Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

tam yatak havası bugün ama bebeler uyutmadi .
kalkıp ip atlasam diyorum kimler katılıyor bana en az 100 ip.
cevizli suyumu içip 2 cevizi yedim gidip ip atliyim. Kahvaltı hazırlayana kadar.
Buarada ayran detoksundab vazgeçtim ihtiyaç yok gibi bu sabah 200 grm fazla çıktım izin öncesine göre inşallah bu cuma tekrar listede olcam. . Kilo duraksamasi yaşayanlar birde çanları ne isterse yeseler mi ben kesin 2 kilo almışim diyodum ama almamişim. ..

cevizli suyumu içip 2 cevizi yedim gidip ip atliyim. Kahvaltı hazırlayana kadar.
Buarada ayran detoksundab vazgeçtim ihtiyaç yok gibi bu sabah 200 grm fazla çıktım izin öncesine göre inşallah bu cuma tekrar listede olcam. . Kilo duraksamasi yaşayanlar birde çanları ne isterse yeseler mi ben kesin 2 kilo almışim diyodum ama almamişim. ..
Ben daha kendıme gelemedım uykum ıyıce açılsın sımdı ıp atlayamam. :)
Çocuklar uyuyor daha benım. Onlar uyanınca başlarım.

Maşallah canım metabolizmana hayranım :)

Maşallah canım metabolizmana hayranım :)
çok şükür belki şekersiz günlerin hediyesi bence. bir doktor sindirim sistemi duzeldikten sonra ne yesen kilo almazsin diyodu. haklı galiba. ve bir basladin mi devamı geliyor bağımlı olunuyor. 2 3 gün paketli gida yedim yine aramaya başladım .

semizotu uzmanı. . bende çok severim ama marketten alıyorum bahçe yok pek pazarda da görmedim burda
:)))
Marketten aldığın ırı yapraklıdır. Bızım burda pazarda koskoca demetı 50 kurusa satılıyor. Kpeder tarladan toplayıp getırıyor bıze ıyı de oluyor.
Bı de kpederın tarladan topladığı şifa deposu acı fılız var bılırmısınız onu. Mart ayında toplanıyor.

sibel cim kabak detoksuna başladım bugün 2. gün sonuç fena değil ayrandan daha doyurucu

benim o sabit benim :KK70: ama napiym 30 kilodan sonra vücut isyan etti:KK70:
Tek sana laf etmedik yahu
Geçen hafta takımın yarısı sabitti, iki kişi de artıydı. Takım böyle şeylerden etkileniyor demek istedik :)
İyi geceler bende menü ü yazayım
Sabah
2 haşlanmış yumurta
30 gr peynir
1 salatalık
Öğle
Kabak salatası yağsız
Ara
2 erik
1 armut
Akşam
Kabak salatası
Su
4.5 lt civarı
Spor
30 dk bölgesel hareket
50 dk tempolu yürüdüm bakalım nasıl olacak
Kaptanım süper menü
Ben karar veremedim menü yazıp cezalara mı bogulsam yoksa puan almasam bu durumda menü yaziyim belki gruba katkim olur 10 puan 20 puan neyse. ..
pzrtesi menü morordek morordek
Sabah 4 buçuk gibi yola çıktık
yolculukta eti form chiali zeytinli gr isini yedim. Yarım şeftali.
11 kahvaltı 5 6 dilim su boregi niye getirdimse bebeler yer buzluga falan atayım dedim.ama dayanamadm yeşil cayla yedim bebelere kiymali menemen yaptım 5 6 çatal ondan da yedim

öğle 3 gibi 2 baklava
1 pk çikolata
akşam 7 buçuk parkta arkadaş çay yanına çikolata kek yapmış 3 çatal ayrıca 1 avuç badem az kaju
şu 2 lt re
Spor 70 ip tabanlarim yara oldu düğün ayakkabisi vurdu ancak bunu yaptm üstelik bu kadar şeker beni tüm gün uyuttu sersemletti. Ayrıca düğün deki bazı durumlar canımı sıktı galiba tüm gün kendi kendimë konuştum. Belki stres atmak için yedim o kadar. ama sabah tartı ya Şaştim bakalım bu sabah ne diycek 62 300 gösterdi 10 gün bukadar yemeye 200 gr verdimse metobolizmama teşekkürler.yada önceki gün bişey yemeden sürekli hareket göbek atma etkili oldu.
Valla Sibelcim bu kadar kaçamağa eksidesin demek, helal olsun :)
Cuma seni listeye geri alalım eğer yolculuklar bittiyse
Menüye 100 puan vermeye bile elim varmıyor aslında ama... Neyseee..
günaydın balla:KK66:
morordek morordek vakvakcüğüm sence kırdım mı kız zinciri 73,9 idim sabah umarım kırmışımdır:KK53:

