancak geçer
Kuru meyve tüketimine dikkat ederim bir dağdakine, zencefil çayı ile ilgili biiey var mı zararı olur mu? Beni tok tutuyor gibi geliyor da akşamları içiyorum

Evet canım emziriyorım, çalışıyorum yemekhanede pirinç pilavı vardı canım çok azını yedim zaten bıraktım gerisini, lahmacun olmasa daha iyi olurdu tabi de hem çalışıyorum hem çocuk var evde inan o kadar yoğun geçiyor ki öyle aman aman yemek tapmaya vaktim olmuyır maalesef pratik diye yapmıştım şavaş da ufaktı zaten bir iki dilim ekmek yerine ancak geçer
Kuru meyve tüketimine dikkat ederim bir dağdakine, zencefil çayı ile ilgili biiey var mı zararı olur mu? Beni tok tutuyor gibi geliyor da akşamları içiyorum
Bende çalışıyorum. Haftanın 6günü. prensesss016 prensesss016 da çalışıyor. Ona da zamanında çok taktik vermiştim. Şimdi birşeyler yapıyor. Yapabildiği kadar. Benim tüm gün evde oturup dinlenebildigim 1 saatim yok. Evde benimle oyun oynamak isteyen bir kızım var. Suyunu bile ayağına bekleyen bir kocam var. Ve ben her gün yemeğimi kendi. Götürüyorum işe. Yemekhanede var üstelik. Bu sabah geç kalmama rağmen uyanır uyanmaz ovaya yeşil mercimek ve yumurta koydum. Akşamdan yeşillikleri yıkadım. Kahvaltımı da öğlen yemeğimi de yanında götürdüm. Çünkü başka türlü olmuyor. Hele benim gibi vermem gereken 15kilon daha varsa. Dikkat etmek zorundasın. Son 3-5 kilolar için herkese dediğim şey aynı. Biraz yemeğine dikkat edip spor yap. Aynaya bak. Tartı ile ilişiğini kes. Bende öyle yapacağım. Onun için hedefi istediğimden daha yukarıda bıraktım. Prensesin de çalışma ve eve geliş saatleri çok uzun benim gibi. Bence bizim menüleri takip et. Kafana takımanı sor. Sana yardımcı olmaya çalışırım. Basit yemek tarifleri gibi ;)

Valla içinizde en çok boşlayan ve kilo alan ben oldum bu izne ayrılma işinde. Bu takımla güle eğlene, güzel arkadaşlarda edinerek çok güzel kilolar verdik hepimiz. Sabahları 1 yk reçelime işitmediğim laf kalmazdı. Şimdi ballar, börekler, vsler. Kimseyi hedef alarak yazmıyorum, zaten iğneyi de önce kendime batırıyorum. İnan’ın foruma bakmak istemiyordum. Bir haller oldu Takımımıza, nazar diyelim. Ama artık bu kadar konuşmanın üstüne kimse yarın reçelle yağla balla gelmesin. Herşeyden önce kendisi için. Burda bizim için hiçbir karşılık almadan uğraşan insanlar var.
Böyle güzel bir forum bulmuşuz, hepimizin amacı aynı. Daha ne olsun. Diyete uygun menüler getirmeyenler yemek tarifleri bölümünde falan takılsınlar artık.
Ben çok sıkıldım kendimden. Yeni bene doğru bugün yeni bir adım daha attım. İyi ki varsınız kızlar. Bence birbirimizin kıymetini bilelim ve hedefe odaklanalım.
aynen canim buranin ve bizim icin cabalayan insanlarin kiymetini bilelim yilmak yok her yeni gün bizim icin yeni biseyler yapma firsati bu cuma cok iyi olucK

Benimle başlamak isteyenler için ilk 3 günlük listemiz şu şekilde arkadaşlar;

SABAH

09:30

Gün İçinde: 1 lt su + 3 yuvarlak dilim limon + 1 adet çubuk tarçın

- 1 adet haşlanmış yumurta
- 2 tam ceviz
- 1 küçük boy yeşil elma
- 1 avuç içi kadar maydanoz
ÖĞLE

13:00

- 1 kase mercimek çorba veya 4 yemek kaşığı kurubaklagil (mercimek-nohut-fasulye) yemeği (susuz)
- 1 kase salata (yağsız) + limon
- 1 kase yoğurt (kaymaksız)
ARA 1

16:30

MEYVELİ CHIA PUDING:

- 1 su bardağı süt + 2 yemek kaşığı chia tohumu (1 gece önceden kapaklı bir kapta buzdolabında bekletin.)
Üzeri için: 1 küçük boy muz veya 1 küçük boy armut veya 1 yemek kaşığı yaban mersini + 1/2 çay kaşığı toz tarçın + 1 çay kaşığı hindistancevizi

VEYA

YALANCI TATLI:

