Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Merhaba arkadaşlar. Bugün Karatay beslenmesi hakkında bildiklerimi aktaracağımı söylemiştim.
-Öncelikle karatayda temel mantık yağ yakan bir hormon olan “leptin” hormonunu çalıştırmak. Bunun içinde en az 4-5 saat hiçbirşey yememek gerekiyor. -2 öğün beslenmeyi öneriyor ama isteyen saatleri ayarlayıp 3 öğünde beslenebilir.
-Ara öğün kesinlikle yok.
-Yiyeceklerin glisemik endeksine bakılarak tüketilip tüketilemeyeceğine karar veriliyor. Bazı besinler nadiren tüketilebiliyor.
- glisemik endeksi düşük yiyecekleri doyana kadar yiyebiliriz.
-Paketlenmiş ve hazır gıdalar yok.
-Besinleri pişirirken yağı yakmamak ve yiyecekleri kavurmamak gerekiyor.
- sağlıklı yağları( tereyağı, Zeytinyağı, kuyruk yağı) tüketmeliyiz.
- kahvaltıyı çok iyi yapmalıyız.
- kahvaltıda ekmek yerine 1 çay bardağı kuru yemiş yenilebiliyor.
- spor olarak çoğunlukla yürüyüş öneriyor.

İlk aklıma gelenler bunlar. Aklınızdaki soruları sorabilirsiniz. Kitabınızı okumanızı tavsiye ederim. YouTube da birçok başarı hikayesi de var. İzlerseniz faydalı olabilir. İsteyen olursa beraber yapabiliriz. :rapci:
Evet bende kitabini okuyorum leptin hormonu yemek yedikten 4 saat sonra calisiyor ve yag yakiyor yatmadan 4 saat evvel ogunu kesilmesi oneriliyor ;)

Bu arada bu hafta 5. olduk hanımlar

Geçen haftaki 2.likten sonra pek hoş olmadı ama neyse ki çok kötü bir sonucumuz yok

Haftaya daha iyi olacağımıza inanıyorum

Bu arada kardelelen321 kardelelen321 bireysel sıralamada 3. oldu, tekrardan coook tebrikler :sampiyon::KK9:
Çok teşekkür ederim İnşallah haftaya daha iyi skorlar görücez

Bugünü saymayalim ördekcim.dikkatli olcagim. Evdeki kadar olmaz diye hedefi az tuttum.ipi aldım yanımda. Cuma menüm kutlama niyetinde olduğundan biraz kaçamaklı oluyor. Çokta cis var. Bu arada sonuç çok kötü değilmiş. Kardelen tebrik ederim.
Hafta içi telafi edelim o zaman
Kaçamaklara rağmen her cuma eksi geldin bu performansına devam et lütfen :)
Merhaba arkadaşlar. Bugün Karatay beslenmesi hakkında bildiklerimi aktaracağımı söylemiştim.
-Öncelikle karatayda temel mantık yağ yakan bir hormon olan “leptin” hormonunu çalıştırmak. Bunun içinde en az 4-5 saat hiçbirşey yememek gerekiyor.
-2 öğün beslenmeyi öneriyor ama isteyen saatleri ayarlayıp 3 öğünde beslenebilir.
-Yiyeceklerin glisemik endeksine bakılarak tüketilip tüketilemeyeceğine karar veriliyor. Bazı besinler nadiren tüketilebiliyor.
- leptin hormonu gece de çalışıyor. Bu yüzden erken yatmayı öneriyor.

İlk aklıma gelenler bunlar. Aklınızdaki soruları sorabilirsiniz. Kitabınızı okumanızı tavsiye ederim. YouTube da birçok başarı hikayesi de var. İzlerseniz faydalı olabilir. İsteyen olursa beraber yapabiliriz. :rapci:
Çok teşekkürler bilgiler için Suzancım. Ben Karatay diyetini oldukça mantıklı buluyorum. Yaşam tarzı haline getirilse gerçekten sağlıklı bir şekilde yaşanır :)

Çok teşekkürler bilgiler için Suzancım. Ben Karatay diyetini oldukça mantıklı buluyorum. Yaşam tarzı haline getirilse gerçekten sağlıklı bir şekilde yaşanır :)
Ordegim tebrikler gecen haftaki kadar olmasa da güzel bir sonuç

-Öncelikle karatayda temel mantık yağ yakan bir hormon olan “leptin” hormonunu çalıştırmak. Bunun içinde en az 4-5 saat hiçbirşey yememek gerekiyor.
-2 öğün beslenmeyi öneriyor ama isteyen saatleri ayarlayıp 3 öğünde beslenebilir.
- leptin hormonu gece de çalışıyor. Bu yüzden erken yatmayı öneriyor.

Teşekkürler canım paylaşım için. Araştırıp yeterince anlayıp yapacağım bende.

Rica ederim. Birisine bir faydam olursa ne mutlu bana. Bence de Karatay çok mantıklı ve sağlıklı. Kilo verirken sağlığını da kazanıyorsun.

Hayirli geceleer:KK25:

Muzaffer kushanin diyetini yapiyorum bgun 3. Gun ama et yerine tavuk yedim gerisine uydum
Bgunku menum

Kahvalti
1 kupa nescafe
Kibrit kutusu kadar peynir ve 1 dilim kepekli ekmekle yapilmis tost

Oglen
1 salatalik
1 kase yogurt

Arada
turk kahvesi

Aksam
Haslanmis Butun tavuk gogsunun yarisi
Kirmizi lahana ve soganla yapilmis 1 tabak salata
1 limonlu soda

2.5 lt su
15 dkika leslie
20 dakika zumba

Motivem tavan eski didem geri dondu sanki cok mutluyumm sporuda soktum hayatima sonunda:21::KK73::KK6:

Hayirli geceleer:KK25:

Muzaffer kushanin diyetini yapiyorum bgun 3. Gun ama et yerine tavuk yedim gerisine uydum
Bgunku menum

Kahvalti
1 kupa nescafe
Kibrit kutusu kadar peynir ve 1 dilim kepekli ekmekle yapilmis tost

Oglen
1 salatalik
1 kase yogurt

Arada
turk kahvesi

Aksam
Haslanmis Butun tavuk gogsunun yarisi
Kirmizi lahana ve soganla yapilmis 1 tabak salata
1 limonlu soda

2.5 lt su
15 dkika leslie
20 dakika zumba

Motivem tavan eski didem geri dondu sanki cok mutluyumm sporuda soktum hayatima sonunda:21::KK73::KK6:
O zaman tebrik ederiz canımmm, bol eksili günlere :nazar:

Back
X