morordek morordek @Cikilatacanavari @fancynancy
dün ki menüm....
sabah : süzme yoğurt,yaban mersini , kuruyemiş,tarçın,armut
öğlen:Mercimek çorbası bir avuç ekmek yedim valla:KK53::KK53::KK53::KK53:
akşam:süzme yoğurt ,armut,ceviz,tarçın...

bu ara bol bol yoğurtlu menü ile görürsünüz beni pek hoşuma gitti..

su:4 litre
spor:10 şınav:KK53: bileğim sakat napim
15 dakika bölgesel
Enee hadi bakalım bence kırmışsın gibi sonunda. Neyse aman geri gelmesin 74 falan eksiye doğru go go go :))

Afiyet olsun.. Semiz otu yemeğinin tarifini öğrenebilir miyim?

Özlemciğim aslında basit yemek mantığıyla yapılıyor, ben zeytinyağıyla yaparım her zaman ancak bu sefer annem bahçeden toplayıp getirmişti semizotlarını ve tereyağlı daha güzel olur dedi. O söyledi ben yaptım.
Tarifi şöyle:
-1 kuru soğanı küp küp doğradım tereyağında kavurdum. (Ben genelde yemeklerin yağını bol koymayı severim sen az koy. :)))) )
-üzerine rendelenmiş domates koy. 1-2 dk soğanla pişsin. (Ben şişe donateslerimden kullandım)
-küçük küçük doğradığın semizotlarını da üzerine koy. Göz kararı tuzunu at üzerine ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişir.
Semizotu genellikle kendi suyunda pişiyor. Çok öldürmüyoruz zaten sebzeyi. Ancak bir ara kapağı açıp alttan üste bir kere karıştır ki domatesi karışsın, bu arada tuzuna da bak. Kendi suyu az gelmişse o zaman çok minik bir su ilave edebilirsin.yarım çay bardağı kadar yeterli olur.
Afiyet olsun ;)

Senın nıckın bana Hiç yabacı gelmıyor. Acaba eskılerden mi tanışıyoruz dedım ama 2011 üyelik. 2014 aralık anneleri topıgınde uzun sure aktıftım oradan mı tanışıyoruz bılemedım. Belkıde tanışıklık YÖK nıcıkını benzettım bırıne.

2014 Ağustos’ta doğum yaptım. Belki de birşeyler yazmış olabilirim gruba. Zaten doğumdan sonraki hayatım resmen hafıza kaybı :))))) hatırlamıyorum inan. Doğumda aldığım narkoz çarptı beni herhalde diyorum. Gerçekten bir çok şeyi hatırlamakta zorlanıyorum. Kafayı yedim. :)))))
Olsun şimdi tanışalım öyleyse. :) Memnun oldum gonulll gonulll

Arkadaşta kendı tarıfını yazsın ben de kendı tarıfımı yazmak ıstedım belkı farklılık vardır.
Semız otunun kendılıgınden yetısenını Alman lazım. Bu ırı yapraklı salata yaptığımızdan yemek olmuyor. Eger bılmıyorsan foto atarım canım.
Semız otunun taze olan yerlerını küçük küçük koparıyorsun. Tencereye soğan ve domatesı doğrayıp üstüne semız otunuda atıp güzelce kavuruyorsun. Altını kısıp yavaş ateşte pısmesını beklıyorsun. Kımı ıcıne pırıncte atıyor. Semız otu suyunu saldığı ıcın pek su ıstemıyor. Duruma göre eklersın. Domatesını bıraz fazla koyarsan bol eksılı bır yemek oluyor.
Semız otunun faydaları saymakla bıtmıyor.
Bız bu kendiliğinden yetişen semız otunun salatasınıda yaparız.

Bu arada “kendi yetişen” ne anlama geliyor? Kendi yetişmeyen naaıl oluyor? Yani nasıl yetişiyor? Hiç anlamıyorum bu işlerden, bilgileneyim. :)

Back
X