- 1 kase yoğurt + 1 tatlı kaşığı vanilya + 1 tatlı kaşığı kakao (isteğe bağlı)
- ½ orta boy nar veya 2 ince dilim ananas
- 5-6 adet dövülmüş çiğ fındık

AKŞAM

19:30

- 3 yumurta büyüklüğünde (90 gr) et-köfte (ızgara-fırın-haşlama)
- 1 kase salata (yağsız) + limon veya 1 küçük kase haşlanmış pancar
canim menu cok iyi ama ben kendi uygulamami yapayim bu hafta sizide takiptwuim bakalim ne kadar vericeksiniz

Srlam ballarrr
Sabah
1haslanmıs yumurta
Yarım turp
2kupa sekersiz cay
1dılım uno denge
4zeytın

Oglen

3kofte
1dılım ekmek
1kase yayla corbası

Ara
Sıtlu kahve 2 tane saklıkoy

Aksam
1kase yayla corbası
2kasık pilav
3kofte
Yarım kırmızı pancar

Suyum 2litre yaklasıyor suan ıcım
12bin adım attım+60dk eliptik planlıyorum 1saat sonra
ogle yemeginde hem corba hem ekmek olmamis .arada yedigin biskuvi ve aksam yedigin pilav hic olmamis evet cok spor yapiyorsun ama menulerinde cislar cok senide morordek morordek e havale ediyorum evet sporun var ama bide ceza sporu yapmalısın yoksa yaptigin anca günü kurtarır

Eki Görüntüle 2119709

Cezam tamam morordek morordek

Burnumu çeke çeke yaptım :)
supersin o zaman bende 500 atladim simdi 500 daha atlicam

yok canim bu hafta herkes cok iyi olucak ben inaniyorum yalniz değilsin sakin bizi birakip gitme toparlaniyoruz

Bugunku menüm
Kahvaltı
1 haşlanmış yumurta, 2kk peynir
Cherry domates, dereotu, maydanoz
Ara
2 kuru kayısı
Öğlen
Bol yeşil salata şili biberli, 4yk haşlanmış yeşil mercimek
Ara 2 kuru kayısı
Akşam
Kabak yemeği 2kk peynir
2.5lt su daha içeri
2 kupa 9'lu ve ananasli yeşil çay
1 sade kahve
Spor şimdi jillian zamanı.

Bende çalışıyorum. Haftanın 6günü. prensesss016 prensesss016 da çalışıyor. Ona da zamanında çok taktik vermiştim. Şimdi birşeyler yapıyor. Yapabildiği kadar. Benim tüm gün evde oturup dinlenebildigim 1 saatim yok. Evde benimle oyun oynamak isteyen bir kızım var. Suyunu bile ayağına bekleyen bir kocam var. Ve ben her gün yemeğimi kendi. Götürüyorum işe. Yemekhanede var üstelik. Bu sabah geç kalmama rağmen uyanır uyanmaz ovaya yeşil mercimek ve yumurta koydum. Akşamdan yeşillikleri yıkadım. Kahvaltımı da öğlen yemeğimi de yanında götürdüm. Çünkü başka türlü olmuyor. Hele benim gibi vermem gereken 15kilon daha varsa. Dikkat etmek zorundasın. Son 3-5 kilolar için herkese dediğim şey aynı. Biraz yemeğine dikkat edip spor yap. Aynaya bak. Tartı ile ilişiğini kes. Bende öyle yapacağım. Onun için hedefi istediğimden daha yukarıda bıraktım. Prensesin de çalışma ve eve geliş saatleri çok uzun benim gibi. Bence bizim menüleri takip et. Kafana takımanı sor. Sana yardımcı olmaya çalışırım. Basit yemek tarifleri gibi :KK66:
Çok teşekkür ederim desteğiniz için, dikkat etmeye çalışıcam ben de, bugün şekersiz bir gün geçirdim uzun zamandan sonra ilk defa o yüzden çok mutlu hissediyordum kendimi, ama menüm fazla gelince üzüldüm biraz :(

Isten geldim oglumu aldim eve geldim saat 8.30 da 500 ip atladim yemek yaptim oglum karnini doyururken 535 daha atladim. Simdi ona ders calistiricam ardindan 40 dakikada 500 kalori yakicam buda fotom 20180304_211720.webp hadi oturanlar kaldirin totlari cumaya bomba gibi geliyoruz

Selam kizlar seyahatin istune bugun isyrri cok yogundu o yuzden hic firsatim olmadi yazacak okumak icin sayfayi acyim actim.okuyamadim az once hepsini okuyabildim ordegimi yalniz biraktim hic ilgilenemedim takimla balpamuk un soyledikleri cok dogru prenses ve lydzp ve digr kizlarda
Arkadaslar toparlanmamiz lazim baska turlu olmaz maalesef

Back
X